Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Gost

#4701 Re: Re: Nemojte, ljudi, ko Boga vas molim!

2014-05-01 09:59

#4699: - Re: Nemojte, ljudi, ko Boga vas molim!

Ima nas koji cenimo njihov trud,ucimo i cutimo. Nadam se da nece odustati ljudi zbog raznih budalastina koje olse ovde pisu.

Gost

2014-05-01 13:39

Potpisnici ove peticije su svi studenti koji studiraju po starom programu,ne samo apsolventi(cijih potpisa ima najvise,pretpostavljam)-pojasnjavam onom ko je bio iskljuciv/a da je ovde rec samo o apsolventima!

Ovaj post je uklonjen od strane administratora stranice (Prikaži detalje)

2014-05-01 13:45

Gost

#4704 Re: Nemojte, ljudi, ko Boga vas molim!

2014-05-01 13:51

#4698: Solunski - Nemojte, ljudi, ko Boga vas molim! 

E evo da ti se javi od tebe prozvana Kleopatra, al nisam vidovita tako da mozes da me poredis samo sa onom drugom inteligentnijom i poznatijom od one lokalne. Ono sto je napisano je ISTINA i ti to znas zato si i mako postove, a nije bistrenje politike ako nisi ukapirao da ti prevedem pa ti procitaj pa opet prebrisi nego poredjenje da su ljudi za manje od sedam dana resili problem, a da mi nismo mnogo odmakli od pocetka, a izgubili smo silno vreme. I da jesam na tvojoj strani, tj. na nasoj onoj istoj strani kojoj bi odgovarao produzetak, ali vidim da sve cesce pominjete i stepen odgovornosti pojedinca zapalog u ovu situaciju, da ja cu reci iz ovog ili onog razloga svi smo mi krivi sto smo ovde i sa ovim problemom, u personalne razloge necu ulaziti. I da znate drage mi kolege Vlada je danas zasedala, ministri rade iako je zamislite 1. maj!

Pozdrav tebi kao pokretacu, gospodji Lidiji kao i prof. Atlagicu jer ako dobijemo dobijamo zahvaljuci njemu, nisam vidovita samo sam realna. 

| pricu ja tebi seradare ti meni vojvodo mozes da dobije kad oces, al istinu u lice malo teze, al kad bolje razmislim nije svaka istina za svacije usi!!!

Od sad cu nemo pratiti dogadjaje kako se ne bi niti Vi cimali da brisete niti da odgovarate jer treba Vam vremena za nesto drugo!!! Nadam se da ce i kolege slediti moj primer!!!

Miki

#4705 Re:

2014-05-01 13:52

#4702: -

Molim Vas, sta je za Vas apsolvent?

Gost

#4706 Re: Re:

2014-05-01 14:01

#4705: Miki - Re:  

Neko od prethodnika je pisao da su u sluzbi nisu imenovali kog fakulteta rekli da je apsolvent onaj student koji ima polozene sve ispite iz prve i druge godine, bez obzira na broj polozenih ispita sa trece i cetvrte i cinjenicu da je odlusano svo gradivo.

Gost

#4707 Re: Re:

2014-05-01 14:11

#4705: Miki - Re:

apsolvent (lat.), student koji je odslusao sve semestre a jos nije diplomirao.

Da li Vam je potrebno dodatno objasnjenje?

Mozda ste se zbunili zato sto je neko na prethodnim stranama komentarisao kako na svom fakultetu ne moze "biti"apsolvent dokle god ne polozi sve ispite sa npr. II god.iako je sve ostalo odslusao?!

Inace,apsolventom se smatra svaki student koji je odslusao sva predavanja,odradio sve vezbe,overio sve semestre i preostaje mu"samo"da polozi preostale ispite.Smatram da je ovo misljenje ~svih;mozda Vi imate drugacije poimanje o znacenju,mogucnostima i obavezama apsolventa?!

Miki

#4708 Re: Re: Re:

2014-05-01 14:12

#4706: - Re: Re:

Mozemo li se, onda, sloziti da su svi potpisnici ove peticije studenti koji su odslusali sve predmete? Za ovu priliku nije vazno kako cete nazvati takvog studenta. Ja sam ga nazvao apsolventom, jer je opste pravilo da apsolvent postajes na poslednjoj godini studija i taj status zadrzavas dok ne polozis sve ispite. (Ekvivalent 'apsolventa' u anglosaksonskom skolstvu je 'senior student' a onaj koji ostane apsolvent duze vremena nakon sto je odslusao svu nastavu je u njihovom skolstvu 'supersenior student', pojava koja je sve cesca u anglosaksonskom skolstvu.) Sustina je da se ni za jednog studenta-potpisnika ove peticije vise ne organizuje nastava.

