Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu
Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu
otpisani... |
#9762014-01-13 06:33Sve mi mirise da od ove peticije na kraju nece biti nista,nama treba pomoc, a ne nadleznima u drzavi,pa shodno tome MI NJIMA TREBA DA SE JAVIMO, A NE DA ONI NAS ZOVU.....Mnogi od nas su mislili da je zahtev vec predat Ministarstvu....Blizi se dan raspisivanja vandrednih izbora (ceka se dan kada ce gospodin svemoguci Alek da ih raspise), ako se to desi,a peticija nije predata,a izmena zakona nije usla u skupstinsku proceduru....smesi nam se Bolonja...Odoh ja da radim, da zaradim, za novu skuplju skolarinu, a popodne ucenje, svakako imam ispit ovog meseca...Pozdrav drugari... |
M |
#977 Re:2014-01-13 07:09Oni će nas kontaktirati (nadamo se, u suprotnom mi krećemo oštrije) upravo zbog i nakon onoga što mi uradimo (iniciramo taj kontakt slanjem same peticije). Dosta više paranoisanja. Uostalom, problem je i u tome što SKONUS ništa opipljivo nije uradio (dok su hitali kad su ''bolonjci'' tražili umanjenje njihovih uslova), a predstavili su sebe kao organizaciju koja nas podržava. Krivite njih, ''predstavnike'' studenata. Ako neko ozbiljno radi na ovome to smo MI. Ovim pozivam ostale pokretače da prestanu sa pisanjem odgovora danas, eventualno i sutra, te da vas na taj način stave malo i na iskušenje. Mi nastavljamo sa radom (zbog vas i nas), a vi vidite šta ćete tj. da li ćete još doprineti već (potpuno bespotrebno) eskaliranoj tenziji. |
Gost |
#9782014-01-13 07:09Kolega, svi smo u istom sosu i mi i pokretaci peticije. Svi se borimo za isto, nikome nije lako. Kao sto su rekli, samo malo strpljenja i razumevanja, dobicemo pouzdane informacije za koji dan. Pozdrav i svako dobro svim kolegama! :) |
M |
#9792014-01-13 07:18Još nešto - mislite li da i mi nemamo ispite u ovom roku? Padosmo na noseve od nespavanja, zbog svega ovoga. |
Borac |
#9802014-01-13 07:31Mislim da je sakupljeno sasvim dovoljno potpisa da se pravovremeno reaguje. Svi ostali, ili nisu informisani, a takvih je, pretpostavljam malo, ili su odavno odustali od fakulteta. Pa ne idemo na suđenje već tražimo svoja prava, kakvom to dokumentacijom moramo potkrepljivati našu peticiju? Predajte je nadležnima uz zahtev, to je moje mišljenje. |
Gost |
#981 Re:2014-01-13 08:50Nisam pravnik ali mi se kao laiku cini da je bilo kakav sudski proces mnogo jednostavniji nego izmena zakona. Ja VERUJEM da pokretaci peticije i gospodja Tereza rade SVE kako treba i BLAGOVREMENO kao i da misle na svaki aspekt koji treba da se uzme u obzir pre predavanja peticije i zahteva, kao i na politicku situaciju...i sve sta je nama u ovom trenutku vazno za postizanje cilja. Zato bi bilo dobro da svi slozno ostavimo ovo komentarisanje na nekoliko dana, pustimo ljude koji se bore za nas da to urade na miru i da nam donesu lepe vesti vrlo skoro. :) |
BILJANICA |
#983 Re:2014-01-13 09:26U svakom slučaju, hvala onima koji će bar pokušati da nešto urade po ovom pitanju. Ja sam stari student jer sam nakon upisa prve godine i davanja nekoliko ispita bila u finansijskoj nemogućnosti nastaviti isti. To su bila teška vremena inflacije, pa bi bilo samoživo sa moje strane u to vreme biti roditeljima na grbači. Naravno da sam se zaposlila, udala, rodila decu. Sada kada sam htela na nastavim fakultet jer to mogu finansijski, da našla sam se u problemu, nije mi palo um da će neko da ograniči vreme studiranja jer to nikada nije postojalo, gospoda su studirala koliko su hteli. Sada mi je cilj da steknem diplomu više školske spreme koju moj fakultet kao mogućnost daje starim studentima. To neću moći ukoliko se ne produži rok. Sve u svemu meni niko nije kriv što sam pravila toliku pauzu ali isto tako nikome neće smetati da malo obrate i na naše razloge i da produže rok jer ćemo mi sve to uredno platiti a nećemo se osećati zaboravljenim. |
