Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu
Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu
Miličičica |
#43512014-04-23 09:18Ostala su mi dva, ali se sa jednim mučim već pola godine. Nadam se da će produžiti rok, da bismo svi bili rasterećeni. Mene užasava činjenica što još uvek postoje ispiti kod kojih je jako mala prolaznost i da nikog sem studenata nije briga za to. |
Ovaj post je uklonjen od strane administratora stranice (Prikaži detalje)
2014-04-23 09:31- Date of removal: 2010-05-29
- Razlog uklanjanja: spam
Tile |
#43532014-04-23 11:15Ima li nešto novo sem čekanja? |
2014-04-23 13:41- Date of removal: 2010-05-29
gevara |
#4355 Re:2014-04-23 18:13Izgleda da je u pitanju,cekajuci Godoa. |
2014-04-23 18:56- Date of removal: 2010-05-29
Ovaj post je uklonjen od strane svog pisca (Prikaži detalje)
2014-04-23 19:43- Date of removal: 2014-04-23
- Razlog uklanjanja:
anonymous |
#4358 Re: Re: Re: Bolonja2014-04-24 06:19#4349: ocajna - Re: Re: Bolonja Zaista ne mogu da verujem, ali ovde neki ne razumeju ni sta je ko napisao, a traze sansu da zavrse fakultet. :)) Gospodin je napisao kada vec moram da ti prepricavam komentare da se studenti koji zele prebace na Bolonju, taj predlog smatram stetnim. Zaista je bezobzirno traziti produzetak vise od dve godine, bar ja tako mislim, a prebacivanje na Bolonju ce doneti dosta problema studentima i ne samo finansijskih vec i programskih. Meni je zao ljudi koji imaju gomile ispita, svakako kome je ostalo dva ili tri oni imaju sansu da zavrse do septembra, ali svakako da treba produziti rok za završetak studija po starom programu do 2017. Povlacenjem potpisa sebi ces da naudis, meni sigurno neces. :)) Naglasio bih da postoji sigurno jedan broj apsolvenata koji su na vreme skoro sve ispite ispolagali, ali im je ostalo svega par iispita i sigurno je velika nepravda oduzeti im pravo na završetak ubrajajući ih u one kojima je ostala polovina ispita ili koji nikada nisu ni studirali. Neko ko je skoro priveo studije kraju i zastao par godina sigurno je imao ogroman razlog za to. Slozio bih se da sansu treba dati svima koji su upusali fakultete po starom programu, mozda ce neki od njih nakon zavrsenog fakulteta biti cak i strucniji od onih koji su na vreme zavrsili, bar je praksa cesto puta potvrdila ovu moju teoriju. Pozdrav svima i nadam se da problem biti pozitivno resen. |
Gost |
#4359 student2014-04-24 06:31Pokretacu peticije, gospodji Lidiji i profesoru Marku Altagicu hvala na ulozenom trudu i razumevanju problema. Takvi ljudi bude nadu da se problemi mogu da resavaju isto tako i da se pronalaze resenja. Profesora,strucnjaka, postenog coveka i velikog pedagoga, Marka Atlagica za ministra prosvete. |
Gost |
#4360 Re: Re: Re: Re: Bolonja2014-04-24 07:44#4358: Anonymous - Re: Re: Re: Bolonja I pored smajlija , jako arogantno i krajnje nekolegijalno sa Vase strane kolega, narocito prva recenica. Necu odgovoriti na isti nacin, ali mozete pazljivije da procitate moj komentar. SVI kojima je ostalo KOLIKO GOD ispita do kraja i potpisali su peticiju i bili uz pokretace i advokaticu od pocetka, spremni na sve sta je potrebno da bi dobili produzenje koje zasluzujemo, su SIGURNO IMALI ogroman i opravdan razlog zasto su zastali u studijama, oni koje zavrsavanje fakulteta ne zanima nisu niti potpisali peticiju niti se interesuju za istu. Velika je nepravda pisati i raslojavati ljude na one kojima je ostalo par i one kojima je ostalo "gomila" ispita (sumnjam da ovde ima onih koji nisu nikad studirali i koji su ovde samo zezanja radi, borimo se za svoje zivote kako znamo i umemo). Naravno da potpis nikad ne bih povukla, to je bio sarkastican odgovor na Vase pisanje, tako da necu da komentarisem, kao sto ste vi mene lepo etiketirali, ko ovde treba ili ne treba da trazi sansu da zavrsi i razume ili ne razume sve sta je napisano. Ogorcena