Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu
Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu
Agro |
#40012014-03-17 15:26Pribojavao sam se da cemo opet da imamo slicnu pricu ko 2012, da cekamo na vladu preko 80dana. Sad cemo barem brzo znati na cemu smo. Nadam se pozitivnoj odluci jer su svi bili za nas zahtev a na medijima se cesto pominje da imamo malo obrazovanih ljudi. Nego sta bi sa forumom? |
Ovaj post je uklonjen od strane administratora stranice (Prikaži detalje)
2014-03-17 20:18- Date of removal: 2010-05-29
- Razlog uklanjanja: spam
Учитељ |
#4003 Учитељ2014-03-18 00:53У новој измени закона стоји да се рок продужи до краја школске 2017/2018. Ја мислим да ће то бити одмах изгласано у новом сазиву Народне скупштине,и то већ у априлу/мају месецу.Господин проф.Марко Атлагић је на нашој страни. На једном предходном линку сам слушао излагање проф Атлагића да сам ја имао бар једног таквог професора на факултету пример факултетског професора.Поздрављам све пуно. Позитиван исход је сигуран бар ја тако мислим. |
logomahija |
#4004 facebook stranica2014-03-18 01:50 |
logomahija |
#40052014-03-18 01:54Ljudi nemojte da potpisi jenjavaju,sirite peticiju,nema opustanja dok se produzenje roka ne izglasa.Moramo ostati ujedinjeni ko zna za sta cemo sve morati da se izborimo,ipak je ovo SRBIJA,zacas se drzava seti neke gluposti da nam izbije pare iz dzepa! |
koleginica |
#4006 Re: Re:2014-03-18 09:53Cula sam najave da ce da se `konstituisu` do 01.maja(?!) sto znaci da ostaje izuzetno malo vremena. S obzirom na to kojom brzinom nasi politicari rade to nam daje 15-ak dana da na NEakciju reagujemo REakcijom, sa nadom da se nesto promeni do juna. Ali, zivi bili, pa videli... |
Gost |
#4007 Re: Re: Re:2014-03-18 12:15i cemu sad opet dizanje tenzije? tu su pokretaci peticije i advokatica..izbori prosli..jos malo strpljenja sve ce biti ok. |
Oliva |
#40082014-03-18 12:22Nije dizanje tenzije.Sve predugo traje,a nista sigurno nije u ovoj drzavi.Drzite se kolege.Nastojte da smanjite br.ispita dok se ovo nase ne resi. |
Uznemirena |
#4009 Re:2014-03-18 13:07Mene ovakvo pisanje o produženju roka jako uznemirava, o tome kad će biti konstituisana nova NS, o tome kako ništa nije sigurno u ovoj državi itd. Mislila sam da je ostala samo formalnost koja će biti odrađena u najkraćem mogućem roku, ostalo mi je dosta ispita, smanjiću broj ali mi to ne znači ništa, sve mi zavisi od produženja roka. Plus.. http://www.rtv.rs/sr_lat/politika/stefanovic-vlada-mozda-vec-sredinom-aprila_470569.html |
2014-03-18 13:26- Date of removal: 2010-05-29
Oliva |
#4011 Re: Re:2014-03-18 14:04Izvinjavam se.Namera nije bila da uznemiravam bilo koga.Od sveg srca zelim da uspemo i odlozimo rok.Necu da pricam o br.ispita koji su mi ostali.Znam mnogo onih koji imaju vise od mene.Iskreno se nadam da ce se ovo resiti onako kako i ocekujemo. |
учитељ |
#4012 учитељ2014-03-18 22:35управо сам у Блицу прочитао да ће ресор просвете припасти НДС-у Тадићева странка.Да ли то иде нама у прилог никада нисам водио политику не знам какв је став тих људи из те странке према студентима уопште. Ја се искрено надам да ће све бити ок и ако нешто крене странпутицом ту је наш идол господин проф. Атлагић. Поздрављам све пуно. |
Gost |
#40132014-03-19 00:02Hajde da budemo jos malo strpljivi da se formira Vlada pa ce nam se po dogovoru gospodja Lidija i osnivaci obratiti saopstenjem ko sto su uvek i cinili.Svima nam je stalo da nam produze rok sto pre,jer nam svima gori, ali neke procedure mora da se ispostuju. |
logomahija |
#40142014-03-19 00:02Kolege,molim vas da razumete jednu stvar s obzirom da su osnivaci pve peticije saradjivali sa profesorom Atlagicem(SNS) i da je odbor prihvatio nas zahtev,potpuno je nebitno kome ce i da li ce prpasti resor obrazovanja,ako bude sire koalicije.Jer SNS ima vecinu da to izglasa,imajte poverenja u prfesora Atlagica i naseg advokata. |
logomahija |
