Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

M

#4726 Uskoro forum

2014-05-01 18:32

Sve će to ubrzo biti rešeno. Forum je gotov, ostale su samo još manje pojedinosti da se srede pa onda prelazimo tamo. Imaćemo potpunu kontrolu i samo će potpisnici moći da se prijave.

Gost

2014-05-01 18:33

Ja nisam apsolvent,ali sam sve svoje ispite pošteno odradio i ne vidim zašto bi mi neko oduzeo pravo da studiram!Puna zahvalnost gospodja Lidiji i pokretačima peticije i neizmerna podrška u borbi za pravdu!Molim ih jedino da beskompromisno brišu negativce da ne ispadne da ih je puno i time daju za pravo onima čiji je cilj da ovaj ogroman trud ne urodi plodom,tj.konačnom pobedom.

Gost

#4728 Re: Uskoro forum

2014-05-01 18:39

#4726: M - Uskoro forum

Sjajne vesti! Bravo!  :)

Miki

#4729 Re: *

2014-05-01 18:43

#4719: M - *

Hocete li mi reci, molim Vas, kome bih se "tamo" javio? (iza jasne deskripcije sadrzane u korisnickom imenu)

Gost

2014-05-01 18:58

Ja dajem predlog da se obracate saopstenjem i samo tako!!! Ko ce imati vremena da u narednom periodu caska na forumu u jeku ispitnih rokova?!? A demokratija je za neke izgleda rec nepoznatog porekla, a za neke Severna Koreja olicenje iste!!! I da se ne bi bespredmetno vodile polemike kad smo posli, a dokle dosli, obratite se po obavljenom razgovoru sa nama zaduzenim u ministarstvu i tacka!!!
M

#4731 Re: Re: *

2014-05-01 19:25

#4729: Miki - Re: *

Samo se javite, da stupimo u kontakt.

M

#4732 Re:

2014-05-01 19:30

#4730: -

Možda Vi još ne shvatate potrebu za saobraćanjem mimo javnosti i na mnogo direktniji, delotvorniji način...

Nikome neće biti uskraćena nikakva prava, to Vam obećavam. Samo štitimo sebe i podižemo organizovanje na viši nivo.

Niko ne mora do postane član, teramo li Vas ili nekog drugog na to?

Gost

2014-05-01 19:53

Kako da se učlanim na forum?

Gost

2014-05-01 20:04

A čemu forum?

Gost

2014-05-01 20:27

Jedva cekam da se ovo resi. Pojedine komentare ne citam jer su frustrirajuci. Samo da pitam, zasto nam ne bi produzili? Ne trazimo posao, socijalnu pomoc, trazimo samo sansu da zavrsimo svoje studije, a kako ce se ko posle toga snalaziti zavisi samo od njega licno. Vlado cenjena i postovana, nama koji imamo samo jednu zelju a ni hleba ni vode ne trazimo, ispuni nam tu jednu zelju i produzi nam rok za zavsetak studija. Solunskom i gospodji Lidiji hvala na podrsci.
учитељ

#4736 учитељ

2014-05-01 20:33

Ја НАЈИСКРЕНИЈЕ верујем нашој краљици госпођи Лидији и покретачима петиције биће све ок. људи будите оптимисти учите, уживајте. Поздрављам све пуно

Ovaj post je uklonjen od strane administratora stranice (Prikaži detalje)

2014-05-01 21:06

Gost

#4738 Неки други продужеци рокова

2014-05-01 21:26

Када нешто не кошта државу онда лако може да дође до продужетка, па тако и ово наше. Ево још један продужетак неког другог рока http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/%D0%94%D1%80%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%BE/1588450/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%BE+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%B6%D0%B5%D1%9A%D0%B5+%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B0+%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B8%D1%85+%D0%B4%D0%BE%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B0.html

Gost

#4739 Re:

2014-05-01 22:30

Gost

#4740 Re: Re:

2014-05-01 22:35

#4725: - Re:

Ma bravo!!!!

