Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

bez brige

2014-03-19 20:33

Bez panike,sto vise potpisa i vere u organizatore peticije,koje pozdravljam od sveg srca

Ovaj post je uklonjen od strane administratora stranice (Prikaži detalje)

2014-03-20 01:35

logomahija

2014-03-20 02:47

Sve sto je dosad uradjeno postigli su osnivaci ove peticije i advokatica i dali su sve od sebe.Mi svojim potpisima stojimo iza njih.Dakle,na nama je da se strpimo i sacekamo da probaju da izguraju ovu pricu do kraja.Ukoliko bude potrebe za nekim drugim potezima,to cemo uraditi uz njihovu saglasnost,odnosno svi cemo se konsultovati.I da razjasnimo jednu stvar,svima nam je veoma bitno da ova peticija uspe,bez obzira na broj ispita i situaciju u kojoj se nalazimo.

Gost

2014-03-20 03:26

Колеге драге, а шта кажете да узмемо нешто и у своје руке? Мислим да би огромна већина нас волела да као новог министра просвете види проф. М. Атлагића, слажете ли се са мном? Избори су прошли, овде нико никоме није рекао за кога да гласа али можемо сад и ми да извршимо одређени притисак па куд пукло да пукло. Да ли се слажете да демонстрирамо вољу у вези с професором Атлагићем тако што ћемо послати имејлове с насловом ''Атлагић за министра просвете'' или ''Подршка Атлагићу'' на kabinet.prvipotpredsednik@gov.rs ?
Шта је најгоре што нам се може десити? Ово је свеједно правичан и искрен чин, никог не уцењујемо или слично. Само дајемо подршку човеку. А можда и упали. :)

Gost

2014-03-20 03:44

Drage kolege ja mislim da malo strpljenja nije na odmet. Danas do 20 h ce RIK i zvanicno potvrditi mandate poslanicima sto znaci da se polako korak po korak formalnim putem priblizavamo cilju. Ono sto je istina da nam je prof. Marko Atlagic pomogao samo tako i da je covek na mestu 100 %! Ono sto mozemo je da zamolimo gospodja Lidiju da po formiranju Vlade obavi razgovor sa njim i vidi kojom dinamikom ce izmena i dopuna zakona doci na Vladu i na skupstinsko izglasavanje i da nam saopsti. Do tad ako osnivaci peticije imaju potrebu da nam se obrate i da kazu nesto nek to ucine jer je meni iskreno muka da citam kojekakve panicne napade pojedinaca koji nista ne menjaju. Svi smo mi zainteresovani da se nase pitanje resi sa pozitivnim ishodom u sto skorijem roku i sto je brze moguce, al dok se Vlada ne formira nase pitanje ne moze da se resi. Pozdrav svima do pobede!!!

Gost

2014-03-20 06:31

Pokretača peticije nema već drugi dan na ovom forumu, ne brišu kao obično ovaj sportski spam. Nadam se da je sve ok.
:(((
Solunski
Autor peticije

2014-03-20 10:19

I pokretači moraju zaraditi za leba. :)

Strpljenja, ljudi, biće sve u redu. :)

2014-03-20 13:07

Val

#4035 Ana Benčić

2014-03-20 13:33

Tekst posvećen svim kolegama kojima je dojadilo da objašnjavaju zašto su "večiti" (groznog li naziva) studenti... uz punu podršku da se ova inicijativa istera do kraja.

http://magna-iustitia.blogspot.com/2014/03/veciti-studenti-i-paralelni-univerzum.html

Gost

2014-03-20 13:41

opsta politicko-ekonomska situacija me je sprecila da zavrsim fakultet na vreme.Moje studiranje je islo tempom..kreni..pauza zbog skolarine..kreni pauza zbog skolarine itd.Trebalo bi da imaju malo vise razumevanja ,jer nisam jedina!
sjajno

#4037 Re: Ana Benčić

2014-03-20 14:07

#4035: Val - Ana Benčić

SJAJAN TEKST,SVAKA CAST!

Gost

#4038 Re: Ana Benčić

2014-03-20 14:44

TO SMO SVI MI!!! DIVNO NAPISANO!!! BRAVO I HVALA!