#40152014-03-19 00:07 |
2014-03-19 01:26- Date of removal: 2010-05-29
Gost |
#40172014-03-19 06:44I ja se nadam da ce da nam se obrate bar neko od pokretaca peticije uskoro, a mozda i gospodja Lidija, cisto da znamo kako se stvari odvijaju jer kako sam razumela i svo ovo vreme oni su nesto radili za nasu akciju.. Resor ministarstva se valjda bavi svim stvarima vezanim za oblast, a u skupstini se menjaju i izglasavaju zakoni i promene zakona, tu je sada jasno da nista ne moze da se izglasa bez vecine.. Nadam se da ne gresim.. :( |
Gost |
#4018 Re: учитељ2014-03-19 06:54Kolega verovatno ste ovo procitali. U NDS su pre izbora smatrali da bi uspešno vodili tri ministarstva - zdravlje, prosvetu i kulturu. Međutim, posle ubedljive pobede SNS ima i onih koji smatraju da ako se ulazi u vladu, mogu da računaju na jedan resor i nekoliko državnih sekretara. Kako za „Blic“ navode izvori bliski NDS, u ovoj stranci se trenutno razgovara o budućoj ulozi NDS. http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/450412/Lider-SNS-zove-Tadica-i-Dacica-u-Vladu-Srbije Nigde NE piše da će oni dobiti resor obrazovanja pa čak i da će ući u Vladu sa SNS. Molim vas nemojte pisati poluinformacuje iz medija ili pogrešne interpretacije, nije korektno prema onima kojima samo produženje roka može pomoći. Dosta kolega će verovatno diplomirati pre septembra, jer su u startu imali par ispita, ali su bili kolegijalni i potpisali peticiju.. |
Gost |
#40192014-03-19 11:57Svako bi trebao da moze da studira koliko mu se prohte-to i jeste jedna od karakteristika studija, ali to treba objasniti ovim "nadleznim" degenericima koji se zalazu ne za kvalitet kadra vec za hiper produkciju (ne opravdavam one ljude koji su razvukli studiranje, ali takodje stoji i cinjenica da su mnogi veliki strucnjaci "prekoracivali rokove") Studije zbog takvih morona na vlasti koji su slusali svoje mame o onome sta treba da budu u zivotu i koja struka je najisplativija pocinju da gube izvorni smisao i pocinju da privlace one koji bi se ponizavali za ocenu i nakraju je i dobiju(bio sam svedok toga) koji bi preorali sve ono sto to treba da znaju do detalja i "otkacinjali" predmete samo da bi dosli do zanimanja kako bi njihove mame bile ponosne na sopstveni produkt.-Bas takvi danas uspevaju, bas takvi danas diktiraju pravila, takvi koji se uclanjuju u stranke da bi njihova guzica bila sita, a o strucnosti i inovativnosti ni govora. Kada bi se revidirali mnoge "doktorske" titule otkrili bi da su njihovi radovi najobicnije prepisivanje-(seminarski na 100 strana) a da ne pricam o tome kako se profesorska deca zaposljavaju, pa se jadni i iskompleksirani kurce po hodnicima fakulteta. Vec mi je muka od svega onoga sto sam vidjao, a njih i dalje nije sramota da glume "evropsku efikasnost" pa su nasli da je sprovode na studentima , a ne tamo gde treba- na profesorima koji primaju mito zaposljavaju svoje nesposobne potomke, a jos su i dovoljno drski da glume strogocu i oholost na ispitima... |
2014-03-19 13:55- Date of removal: 2010-05-29
Gost |
#40222014-03-19 14:40Mnogo nas je,a 20 000 - 30 000 ljudi im ne trebaju ispred vlade u ovom trenutku. Cim krene sa radom skupstina,treba pogurati stvar,A TO,KAKO,KAD,KUDA I GDE,BOLJE OD NAS ZNAJU AUTORI I ADVOKATICA,zato lepo na miru uciti i zavrsavajte, "i ne davite ovde". |
koleginica |
#4023 Napomena: molim one sa slabim zivcima da ne citaju ovaj komentar2014-03-19 14:41Meni je iskreno zao ako Vas je moj komentar uznemirio, ali ja ne mogu da funkcionisem po `laissez-faire` principu. Nadamo se najboljem, kako nam je obecano, ali moramo da budemo spremni i na najgore i da imamo resenje u rezervi. A posebnu sigurnost mi uliva kad politicar kaze `mozda`. Pazljivo sam procitala vest sa linka koji ste ostavili... i matematika je opet ista, 20.3. RIK objavi rezultat, do 20.4. se oforme, pa prvo krenu da izglasavaju ono sto po proceduri `se mora`, znaci mi pre maja ni u bajci. Gde je maj, tu je i jun, gde je jun tu je i godisnji odmor... U sustini, treba razmisljati i o podsticajnim merama da zavrse sta su obecali do kraja maja. Red je da vec jednom stignemo tu sargarepu. |