Oleg

2014-05-01 22:54

Kolege moje i buduci akademski gradjani ako bog da, meni ovo lici na jednoumlje i nepostovanje tudjeg misljenja koje pri tom ne vredja nikoga vec je samo rezime dosadasnjeg cinjenja i napora da isteramo svoje. To sto je neko sublimirao u svom izlaganju sta se sve desavalo od naseg " susreta " na ovim stranicama nije nikakvo mracenje, a ne do bog odmaganje u ispunjavanju cilja, vec samo puke cinjenice. Ne znam sta ce uvodjenje foruma ako kazete da smo na korak do cilja?!? Pa jesmo li?!? Sta je to sto tamo treba da se kaze,a nije za uvid javnosti tj. ne moze se reci ovde?!? Ja mislim da svaki potpisnik zeli da se ova agonija okonca sto pre i da je logicno sto vas ljudi zasipaju pitanjima preko mail-a ili ovde sta ce se desiti? Kad imate sastanak? Ne treba se jediti na njih, da podsetim usli smo u maj septembar je koliko sutra, a odgovora jos uvek nema, a nada velika ko vasiona. Molim za razumevanje i toleranciju, a ne iskljucivost, osornos i bahatost, jer jeste vi organizatori i pokretaci i na tome svaka cast, al vama moc daje svaki potpisnik ove peticije i zato imajte razumevanja za iste, ne budite iskljucivi tipa imam barem moc da sasecem ovde koga hocu i kad hocu. Sklonili ste post gde neko kaze da parafraziram: treba se potruditi da sto vise ljudi polozi sto vise ispita do 30 septembra, pa jel to odmaganje postizanju naseg cilja?!? Takodje ne znam ko to vredja tzv bolonjce sem sto je opste mesto da im je lakse da poloze ispite u odnosu na nas. Ja stvarno pokusavam da vas razumem al mi ne ide pa nek neko da odgovor o cemu se radi? Da li na pregovore idemo da insistiramo da ostane postojeca izmena i dopuna zakona koju je dao prof. Jovanovic posto smo tu vezani za bolonjce kojima ce svakako smaliti broj bodova za upis ili nesto drugo? Pa ako smo tim mozemo barem nesto da znamo. Lako je reci produzili su svima produzice i nama, ljudi moji mi trenutno nemamo nista sigurno u rukama, imamo predlog odbora i izmenu zakona koja nije obavezujuca.

Gost

#4742 Re:

2014-05-01 23:57

#4741: Oleg -

Ajde prestani da mračiš i filozofiraš. Razmišljaj pozitivno.

Oleg

#4743 Re: Re:

2014-05-02 00:05

#4742: - Re:  

Vazi evo necu da filozofiram i mracim, jel ti lakse bice produzenja samo jos da skupstina izglasa!!!

Gost

2014-05-02 02:00

Ne znam sta ih sprecava da rese ovaj problem kako bismo i mi opusteno mogli svoje obaveza na fakultetima da privodimo kraju.

Gost

2014-05-02 02:22

Oleg, nemoj se ljutiti. Svi smo napeti, zivci su nam kao strune. Jasno je da se svako od nas, a ima nas blizu 6.000 ljudi, na svoj nacin nosi sa pritiskom i stresnim situacijama. Istina je da nemamo jos uvek crno na belo reseno pitanje koje nas muci ali hajde da se malo primirimo, razmisljamo i delamo konstruktivno, kao sto dolikuje buducim diplomcima, akademskim gradjanima. Svi smo tu zarad istog cilja pa hajde onda da budemo slozni, da ne panicimo i ne upadamo u konfliktne situacije. To nam samo moze naskoditi posto sve ovo sto pisemo jedni drugima jeste vidljivo za javnost. Iz tog razloga je u planu prelazak na forum, naravno za one koji to zele. Forum ce nam takodje omoguciti da ostanemo u kontaktu i nakon sto se ovaj nas problem, nadamo se, pozitivno resi. Moci cemo da bodrimo jedni druge, diskutujemo i dalje o problemima sa kojim se suocavamo tokom studija i da budemo jedni uz druge sve dok i poslednji 'stari' ne diplomira. U tom smislu forum je odlicna ideja. Prema tome, paznju usmeriti na ispite i na sirenje peticije. To je jedino sto moze pomoci svakom potpisniku pojedinacno, kao i svima nama zajedno, u ostvarenju naseg cilja. Pokretaci se bore, i njima gori pod nogama. Setite se samo da su i oni jedni od nas. Da i oni imaju probleme kod kuce, na poslu, na fakultetu. I oni su napeti, imajmo razumevanja. Svaki svoj korak objasne detaljno, tako da ako pratite sta se pise, znate tacno gde smo i koji je plan za bolje sutra. Sacekajmo sastanak, tada cemo znati vise. Svako dobro kolega.

