Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Gost

2014-02-06 00:53

Šaljem Vam članak iz Večernjih novosti objavljen 4. februara koji sam
videla na fejsbuku. Sve je tačno i sramota me je na kakvom fakultetu
studiram, a neki od mojih dobrih profesora ne zaslužuju da rade u
takvom smetlištu. Ja za sve krivim nesposobnu dekanku. Znate li Vi da
mi imamo lift koji je iz nekih 40-ih godina i za sve ovo vreme oni
nisu mogli da ga poprave, a uzimaju HILJADU I DVESTA EVRA po jednom
studentu..! Sramota!

Dalje Vam šaljem link
http://pressonline.rs/info/drustvo/299383/student-pokrenuo-revoluciju-protiv-uprave-filoloskog-da-li-vas-nije-sramota.html
koji verujem da će korisiti!

ČLANAK:
NEZADOVOLJNI STUDENTI
Studenti Filoloskog fakulteta putem drustvenih mreza istakli su
nezadovoljstvo ponasanjem nadleznih u ovoj ustanovi.
Akademci se zale na los odnos administracije, navodno namerno obaranje
na ispita kako bi opet placali skolarine, zabrane izlazenja na ispite
ako nisu sve rate isplacene, informacije dobijaju iskljucivo preko
Fejsbuka, ali I cinjenicu da od samofinansirajucih studenata uzimaju
120. 000 dinara godisnje, a u toaletima nema sapuna ni papira.

Gost

2014-02-06 00:59

Treba se obratiti svakome ko nam moze pomoci, nezavisno od toga kojoj politickoj struji pripada. Tako da sam i ja ZA. Samo jedno pitanje: Da li sa gospodjom Lidijom idu autori nase peticije ili treba i mi ostali da se ukljucimo? Kako ste to planirali? Cisto da znamo da li se i od nas nesto ocekuje, da ne bude 'svi junaci nikom ponikose'.

Gost

#3278 Re: Pismo za sve fakultete

2014-02-06 01:03

#3275: - Pismo za sve fakultete

Ovaj Filip Maksimovic je car. Svaka mu cast da je otvoreno imenom i prezimenom izasao protiv tlacenja. Treba mu spomenik podignuti i to bas ispred Filoloskog. Kada bismo svi ovako bila bi druga pesma.

bokisha

#3279 visi fizioterapeut

2014-02-06 01:24

Meni je ostalo jos 5 ispita, prosli rok sam izasla na dva jer su bila u istom danu kod iste profesorke, prakticni deo!! Na oba me oborila jer kao nisam dovoljno napisala a rekla je da ne pisemo referate.. Nema ni govora o pomoci kao sto je ministar rekao, a meni ispit kosta 2500, znaci dala sam 5000 i to mi je propalo, verovatno zato sto sam prvi put izasla!! Vise sam se razocarala zbog datog novca nego sto sam pala ispit, zalosno ali tako je!!!
Šta reći? Kome?

#3280 Setimo se ovoga :)

2014-02-06 01:39

Gost

#3281 Re: Setimo se ovoga :)

2014-02-06 01:47

Gost

2014-02-06 01:50

A to sto stavljaju ispite u isti dan,sto menjaju termine kako im se cefne,pa to je tek za pricu.Sto prof.koji drze po 2 predmeta od kojih je jedan iz 2 dela,drugi ispit naravno mozete polagati uz doplatu za odlaganje u terminu usmenog dela prvog ispita.Njima je zapravo u konfliktu interesa da mi polozimo ovako nam kintu uzimaju na svakom cosku.Sto se ne ugledaju na danski sistem skolstva gde plata prof.zavisi od toga koliko je studenata polozilo ispit i od stepena njihovog znanja,s kod nas sve kontra.

Gost

#3283 Re: Neka ministar brine o ovome a ne kako ce nas da maltretira

2014-02-06 01:57

b

#3284 Re:

2014-02-06 02:07

#3090: -

ne znam koliko ti placas prijavu ispita ali moja je 2500, katastrofa!!

bokisha

#3285 Re: visi fizioterapeut

2014-02-06 02:27

#3282: -

Bas tako znaci poslednja 4 meseca sam sigurno dala preko 200 eura, a da ne pricam od 2005 pa do sad koliko je dato para, e pa zao mi je ali ne damo da nam propadnu pare!!