Gost |
#4024 Re:2014-03-19 15:58Bilo bi mi zao da ti uklone komentar zbog psovki,posebno sto si u pravu! |
Gost |
#4025 Re: Napomena: molim one sa slabim zivcima da ne citaju ovaj komentar2014-03-19 17:08#4023: koleginica - Napomena: molim one sa slabim zivcima da ne citaju ovaj komentar Molim Vas koleginice samo manje sarkazma, nepotrebno je i nije korektno. Sa sajta NS: "Period u kome se Narodna skupština sastaje i radi na sednicama. Zasedanja mogu biti redovna i vanredna.Narodna skupština sastaje se u dva redovna zasedanja godišnje. Prvo redovno zasedanje počinje prvog radnog dana u martu, a drugo redovno zasedanje počinje prvog radnog dana u oktobru. Redovno zasedanje ne može trajati duže od 90 dana. Vanredno zasedanje je zasedanje Narodne skupštine u periodu kada se ne održava redovno zasedanje. Narodna skupština sastaje se u vanredno zasedanje na zahtev najmanje jedne trećine narodnih poslanika ili na zahtev Vlade, sa unapred određenim dnevnim redom. "
Na sednici Odbora za obrazovanje, nauku.. odrzanoj 29.01. je naglaseno da je resavanje naseg pitanja hitna stvar. Plus komentar #4022 Naravno da imamo rezervno resenje, o tome se vec pisalo, i naravno da smo svi i dalje napeti koliko god da se sve priblizava razresenju, zato sam reagovala tako. Nepotrebno je sada sumnjati i praviti takve tenzije, vremenske ili bilo kakve druge. NS je zasedala i leti i do ranih jutarnjih casova uvek kada je za to bilo potrebe. Ja verujem advokatici Lidiji i pokretacima peticije. Nadam se da ce se uskoro pojaviti u ovoj diskusiji da ne bi opet krenula u nezeljenom smeru. Pozdrav i sve najbolje Vam zelim, od srca. :) |
|
Светосавски проглас за спас Косова и Метохије: Не ултиматуму – не капитулацији!
NO to violation of Serbia - НЕ цепању Србије
Peticija za otkazivanje koncerta Jelene Karleuše za doček Nove godine u Kragujevcu
Слобода за Андреjа Гњота!
PETICIJA ZA SKIDANJE JOVANE JEREMIC SA NACIONALNE FERKVENCIJE
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
ПОЗИВ ПАТРИЈАРХУ И САБОРУ: ОЧУВАЈМО ВЕРУ!
Zahtev za razoružanje Lojalista
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Peticija za očuvanje tradicionalnog grba fudbalskog kluba Dečić
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
Podrška studentima! Ostavke čelnika UP!
7086 Kreirano: 2025-01-08
POKRETANJE POSTUPKA ZA ZABRANU DELOVANJA POLITIČKE STRANKE "SRPSKA NAPREDNA STRANKA"
3109 Kreirano: 2025-01-03
Подршка запосленима у просвети
3700 Kreirano: 2024-12-30
Петиција за одржавање јануарског испитног рока на свим факултетима у Србији
1350 Kreirano: 2025-01-08
ГЛАС НАСТАВНИКА - ПОДРШКА СТУДЕНТИМА
706 Kreirano: 2025-01-13
NECU SINDIKAT HOCU FORUM PREDSKOLSKE/OSNOVNE/SREDNJE SKOLE
664 Kreirano: 2025-01-14
Pismo roditelja maturantkinja i maturanata Predsedniku Vlade Republike Srbije
330 Kreirano: 2025-01-13
Иницијатива грађана да Прокупље добије професионално позориште
2952 Kreirano: 2024-12-05
STOP UKIDANJU TROLEJBUSA I PRIVATIZACIJI GSP-a!
1231 Kreirano: 2025-01-02
PROSVETNI RADNICI SE PROTIVE ODLUCI "REPREZENTATIVNIH" SINDIKATA
256 Kreirano: 2025-01-15
Podrška studentima
3050 Kreirano: 2024-12-06
Zahtev za razoružanje Lojalista
4023 Kreirano: 2025-01-01
Marina Heroina grada Novog Sada
84 Kreirano: 2025-01-13
Znanje i moral na prvom mestu. Podrška profesoru Vladimiru Dugaliću.
3612 Kreirano: 2024-12-26
Smena direktora Jovine gimnazije
1519 Kreirano: 2024-12-02
DA SE ČUJE GLAS PRAVNIKA
446 Kreirano: 2025-01-04
Zdravstveni radnici - podrška studentima i poziv zdravstvenim sindikatima na štrajk
1316 Kreirano: 2024-12-18
Markov i Mašanov zakon
4364 Kreirano: 2023-09-14
Roditelji protiv ZDRAVITAS-a
7301 Kreirano: 2024-11-18
Termalna Banja u VRBASU
29 Kreirano: 2025-01-13