Gost |
#9842014-01-13 10:57Vec deset godina nisam isla na letovanje, ne nosim NIKE patike, koristim Nokiu 1208, jedem i cicvaru, kacamak i poparu cesto kad ostanem bez dinara, jednom recju- TESKO ZIVIM! Ostalo mi je jos cetiri ispita+diplomski, pod znakom je pitanja da li cu da zavrsim do septembra. Cesto gubim volju za ucenjem, nemam motivaciju i to su glavni razlozi zasto nisam zavrsila, ne moze to bas svako da shvati. U osnovnoj i Gimnaziji sam bila vukovac, u indeksu nemam nijednu sesticu. Samo se nadam da ce produziti taj rok, i da nas nece prebaciti na Bolonju, jer ja stvarno vise nemam ni para, ni zivaca, ni vakta da ponovo slusam predavanja. |
Borac |
#9852014-01-13 11:36Imam 4o godina i upisala sam studije 2004. godine, iz radnog odnosa. Imam 2o godina staža. Sama sam plaćala svoje školovanje, obnove staža, svako polaganje ispita. Ne radim u svojoj struci, pa je i to jedan od razloga što sam pravila tolike pauze i u međuvremenu izgubila motivaciju. Ostalo mi je dva ispita i diplomski,ne želim da odustanem, a ne želim ni da me neko ograničava da ih položim do septembra. Posebno ne neki Megatrendovci s vrha. Nepravda itekako boli! |
Gost |
#986 Borac2014-01-13 11:52I izvinjavam se zbog gramatičke greške u poslednjoj rečenici. I te kako se izvinjavam. Za razliku od većine iz "intelektualne" populacije koji nisu ni svesni svojih grešaka. |
Ovaj post je uklonjen od strane administratora stranice (Prikaži detalje)
2014-01-13 12:25- Date of removal: 2010-05-29
- Razlog uklanjanja: spam
Gost |
#9882014-01-13 12:54http://www.glassrpske.com/drustvo/vijesti/Godina-nade-za-stare-studente/lat/143905.html Evo kako su to u Republici Srpskoj lepo resili, strasno je da toliko studentskih organizacija postoji kod nas,a da do sada nisu bas nista formalno preuzele,nesolidarnost i pasivnost je generalno dovela ovo drustvo tu gde jeste. |
Dusko |
#9892014-01-13 14:14Mislim da dosta ljudi veruje u ovo produzenje roka i da cemo svi zajedno doci do istog, jer da nije tako ne bi ljudi i dalje davali potpise i podrzavali istu akciju. Problem i jesu ove zvanicni predstavnici studenata, jer ako obratite paznju na ono sto je jedan od njih rekao na Prvoj je to da bi oni bili zadovoljni i prelaskom na Bolonju, sto realno gledano je bukvalno ponistavanje fakulteta,jer je prelazak na istu jako skup,a gde je razlika u ispitima?! Zato cemo mi potpisnici biti strpljivi i sacekati vase saopstenje i korake koje cete preduzeti u narednim danima! Nadamo se uspehu jer ko sto je neko pomenuo svi su se izborili iz okruzenja za prodizetak i Republika Srpska i Crna Gora pa valjda cemo i mi, ne vidim u cemu smo mi razlicitiji od njih!?! Do postizanja zacrtanog cilja - produzenja roka!!! |
Gost |
#9902014-01-13 14:35Ljudi naucite da funkcionisete pod pritiskom!!! To je jedini komentar. Svi smo napeti ali moramo da se saberemo kao pravi odrasli ljudi i da pruzimo podrsku pokretacima a ne da se deprimiramo na svaku polovicnu vest koju objave na tv-u ili u novinama. |
Gost |
#992 Re: Dragance2014-01-13 14:48takodje, mislim, da je vreme da se preda peticija. Pa koliko jos to dana cekati... I o kakvom prelasku na Bolonju prica na Prvoj!!! Pa mi od toga bezimo! |
Gost |
