Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Gost

2014-01-17 13:36

sta znaci ovo,da i ne razmisljaju o produzenju roka????
na mom faxu vec ima svakog meseca rok neznam sta bi jos mogli da uvedu,i sta ce mi nova nastava,sve je meni jasno samo mi treba VREMENAAAAAAAAAAAAAAA da to i naucim

Gost

2014-01-17 13:41

Mi se borimo za produzenje roka, a ne za uvodjenje posebne nastave i tako to!

Gost

2014-01-17 13:42

Sto znaci 30. septembar krajnji rok u prevodu? Da li je ministar dao odgovor zvanicno na peticiju i nase zahteve nek se jave organizatori peticije?!?
Prvoborac

2014-01-17 13:42

Ovde izgleda neće upaliti ''tihi psihološki pritisak'' već radikalizacija naše akcije, na ulici se sve rešava.

Gost

2014-01-17 13:43

mislim da bi trebalo da odobre produzetak roka,a i da pomognu na ovaj nacin pored toga,jer ionako se zalimo na mali procenat visokoobrazovanih ljudi u zemlji,a sada bi se jos odrekli finog broja potencijalno visokoobrazovanih...
Zozolo

2014-01-17 13:45

''Orjentacija prema srednjim vrednostima, a posebno prema lošim studentima nije uspela u Evropi i svetu. Naš zadatak je da skratimo dužinu trajanja studiranja'', rekao je Jovanović.
Kakvo je ovo omalovazavanje?! Zasto se prema nama vec u startu odnose sa predrasudama? Ne radi se ovde samo o sposobnostima, veliki je broj faktora koji su nas kocili u studiranju. Kakvo uvredljivo etiketiranje!!!

Gost

#1132 Re:

2014-01-17 13:47

#1131: Zozolo -

al zato bolonjce dizu u nebesa i za njih ginu svi redom,mada mogu da se kladim da po znanju nisu nam ni prineti

Gost

#1133 Re:

2014-01-17 13:47

#1130: -

Moj problem je obimnost literature i lektire koja mora da se iscita za ispit. Dodatni broj rokova meni tu nista ne pomaze, ja ne igram rulet pa da mi je potreban veci broj pokusaja, ja MORAM da procitam gradivo!!! Takvi ispiti se spremaju par meseci!!!

Gost

#1134 Re: Re:

2014-01-17 13:51

#1133: - Re:

upravo to

meni je uslov za izlazak na ispit od 1000strana da polozim kolokvijum od 500 strana i napisem seminarski.....uz dete od 5 godina mozete samo zamisliti koji je to posao....tako da nista meni ne znaci milion rokova i nova nastava

Gost

2014-01-17 13:51

Najstrasnije je to sto ce izgleda napraviti rascep izmedju onih kojima je ostalo npr 10 ispita i onih kojima je ostalo 3-4! Sta to znaci da mi kojima je ostalo vise ispita i duze studiramo zbog bilo kakvih objektivnih razloga cemo biti pusteni niz vodu.
Ovo svakako nije odgovor koji smo ocekivali. I na mom fakultetu postoje rokovi svakog meseca ali TO nije problem, nego vreme koje moram da izdvojim za svoje licne probleme i obaveze.
Ova vest je posle prethodne svakako razlog za paniku, i ja zaista ne znam kako da postignem sve to..najbolje da ucim do kraja koliko stignem, pa neka mi sve poniste i gotovo.
Verujem u ovu peticiju, ali ni jedna rec nije napisana o bilo kakvom produzenju roka a sigurna sam da su vec upuceni itekako u nas zahtev.
:(((((

Gost

#1136 Re:

2014-01-17 13:52

Naravno da je omalovazavanje,pa zasto doticni nije svoju decu skolovao onda u ovoj drzavi,nego u inostranstvu?!Politicka je ovo igra,i ide u tom pravcu da se degradira drzavno visoko skolstvo,a dovede u prednost privatno,kao i sto je vec uradjeno na primer sa,svim drzavnim firmama u zemlji...studenti koji studiraju po starom sistemu kako oni kazu "veciti" su samo jedno od oruzja i opravdanja koje se koristi ka tom cilju!

Gost

2014-01-17 13:55

Stvarno ne razumem! Ako su Crna Gora i Republika Srpska bez problema odobrli produzetak roka, u cemu je problem da se isto uradi i u Srbiji???

Gost

#1138 Re: Re: Re:

2014-01-17 13:56

#1134: - Re: Re:

Upravo tako! Ja studiram knjizevnost, meni cesto samo jedan roman ima po vise stotina strana, a tu je jos i dodatna kriticka literatura o tom romanu... A nije samo JEDAN roman u pitanju! Citav ispit ima nekoliko hiljada strana.

Gost

#1139 Re:

2014-01-17 13:56

#1137: -

To je dobro pitanje. Po cemu se razlikuje Srbija od njih?

Gost

2014-01-17 13:57

Ocekujemo pozitivne vesti i odobrenje produzenja roka i tacka. Ovo ne zelimo...