sam takvom nekolegijalnoscu i ovim vredjanjem, a ocajna jer imam gomilu ali ne i polovinu ispita..ali kao i svi od pocetka sam ovde sa svima i verujem advokatici Lidiji i pokretacima, naravno verujem u uspeh peticije i u produzenje roka kako je bivsi ministar predlozio. (nemam pojma odakle ste izvukli to da ja ili bilo ko trazi produzenje duze nego sto je predlozeno, a to je 2 godine) Sve sta sam zelela da kazem jeste da se prekine prica o broju ispita..ima na nekoj od prethodnih strana lepo napisano od strane Solunskog sta se nece tolerisati u komentarima jer je ovo otvorena diskusija, dostupna svima pa i onima koji ce odlucivati i sprovoditi zakon. I nemojte brinuti, kad se promeni zakon i SVI studenti po starom programu budu dobili produzenje roka, svi apsolventi koji su ispolagalina vreme ili ne na vreme skoro sve ispite i ostalo im je svega par ispita ce moci mirne duse da zavrse, sto im ja od srca zelim, ali ovde se borimo protiv nepravde koja je nanesena svima nama. Pozdrav i smajli :))) |
Izaberite nadimak |
#4361 još samo malo....2014-04-24 08:52Još samo malo i konačno ćemo da odahnemo i da bez pritiska učimo!!! Biće sve u redu, potpuno verujem u to!!! Hvala gospođi Lidiji i našim dragim Soluncima!!! |
2014-04-24 10:25- Date of removal: 2010-05-29
Gost |
#43632014-04-24 13:03Prestanite vise da se raspravljate oko gluposti!!! Il ce biti produzenja koja ce vaziti za sve pa makar nekom ostalo pola ili cetvrtina ispita ili 14 ili "114". Odluka ce svako vaziti za sve, nema podskupova u okviru skupa!!!! Sacekajmo da vidimo ko ce nam zapasti za ministra, a ostatak puta se zna da se vidi kad nase pitanje stize na Vladu, pa na skupstinu i cekamo ishod! Dal ima neceg nejasnog ovde?!? Do pobede i pozdrav organizatorima, gospodji Lidiji i nasem prof. Marku!!! :) |
2014-04-24 13:53- Date of removal: 2010-05-29
Gost |
#43652014-04-24 14:51Ako se produzi rok za dve godine (a ne vidim sta je drugo moguce)moglo bi se desiti da oni koji sada imaju "gomilu ispita" budu za dve godine u polozaju onih kojima je sada ostalo "samo nekoliko ispita" (s' obzirom na broj starih studenata takvih moze biti mnogo).Sta onda?Da li ponovo produzavati ili vec sada postaviti pitanje uslova prelaska na bolonju (pa da se zna sta sledi za dve godine i u pogledu ispita i u pogledu placanja) ili neka oni koji ne stignu da diplomiraju misle o tome ili .... |
opet ja i kraj |
#4366 Re:2014-04-24 16:46U potpuno se slazem sa Vama, svi smo isti bez obzira na broj preostalih ispita..ali ocigledno da to nije jasno nekim jako malicioznim i krajnje nekorektnim "kolegama", na zalost. Svi smo mi svesni toga da je ovo produzenje koje trazimo i cekamo da se donese zakon, konacno, i da moramo raditi na tome da privedemo studije kraju za to vreme. Sta ce biti posle toga, kako kolega u prethodnom postu pise..to ne znamo a verovatno ce biti isto kao sto je bilo i za ovaj rok. Na prethodnoj strani je neko pitao da li moze da predje sada na bolonju jer mu tako odgovara, ne vidim razlog za ono pisanje pogotovo ovo, sto je jako sebicno: "Naglasio bih da postoji sigurno jedan broj apsolvenata koji su na vreme skoro sve ispite ispolagali, ali im je ostalo svega par iispita i sigurno je velika nepravda oduzeti im pravo na završetak ubrajajući ih u one kojima je ostala polovina ispita ili koji nikada nisu ni studirali. Neko ko je skoro priveo studije kraju i zastao par godina sigurno je imao ogroman razlog za to." Sasvim je dovoljno bilo reci da je prelazak na bolonju uvek bio moguc, ko zeli nek izvoli , za fakultete i pozeljan. Zato se mi i borimo jer veliki broj nas ima vec neke godine, porodicu, izdrzava stare bolesne roditelje ili je sam bolestan..ali ima pravo i ZELI uprkos svega da zavrsi svoje studije, bori se godinama na svaki moguci nacin.. Kolega Anonymous, zelim Vam da polozite sve ispite i diplomirate, ali nemojte