Oliva

#4039 Re: Ana Benčić

2014-03-20 15:49

Anonymous

2014-03-20 18:45

sjajan tekst

2014-03-20 19:01

Gost

#4042 Re: Ana Benčić

2014-03-21 07:39

Svaka cast!!!!!!!!!:)

2014-03-21 11:58

koleginica

#4044 Re:

2014-03-21 13:17

#4025:

Uopste mi cilj nije bio da budem sarkasticna, samo mi nije u prirodi da odmeravam svaku rec na kantaru. Svi smo ovde odrasli ljudi koji, valjda, umemo da se nosimo sa problemima. Iz tog razloga, oni koji moje komentare smatraju provokacijom, a ne onim sto zaista i jesu, iz najbolje namere im savetujem da ne citaju sta komentarisem, jer mi cilj nije da pokrenem diskusiju izmedju nas samih. Sve ovo iza nas je fino i lepo, ali sad je prelomni momenat. Sve to sto su oni velikodusno usvojili u predizbornoj kampanji je takodje odlican ishod po nas, ali jos uvek NEOBAVEZUJUC. Moji komentari su iskljucivo pritisak na te ONE koji ce sesti u ministarsku fotelju, (a za koje se jos uvek ne zna koji su, i jako mi je zao sto moram da primetim da u ovom `politickom trenutku` SNS nema ama bas nikakvog interesa da uzme prosvetu i obrazovanje, jer ce nasuprot svakoj logici ipak ici u koaliciju) a ne na kolege saborce  a jos manje organizatore, njihov doprinos je zaista nemerljiv.  Poenta mog komentara je da ne bismo smeli da cekamo leto, kad cemo i mi da se razvodnimo, a oni da otputuju na odmore. Moramo imati neki rok pred nama, do kojeg  ocekujemo nesto konkretno i od kojeg i ONI mogu da ocekuju nesto konkretno. Previse smo utihnuli. Neko bi posmislio da nas je prosao prvobitni zanos.

Gost

#4045 Re: Re:

2014-03-21 14:02

#4044: koleginica - Re: 

Draga moja koleginice kakve veze ima ko ce da uzme ministarsko mesto ako SNS ima vecinu, il' da ti prevedem jel ti jasno da ako SNS nije za to da nam se produzi rok toga biti nece jer imaju apsolutnu vecinu!!! Stoga je tvoje raspravljanje o buducem nam nadleznom ministru apsolutno bespredmetno. Kao drugo mi trenutno ne mozemo nista ama bas nista dok se ne formira Vlada, e kad se formira Vlada treba vrsiti pritisak na to da izmena i dopuna zakona koju je predlozio jos uvek vazeci ministar u tehnickoj vladi prof. Jovanovic  dodje sto pre na Vladu i da se izglasa u skupstini. Izgleda da si ti taj momenat u svemu ovome zaboravila da mi nismo samo prosli odbor, nego da smo na drugoj tacki predlozene izmene i dopune zakona ( predlog imas na sajtu ministarstrva ). Ja apelujem da kad formiraju Vladu gospodja Lidija  pozove naseg prof. Atlagica da nam kaze kojom dinamikom mi idemo u proceduru i naravno pokretace ove peticije da nam se obrate jer nama se od svih ovih zakona najvise zuri i svima nama gori pod nogama i zelimo da se sto pre agonija okonca.

Ovaj post je uklonjen od strane svog pisca (Prikaži detalje)

2014-03-22 15:05

учитељ

#4048 учитељ

2014-03-22 15:09

Колеге и колегинице.ШИРИТЕ ПЕТИЦИЈУ. поздрав

Gost

2014-03-22 15:51

naravno da treba dati sansu studentima da do kraja zavrse svoje studije....verujem da je vecina njih bila sprecena nekim zivotnim okolnostima... verujem da ne treba traziti produzenje do 2017te nego bar na godinu dana ili 6 meseci i time dati sansu da studenti kojima je ostalo par ispita do kraja da diplomiraju....moja sestra je na medicini,pauzirala jer morala da radi,ostalo joj je par ispita i realno nije fer da mukotrpan rad propadne....isto tako me nervira cinjenica da ljudi prosto ne prave razliku medju fakultetima u smislu da sam cuo komentar od strane osobe koja je zavrsila megatrend u roku kako treba da se stide oni koji studiraju po 3 i vise godina duze...pa izvini molim te,ali jedno je studirati medicinu a dugo je studirati menadzment :P

Gost

#4050 Re: Ana Benčić

2014-03-22 15:56

slazem se sa tobom....svako treba da gleda svojka posla...fakultet je mesto na kome ucis o onome cime ces se baviti tako da je bitno zavrsiti ga a to kakav ces sutra u poslu biti zavisi od tebe....brdo ljudi zavrsi na vreme fax pa se ne snadju u zivotu jer posao dobijaju sposobni i pametni a fakultet moze da zavrsi svako sa radnom navikom i dupetom zalepljenim za stolicu......