Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Miki

2014-04-25 18:04

Kako neko uopste moze da pomisli da ce mu biti uskraceno pravo da dovrsi studije koje je stekao onoga dana kada je dobio index fakulteta. Kao sto citam, ova situacija sa "neizvesnoscu" je kod mnogih izazvala opsesivnu neurozu, pa idu mnogo daleko u zamisljanju strasnog scenarija. Mozete da nastavite da zivite svoje zivote vec ovoga trenutka jer cete imati sasvim dovoljno vremena da ispolazete ispite koji vam preostaju. Cak i da nekom i nakon produzenja roka preostane nekoliko ispita, moci ce da se "presaltuje" na tzv. bolonju, dobice dodatni ispitic, verovatno i jedan do dva semestra nastave, kostace ga nesto, ali ce svoj cilj ostvariti. Nevazno je ko ce biti ministar jer ovo pitanje ima samo jedan nacin da se razresi a to je PRODUZENJEM ROKA do 2017/18. Uzivajte u ucenju, ono vam je najveca nagrada ovoga kisnog dana.

Ovaj post je uklonjen od strane administratora stranice (Prikaži detalje)

2014-04-25 18:26

Gost

#4428 Re: Re:

2014-04-25 18:29

#4416: - Re:

Nije mi namera da sirim paniku,samo sam prenela ono sto sam cula,a nisam napisala da je to istina,jer je i meni kao i svima

ovde stalo da se produzi rok. Htela sam samo da saznam da li neko ima neke informacije i da li je to tacno.

Tako da sorry:))) ako sam te uplasila,jer i ja sam isto reagovala na tu informaciju.

Samo da se ovo zavrsi.. Pozdrav

Gost

#4429 Re: Tiha voda breg roni :)

2014-04-25 21:59

#4414: Solunski - Tiha voda breg roni :)

Svaka tebi cast  na strpljenju i zivcima. :) Hvala ti na angazovanju.

Miličičica

#4430 Re: Re: Re: Tiha voda breg roni :)

2014-04-25 22:18

Gost

#4431 Re:

2014-04-25 23:37

#4426: Miki -

Momce, taj tvoj neki ispitic na Bolonji bi mnogo vise kostao nego regularan ispit pod regularnim uslovima, u smislu dodatih troskova. Sasvim moguce da bi smo upisali godinu ponovo. Neka ti neko upuceniji objasni, ja ne znam detalje.

Sva sreca pa do toga, kako stvari stoje, nece najverovatnije doci.

Ja sam

2014-04-26 00:14

Novi Ministe prosvete,
Solunci Vas mole,
Još dve godine,
Dajte nam fore!!!
Miki

#4433 Re: Re:

2014-04-26 00:38

#4431: - Re:

U slucaju prelaska na bolonjski sistem polagala bi se razlika predmeta starog i novog programa plus preostali nepolozeni ispiti zajednicki za oba sistema. Fakulteti bi to verovatno tako podesili da se dodati predmeti individualnog studijskog plana slusaju tokom jednog ili dva semestra. Jednom odslusan predmet dozvoljava da se taj predmet polaze isto onako kako ga polazu svi drugi "bolonjci" u zadatim ispitnim rokovima, za novce koje placaju i drugi samofinansirajuci studenti. Taj student bi morao da plati skolarinu za tu jednu godinu studija, svaku prijavu predmeta i, koliko cujem u najavi, priznavanje polozenih predmeta do trenutka prelaska. Malo je problematicno to sto bi student imao da plati priznavanje polozenih predmeta, jer ih je polagao upravo na tom fakultetu, a svi dobro znamo da su fakulteti prelaskom na bolonjski sistem izvrsili samo odredjene kozmeticke promene organizacije studija, prakticne nastave itd. ali da su kurikulumi pojedinacnih predmeta vrlo malo ili nimalo menjani. Sustina je da su profesori nastavili da predaju isto ono sto su predavali i do 2006. godine, sa malo prekombinovanim nastavnim jedinicama. Dakle, zbog cega da se placa priznavanje predmeta kad ti je maticni fakultet vec jednom priznao taj predmet ocenom koju si dobio u indexu?

Gost

2014-04-26 00:39

Verujem novoj Vladi i ministru prosvete. Gospodji Lidiji i autoru peticije veliko hvala i postovanje!

Gost

#4435 Re:

2014-04-26 07:05

#4426: Miki -

Bilo bi dobro da je tako crno/belo.

Na studenskoj ne mogu da mi kazu kakva je razlika ispita jer ne znaju, pa ne znam koje gubim koje dobijam i koliko ce me to kostati. To cu znati ako budem prelazio na novi program. :)

Ako ostavim posao mogu da ucim vise ali ako ne donesu zakon o produzenju roka moze se desiti da nemam para za prelazak i slusanje novih ispita.

imam 5 ispita do kraja  i ne znam sta da ucim i sta da radim> PA TI SAD NE BUDI NERVOZAN.