svojim pisanjem izazivati sudbinu..moze vrlo lako da se desi da mi sa "gomilom" ispita zavrsimo mnogo pre Vas, a Vi da se opet iz opravdanih razloga za dve godine nadjete u istoj situaciji, da opet ne bude Kalimero sindrom kao u citiranom delu, gde ste se na jako ruzan nacin izdigli iznad nas sa vecim brojem ispita, izdvojili kao najugrozenija subpopulacija, pa vicete "nepravda". Zato Vas najlepse molim da prekinete sa takvim pisanjem i uznemiravanjem, bespotrebno je..zakon ce vaziti za sve, zajedno se borimo, a posle..svako radi za sebe. Kiko hvala na lepim recima i zeljama, nekako mi je promakao Vas divan post pored ovih grlatih malicioznih. Nadam se da cu ozdraviti sto pre pa da se vratim porodici, radu i naravno ucenju. Veliki pozdrav za pokretace i advokaticu Lidiju! Advokatici isto zelim brz oporavak i sve najbolje! :) |
anonymous |
#4367 Re: Re:2014-04-24 18:10Primetio sam da ovde nekima treba psiholog a ne produzetak roka za zavsetak studija. Proizvoljno tumacenje i izvodjenje zakljucaka cak i u vezi mene. Podrzao sam peticiju ali nemam problem sa studiranjem. Imam valjda i ja pravo da iznesem misljenje u vezi problema. Nadam se da ce vam biti ispunjeni zahtevi kako biste ovu vasu tenziju usmerili na ucenje. :)) |
Gost |
#4368 MM2014-04-24 18:48Kolega ako već kažete da nemate problem sa studiranjem, šta se onda Vas uopšte tiče šta će biti sa drugima za dve godine i kako će se rešavati sve dalje? Zašto visite ovde i pišete takve stvari umesto da tu svoju energiju usmerite na učenje koje Vam kako kažete lepo ide? |
Gost |
#4369 Re:2014-04-24 18:49U tekstu Peticije u tacki A-1) stoji: "Clan 123 st.5 menja se i glasi: "Studenti iz st.1 ovog clana imaju pravo da nastave zapocete studije podnosenjem zahteva visoj ili visokoskolskoj ustanovi u periodu od 10.10.2016.g. do 01.11.2016.g. odnosno od 10.10.2017.g do 01.11.2017.g, po studijskom programu koji je donet u skladu sa odredbama ovog zakona, na nacin i po postupku utvrdjenim opstim aktom vise ili visokoskolske ustanove." Mislim da bi trebalo da se borimo da ova tacka udje u tekst zakona kada se o njemu bude raspravljalo u Skupstini, da se ne bi kolege koje do tog roka ne diplomiraju ponovo nasle u nedefinisanoj situaciji i prepustene samovolji fakulteta. Nadam se da pokretaci Peticije i gospodja Lidija mogu na to da uticu preko skupstinskih poslanika sa kojima su u kontaktu i koji nas podrzavaju. Pozdrav svim kolegama i gospodji Lidiji! |
Gost |
#4370 večiti aposolvent2014-04-24 19:01Večiti student, školska 2003/2004 Zahvalio bih se svima koji učestvuju u ovoj peticiji i rekao bih da nije ljudski kritikovati ljude koji žele da završe fakultet i kojima je već opterećenje čekanje konačne odluke, da li je njima ostalo pet, deset i pedeset ispita to nije bitno, bitna je volja, želja i istrajnost za privođenje studija kraju. Bio sam prinuđen iako mi je ostalo svega 4 ispita do završetka da napustim zemlju kako bih izdržavao porodicu i mlađu sestru nakon smrtnog slučaja u porodici. Bio sam dobar student i polagao sam ispite u redovnim rokovima sve dok se nisu dogodile neke otežavajuće okolnosti u mom životu kada sam morao da preuzmem odgovornost o egzistenciji ostalih članova porodice. Dosta me je frustrirala i sama činjenica da neću imati diplomu iako sam vredno učio, čak sam imao i planove za dalje usavršavanje (postdiplomske studije). Biću iskren, sanjam diplomu, sanjam da polažem ispite i da se vraćan toku života koji sam zbog objektivnih razloga napustio. Ukoliko se ovaj ovaj problem pozitivno resi moj zivot ce dobiti smisao, nastavicu tamo gde sam stao. |
MM Gost |
#4371 Re: Re:2014-04-24 19:03I ja se slažem i podržavam da se borimo da ova tačka Peticije uđe u tekst zakona, jer bi to bilo najpravičnije i najbolje za sve. Međutim, svi koji su pratili sednicu Odbora mogli su da vide da je to malo verovatno, na žalost.