Gost

2014-01-17 13:58

Jel ima nesto zvanicno da je ministar saopstio? Ne nezvanicno posle konferencije i tako to? Jel dao podnosiocima zahteva zvanican odgovor na nase zahteve za produzetak studija?

Gost

#1142 Re:

2014-01-17 14:02

#1131: Zozolo -

"Ubeđen sam da ćemo sa tom akcijom obezbediti da do kraja godine najveći broj njih završi studije, a onaj mali broj studenata, koji ne završi fakultete to reši u svoju korist, a ne štetu", rekao je Jovanović.

STA OVO ZNACI??? KAKVU KORIST?

Molim pokretace peticije i gospodju Terezu da kazu bilo sta u vezi ovoga, tj izjave ministra.

Ima li nade ili nema???

Gost

2014-01-17 14:07

neznam koliko i treba verovati svemu sto pise.....cesto novinari drugacije prenesu,i izvlce iz konteksta

Gost

2014-01-17 14:07

Molimo pokretace peticije i Majku Terezu da nam kazu sta ovo znaci i da li je ministar u obavezi da nam i pismenim putem da odgovor na nase zahteve ili je i ovo dovoljno?!? Ne znam po cemu se razlikujemo od RS i CG al izgleda da se razlikujemo, na zalost! :(
Starkelja

2014-01-17 14:10

Meni potpuno neozbiljno i nekonkretno zvuci sve sto je ovaj covek rekao!
Zar ovo dodatno ne komplikuje stvari i nama i njima?Dodatna nastava?Icicemo u vecernju skolu?

Gost

2014-01-17 14:12

Dobro bre, jesu li oni pismeni? Jel znaju da citaju?
Ko trazi dodatnu nastavu? Sta se prave ludi?
Trazimo produzenje roka!!!

Ja mislim da pokretaci peticeje lepo treba da pozovu sve potpisnike peticije da izadjemo pred zgradu vlade i trazimo svoja prava! Oni jedino taj jezik razumeju!!!

Gost

#1147 Re:

2014-01-17 14:13

#1145: Starkelja -

Kao da smo u 1945. Kakve su ovo ideje o vecernjim skolama? Znam ja dobro sta treba da naucim, VREMENA mi dajte!!! Ne polazemo kontrolni zadatak. Bice da su pogubili kriterijum o PRAVOM studiranju u najezdi privatnih fakulteta.

Gost

2014-01-17 14:14

I RTS na sajtu je preneo ovu njegovu izjavu!!!

Gost

2014-01-17 14:19

U ovoj zemlji, dragi moji, u kojoj sve funkcionise pod konac, a samo mi, eto, zabusavamo, mada nam je sve dato na tacni, u toj zemlji mi smo najveci lenjivci i u svim medijima poznati pod simpaticnom sintagnom "veciti studenti". Da sam vecita u bilo kom smislu, gde bi mi kraj bio... Mogla bih svasta da napisem o ovoj zemlji, ciji predsednik nema fakultetsku diplomu. Polovina mojih porfesora ima paralelni biznis sa tim casovima koje su drzali i na koje su samo svracali, da nam u nekim minijaturnim ucionicama gde jedni drugima sedimo na glavama (jer im nikad dosta naseg novca, studijska grupa nek se siri u nedogled, ispredavali nesto na brzinu... Ja sam stari student koji je, obnovivsi drugu godinu, neke predmete pohadjao sa Bolonjcima. Ono njihovo je smejurija u odnosu na ono sto smo mi morali da znamo - rascepkano, podeljeno na neke "pismene vezbe" - i sada mi treba da damo pare, povrh svega, za master, da bi se izjednacili sa decom koja su izgubljena u vremenu i porstoru što se istinskog obrazovanja tiče, a prosek ocena im je iznad 8,5. Niko ne govori koliko je Bolonja omanula, vec su problem "veciti" studenti.. jao.
Solunski
Autor peticije

#1150 Strpljen-spasen!

2014-01-17 14:22

Kolege, sve nas je žacnula izjava ministra, svi smo od krvi i mesa, usred smo ispitnog roka, spremamo ispite, i niko ne može ostati imun na neke njegove rečenice i formulacije. Ono što svako od vas treba da zna je činjenica da iščitavanje teksta peticije od 20 kucanih strana (pravnički uobličenog, potkrepljenog mnoštvom dokaza) iziskuje više od 2 dana, pre koliko smo podneli peticiju. Majka Tereza i pokretači saglasni su da treba sačekati najmanje 7 do 10 dana pre nego što se obratimo nadležnim organima, ukoliko nas oni već ne kontaktiraju. Pretpostavljam da je ministru na konferenciji neko postavio pitanje u vezi sa starim studentima i on je dao odgovor kakav je dao. No, to nas neće omesti u našem nastojanju da izguramo ovu stvar, i to baš onako kako ste je svi vi svojim potpisima zacementirali.

Dakle, bez panike, koncentrišite se na učenje, iskoristite ove ispitne rokove i "slušajte naš radio". :)

P.S. Znate šta vam je činiti: ofanziva na komentare, delimo link... :)