NEK NEKO KAZE PRODUZAVAMO ILI NE DA ZNAM STA MI JE CINITI.

Gost

2014-04-26 07:14

Polako,kolege, budimo strpljivi, kada smo do sada izdrzali, izdrzacemo jos malo... Resice se i ova nasa situacija u kojoj se nalazimo. Cekamo pokretace peticije i nasu advokaticu sa pozitivnim vestima, a na nama je samo da nastavimo sa ucenjem i verujemo u pozitivan ishod... Ne zaboravimo da smo svi u istom sosu i da sada trebamo biti jaci i slozniji nego ikada... Veliki pozdrav svima!

Gost

#4437 Re:

2014-04-26 09:35

#4436: -

Bravo! Samo pozitivno i složno!!!

Gost

#4438 Re: Re:

2014-04-26 09:46

#4437: - Re:

Mora tako, moramo da se drzimo svi zajedno! Ovo je od velikog znacaja za sve nas! Pozdrav

Boško Buha

#4439 Valter

2014-04-26 10:31

Moraju nam javiti uskoro šta se dešava! Ako ne bude u našu korist, demonstracije aman!

Gost

2014-04-26 12:47

Ljudi, opuuustite se, opustite ! Znamo da veliki broj ne moze da uci dok ne vidi crno na belo produzenje, ali, sledece ce se nedelje sve razresiti, verujte pokretacima koji su nam vec dovoljno rekli time sto su ih zvali na razgovor, to je naznaka naseg uspeha. A kada sve ovo bude gotovo, ne smemo zaboraviti te iste pokretace, i moramo im pomoci u daljoj reformi obrazovanja onako kako su oni nama do sada pomogli. Svako dobro ljudi, ako ne mozete da ucite, volite se, setajte i okrenite se oko sebe, fakultet je, iako vazan, samo mali deo naseg zivota, nemojte da vam prolazi u cekanju. Sve vas volim. Jovana

Gost

#4441 Re:

2014-04-26 12:54

#4440: -

E vala lepo receno... :D Bravo za komentar! Pozdrav

Milos

#4442 Re:

2014-04-26 13:12

Eee, ovako volim kada ljudi razmisljaju, tople reci podrske, hvala!

Gost

#4443 Re:

2014-04-26 13:18

Bravo,bravoo :D

Gost

2014-04-26 15:19

Uciti kada je sve ok i mirno nije izazov:D Svaka cast onima koji se ne predaju i uce u ovoj neizvesnosti,to je prava snaga!:)Do pobede!:)

Gost

#4445 Re:

2014-04-26 15:42

#4440: - Volimo i mi Tebe Jovana !

Ovaj post je uklonjen od strane svog pisca (Prikaži detalje)

2014-04-26 16:43

Gost

2014-04-26 16:44

Ljudi ja nemam para da izadjem na ispite, zivim u unutrasnjosti. Cekam da odobri banka kredit ocu. Ostalo mi je tri ispita do kraja. :(( Jedina nada mi je da se ovo pitanje pozitivno resi. Imam 29 godina i jedino u sta sam do sada ulagao je obrazovanje, radio sam razne poslove, cak sam i fizikalisao, radio u pekari, kaficu, da bih placao skolarine. Pomisao o ponistavanju ispita i skupom prebacivanju na bolonju je rusenje svih mojih snova jer nemam novca za dodatne izdatke niti da upisem fakultet iz pocetka. Advokat Lidija i autor peticije su dali najveci doprinos da se ovo pitanje resi, da li ce nova vlada imati sluha za ovaj problem, ostaje jedino nada u povoljno resenje. Ne zelim da napustam Srbiju, zelim u ovoj zemlji da ostanem i radim, i verujem da ce za par godina ovo biti napredna zemlja sa sirim trzistem rada.

Gost

#4448 Re:

2014-04-26 17:08

#4447: -

Nemoj da se sekiras, nece biti ponistavanja ispita, cak i ako, cisto hipoteticki govoreci, ne produze rok. Do toga nece doci, budi bez brige, sve sto se do sada desavalo bilo je apsolutno kako treba, nama na ruku. Na korak smo do cilja, uspecemo! ;)

Sto se boljitka u zemlji tice, to je druga prica, ali ovde znacajno bolje skoro biti nece.

Gost

#4449 Re: Re:

2014-04-26 17:50

#4448: - Re:

Hvala kolega/koleginice na podrsci. Uspecemo zajedno do cilja!

Ovaj post je uklonjen od strane administratora stranice (Prikaži detalje)

2014-04-26 19:29