Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu
Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu
Gost |
#11522014-01-17 14:30хахаха Господе Боже! Додатна настава?! На медицинском факултету у НС више од пола редовне наставе на шестој години професори нису одржали, што због мале посећености студената (болоњаца) што због незанимљивости и бескорисности сувопарне теорије... |
Gost |
#11532014-01-17 14:40Pored svih problema koje imamo, ono što je sada najgore po nas je to što se stalno spominju izbori koji bi, po sve ovo što pokušavamo da uradimo, imali katastrofalane posledice jer će se onda sve odložiti i svi će pričati kako će to morati da čeka tamo nekog novog ministra i vladu. Zato je jako važno da se ovo što pre reši, inače ćemo naići na veliki problem ukoliko dođe do izbora i celog cirkusa koji nakon toga sledi. |
Gost |
#1154 Re:2014-01-17 14:48dosadni ste vise sa tim izborima...i ako ih bude bice 16-og marta,a vladu ce se formirati desetak dana posle... |
Gost |
#11552014-01-17 14:50Ma dajte molim vas. Kakva dodatna nastava. Na mom fakultetu pojedini profesori se nisu pojavljivali ni na rasporedom predvidjenim predavanjima. Koga oni zavaravaju? Pa ja ne mogu jednog od njih da nahvatam vec godinu dana. Covek predaje na jednom beogradskom fakultetu pa se zato kod nas u Nisu pojavljuje dvaput godisnje, u najboljem slucaju. Mogli bismo slobodno te dane da proglasimo za drzavni praznik. Uostalom kako da idemo na dodatnu nastavu kada nemamo vremena - radimo, imamo porodice. E stvarno su nam resili problem, vrlo konstruktivno, nema sta. Bolje nek organizuju dodatnu nastavu iz pedagogije za profesore na nasim univerzitetima. Stvarno nemam reci. |
Gost |
#11562014-01-17 15:00Izgleda da ovako pristojno preko peticije ne pali, nego cemo kao Bolonjci morati septembra na ulice da blokiramo saobracaj i da kukumavcimo dok ne izglasaju. Evo ja licno dolazim sa sve trubacima i svirace iskljucivo Nema vise sunca, Nema vise meseca Nema tebe, nema mene Niceg vise, nema joj. Pokrila nas ratna tama Pokrila nas tama joj. A ja se pitam moja draga Sta ce biti sa nama? Mesecina, mesecina, joj, joj, joj, joj... |
Gost |
#11572014-01-17 15:08Ma dajte kakva dodatna nastava,pa nema svaki grad fakultet...sta treba da platim privatno stan u gradu u kome mi je fakultet da bih posecivala ta predavanja.Alo ljudi pa sta je ovo?!Jedva skupim pare ispit da prijavim od 1500 din a oni ocekuju da privatno stanujemo kako bismo posecivali tu nastavu.Kakvi dodatni rokovi.Na mom fakultetu ih ima svakog meseca pa ne znas da li je dobro ili lose.Ocekujes da rok bude tada oni ga pomere 20 dana pa taman se taj zavrsio vec izasla prijava za drugi.A uz to jos i predstavnici novog programa prave,predlazu raspored kako njima odgovara,tako da ispit 5 rokova bude na kraju a onda ga stave na pocetku roka.Pa ti budi pametan sta da prijavis i kad da ga spremis.Jos posednjeg dana za prijavu izadje raspored.Ovo je ludnica!!!!!!!! |
Vasa Rešpekt |
#1158 Kolege, pripremite se!2014-01-17 15:08Drage kolege, kada mi je kolega javio za ovu vest, iako sam u romingu iako će me ovo koštati "kao Sv. Petra kajgana", nisam mogao da izdržim. Kao što je kolega Solunski napisao, verujemo da ministar još nije upoznat sa peticijom i da im treba dati vremena, 7 do 10 dana, a onda ćemo opet krenuti u akciju. Neko gore od kolega pomenu proteste! To je jeste poslednji korak, i verovatno najradikalniji. Sada jedno krajnje direktno pitanje, koje nama pokretačima mnogo znači. DA LI STE SVI OVDE POTPISANI SPREMNI, UKOLIKO SE NE DOGOVORIMO SA MINISTARSTVOM I NE DOBIJEMO 2 GODIME PRODUŽENJA, DA SVI, ALI SVI, IZAĐEMO NA ULICE I POKAŽEMO DA POSTOJIMO!? |
