Socijalni status za decu rodjenu s rascepom usne i nepca
Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji Socijalni status za decu rodjenu s rascepom usne i nepca
Iva |
#12016-06-19 10:26Mame iz ove grupe,kao i iz susednih zemalja pomogle su mi da shvatim da se moje dete ni po čemu ne razlikuje od druge dece...ali da bi se i oni sutra tako osećali treba im pomoci da što bolje prevaziđu probleme na koje nailaze...zato smatram da bi bilo kakva pomoć dobrodosla! Veliki pozdrav našim junacima inajlepšim osmesima! |
Gost |
#32016-09-12 19:32Zato sto sam osoba koje se sve ovo direktno tice,prozivljavam sve traume i sada.tretiram se kao zdrava osoba a zivim sa otvorenim nepcem i sada |
Gost |
#42016-11-02 13:56Potpisala sam jer sam sa devetnaest godina postala majka devojčice rodjene sa obostranim kompletnim rascepom usne i nepca,a prošle godine baka jednom dečaku koji je takodje rodjen takav.Prošla sam izuzetno težak period lečenja i odrastanja moje ćerke,i dan danas prolazim sve to ... Mnogoo zalupljenih vrata,mnogo nerazumevanja,izuzetno malo pomoci i podrške kako materijalne ,tako i moralne,psihičke ,kako za našu decu tako i za nas kao roditelje.. Mnogo suza,mnogo truda i muke i lečenje koje traje jako dugo,posledica koje se provlače ceo život a društvom i okruženjem koje se postavlja kao da se ništa ne dešava.Kao da je sasvim normalna stvar operisati se preko deset puta ,nositi proteze godinama ,slušne aparate,ugradjene cevčice,ne disati normalno na nos,a o ožiljcima i prihvatanjem sebe u pubertetu,vršnjačkom nasilju da i ne govorim. Što se materjalnog aspekta tiče,troškovi podizanja takvog deteta su dupli ,jer masa stvari se mora privatno odraditi od sitnih intervencija ,preko fiksne proteze,zuba..snimanja ortodontskih...a da ne pričam ako živite u unutrašnjosti gde su vam kao putni troškovi plaćeni,a onda vas odbiju jer večito nešto fali dok sve živce ne pogubite i jednostavno ne odustanete..Upute ,koji fondovi overavaju ,i onda recimo na sred lečenja reše kao posledicu promene direktora da više to ne rade već vas upućuju na druge klinike kao da to nema veze,neko će to već odraditi(moja ćerka je do desete godine upućivana na VMAa onda su nas poslali u sred lečenja na Tiršovu ..)Onda završavate na privatnim klinikama jer ste izgubljeni i sami i mislite da ako nešto platite da će to bolje ispasti.. Naša deca rodjena sa rascepom su deca zanemarena od ovog društva! |
Gost |
#52016-11-06 09:17Imam dve osobe u blizoj porodici i znam koliko im je tesko, a po narocito u nasoj drzavi |
Gost |
#62017-01-03 14:25Mislim da bi korekcije trebale i posle 18-te godine da budu placene i da svako moze izabrati gde i od koga ce mu dete biti opetisano(drzavna ilibprivatna bolnica) |
|
Декларација о солидарности и подршци наставницима у борби за праведност у образовању
POKRETANJE POSTUPKA ZA ZABRANU DELOVANJA POLITIČKE STRANKE "SRPSKA NAPREDNA STRANKA"
Слобода за Андреjа Гњота!
PETICIJA ZA SKIDANJE JOVANE JEREMIC SA NACIONALNE FERKVENCIJE
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
Peticija za uvođenje prinudne uprave na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru
Zahtev za razoružanje Lojalista
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Podrška bivših učenika Pete beogradske gimnazije nastavnicima i učenicima
Vracanje Chipsy štapića sa kečapom
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
Peticija za uvođenje prinudne uprave na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru
5207 Kreirano: 2025-03-26
UKIDANJE MALE MATURE ZA OSNOVCE I PRIJEMNOG ZA SREDNJOŠKOLCE 2024/25
8339 Kreirano: 2025-02-26
PETICIJA ZA SMENU DIREKTORKE GIMNAZIJE U LAZAREVCU
1166 Kreirano: 2025-03-25
ZA DANKU ILIĆ_SLUČAJ PRAVNIH NEREGULARNOSTI
2251 Kreirano: 2025-03-05
STOP PRODAJI VRAČEVGAJSKOG JEZERA
851 Kreirano: 2025-03-26
Peticija za smenu Aleksandre Delić sa mesta v.d. direktora Šabačkog pozorišta
1722 Kreirano: 2025-03-19
Peticija za imenovanje tima za transrodna stanja u Kliničkom centru Vojvodine
565 Kreirano: 2025-03-25
Peticija za oslobađanje novosadskih profesora i studenata
2230 Kreirano: 2025-03-20
PETICIJA PROTIV NEPRIMERENE GRADNJE U ZAŠTIĆENOM JEZGRU SOMBORA
443 Kreirano: 2025-03-24
Петиција против нетачне, непроверене, необјективне и злонамерне информације коју је објавила ТВ "Информер" 14.03.2025. године
1880 Kreirano: 2025-03-18
EKO USTANAK -Sprečimo da se kulturno dobro " Generalštab",pokloni offshore kompanijama!Potpiši peticiju,da se na lokaciji Generalštaba, sagradi Memorijalni centar žrtvama NATO agresije 1999.godine!
1473 Kreirano: 2024-03-14
Izgradnja trotoara kroz Veterničku ulicu, Dunavsku ulicu i ulicu Marije Bursać
207 Kreirano: 2025-03-26
U podršku uvođenju Religije-Hristijanizam-Pravoslavlje kao redovnog predmeta u bugarskim školama.
6408 Kreirano: 2025-02-13
Papirni novac ( Srpski dinar ) osnovno platezno sredstvo u Republici Srbiji.
178 Kreirano: 2025-03-29
СТОП за ПРЕТПЛАТУ РТС! Ваше је право да не плаћате таксу!
5032 Kreirano: 2025-03-04
Zahtevamo besplatne udžbenike za svu decu u Srbiji
5412 Kreirano: 2023-08-22
“Pravo na identitet” Dvojno državljanstvo za Srbe rođene u Crnoj Gori
129 Kreirano: 2025-03-28
GASENJE INFORMERA I POVRATAK PEDOFILA U ZATVOR
140 Kreirano: 2022-09-29
ПЕТИЦИЈА ЗА УКИДАЊЕ ТВ ПРЕТПЛАТЕ, ОДУЗИМАЊЕ НАЦИОНАЛНИХ ФРЕКВЕНЦИЈА И ПОВРАЋАЈ НЕЗАКОНИТО НАПЛАЋЕНИХ СРЕДСТАВА
506 Kreirano: 2025-03-17
Peticija za majke sa troje i vise dece za nacionalnu penziju 💪
19065 Kreirano: 2021-02-03