Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

DaNePoveruješ

#4051 Re:

2014-03-22 16:10

#4049: -

Znači, u principu, da produžimo dok tvoja sestra ne završi fakultet pa da zatvaramo radnju? Koliko joj još tačno treba? Da se mi ostali organizujemo.

Veciti Student

#4052 Re:

2014-03-22 16:24

#4046: -

Mnogo su me potresli ovi zlobni komentari. Evo nocima ne mogu da spavam razmisljajuci o tome sta Pera, Laza, Mika i Zika misle o mom studiranju. Ne mogu vise da jedem, ucim, radim kao pre, strasno sam se nasekirala. Boze, sta li oni misle o meni? Hahahaha...

Gost

2014-03-22 16:32

Valjda ce uskoro formirati Vladu i da se nase pitanje vec jednom resi, cini se vreme prolazi, ovo je agonija!!!

Gost

#4054 Re:

2014-03-22 20:37

#4053: -

Vala stvarno! Taj dan kada izglasaju produzetak, pa ja cu da slavim, ma ponovo ću se roditi!!!

Ovaj post je uklonjen od strane administratora stranice (Prikaži detalje)

2014-03-23 00:51

Gost

#4056 Re: Re:

2014-03-23 10:24

Gost

#4057 Re: Re:

2014-03-23 12:00

2014-03-23 12:43

Gost

2014-03-23 17:37

Koliko nam treba potpisa?
учитељ

#4060 учитељ

2014-03-23 21:46

Ја ипак мислим да би требао неко да нам се јави и каже бар неку информацију. Да ли је било неких консултација, састанака. А што се тиче предходних коментара да се рок продужи за шест месеци или год.дана стварно нема смисла не може се гледати појединац него сви студенти уписани по старом програму. Рок 2017/2018 је идеалан рок да сви студенти по старом програму заврше факултет. ПОЗДРАВ колеге-ице.

2014-03-23 22:11

logomahija

2014-03-24 00:00

Obavestenje za sve koji se pitaju sta se trenutno desava sa nasom peticijom.Vlada nije formirana,ne mogu pokretaci peticije da vam trenutno daju bilo kakve informacije jer nemaju s kim da razgovaraju,jer ponavljam vlada nije formirana.Jos jedna bitna stvar,iako smo mi nama najvazniji,ovi iz vlasti imaju precih stvari.Dakle ono sto mozemo da radimo je da ucimo i da sirimo peticiju!Kad se ovi politicar dogovore oko vlade i formiraju je,onda mi nastupamo sa zahtevima!Do tada SPREMANJE ISPITA I SIRENJE PETICIJE!STO NAS IMA VISE BOLJE CE NAS CUTI.Pozdrav

2014-03-24 12:33

Gost

2014-03-24 17:45

Smatram da je zahtev za produzetak roka opravdan. Pre svega postoje stvari na koje ne mozemo da uticemo, (ispitni rokovi, nedgovornodt profesora i sl.)a mogu nam neopravdano sktratiti vreme ya yavrsetak.

2014-03-24 22:08

Gost

2014-03-24 23:52

Neki mediji pisu da ce se Vlada formirati 24-og aprila, ovo se resenje naseg pitanja poprilicno razvuklo, stoga smatram da istog momenta kada se Vlada formira da pokretaci i gospodja Lidija stupe u kontakt sa prof.Markom Atlagicem i buducim ministrom i da sto pre dobijemo odgovor na nase pitanje, jer ovo isuvise dugo traje, a nama vreme curi ko pescani sat. Da li se ostali slazu sa ovim sto sam rekao? Pozdrav svima!!!
Ninočka

2014-03-25 08:14

Slažem se da treba reagovati odmah po formiranju Vlade, tj. nadležnog Ministarstva i duboko verujem da će se tako i učiniti. U svakom slučaju, tu smo - pratićemo. Takođe, mislim da bi bilo krajnje nekorektno da se naš zahtev ne uvaži u pet do dvanaest, naročito nakon svih napisa u štampi da će do produženja roka ipak doći. Eventualno se može "licitirati" dužinom roka, jer verujem da će fakulteti postavljati takva ograničenja i da bi moglo biti otpora ukoliko bi isti bio duži od dve godine koje se najčešće i pominju, pa u dogledno vreme napraviti novi presek stanja.  Da se razumemo, moja podrška tome da rok bude što je moguće duži, ali ako se u tome ne uspe - da se alternativno poradi na kvalitetu, umesto na kvantitetu (u smislu bolje organizacije rokova kao što je organizovanje ispita jednom mesečno i to subotom za stare studente koji mahom rade pa im je teško da uzimaju slobodne dane da bi doputovali na ispit i ostalih olakšica o kojima možemo da se polako izjasnimo ovde).

Eto, moj predlog je da svako napiše šta je to što ga konkretno usporava u studijama i kako misli da bi to moglo najbezbolnije da se reši, pa da što pre i efikasnije privede svoje studije kraju jer to bi trebalo svima i da bude u interesu.

Sećam se da su rokovi s početka bili paušalno određivani: nešto poput 2011, 2012. itd što je ukupno iznosilo manje godina za poslednje predbolonjske generacije nego što je zakonom bilo propisano recimo Bolonjcima koji su od starta sa ovim ograničenjima bili upoznati. Takođe, studije po starom na nekim fakultetima traju 9 ili 10 semestara, a ne osam + diplomski ispit i opet se ostavlja tesan rok, tj. za mnoge od nas tek dodatnim produženjem bi bio napravljen ustupak u pravom smislu te reči. Realanost je nešto sasvim drugo od idealnih projekcija koje se prave nekim dugoročnim planovima, to se itekako osetilo i po uvođenju bolonjske reforme. Šta bi bilo da se ista sprovodila po prvobitnom slovu zakona i tražilo svih 60 bodova po godini.

Bilo bi više nego korektno da se ne vrši negativna diskriminacija u odnosu na nas i taj ustupak način što pre.

Gost

2014-03-25 10:47

Jedan manje, još tri do kraja! Idemo, latite se posla i manje razmišljajte o tome šta će biti, a više o tome šta radite u ovom momentu, danu. Želim nam svima uspeh od srca, do pobede!

2014-03-25 11:53

Gost

2014-03-25 13:23

potvrdjujem peticiju

2014-03-25 21:57