Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Oliva

2014-04-30 21:45

Preko 5700 potpisa i jos ce ih biti.Divno! Kad Vam je tesko,drage kolege,bacite pogled na ovaj broj,koji raste iz dana u dan.Izdrzali smo do sad,pa cemo i ovo sto je preostalo.Pozdrav svima.

Gost

#4677 Re:

2014-04-30 22:26

#4676: Oliva -

Tako je !!! Idemo dalje !!! 6000 potpisa :)))

Žalosna Sova

#4678 Stvarno večiti

2014-04-30 22:32

Razmišljam da ovi negativci stvarno imaju problem - ako im je procena da neće biti produženja roka, tu se očigledno radi o niskom IQ... Tu nema pomoći.

100% će produžiti rok i tačka više. Na učenje sad!
SuperHik

#4679 Re: Stvarno večiti

2014-04-30 22:41

#4678: Žalosna Sova - Stvarno večiti

Potpuno si u pravu! Ti nikada neće završiti, nesreće nijedne...

Ovaj post je uklonjen od strane autora peticije (Prikaži detalje)

2014-04-30 22:46

Gost

#4681 Čofili

2014-04-30 22:57

Ne znam kako ova peticija moze da bude validna, obzirom da svako moze da upise broj indexa koji mu padne na pamet. Dali su podaci prijavljenih za peticiju proverljivi, a ako nisu, koja je onda svrha ?

Miki

#4682 Re:

2014-04-30 23:32

#4680: -

Crnogorskim primerom se htelo reci da ta drzava nije imala drugo resenje na isteku roka vec da ga produzi bez spoljnjeg zahteva. Niko se tamo nije usudio da ljudima ponisti ulozeno i ta cinjenica dosta govori sama za sebe jer se moze preslikati i na nas. Lako je pricati o rokovima i donositi akte. Oni koji ih donose u nasim drustvima obicno pojma nemaju kakve drustvene implikacije nose ti akti i sa njima obicno bivaju suoceni pred sam pocetak primene. Crnogorski potez je dobra ilustracija ovoga. Reforme koje se spremaju su preko potrebne i one ce, dabome, obuhvatiti i obrazovanje na svim nivoima. Nas, medjutim, nemaju razloga da "reformisu", jer smo mi zreli plod nekadasnjeg sistema kome ce se jednostavno dopustiti da "dozri" i sa sobom odnese poslednje "stare" diplome. Mi smo, dakle, rezidua  starog ustrojstva na koju se reforme nece i ne mogu odnositi. Fakulteti ni za jednog "starog" apsolventa ne organizuju nastavu vec jedino polaganje ispita pa stoga ne postoji stvaran interes da nas "reformisu" - bio bi to glup posao. Vasu brigu razumem ali ne razumem potrebu da unosite nemir u zivote ostalih ucesnika diskusije, kad vec sami ne iznosite nikakvo resenje. Vase upozorenje ne donosi ni jednu korisnu opomenu.

2014-04-30 23:59

Gost

2014-05-01 00:03

Ljudi,nepotrebno se opterecujete sa tim ''ako ovo....,ako ono....''. Ostavite se paranoje i negativnosti ima ko o nama zeli i moze da vodi brigu. Gospodja Trajkovic se vec milijardu puta do sad izjasnila na tu temu. Kao da je sam Bog poslao takvog andjela nama u pomoc a vi bi sad jednim potezom sve da bacite u vodu. Aman zaman!!! Bez brige i gledajte u knjige. Receno je '' posle praznika '' , pa....odmorite, ucite, setajte....sta god vas ispunjava, sta god zelite, do tad.

2014-05-01 00:14

2014-05-01 00:17

Milos

2014-05-01 00:30

Jao bre, ljudi, kakav Putin, kakav Krim, o cemu bre pricate i cime opterecujete svoje glave u ove sitne sate?! Pa sta i ako bude reforme obrazovanja, i treba da je bude, zasto to znaci da ce tom reformom da nas pociste i izbace sa fakulteta? Pa svaka vlada spominje reformu te ovoga, te onoga, to nije proces koji se desava tek tako, a posebno ne kod nas. Reforma moze da se odnosi na smanjenje gradiva, uvodjenje interaktivne nastave, ucenja i polaganja testova na daljinu...a ne na ostavljanje studenata bez diplome i ponistavanja ispita! Trgnite se, nista niko nece da vam ponisti ili da vam uskrati pravo da uzmete zasluzenu diplomu! Rok ce se produziti, to je izvesno, samo trebaju ta tehnicka pitanja da se rese. Da, bila je kampanja, izbori, formiranje vlade...sve je to uzelo vremena. I na pocetku ove akcije nikada nije kategoricno receno NE, vec naprotiv, jednoglasno usvojena preporuka, nema razloga ni sada da bude drugacije, pogotovo sto su sami zvali na razgovor nase predstavnike. Odlozen razgovor za nedelju dana? Jaka stvar, proci ce i ta sedmica pa cemo posle svi konacno da budemo mirni i da se smejemo koliki smo pesimisti bili!

