Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Ovaj post je uklonjen od strane administratora stranice (Prikaži detalje)

2014-01-11 11:01

Gost

#952 Re:

2014-01-11 14:37

#949: -

Tacno tako! Ajmo ljudi, siri daljeee! I ucite, u ucenju je na kraju nas spas, kao i u jedinstvu oko ove peticije! Srecno nam svima!!!

M

#953 Re:

2014-01-11 14:55

#949: -

Suštinski ste u pravu. Ali mi komentarisanjem i konkretno, kopiranjem linka do peticije u komentarima nju upravo i promovišemo, eksponiramo.

No, svaka vrsta pomoći u tome je bitna. Šaljite adresu peticije imejlom, SMS/Viber/WhatsApp porukama, objavljujte je u Fejsbuk grupama i slično.
Najbitnije od svega: pitajte svakog od kolega (pa i prijatelje kojih se ovo nužno ne tiče) da li znaju za peticiju. Prenošenje ličnim kontaktom, ''od usta do usta'', je izuzetno efektivno (i mnogo više psihološki obavezuje nego bilo koji komentar ili poruka, reklama) .

I moramo učiti. Nismo nikada tražili, niti ćemo, da sve ovo prođemo i završimo fakultete bez učenja i demonstracije ikakvog znanja.

Gost

2014-01-11 16:24

Meni je ostao jos samo Diplomski , koji cu nadam se braniti na prolece :D Ali , eto podrska svakako od mene za stare kolege :)
1102

2014-01-11 17:10

Na televiziji je bilo da ce vanredni parlamentarni izbori biti raspisani sledece nedelje,tako da bi trebalo da pozurimo sa nasim zahtevom za produzetak studiranja,i to ovih dana da bi uspeli i da predlog za izmenu i dopunu zakona na vreme udje u skupstinu.

Gost

2014-01-11 17:49

Ko god nam ispuni zahtev, SNS, SPS ili neko treci, ima moj glas na izborima. Bez problema!

2014-01-11 21:30

По старом програму

#958 Супер идеја

2014-01-12 14:45

Супер је идеја да се продужи испитни рокови односно рок за завршетак по старом програму. Надам се да ћемо сви заједно, ми који смо по старом програму то успети захваљујући нашем великом броју потписа!

Gost

#959 GOST

2014-01-12 16:29

Kada sam postala mama, redovan student, nisam imala ogranicenje studija!!!!!!! Stari po starom!!!!!!!!!

Gost

2014-01-12 18:25

Upravo bila vest na Prvoj da niko jos uvek nije poslao zahtev za produzenje roka, ni SKONUS ni Studentski parlament kako je pisalo u nekom od novinskih clanaka pre par dana. 
Sve u svemu kazu dogovor jos uvek nije postignut o produzenju..sa kim?
Kazu da ce ili prodiziti rok ili omoguciti nam zavrsetak studija..pojma nemam kako ali sve se vrti oko prelaska na bolonju. Pri tome morali bi da platimo bodove za svaki polozeni ispit, ako i dalje postoji u programu, plus bi dobili nove bolonjske ispite koje bi naravno placali, kao i upis godine.
OK, odoh da prodam bubreg, ovaj koji mi jos uvek funkcionise, mali stan koji mi je ostao od roditelja, njih cu da izbacim na ulicu jer nema sanse vise da ih izdrzavam, i da nadjem bar jos dva posla da bih mogla da platim sve to.
Sramota!
Verujem da pokretaci peticije i gospodja Tereza rade na svemu ovome,ali vesti koje dolaze su ucestalije i cas ima nade cas nema. Svi smo napeti i nenormalno optereceni.. :(((((

Vanja

2014-01-12 19:07

I ja sam cula malopre tu vest, pa ako je neko od pokretaca peticije raspolozen da nam objasni o cemu se radi? Jel su bili u ministarstvu i kada planiraju da predaju peticiju? Da sve se svodi na prelazak na Bolonju uz abnormalno visoke cifre koje treba platiti! HOROR!!!

Gost

2014-01-12 19:27

Slazem se Vanja. Mnogi ce napustiti fax zato sto nemaju da plate tako sramne cifre. Meni je na Pravnom u Bg ostalo jos sest ispita, ako nestignem da ih sve polozim do septembra gotov sam :-(
Majka TEREZA

#963 BEZ PANIKE:

2014-01-12 19:37

#960: -

Molim Vas, ne samo Vas, već i sve ostale, BEZ PANIKE.

Nema razloga da kod svake medijske vesti reagujete panično, stresno, uplašeno. Zašto sebi nanosite dodatnu štetu, sada kada ste tako solidarni i imate svoj cilj i nekoga ko je spreman da taj vaš cilj pretoči stručno u zahteve koji su realni, objektivni, ostvarivi i mogući. Sve pratimo, mnogo toga znamo, u stalnom smo kontaktu i dogovorima, a za nekoliko dana ćemo moći da vam pružimo mnogo, mnogo više konkretnijih informacija.

Peticija mora da se širi, da se povećava broj upisanih i da se bude strpljiv još nekoliko dana.