Gost

#4709 Re: Re: Re:

2014-05-01 14:13

#4706: - Re: Re: rekli da je apsolvent onaj student koji ima polozene sve ispite iz prve i druge godine

Iskreno ja sam malo zbunjen. Kod nas na Saobraćajnom fakultetu, nije se mogla ni upisati četvrta godina ako nije očišćena druga (naravno i prva), uz dat uslov iz treće, bar ne u vreme kad sam ja slušao predavanja.

Miki

#4710 Re: Re: Re:

2014-05-01 14:14

#4707: - Re: Re:

Da li se u "Vasu" definiciju apsolventa uklapa svaki potpisnik ove peticije?

Miki

#4711 Re: Re: Re: Re:

2014-05-01 14:20

#4709: - Re: Re: Re:

Ocigledno da je da su uslovi za upis godina bili razliciti na razlicitim fakultetima. Ne bi valjalo da se pogubimo mnogo u terminima. Ja sam apsolventom hteo da naslovim nekog ko je ODSLUSAO SVE PREDMETE, jer upravo ovo poslednje je sustina mog argumenta: FAKULTETI ZA POTPISNIKE OVE PETICIJE NE ORGANIZUJU NASTAVU VEC SAMO POLAGANJE ISPITA. Ako postoji potpisnik ove peticije na koga se ovo ne primenjuje, molio bih ga da se javi.

Gost

#4712 Re: Re: Re: Re:

2014-05-01 14:32

#4710: Miki - Re: Re: Re:

U praksi NE,procitajte saopstenja,mozda niste bas sigurni sta i kad potpisujete,ovo je deo jednog obavestenja(mozete naci u saopstenjima):""STUDENTI UPISANI NA OSNOVNE STUDIJE I NA STUDIJE PO RANIJEM NASTAVNOM PLANU I PROGRAMU, BEZ OBZIRA KOJE ŠKOLSKE GODINE SU UPISALI STUDIJE, PRE ILI POSLE STUPANjA NA SNAGU OVOG ZAKONA, IMAJU PRAVO DA ZAVRŠE  STUDIJE PO ZAPOČETOM NASTAVNOM PLANU I PROGRAMU U VREME UPISIVANjA STUDIJA, A PRE UVOĐENjA STUDIJSKOG PROGRAMA U SKLADU SA EVROPSKIM SISTEMOM PRENOSA BODOVA (ESPB) NA NjIHOVIM FAKULTETIMA I VIŠIM ŠKOLAMA.“

"upisali"-stoga ovde sigurno ima onih koji nisu odslusali sve,a imali su pravo i potpisali peticiju.

Manite se prepucavanja,toga ima previse,pozeljni su konstruktivni i pozitivni komentari.Sirirte peticiju a ne negativnu energiju.

Nadomak smo cilja,ucinimo sve da sto pre diplomiramo i zaposlimo se u struci.

Gost

#4713 Re: Re: Re: Re:

2014-05-01 14:38

#4709: - Re: Re: Re:

I na mom fakultetu smo morali,(svojevremeno ,ne znam kako je sad),da "ocistimo"npr.I godinu i polozimo odredjene ispite sa II godine(npr.3+2 od odslusanih 7) da bismo upisali III godinu!Takodje nisu mogli da se polazu ispiti sa raz.god,tj:dok ne ocistite sve ispite I g,niste mogli da izlazite na ispit II g.

Miki

#4714 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-05-01 14:42

#4712: - Re: Re: Re: Re:

Zao mi je ako ste u mojim recima prepoznali elemente prepucavanja. Vi mi sad kazete da postoje potpisnici ove peticije koji nisu odslusali sve predmete i da oni ocekuju da ih slusaju po nekakvom starom programu? Cujte, po kom god programu da oni zele da okoncaju studije, pred njima je slusanje nastave koju nisu pohadjali. Nasuprot ovima, studenti koji su odslusali celokupnu nastavu sve sto zele je da im se ne oroci period u kome mogu ostati apsolventi; ne zele se vracati u klupe i uciti nove predmete iz Bolonje.