Gost |
#1160 Re: Strpljen-spasen!2014-01-17 15:10#1150: Solunski - Strpljen-spasen! Daj boze da uspemo! Al ako neko obrati paznju on je ponovio sa dodatnom recenicom ono sto je Blic pre par dana objavio da su kontaktiranjem nadleznih u Ministarstvu saznali ko nezvanicnu informaciju! S'tim da je Blic nezvanicno saznao da ce biti produzenje od godinu dana! Procitajte clanak pa cete se uveriti sta pricam! |
Gost |
#11612014-01-17 15:10Ма ако треба нека ставе у измене закона да после 2016.одн.2017. неће бити продужења рока! Каква бре додатна настава и додатни рокови. Додатни рокови евентуално тамо где их нема довољно. Као да нама "средњим вредностима" треба што више излазака на испит па оно као можда убодемо једном. Вређање! Нисмо имали ограничења кад смо уписали и тачка. |
Gost |
#1162 Re: Kolege, pripremite se!2014-01-17 15:12#1158: Vasa Rešpekt - Kolege, pripremite se! Ja jesam!!! |
Gost |
#1163 Re: Kolege, pripremite se!2014-01-17 15:13#1158: Vasa Rešpekt - Kolege, pripremite se! Pa nego sta nego jesmo!!! Imam prosek od 9.5 imam jos 8 ispita do kraja.Sta treba da sve bacim u vodu ako ne zavrsim....jel sam ja kriva sto je drzava takva kakva jeste,sto su mi na polovini studiranja roditelji ostali bez posla,sto na ispite izlazim tek kada sam potpuno sigurna da znam jer nemam para za bacanje pa da izlazim na srecu?! |
Gost |
#1164 Re: Strpljen-spasen!2014-01-17 15:14#1150: Solunski - Strpljen-spasen! Mislim da smo dovoljno bili strpljivi dok peticija i zahtev nije bio predat. Licno sam poslala link na ogroman broj adresa, grupa, moj decko je oblepio jednu visokoskolsku ustanovu, gde radi, obavestenjem o peticiji... Molim vas, pokretace i advokaticu, da sto pre vec pocetkom sledece nedelje kontaktiraju sve one koji su bitni, i samog ministra, i skonus...SVE! Inace i pored svih muka koje su me zadesile ja sam jedan od tih kukolja u zitu, los student sa malim prosekom iznad 9,5. Jeste mi ostalo jos dosta ispita, sta cu..radim, bolesna sam, brinem o porodici od svoje 18te, ..jel treba da se jos pravdam? Ok, ako bude tako onda neka naprave spisak i bolonjaca od uvodjenja tog sistema koji su uspeli da daju sve ispite i ispune svih 60 espb, a ne da im se iz godine u godinu omogucuje da nastave sa 48 jer su oni dobri studenti. Na ulice ne treba izlaziti, to ce dati samo losu sliku o nama.
|
Starkelja |
#11652014-01-17 15:14Spremni za radikalizaciju,ako bude neophodna!Apatijom nista necemo resiti! Mada,stvarno mislim da je ministar odgovorio nepromisljeno reda radi,sto znaci da se mnogo nije bavio nama. |
Gost |
#11662014-01-17 15:14Ja mislim da bi bilo pozeljno da svi mi koji smo potpisali peticiju, a hvala Bogu ima nas dosta, da bi trebalo, naravno ako bude potrebno (a nadam se da nece) da izadjemo na ulice i pokazemo da postojimo! Moramo se boriti do kraja!!! Kolege, da li se slazete? Hocemo li podrzati jedni druge i na takav nacin, ako bude bilo potrebe?! Jesmo li svi za jednog-jedan za sve?! |
Zozolo |
#1167 Re: Kolege, pripremite se!2014-01-17 15:17#1158: Vasa Rešpekt - Kolege, pripremite se! NARAVNO!!! Najiskrenije se nadam da ce se ovi polubogovi na vlasti urazumiti, ali ukoliko dotle dodje, na ulice!!! I naravno da mi nismo politicka organizacija, ali i te kako mozemo uticati na stanje na drustveno-politickoj sceni. A kako nismo tikve bez korena, neminovno povlacimo za sobom i svoje roditelje i clanove porodice. Neka porazmisle o tome!!! Ponavljam, ne kalkulisemo svojim izbornim glasovima, ali jesmo cinjenica koja se ne moze zanemariti!!! |
Solunski Autor peticije |
#11682014-01-17 15:19Tiha voda breg roni, a cunami đubre goni. |