#993 Re:2014-01-13 14:54Najdramaticniji trenutak i po meni najneverovatnija je izjava o priznavanju ispita u iznosu od preko 500.000 rsd za nekog ko je zastao na III godini medicine! :))) Ne mogu ni mm ovog ozbiljno da primim, niti da se uplasim, jer previse sve to lici na Jututunsku Juhahahu, iz toga sledi da bi trebalo da budemo presrecni ako platimo samo 100.000 rsd ( koliko kosta godina na medicini )! I da budemo srecni sa prelaskom na bolonju sto smo tako lepo prosli! Zastala sam zbog operacija, bolesti, posle se nadovezalo svasta jos, svako ima svoje razloge.....ali kad slusam ove nebuloze, mogu samo da se nasmejem i zacutim, i da ne rasipamo energiju jer u tom pravcu potencijalnih bolonjskih scenarija nema smisla dalje ni pricati. Svako odgovara svojoj savesti, za svaku rec i delo. Ne plasimo se, ionako smo istrpeli svasta, izboricemo se, proci ce ova peticija, nema druge opcije za sada! :) |
2014-01-13 19:07- Date of removal: 2010-05-29
Vasa Rešpekt |
#995 MALO VERE I OPTIMIZMA!2014-01-13 19:25Poštovane kolege, Nema razloga za paniku, nevericu i prozivanje pokretača peticije i advokatice koja je sve svoje vreme poslednjih dana podredila nama. Za nekoliko dana svi nadležni će biti obavešteni o našim zahtevima, a kada se to dogodi, obavestićemo vas detaljno o svemu! Hvala na razumevanju. |
jedan od solunaca |
#9962014-01-13 19:33Samo nepred kolege, ovo je ogroman uspeh, konačno smo dokazali da nas još ima kolegijalnih i spremnih na delanje i svakako će se već kroz par dana znati više o svemu ovome. |
Gost |
#9972014-01-13 20:51Nadam se da ce imati nekog efekta,inace ce mi trebati supermoci da sve polozim do oktobra |
podržali nas |
#9982014-01-13 21:27 |
Gost |
#9992014-01-13 21:31
|
2014-01-13 22:02- Date of removal: 2010-05-29
|
Светосавски проглас за спас Косова и Метохије: Не ултиматуму – не капитулацији!
Peticija za očuvanje tradicionalnog grba fudbalskog kluba Dečić
NO to violation of Serbia - НЕ цепању Србије
Peticija za otkazivanje koncerta Jelene Karleuše za doček Nove godine u Kragujevcu
ПОЗИВ ПАТРИЈАРХУ И САБОРУ: ОЧУВАЈМО ВЕРУ!
Слобода за Андреjа Гњота!
PETICIJA ZA SKIDANJE JOVANE JEREMIC SA NACIONALNE FERKVENCIJE
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
Zahtev za razoružanje Lojalista
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
Podrška studentima! Ostavke čelnika UP!
7068 Kreirano: 2025-01-08
POKRETANJE POSTUPKA ZA ZABRANU DELOVANJA POLITIČKE STRANKE "SRPSKA NAPREDNA STRANKA"
3075 Kreirano: 2025-01-03
Петиција за одржавање јануарског испитног рока на свим факултетима у Србији
1344 Kreirano: 2025-01-08
Подршка запосленима у просвети
3690 Kreirano: 2024-12-30
ГЛАС НАСТАВНИКА - ПОДРШКА СТУДЕНТИМА
680 Kreirano: 2025-01-13
NECU SINDIKAT HOCU FORUM PREDSKOLSKE/OSNOVNE/SREDNJE SKOLE
623 Kreirano: 2025-01-14
Pismo roditelja maturantkinja i maturanata Predsedniku Vlade Republike Srbije
328 Kreirano: 2025-01-13
STOP UKIDANJU TROLEJBUSA I PRIVATIZACIJI GSP-a!
1229 Kreirano: 2025-01-02
Иницијатива грађана да Прокупље добије професионално позориште
2942 Kreirano: 2024-12-05
Podrška studentima
3045 Kreirano: 2024-12-06
Zahtev za razoružanje Lojalista
4021 Kreirano: 2025-01-01
Znanje i moral na prvom mestu. Podrška profesoru Vladimiru Dugaliću.
3612 Kreirano: 2024-12-26
Markov i Mašanov zakon
4364 Kreirano: 2023-09-14
Smena direktora Jovine gimnazije
1519 Kreirano: 2024-12-02
DA SE ČUJE GLAS PRAVNIKA
446 Kreirano: 2025-01-04
Roditelji protiv ZDRAVITAS-a
7299 Kreirano: 2024-11-18
Termalna Banja u VRBASU
29 Kreirano: 2025-01-13
Marina Heroina grada Novog Sada
27 Kreirano: 2025-01-13
Smeniti glavnog i odgovornog urednika Prvog programa televizije RTV
2557 Kreirano: 2024-12-24
ПОЗИВ ПАТРИЈАРХУ И САБОРУ: ОЧУВАЈМО ВЕРУ!
659 Kreirano: 2024-12-25