Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Gost

/ #4717

2014-05-01 15:24

Moj predlog je isti kao i predhodnih meseci,a to je kontakt sa SKONUS-om.Ovaj predlog je odbacivan na osnovu loseg iskustva sa pocetka,ali sada postoji "ono"(ne znam da li je to predlog za izmenu zakona,sugestija ili razglednica sa zimovanja)sto je prosli ministar ponudio,a sto je zadovoljavalo(i povezivalo)i nas i SKONUS.Pri tome se u "tome" spominje da je "to" nastalo razgovorima sa SKONUS-om(mi se nigde ne spominjemo) i na osnovu utvrdjivanja broja starih studenata koji su izvrsili Rektorat i SKONUS.Mislim da treba odmah insistirati da smo na vreme sve poceli(sto su svi hvalili)i da je veliki put predjen i da je besmisleno sada pocinjati iz pocetka i cekati neke nove "analize".Od svih "zainteresovanih" strana(drzava,Univerzitet,studentske organizacije i mi)mi smo sa najmanje uticaja.Nasa prednost je sto nas "ono" ministrovo vezuje za bolonjce i to treba iskoristiti odmah.Stalno se napominje da je ovo hitan problem,a resenje je sve dalje.Ako se krene iz pocetka ili se nas problem stavi u kontekst novih reformi, moguce je da ce se raskinuti ova veza sa bolonjcima,a vremenski okvir dramaticno suziti.Upravo "pritisak"(ako moze zajedno sa SKONUS-om)od samog pocetka na novog ministra i insistiranje na tome da je veliki put vec predjen jeste nasa najveca sansa.