Gost

2014-05-02 02:59

Ne razumem kako neko moze pitati 'Pa sta ih sprecava da nam produze rok?' ili 'Zasto se sve odvija tako sporo?'. Aman ljudi, zato sto postoji zakon. Da bi se to promenilo treba da prodje i odgovarajucu proceduru. Pa ne moze preko noci. U kojoj vi zemlji zivite? Ako nama promene u roku od dva dana, javilo bi se jos 30.000 Bolonjaca da i oni traze nesto. A ne zaboravite i fakultete kao institucije i profesore na tim fakultetima. Pa i oni imaju svoje ljude koji navaljuju da nam NE produze jer im trebaju pare. Uz to profesori prete strajkom ukoliko im dodatno smanje plate kao
sto se najavljuje. U citavom tom haosu oni sad gledaju kako da rese sve te probleme a da ne izazovu masovno nezadovoljstvo i nemire. U suprotnom demonstriracemo i mi Stari i Bolonjci i profesori i fakulteti a da ne spominjemo i ostale napacene segmente naseg drustva. Pocnite malo da razmisljate svojom glavom, pa ce vam onda biti jasno zasto nam ne mogu produziti odmah. Nismo jedini, ima ovakvih problema ko pleve. Ali ne brinite, docicemo i mi na red samo iskulirajte vise s tim pitanjima, otezavate i sebi i drugima. Meditirajte, bice vam bolje.

Gost

#4747 Cekajuci Godoa

2014-05-02 03:33

#4746: -

Valjda bi im po toj tvojoj logici odgovaralo da nam produze sto pre rok da ne bismo marsilrali sa ostalim grupama koje si nabrojao/la. Sto se samog novca tice, njima i odgovara da nam produze jer cemo placati i produzetak apsolventskog i ispite, verovatno malo skuplje nego do sada, u suprotnom vecina od nas nece nastaviti skolovanje jer ce biti mnogo skuplje prebacivanje na Bolonju ili ko zna sta vec.

Moglo je ovo da se resi, oni znaju zasto jos uvek ne resavaju. Mozda bas hoce da marsiramo sa ostalim nezadovljnim grupama i da se jednostavno obustavi rad drzave i pojedinci skinu odgovornost za dalja desavanja i stanje u zemlji. Najvise bih voleo da se ovo zakonski resi, naravo u korist nas sto pre. Zasto neko ne napravi fb grupu da se medjusobno povezemo?