Gost

2014-05-01 15:03

Živiš sad i više nikad.
Zato ! Izrazi svoje osećaje, ne potiskuj ih u sebi.
Ne guši srce strahom, pusti ga da govori !
Ne menjaj nikoga ali ne daj da te menjaju.
Ne teži da se svidiš svima, već budi zadovoljan sam sa sobom.
Uči prihvatiti teške dane jer što si stariji biće ih sve više.
Ako si pogrešio ? Ne krivi se, to su samo lekcije iz kojih učiš.
Voli onako kako ti znaš a ne kako drugi to rade.Ne mari za one koji loše pričaju o tebi jer svako govori onako kakav je iznutra. Manje brini jer ionako će biti kako biti mora... Budi svoj i ničiji..

Ovaj post je uklonjen od strane svog pisca (Prikaži detalje)

2014-05-01 15:07

Gost

2014-05-01 15:24

Moj predlog je isti kao i predhodnih meseci,a to je kontakt sa SKONUS-om.Ovaj predlog je odbacivan na osnovu loseg iskustva sa pocetka,ali sada postoji "ono"(ne znam da li je to predlog za izmenu zakona,sugestija ili razglednica sa zimovanja)sto je prosli ministar ponudio,a sto je zadovoljavalo(i povezivalo)i nas i SKONUS.Pri tome se u "tome" spominje da je "to" nastalo razgovorima sa SKONUS-om(mi se nigde ne spominjemo) i na osnovu utvrdjivanja broja starih studenata koji su izvrsili Rektorat i SKONUS.Mislim da treba odmah insistirati da smo na vreme sve poceli(sto su svi hvalili)i da je veliki put predjen i da je besmisleno sada pocinjati iz pocetka i cekati neke nove "analize".Od svih "zainteresovanih" strana(drzava,Univerzitet,studentske organizacije i mi)mi smo sa najmanje uticaja.Nasa prednost je sto nas "ono" ministrovo vezuje za bolonjce i to treba iskoristiti odmah.Stalno se napominje da je ovo hitan problem,a resenje je sve dalje.Ako se krene iz pocetka ili se nas problem stavi u kontekst novih reformi, moguce je da ce se raskinuti ova veza sa bolonjcima,a vremenski okvir dramaticno suziti.Upravo "pritisak"(ako moze zajedno sa SKONUS-om)od samog pocetka na novog ministra i insistiranje na tome da je veliki put vec predjen jeste nasa najveca sansa.

Gost

#4718 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-05-01 15:27

#4713: - Re: Re: Re: Re:

I na mom je isto i jos uvek to vazi za nas ''stare studente'' dok za one koji studiraju po Bolnji to ne vazi.Oni su apsolventi cim odsusaju sva predavanja.

M

#4719 *

2014-05-01 16:35

#4714: Miki - Re: Re: Re: Re: Re:

Miki, molimo Vas da se javite na stari_studenti_podrska@hotmail.com

Gost

2014-05-01 16:56

"U skupštinsku proceduru stigle su izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja koje predviđaju da se produži rok za zamenu starih dozvola novim do 2017."

U ovoj državi se daju produžeci i fore mnogo banalnijim stvarima, pa zašto ne bi i nama. I naši rokovi su loše tempirani, baš kao i ovi.

Ovaj post je uklonjen od strane administratora stranice (Prikaži detalje)

2014-05-01 16:59

Gost

#4723 Re:

2014-05-01 17:43

#4720: -  

E vidis postoji OGROMNA razlika ovo je drito uslo u skupstinu, a nas ce da analiziraju, pa da je srece bilo ovako bi i nasa izmena usla po automatizmu, al jok bre mi cemo da razgovaramo do u nedogled, moze neko Rat i mir da ispise dok ne dobijemo odgovor!!!

Gost

2014-05-01 18:25

Sada sam 100% siguran da su defetisti koji mrače komentarima neko ko je namerno ubačen da kompromituje napore pokretača peticije i minira celu akciju!Pozivam sve kolege,na kojoj god godini bili,da zdušno potpomognemo gospodja Lidiju i pokretače peticije da se stvar izgura do kraja!Učenje,širenje peticija i vera u pobedu,jer je cilj ispravan!

Gost

#4725 Re:

2014-05-01 18:28

#4724: -

Ne bi me cudilo da je to lobi privatnih Sega-Mega-Diploma-preko-veze-treba fakulteta koji misle da cemo njih da upisemo ako se rok ne produzi! E pa godpodo gramzivci, nema od toga nista, ja sam poceo na drzavnom i na drzavnom cu i da diplomiram, ucim, SLUSAM RADIO KOJI TREBA DA SLUSAM i verujem u USPEH NASE AKCIJE!