Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Miki

/ #4682 Re:

2014-04-30 23:32

#4680: -

Crnogorskim primerom se htelo reci da ta drzava nije imala drugo resenje na isteku roka vec da ga produzi bez spoljnjeg zahteva. Niko se tamo nije usudio da ljudima ponisti ulozeno i ta cinjenica dosta govori sama za sebe jer se moze preslikati i na nas. Lako je pricati o rokovima i donositi akte. Oni koji ih donose u nasim drustvima obicno pojma nemaju kakve drustvene implikacije nose ti akti i sa njima obicno bivaju suoceni pred sam pocetak primene. Crnogorski potez je dobra ilustracija ovoga. Reforme koje se spremaju su preko potrebne i one ce, dabome, obuhvatiti i obrazovanje na svim nivoima. Nas, medjutim, nemaju razloga da "reformisu", jer smo mi zreli plod nekadasnjeg sistema kome ce se jednostavno dopustiti da "dozri" i sa sobom odnese poslednje "stare" diplome. Mi smo, dakle, rezidua  starog ustrojstva na koju se reforme nece i ne mogu odnositi. Fakulteti ni za jednog "starog" apsolventa ne organizuju nastavu vec jedino polaganje ispita pa stoga ne postoji stvaran interes da nas "reformisu" - bio bi to glup posao. Vasu brigu razumem ali ne razumem potrebu da unosite nemir u zivote ostalih ucesnika diskusije, kad vec sami ne iznosite nikakvo resenje. Vase upozorenje ne donosi ni jednu korisnu opomenu.