Miki

#4688 Re: Re: Re: 4862

2014-05-01 00:31

#4683: - Re: Re: 4862

Skupstinska je praksa vec niz godina da svaki novi saziv povlaci iz procedure sve predloge prethodnog saziva.  Na dan formiranja Vlade poslanik Balint Pastor je pozvao ovaj saziv Skupstine da promeni tu praksu ali se to nije dogodilo. Na osnovu ovoga iskustva, ko je mogao da se nada i veruje da ovaj saziv nece povuci predlozene akte? Neko ko ne prati parlamentarni zivot. Nema veze kad pocinje reforma obrazovanja, jer se ona nas ne dotice. Ponavljam Vam, svi smo mi apsolventi. Osim ako nece da nam reformisu nacin polaganja ispita, posla za reformatore u ovoj konkretnoj grupi nema. Od vaseg neprekinutog niza reci nisam prepoznao ni jedno drugo mesto na koje bih dao odgovor.  Samo se Vi upregnite i ucite jer je to ocito za Vas najbolji nacin da izadjete na kraj sa ovom "neizvesnoscu". I svaka Vam cast, meni bi bilo veoma tesko odoleti pritisku koji osecate. Svako dobro.

Gost

#4689 Re: Re:

2014-05-01 00:39

#4686: - Re:

Bez uvrede, ja prva necu stici do 30. septembra sa mojih 12 ispita da zavrsim fakultet ali sta je, tu je. Receno je da sacekamo, da postoje nacini kojima cemo se suprotstaviti ako hoce da nam ukinu pravo da zavrsimo po zapocetom....Samo hocu da kazem da je onaj ko je upoznat sa time da nam svima odavno ''gori pod nogama'', resen da se aktivno zalaze za dobro svih nas. Na sajtu Narodne skupstine Republike Srbije http://www.parlament.gov.rs/31._sednica_Odbora_za_obrazovanje,_nauku,_tehnološki_razvoj_i_informatičko_drustvo.20900.941.html stoji izvestaj o odrzanoj sednici, u vezi sa nasim zahtevom, dana 29. 01. 2014., i da je ista jednoglasno podrzana.

Gost

#4690 Re: Re: Re: Re: 4862

2014-05-01 00:50

#4688: Miki - Re: Re: Re: 4862

Dragi moj nisam te ni pitala za misljenje, a barem imam smislen red reci u recenici kao i recenicni skolop. Koji je na tvoju zalost ITINIT od A do S, a podsmevanje na predlog ucenja, mislim da nije umesan. Jer bi ti to svako normalan savetovao, a Vi kolega samo cekajte i pocnite da ucite kad produze rok, tad necete imati tenziju ko vecina nas sada koji smo jadni i ubogi i zamislite moramo da ucimo za predstojeci rok. Sta cete nekom je zivot majka nekom maceha!!! Bog Miki!!! :)

Miki

#4691 Re: Re: Re: Re: Re: 4862

2014-05-01 00:56

#4690: - Re: Re: Re: Re: 4862

Pristalica sam celozivotne skole. Ucim i u ovim trenucima, ucicu i u vreme koje napominjete. Verujem da vecina  ovde uci u skladu sa rezultantom svojih mogucnosti. Ali kad Vas covek cita, dodje mu da pocepa knjige i sazvace i proguta listove. :) Salim se, naravno. Osecam da se zestite. Pomalo Vas i razumem. Ne nalazite u mojim recima uvredu, molim Vas. Laka Vam lepa noc.

Gost

#4692 Re: Re: Re:

2014-05-01 01:07

#4689: - Re: Re:

Ime mu je prof. Atlagic Marko i covek je za nas i sve pohvale, shvata sustinu problema i da smo gubitnici tranzicije obrazovanja i zeli da pomogne.

Ali ti imas 12 do kraja i svesna si da ako ne produze neces moci da diplomiras, ali postoje ljudi sa manjim brojem ispita ciji je ulog veci sa svakim polozenim ispitom vise od tebe, to je kao i kladionica ko vise ulkozi rizik je veci, ali takodje i veca dobit sa  uspehom, ali apriori reci odustajem je suludo, pa onda sve ovo nema smisla. Mozda ce uraditi analizu da vide koliko od nas potpisnika izlazi na ispite kakav je ucinak koliko se trudimo?!? Jel razmisljao neko o tome?!?