Gost |
#1169 Re: Kolege, pripremite se!2014-01-17 15:19#1158: Vasa Rešpekt - Kolege, pripremite se! DA, NARAVNO DA JESMO!!! |
Gost |
#1170 Re: Kolege, pripremite se!2014-01-17 15:21#1158: Vasa Rešpekt - Kolege, pripremite se! Da li ovo znaci da i vi pokretaci peticije ocekujete negativan ishod pa kao krajnju meru predlazete izlazak na ulice? Kako kad veliki broj nas jedva ima para da dodje u bg ili grad gde studira i plati ispit kad polaze? Meni nije problem i mogu i to, da izadjem na ulicu..nije mi prvi put. :( |
Gost |
#1171 Re:2014-01-17 15:21Tako je, moramo se strpiti... Bice sve ok! Bez panike... |
Gost |
#11722014-01-17 15:22Znate sta je pozitivno u svemu ovome... Sto nam raste broj potpisa i sto su se neke kolege najzad dozvale pameti i potpisale ovu peticiju a do sada su oklevali. Valjda su ukapirali da je stvar ozbiljna. |
Starkelja |
#1173 Re: Re: Strpljen-spasen!2014-01-17 15:24Znas kako,bolonjci se nisu mnogo brinuli kakvu ce sliku poslati o sebi,a dobili su sta su hteli!To ne mozemo da im osporimo!Bar kad je to u pitanju,mozemo da se ugledamo na njih. |
Gost |
#1174 Re: Re: Re: Strpljen-spasen!2014-01-17 15:27#1173: Starkelja - Re: Re: Strpljen-spasen! Ne secam se da su bas izlazili na ulicu i protestvovali niti su imali potrebe za tim...oni su "posebni", za njih moze sve. |
|
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Peticija za očuvanje tradicionalnog grba fudbalskog kluba Dečić
POKRETANJE POSTUPKA ZA ZABRANU DELOVANJA POLITIČKE STRANKE "SRPSKA NAPREDNA STRANKA"
Peticija za otkazivanje koncerta Jelene Karleuše za doček Nove godine u Kragujevcu
Слобода за Андреjа Гњота!
Светосавски проглас за спас Косова и Метохије: Не ултиматуму – не капитулацији!
PETICIJA ZA SKIDANJE JOVANE JEREMIC SA NACIONALNE FERKVENCIJE
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
Zahtev za razoružanje Lojalista
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
PETICIJA RODITELJA ZA POVRATAK U ŠKOLU
44521 Kreirano: 2025-01-18
Zahtev za uvođenje 15 minuta tišine u zvaničan program Svetosavskog bala u Beču
1351 Kreirano: 2025-01-23
Povećanje koeficijenata vannastavnom osoblju sa 4. i 6. SSS u osnovnim i srednjim školama
3585 Kreirano: 2025-01-18
POKRETANJE POSTUPKA ZA ZABRANU DELOVANJA POLITIČKE STRANKE "SRPSKA NAPREDNA STRANKA"
4566 Kreirano: 2025-01-03
Podrška đacima kolektiva Zrenjaninske gimnazije
487 Kreirano: 2025-01-23
Oslobodimo Crveni krst Pančevo
444 Kreirano: 2025-01-27
Podrška studentima od strane pripadnika IT zajednice
464 Kreirano: 2025-01-20
„Podrška štrajku prosvetnih radnika i njihovim pravima“
569 Kreirano: 2025-01-20
Podrška studentima od pripadnika MUP-a!
172 Kreirano: 2025-01-28
Inicijativa planinara: Poziv PSS da podrži zahteve studenata u Srbiji
145 Kreirano: 2025-01-28
Podrška i solidarnost sa novovaroškim prosvetnim radnicima i studentima
125 Kreirano: 2025-01-22
Vraćanje pređašnjeg rasporeda obroka u vrtićima ,,Radosnog detinjstva "
796 Kreirano: 2025-01-17
ПЕТИЦИЈА ЗА ИЗГРАДЊУ И РЕНОВИРАЊЕ ТРОТОАРА У БОЛЕЧУ – СМЕДЕРЕВСКИ ПУТ ДО ОСНОВНЕ ШКОЛЕ БОЛЕЧ
95 Kreirano: 2025-01-26
Иницијатива грађана да Прокупље добије професионално позориште
3202 Kreirano: 2024-12-05
Podrška prosvetnim radnicima u borbi za bolje društvo - OŠ "Vladimir Rolović"
133 Kreirano: 2025-01-21
Подршка запосленима у просвети
3933 Kreirano: 2024-12-30
Podrška studentima
3210 Kreirano: 2024-12-06
Sloboda za Dunavski park - Ledenu šumu izmestite na drugu lokaciju
83 Kreirano: 2025-01-20
Podrška studentima! Ostavke čelnika UP!
7196 Kreirano: 2025-01-08
Zdravstveni radnici - podrška studentima i poziv zdravstvenim sindikatima na štrajk
1577 Kreirano: 2024-12-18