Ali sačekajmo da se formira Vlada, NS počne sa radom, pa da čujemo šta o tome imaju da nam kažu advokatica i profesor Atlagić. |
anonymous |
#4372 Re: MM2014-04-24 19:21Buduci da sam kera koja laje, verujem da ce ta kera i slicne njoj biti potrebne tebi i slicnima da laju ukoliko vam se ne dopusti da zavrsite studije po starom programu. :)) |
Milan |
#4373 Sloga2014-04-24 19:26PO svemu sudeći ministarka prosvete će biti Dijana Vukomanović. Da li je ovo nepovoljno ili ne po nas? Kakvi su stavovi dotične? Što se tiče gore iznete diskusije, moramo da budemo složni i ne treba da se delimo izmedju sebe jer smo svi u istoj poziciji bez obzira na broj ispita. Drugo ako neko ima neki osećaj elitizma neka se seti da je i on za sve druge zlonamerne: "večiti student".Ja sam posle smrti moje majke bio primoran da radim kako bi sebi obezbedio egzistenciju, godine su veoma brzo proletele a ja sam ostao na dva ispita do kraja fakulteta. Svakako da ne želim da mi celokupni dosadašnji rad i trud (41 ispit) propadnu zbog ta dva ispita. Zatim primetio sam neku zlobu i zluradost kod mojih prijatelja i rodjaka koji nisu nikada studirali. Jedan dugogodišnji "prijatelj" mi je čak i rekao kako po njemu i ne treba da nam produže rok za završetak studija... Naravno takvi bi voleli da nam propadnu studije pa da kao i oni budemo bez diplome. Zato ne treba da nasedamo na provokacije i treba da nastupamo zajedno kao celina sve do ostvarenja našeg cilja. A dok čekamo najpametnije je da intenzivno spremamo ispite. |
MM |
#4374 Re: Re: MM2014-04-24 19:27Zna se gde je ‚‚kerama" kao što ste Vi Gospodine mesto da lajete. :)) Ne brigajte, izborićemo se mi, već jesmo. Ima nas. :)) |
Gost |
#4375 Re: Re: Re: MM2014-04-24 19:31Buduci akademce zadivljen sam tvojom kulturom.:)) Vidim i da si iskonstruisao da mi je ostalo par ispita, iako to nisam nigde na napisao. Da ste toliko inicijativni ne biste kmecali vec par meseci nad ovom peticijom, vec bi taj problem odavno bio resen. Kako kazes 'kere laju karavani prolaze', samo dobro razmisli ko ce biti kera ko karavan. :)) |
|
Светосавски проглас за спас Косова и Метохије: Не ултиматуму – не капитулацији!
NO to violation of Serbia - НЕ цепању Србије
Peticija za otkazivanje koncerta Jelene Karleuše za doček Nove godine u Kragujevcu
Слобода за Андреjа Гњота!
PETICIJA ZA SKIDANJE JOVANE JEREMIC SA NACIONALNE FERKVENCIJE
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
Zahtev za razoružanje Lojalista
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Peticija za očuvanje tradicionalnog grba fudbalskog kluba Dečić
ПОЗИВ ПАТРИЈАРХУ И САБОРУ: ОЧУВАЈМО ВЕРУ!
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
Podrška studentima! Ostavke čelnika UP!
7086 Kreirano: 2025-01-08
POKRETANJE POSTUPKA ZA ZABRANU DELOVANJA POLITIČKE STRANKE "SRPSKA NAPREDNA STRANKA"
3134 Kreirano: 2025-01-03
Подршка запосленима у просвети
3704 Kreirano: 2024-12-30
Петиција за одржавање јануарског испитног рока на свим факултетима у Србији
1351 Kreirano: 2025-01-08
ГЛАС НАСТАВНИКА - ПОДРШКА СТУДЕНТИМА
729 Kreirano: 2025-01-13
NECU SINDIKAT HOCU FORUM PREDSKOLSKE/OSNOVNE/SREDNJE SKOLE
666 Kreirano: 2025-01-14
Pismo roditelja maturantkinja i maturanata Predsedniku Vlade Republike Srbije
330 Kreirano: 2025-01-13
Иницијатива грађана да Прокупље добије професионално позориште
2953 Kreirano: 2024-12-05
STOP UKIDANJU TROLEJBUSA I PRIVATIZACIJI GSP-a!
1231 Kreirano: 2025-01-02
PROSVETNI RADNICI SE PROTIVE ODLUCI "REPREZENTATIVNIH" SINDIKATA
281 Kreirano: 2025-01-15
Podrška studentima
3051 Kreirano: 2024-12-06
Zahtev za razoružanje Lojalista
4023 Kreirano: 2025-01-01
Marina Heroina grada Novog Sada
89 Kreirano: 2025-01-13
Znanje i moral na prvom mestu. Podrška profesoru Vladimiru Dugaliću.
3612 Kreirano: 2024-12-26
Zdravstveni radnici - podrška studentima i poziv zdravstvenim sindikatima na štrajk
1334 Kreirano: 2024-12-18
Smena direktora Jovine gimnazije
1519 Kreirano: 2024-12-02
DA SE ČUJE GLAS PRAVNIKA
446 Kreirano: 2025-01-04
Markov i Mašanov zakon
4364 Kreirano: 2023-09-14
Termalna Banja u VRBASU
29 Kreirano: 2025-01-13
Smeniti glavnog i odgovornog urednika Prvog programa televizije RTV
2558 Kreirano: 2024-12-24