Gost

#4693 Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4862

2014-05-01 01:11

#4691: Miki - Re: Re: Re: Re: Re: 4862

Probaj Miki mozda tako brze naucis gradivo, patentiras izum mnome inspirisan, zaradis lovu, a mene castis npr. nekom Francuskom polinezijom neke 2 nedelje!!! :) Laku noc i srecno na ispitima!!! :)

Gost

#4694 Re: Re: Re: Re:

2014-05-01 01:21

#4692: - Re: Re: Re:

Neko nema novac da prijavi ispit... tako da to nije merilo,  samo  kazem. Pozdrav!

Gost

2014-05-01 01:22

Bespotrebne su i sve te analize, naš zahtev je ''da se produži rok...'' i svakom je u interesu da završi po započetom..., pa bilo da mu je ostao 1, 2, 5 ili još 10 ispita do kraja.

Gost

2014-05-01 04:02

Da li ste vi culi za proteste? Nas ima oko 19 hiljada, to nije mala brojka. Niko nema pravo da nam oduzme ulozen trud, novac, niti da nam ponisti ispite. Svakako mislim da ce se ovo ukoro resiti i da ce skupstina da usvoji predloge izmena Zakona o visokom obrazovanju.

Gost

#4697 Re:

2014-05-01 06:31

#4696: -

Naravno da smo čuli, o svemu nas pokretači peticije i cenjena Majka Tereza redovno obaveštavaju....

Solunski
Autor peticije

#4698 Nemojte, ljudi, ko Boga vas molim!

2014-05-01 06:53

Odakle nekim samo tolika energija da crne i mrače, nikada mi neće biti jasno. Svaka čast ljudima u vašoj blizini, ja bih se koknuo da moram da vas "trpim". Sreća moja što imam mogućnost da na delu pokažem vlastitu netoleranciju spram takvih pojava. Naravno, najsrećniji bih bio kad se takve persone ne bi ni pojavljivale, kad bi sve ostalo na konstruktivnom pristupu temi, pošto bi na taj način svima nama bilo neuporedivo lakše. Dragi moji, da uložite polovinu vremena koliko ga potrošite u lamentiranje i izigravanje Vidovite Zorke, Kleopatre, Vange, Ljubiše Trgovčevića i inih kojima se javlja, a ima vas, mašala, do juna biste spremili najmanje jedan ispit. Ovako kradete svima nama dane, sebi ponajprije.

Manite se Putina, Krima i bistrenja svetske politike, ko ima diplomu, ko nema, čistimo ispred našeg dvorišta. Ispade da su svi koji su u roku završili, završili na mufte. Dajmo malo samokritike. Da, imamo "alibi" zbog čega smo u ovakvoj situaciji, ali nemojmo potcenjivati sve naše kolege koje odavno imaju diplomu u džepu, pa ni kolege koje studiraju po Bolonji. I zašto uopšte pominjati nekog drugog, MI IMAMO PROBLEM, ne neko drugi. Čovek se umori izigravajući Kalimera, dajte da se kao akademci izdignemo iznad toga.

Dakle, kao što reče gđa Lidija, SLUŠAJTE NAŠ RADIO, čekajte da vam se obratimo, sve što saznamo - objavićemo, zatajiti nećemo, u tom smislu zamolio bih vas da nam ne šaljete mejlove u kojima pitate dokle se stiglo, zaista ne možemo svakome pojedinačno odgovarati. Ako vas već mrzi da iščitavate komentare i da čekate saopštenja, ceneći vlastito vreme, onda imajte na umu da i svi mi koji smo u ovome "prvi među jednakim" imamo vreme koje bismo utrošili na nešto drugo.

P.S.  A sad pronađite u sebi ono zrno gorušice i da pomeramo ovo brdo. :)

Gost

#4699 Re: Nemojte, ljudi, ko Boga vas molim!

2014-05-01 08:34

#4698: Solunski - Nemojte, ljudi, ko Boga vas molim!

Ovo sto pojedinci rade nije normalno. Vise me ne bi cudilo da su u pitanju partijski trolovi koji namerno zele da ovu vladu prikazu kao tiranina. Autoru peticije kao i gospodji Lidiji, hvala. Ima i nas ovde  koji znamo da cenimo trud koji ste ulozili u ovaj problem.

Ovaj post je uklonjen od strane administratora stranice (Prikaži detalje)

2014-05-01 09:40