Solunski
Autor peticije

2014-05-02 06:39

Znate šta, mogu ja ovo fino i da zaključam, pa gledajte RTS i čekajte da tzv Javni servis svih građana objavi vest o produženju. Stvarno su pojedinci nemogući. Aman, ljudi, možete li vi shvatiti da neke stvari ne možemo reći iz prostog razloga što bi to bacilo senku na ovaj naš pokret, nazovite ga kako hoćete, iako smo u startu isticali njegovu apolitičnost i činjenicu da smo iznad bilo kakvog stranačkog nadgornjavanja. Pa zar treba da nam kače kojekakve etikete, kao da ne znate koliko je bilo provokatora pred izbore koji su nas svakodnevno častili i nazivali junošama raznorazih stranaka. Pa zar mislite da ovo niko ne čita? Ako sam dobio inormaciju iz prve ruke da ovo čitaju, na primer, sekretari katedara na određenim fakultetima, pa zar mislite da ne čitaju i mnogi drugi koji direktno odlučuju o našoj sudbini? I sad sam ja bahat što ko papagaj ponavljam šta ne bi trebalo da se nađe na ovim stranicama i što brišem takve sadržaje. Pozicija, opozicija, prozivanja, politika, tome ovde nije mesto. Dalje, energetski vampirizam nam tek nije potreban. Mračenje, lamentiranje, crnjenje, posipanje pepelom, svakidašnja jadikovka koju neki od vas serviraju biće skinuta sa menija. To su pravila igre i svi ste ih prihvatili u startu. Izvinite ako ću zbog toga ispasti tiranin, ali gđa Lidija i pokretači žele da i onu praznu čašu vide kao punu, jer samo sa tom verom možemo uspeti u ovom našem naumu. I da me opet ne biste prozivali, ta čaša je negde u novembru prošle godine možda i bila prazna, ali od tada je u nju sakupljeno dosta tečnosti. Oni koji kažu da to nije tako, jednostavno ne govore istinu. Hej, bre, pa krenuli smo pre Nove godine, i to od nule, shvatate li vi koliko smo pobedili srpski mentalitet? Gđa Lidija vam je rekla kakva je bila situacija u Crnoj Gori, par dana pred kraj roka su im produžili, a ovde se čupa kosa na početku maja, iako smo opet ko papagaji objašnjavali kako ide procedura i kad otprilike možemo očekivati da se sve reši u našu korist. Izvinite, ali meni su takvi stavovi izuzetno egoistični. Kao da pokretači nemaju isti taj rok, kao da nas se to ne dotiče, eto, samo nekolicina vas nama otvara oči, a mi slepi i gluvi, kao u Domanovićevoj pripoveci, vodimo narod u propast. I svako naše objašnjavanje, pojašnjavanje, molba da shvatite koliko je ovo, žargonski rečeno, cimanje kojeg niko nije hteo da se poduzme, prikazuje se kao potreba da nam neko ide niz dlaku, da nas tetoši, piše ode i govori kako smo mi super. Ni to nam ne treba. Lovorike nam ne trebaju, da su nam trebale, išli bismo imenima i prezimenima i ne bismo se skidali s malih ekrana. No, nekima i to smeta, što smo, zaboga, inkognito. Pa takve ću uputiti na koji redak iznad, hint: onaj deo o sekretarima.

Forum se pravi zbog nekih od gore nabrojanih razloga, ali i zbog činjenice da naši problemi ne prestaju produženjem roka. Nešto je do države, a nešto je do vaših matičnih fakulteta. Produženje roka je samo jedna bitka, to smo vam rekli na početku. U tom smislu treba shvatiti budući forum kao mesto na kome ćemo dogovarati dalje akcije, razmenjivati informacije, ukazivati na problema na raznim fakultetima i pokušati da ih rešavamo, a nije zgoreg pokazati malo solidarnosti, podeliti zrnce empatije i altruizma. Naravno, ko misli da mu to nije potrebno, da je produženje ostvarenje svih njegovih/njenih želja, srećan mu put. Na kraju ćemo svi stići do cilja, ovako ili onako.

Apropo fb grupa, već postoje dve:

https://www.facebook.com/pages/Peticija-za-produzenje-roka-za-zavrsetak-studija-po-starom-programu/1523420727883271?fref=ts

https://www.facebook.com/groups/1423501481210458/?fref=ts

Gost

#4749 Re:

2014-05-02 07:30

#4748: Solunski -

Solunski,imas moju podrsku za svaku napisanu rec.I svaka cast na zivcima...Covek je sam sebi najveci neprijatelj,a pojedinci ovde svakoga dana to i potvrdjuju...DO POBEDE!

Gost

#4750 Re: Uskoro forum

2014-05-02 09:36