Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Quoted post

Gost

#4706 Re: Re:

2014-05-01 14:01

#4705: Miki - Re:  

Neko od prethodnika je pisao da su u sluzbi nisu imenovali kog fakulteta rekli da je apsolvent onaj student koji ima polozene sve ispite iz prve i druge godine, bez obzira na broj polozenih ispita sa trece i cetvrte i cinjenicu da je odlusano svo gradivo.

Odgovori

Miki

#4708 Re: Re: Re:

2014-05-01 14:12:37

#4706: - Re: Re:

Mozemo li se, onda, sloziti da su svi potpisnici ove peticije studenti koji su odslusali sve predmete? Za ovu priliku nije vazno kako cete nazvati takvog studenta. Ja sam ga nazvao apsolventom, jer je opste pravilo da apsolvent postajes na poslednjoj godini studija i taj status zadrzavas dok ne polozis sve ispite. (Ekvivalent 'apsolventa' u anglosaksonskom skolstvu je 'senior student' a onaj koji ostane apsolvent duze vremena nakon sto je odslusao svu nastavu je u njihovom skolstvu 'supersenior student', pojava koja je sve cesca u anglosaksonskom skolstvu.) Sustina je da se ni za jednog studenta-potpisnika ove peticije vise ne organizuje nastava.

Gost

#4709 Re: Re: Re:

2014-05-01 14:13:24

#4706: - Re: Re: rekli da je apsolvent onaj student koji ima polozene sve ispite iz prve i druge godine

Iskreno ja sam malo zbunjen. Kod nas na Saobraćajnom fakultetu, nije se mogla ni upisati četvrta godina ako nije očišćena druga (naravno i prva), uz dat uslov iz treće, bar ne u vreme kad sam ja slušao predavanja.