Jedini sa kojima bi trebalo nadležni da razgovaraju smo svi mi: organizatori ove peticije, potpisnici iste i ja-pravna zastupnica, pa ih i ovom prilikom pozivam, ukoliko čitaju ove komentare (a mislim da ih čitaju mnogi iz zemlje, pa i nadležni), pozovite nas na razgovor ukoliko smatrate da smo vam potrebni. Lično mislim da ste imali mogućnosti i do sada da sami sve pokrenete i rešite  bez ove peticije, no kako niste, iz vama znanih razloga, mi smo tu, čekamo vaše pozive.

Gost

#964 Re: BEZ PANIKE:

2014-01-12 19:49

#963: Majka TEREZA - BEZ PANIKE:

Molim Vas ne zamerite, ali ne razumem drugi pasus.

Nadlezni treba da razgovaraju sa pokretacima peticije i Vama, nasom pravnom zastupnicom, samo treba da cekamo da se oni jave jer citaju ove komentare..? Bojim se da nadlezni prate neke druge stvari, zemlja je u rasulu..mislim da pozivi treba da dodju sa nase strane.

Izvinjavam se ako gresim.

Sve najbolje! :)

I u pravu ste ne treba da panicimo, ali verujem da nas ipak razumete.

Deki

2014-01-12 19:54

Moram priznati da ni meni nije jasan drugi pasus! Njima odgovara da se niko ne javi njima,oni nas zvati nece to je sigurno!

Gost

#967 Re: ricma

2014-01-12 20:14

#966: ricma - ricma

Jasno je navedeno da zahtev nije podnet,kako onda ocekujemo produzetak?

Bilo bi lepo da se neko izjasni u vezi komentara da li je zahtev podnet?

Gost

2014-01-12 20:21

1 ESPB = 1.800 RSD ???!!!
ricma

#969 ricma

2014-01-12 20:24

Ja mislim da je situacija sledeća : Namera pokretaca peticije je bila da se nadleznima obrate posle praznika. U medjuvremenu se u medijima pocela pominjati peticija. Novinari su nakon sto su saznali kontaktirali nadležne u ministarstvu i nekim studentskim organizacijama i oni su im izneli svoje misljenje. Znači da zahtev još uvek nije zvanično poslat, niti je iko rekao da je poslat. Novinari blica su pitali ministra šta bi bilo kad bi bilo, i on im je rekao njegove predloge.
Ovo je moje mišljenje, a kad odgovori neko od pokretača peticije, neka obriše ako nisam u pravu.
Solunci svih fakulteta

#970 Malo strpljenja

2014-01-12 20:26

Kolege, stvarno nije fer da nas bombardujete pitanjima za svaku informaciju/poluinformaciju koja se pojavi u medijima. Razumem da ste napeti, nestrpljivi, na ivici živaca, ali pokušajte shvatiti i nas, danima i noćima smo u ovome, gđa Tereza ulaže sve svoje znanje i "ludačku" energiju, van granica ljudske izdržljivosti, pokretači takođe. Niko od nas ne sedi skrštenih ruku, u stalnim smo kontaktima, dogovaramo se, prečešljavamo papirologiju, pišemo, prepravljamo, dopunjavamo, širimo slovo o peticiji, zdravlje ostavismo zbog naše zajedničke stvari. Umorni smo i neispavani. Eto, samo sinoć smo sređivali određenu papirologiju skoro do 4 ujutru (a ponoviće se i ovo veče). Ne želim da zvuči kao lament, ali imajte malo obzira, imamo iste obaveze kao i vi, treba da iskoristimo iste ispitne rokove kao i vi, i na sve to sve svoje slobodno vreme (i preko toga) dajemo za uspeh ove akcije. Stvarno mislim da ne tražimo mnogo od vas, da date potpis, proširite vest o peticiji (ko može) i čekate da vam saopštimo informacije iz prve ruke.

Znajte, ništa se od vas neće sakriti, svi ćete biti obavešteni, sve će biti transparentno. Eto, ja toliko. Hvala!

Majka TEREZA

#971 BRAVO!

2014-01-12 20:45

#970: Solunci svih fakulteta - Malo strpljenja

Svaka čast pokretačima. BRAVO!

Svi ostali shvatite da ovog momenta ne možemo ništa više da vam napišemo. Zar je toliki problem da se strpite nekoliko dana i da onda budete ponosni na celu akciju i sve nas. Molite se da neko od nas ne završi u bolnici od ovog "pakla" koji preživljavamo, a da vi i ne znate kroz šta prolazimo.

NAJLJUBAZNIJE VAS MOLIM ZA STRPLJENJE.

individua

2014-01-12 20:47

Kolege, i ja učestvujem u svemu ovome i dobro upamtite ovo što ću napisati: NISTE napušteni, naprotiv! Širite vest o postojanju peticije i doprinesite povećanju broja potpisnika - ovo je vrlo bitno!
Za sada nas razumite, ne možemo vam sve reći. Ali nemojte se štrecati zbog bilo kakvih medijskih izveštaja, bar ne još uvek. Sve što se tiče vas tj. nas ćete saznati upravo ovde, na ovim stranicama (drugi neka prenose nepotpune, nejasne ili neistinite informacije).

2014-01-12 22:08

Gost

#974 Nikola

2014-01-12 22:41

Zelim da se zahvalim pokretacu ove peticije i gospodji koja nam pruza veliku podrsku. Verujem da cemo uspeti!

Gost

2014-01-12 23:52

Strpljen - spasen !