Gost

2014-02-06 02:33

dosli smo na prvu stranu najpopularnijih peticija :)

Ovaj post je uklonjen od strane svog pisca (Prikaži detalje)

2014-02-06 02:49

Gost

#3288 Re: Re: Setimo se ovoga :)

2014-02-06 02:51

#3281: - Re: Setimo se ovoga :)

On ima opravdanje, dementan je :) a koje je opravdanje sadašnjeg ministra?

MM

#3289 Re: NAJNOVIJA VEST-EKSKLUZIVA OD ADV.LIDIJE

2014-02-06 07:38

#3223: Majka TEREZA - NAJNOVIJA VEST-EKSKLUZIVA OD ADV.LIDIJE

Veliko hvala za sve šta radite i šta ste već uradili za nas! Vaša borba mi daje snagu da i pored mnogih muka istrajem u tome da završim fakultet, jer sam i ja kao jedna koleginica koja je pisala na nekoj od prethodnih strana, zbog ozbiljnih zdravstvenih problema i posla, želela da odustanem od fakulteta.

Imate moju apsolutnu saglasnost i podršku da se obratite predsedniku Vlade.

Vidim da ima komentara o politizaciji ove naše akcije,  ali u Vašem postu nigde nisam ni naslutila da se ide tim putem, da se spominje bilo koja politička stranka. Sticaj okolnosti je takav da je gospodin Vučić potpredsednik Vlade, verujem da je bilo ko na tom mestu , Vi biste se opet njemu obratili, jer ono šta je Vama a i nama važno jeste što brže postizanje našeg cilja, jer ljudi ovde pucaju pod pritiskom, blokirani su, očajni...

ZAJEDNO DO POBEDE!

koleginica

#3290 Re: naravno - za

2014-02-06 07:51

#3277: -

Tacno tako. Od prvog do poslednjeg slova.

I jos je jedna koleginica rekla `ako hoce ON to moze`. I tu se slazem.  Da se ne lazemo, nije ovo Svajcarska. I svi smo mi ovde videli daleko dalje ovaj realan zivot od onog sto pise u knjigama. Prema tome, ako hoce, on to moze, ako nece, sakrice se iza raspustene skupstine i procedura.

Advokatici svaka cast. Ako treba da se dela, samo recite, ima nas raspolozenih kojima je dogorelo do nokata.

koleginica

#3291 Re: Re: NAJNOVIJA VEST-EKSKLUZIVA OD ADV.LIDIJE

2014-02-06 07:57

#3289: MM - Re: NAJNOVIJA VEST-EKSKLUZIVA OD ADV.LIDIJE

Politizacija se odnosi iskljucivo na `goste` koji intezivno pozivaju da se glasa za ovog ili onog.

Advokatica radi sa onima koji su joj sada na raspolaganju. A nama treba nesto za sta cemo moci da se uhvatimo kad ovi izbori prodju, bez obzira ko bio glavni u novom sazivu.

MM
Gost

#3292 Re: Re: Re: NAJNOVIJA VEST-EKSKLUZIVA OD ADV.LIDIJE

2014-02-06 09:01

#3291: koleginica - Re: Re: NAJNOVIJA VEST-EKSKLUZIVA OD ADV.LIDIJE

Koleginice to sam i mislila , možda se nisam najbolje izrazila, izvinjavam se. Videla sam da se u komentarima spominje politizacija i to šta ste napisali u vezi sa pozivanjem da se glasa za ovog ili onog, samo sam naglasila da naša advokatica nije jednom rečju spomenula bilo koju stranku nego se obraća onima koji sada mogu da nam pomognu što pre, tj. onima, kako ste i Vi napisali, koji su joj sada na raspolaganju.

