Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Quoted post

anonymous

#4358 Re: Re: Re: Bolonja

2014-04-24 06:19

#4349: ocajna - Re: Re: Bolonja

Zaista ne mogu da verujem, ali ovde neki ne razumeju ni sta je ko napisao, a traze sansu da zavrse fakultet. :)) Gospodin je napisao kada vec moram da ti prepricavam komentare da se studenti koji zele prebace na Bolonju, taj predlog smatram stetnim. Zaista je bezobzirno traziti produzetak vise od dve godine, bar ja tako mislim, a prebacivanje na Bolonju ce doneti dosta problema studentima i ne samo finansijskih vec i programskih.  Meni je zao ljudi koji imaju gomile ispita, svakako kome je ostalo dva ili tri oni imaju sansu da zavrse do septembra, ali svakako da treba produziti rok za završetak studija po starom programu do 2017. Povlacenjem potpisa sebi ces da naudis, meni sigurno neces. :)) Naglasio bih da postoji sigurno jedan broj apsolvenata koji su na vreme skoro sve ispite ispolagali, ali im je ostalo svega par iispita i  sigurno je velika nepravda oduzeti im pravo na završetak ubrajajući ih u one kojima je ostala polovina ispita ili koji nikada nisu ni studirali.  Neko ko je skoro priveo studije kraju i zastao par godina sigurno je imao ogroman razlog za to. Slozio bih se da sansu treba dati svima koji su upusali fakultete po starom programu, mozda ce neki od njih nakon zavrsenog fakulteta biti cak i strucniji od onih koji su na vreme zavrsili, bar je praksa cesto puta potvrdila ovu moju teoriju. Pozdrav svima i nadam se da problem biti pozitivno resen.

Odgovori

Gost

#4360 Re: Re: Re: Re: Bolonja

2014-04-24 07:44:48

#4358: Anonymous - Re: Re: Re: Bolonja

I pored smajlija , jako arogantno i krajnje nekolegijalno sa Vase strane kolega, narocito prva recenica. Necu odgovoriti na isti nacin, ali mozete pazljivije da procitate moj komentar. SVI kojima je ostalo KOLIKO GOD ispita do kraja i potpisali su peticiju i bili uz pokretace i advokaticu od pocetka, spremni na sve sta je potrebno da bi dobili produzenje koje zasluzujemo, su SIGURNO IMALI  ogroman i opravdan razlog zasto su zastali u studijama, oni koje zavrsavanje fakulteta ne zanima nisu niti potpisali peticiju niti se interesuju za istu. Velika je nepravda pisati i raslojavati ljude na one kojima je ostalo  par i one kojima je ostalo "gomila" ispita (sumnjam da ovde ima onih koji nisu nikad studirali i koji su ovde samo zezanja radi, borimo se za svoje zivote kako znamo i umemo). Naravno da potpis nikad ne bih povukla, to je bio sarkastican odgovor na Vase pisanje, tako da necu da komentarisem, kao sto ste vi mene lepo etiketirali, ko ovde treba ili ne treba da trazi sansu da zavrsi i razume ili ne razume sve sta je napisano. Ogorcena sam takvom nekolegijalnoscu  i ovim vredjanjem, a ocajna jer imam gomilu ali ne i polovinu ispita..ali kao i svi od pocetka sam ovde sa svima i verujem advokatici Lidiji i pokretacima, naravno verujem u uspeh peticije i u produzenje roka kako je bivsi ministar predlozio. (nemam pojma odakle ste izvukli to da ja ili bilo ko trazi produzenje duze nego sto je predlozeno, a to je 2 godine)

Sve sta sam zelela da kazem jeste da se prekine prica o broju ispita..ima na nekoj od prethodnih strana lepo napisano od strane Solunskog sta se nece tolerisati u komentarima jer je ovo otvorena diskusija, dostupna svima pa i onima koji ce odlucivati i sprovoditi zakon. I nemojte brinuti, kad se promeni zakon i SVI studenti po starom programu budu dobili produzenje roka, svi apsolventi koji su ispolagalina vreme ili ne na vreme skoro sve ispite i ostalo im je svega par ispita ce moci mirne duse da zavrse, sto im ja od srca zelim, ali ovde se borimo protiv nepravde koja je nanesena svima nama.

Pozdrav i smajli :)))