Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Quoted post

otpisani...

2014-01-13 06:33

Sve mi mirise da od ove peticije na kraju nece biti nista,nama treba pomoc, a ne nadleznima u drzavi,pa shodno tome MI NJIMA TREBA DA SE JAVIMO, A NE DA ONI NAS ZOVU.....Mnogi od nas su mislili da je zahtev vec predat Ministarstvu....Blizi se dan raspisivanja vandrednih izbora (ceka se dan kada ce gospodin svemoguci Alek da ih raspise), ako se to desi,a peticija nije predata,a izmena zakona nije usla u skupstinsku proceduru....smesi nam se Bolonja...Odoh ja da radim, da zaradim, za novu skuplju skolarinu, a popodne ucenje, svakako imam ispit ovog meseca...Pozdrav drugari...

Odgovori

M

#977 Re:

2014-01-13 07:09:37

#976: otpisani... -

Oni će nas kontaktirati (nadamo se, u suprotnom mi krećemo oštrije) upravo zbog i nakon onoga što mi uradimo (iniciramo taj kontakt slanjem same peticije). Dosta više paranoisanja.

Uostalom, problem je i u tome što SKONUS ništa opipljivo nije uradio (dok su hitali kad su ''bolonjci'' tražili umanjenje njihovih uslova), a predstavili su sebe kao organizaciju koja nas podržava. Krivite njih, ''predstavnike'' studenata.

Ako neko ozbiljno radi na ovome to smo MI.
Vaši pesimistični komentari, iako shvatamo da ste u neznanju pa zato i neizvesnosti, mogu samo da nam dozlogrde i povrede nas, nakon svega što preduzimamo i kroz šta prolazimo. Pomoći ćete nam tako što ćete verovati, biti optimističniji i spremni da nam pomognete u eventualno nezgodnijim momentima (razmislite malo šta to znači).

Ovim pozivam ostale pokretače da prestanu sa pisanjem odgovora danas, eventualno i sutra, te da vas na taj način stave malo i na iskušenje. Mi nastavljamo sa radom (zbog vas i nas), a vi vidite šta ćete tj. da li ćete još doprineti već (potpuno bespotrebno) eskaliranoj tenziji.

BILJANICA

#983 Re:

2014-01-13 09:26:27

#976: otpisani... -

U svakom slučaju, hvala onima koji će bar pokušati da nešto urade po ovom pitanju. Ja sam stari student jer sam nakon upisa prve godine i davanja nekoliko ispita bila u finansijskoj nemogućnosti nastaviti isti. To su bila teška vremena inflacije, pa bi bilo samoživo sa moje strane u to vreme biti roditeljima na grbači. Naravno da sam se zaposlila, udala, rodila decu. Sada kada sam htela na nastavim fakultet jer to mogu finansijski, da našla sam se u problemu, nije mi palo um da će neko da ograniči vreme studiranja jer to nikada nije postojalo, gospoda su studirala koliko su hteli.

Sada mi je cilj da steknem diplomu više školske spreme koju moj fakultet kao mogućnost daje starim studentima. To neću moći ukoliko se ne produži rok.

Sve u svemu meni niko nije kriv što sam pravila toliku pauzu ali isto tako nikome neće smetati da malo obrate i na naše razloge i da produže rok jer ćemo mi sve to uredno platiti a nećemo se osećati zaboravljenim.