Lepo učite kolege i koleginice, sve se razrešava u pozitivnom smeru, idemo ka cilju, blizu je!

lav

2014-02-06 09:08

Predlog za razgovor sa gdin Vucicem: poslati prosvetnu inspekciju ili angazovati dodatne profesore na ispitima gde je najmanja íli nikakva prolaznost, npr Pravni N.S Upravno pravo, imam samo taj ispit tri god, stalno padam, preobimno gradivo, mogu da napísu knjigu da bi bila skuplja i od 3000 str, mora da imaju limit, zbog takvih prof smo vecina i veciti dok su vecina prof ok,produzetak roka naravno, svako dobro i brz oporavak Vam zelim.
ja

2014-02-06 09:23

Problem su prof koji prave usko grlo, svake god su sve gori, ne moze im niko nista, sto je lako utvrditi listingom ispita gde se vidi da je prolaznost nikakva, menjaju knjige od roka do roka, stalno neke izmene da bi mi kupovali, a oni pored plate na tome zaradjuju abnomarlno, treba smanjiti autonomiju fakultetíma, ponasaju se kao drzava u drzavi, zbog takvih par prof nas ovoliko je vecitih, zasticeni su kao beli medvedi i fakulteti na takvo maltretiranje ne reaguju, drze ih tu decenijama, hvala!
prvoborac

2014-02-06 09:32

Ne znam zašto bi se išlo kod Vučića, ja lično ne želim da ispadnemo deo njegovog predizbornog marketinga a njemu ćemo za to i poslužiti. Odbor je podržao našu peticiju, a članovi nisu bili samo iz SNS-a, to znate. Sačekajmo da se konstituiše skupština, nema im druge nego da nam produže, ko god došao na vlast.
lav

2014-02-06 09:45

Ne slazem se sa prvoborcem da ne treba ici kod Vucica, nisam za sns da se razumemo, niti za bilo koju partiju, ali Vucic je najmocniji covek trenutno i moze brzo do izbora da resi nasa pitanja, odluka odbora nije obavezujuca, moze i ne mora da se usvoji, zavisi od odnosa snaga u skupstíni, ko je za ko protiv, ako sns ne bi podrzao sa najvecim brojem poslanika, ne bi prosla peticija, sto bi bili u neizvesnosti do tada kada dóticni to moze sad do izbora da nam pomogne, dosta samovolji prof!
optimista

2014-02-06 09:55

Razgovor sa Vucicem nam ne mnze stetiti sigurnn, nemamo sta da izgubimo, ovo nije politizacija, jer bi nam to resio dó izbóra, a za koga cemo glasatí je svacije pravo, jer bi nase pitanje bilo do izbora a ne posle njih reseno, ova agonija vec dugo traje, sto bi je produzivali ako nemoramo? od 2000 data je autonomija univerzitetu u N.S, pas prof na svakom fakultetu rade sta hoce, ruse i od tada je najvise vecitih, lako se po prolaznosti utvrdi koji su, ostali su ok, do póbede!

Gost

#3298 presli smo na prvu stranu

2014-02-06 10:00

sada smo medju najpopularnijim peticijama, nadam se da smo sada vidljiviji nego pre !
svaka cast za kolege , samo tako da nastavimo,,!
mi

2014-02-06 10:11

Kolege! Ubedjen sam da ce nam produziti, póred ovakve nase avokatice, naseg zastitnika, andjela, ne sumnjam u pozitivan ishod, kad nam usvoje peticiju, pozvacu vas sve kod mene na zurku, da proslavimó, treba ici na sva vrata, pógotovo gde je najveca vlast, tu se donose kljucne odluke, tako da samo napred do pobede!

Gost

#3300 Re:

2014-02-06 10:31

#3296: lav -

Bas me zanima kako ce da nam pomogne pre izbora, sem da nam da pozitivan signal da ce ministarstvo i vlada raditi na nacrtu izmene zakona,ne ocekujte da ce ovo proci skupstinu pre izbora i pre formiranja skupstinske vecine i vlade, budite realni procedura se toliko mora postovati, ako ovde bar toliko postoji vladavine prava.