Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Gost

2014-04-28 23:17

Molim Boga da se ovaj problem resi u korist nas i da na miru pocnem da ucim. Gospodjo Lidija zelim vam brz oporavak, i zeleo bih da vas upoznam kada budemo slavili ovu pobedu. Ovo ne moze da se zaboravi i ljudi kao sto ste vi zasluzuju odgovarajuce mesto u novom i boljem drustvu na kojem cemo svim snagama svi mi raditi jer Srbiji je potreban preporod i sloga.

Gost

#4552 Re: Re: Re: Re: MOLIM 4447 DA SE JAVI HITNO

2014-04-28 23:32

#4489: Majka Tereza - Re: Re: Re: MOLIM 4447 DA SE JAVI HITNO

Zaista sam srecan sto ste se javili i nikada necu zaboraviti ovu ponudu.

Nakon diplomiranja potrazicu Vas, da Vam se zahvalim na nesebicnosti i velikoj volji i trudu mi pomognete.

Verujte mi, dirnula me je vasa ljudskost i vi treba da budete primer mnogima koji su jos uvek u dilemi da li da se okrenu putem čovečnosti i humanosti ili da ostanu na nekom svom putu egoizma.

Verujem u Srbiju i ljude kao što ste Vi!

Cerka :)

#4553 Re: Re: Re: Re: Re: MOLIM 4447 DA SE JAVI HITNO

2014-04-29 00:02

#4552: - Re: Re: Re: Re: MOLIM 4447 DA SE JAVI HITNO

Ja se rasplakah, dugo nisam videla ovoliku nesebicnost... To moze samo MAJKA, a Vi imate, pored Vase dece, jos nas 5678!!! Hvala Vam draga gospodjo, sto nam vracate veru u dobro. Ovo pokrece, ovo nam treba svima...

Do pobede, dragi ljudi! Vidimo se uskoro na  proslavi! :)

butterfly

2014-04-29 00:54

Jako me raduje sto je ova nasa peticija podstakla nastanak pravog jednog Okeana dobrote, ljudskosti i pozitivne energije !

srinkic

2014-04-29 07:49

Citam vec par dana redovno komentare na ovom sajtu i moram priznati da se osecam malo smirenije..inace sam postapsolvent psihologije na filozofskom fakultetu u Beogradu...Spojila nas je ista muka..Uhhh...puno emocija, zelje i nadanja...bez teksta...
Vlajo_Kameni

2014-04-29 10:03

Drage kolege, večeras gostuje novi ministar na RTS-u u emisiji ''Upitnik'' kod Olivere Jovićević. U komentarima na najavu vesti može se postaviti pitanje za goste, tako da ne bi bilo loše da isforsiramo ministra da iznese stav. Jako bi nam bilo značajno da on podrži našu priču, našu stvar. Ja sam uveren da ćemo mi ostvariti naš cilj, poenta je da to bude što lakše i što izvesnije. S tim u vezi, pozivam vas da postavite pitanje gospođi Olji, kako bi ona to prenela ministru. Pozdrav! http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/17/%D0%A0%D0%A2%D0%A1+1/1585715/%D0%A3%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA.html?message=ok&noCnt=true#thanks

Ovaj post je uklonjen od strane administratora stranice (Prikaži detalje)

2014-04-29 12:04

Buduca majka

#4558 Pozdrav celom timu koji se bori za nas.

2014-04-29 12:20

Verujem cvrsto u nasu stvar. Svima nam fali strpljenja, ali moramo ga pronaci. Pesimizam i napadacki stav nikome nije doneo dobro. Ja radim od 18 godine, kada sam i upisala fakultet, u stalnom sam radnom odnosu, trenutno sada na trudnickom bolovanju jer cekam prvu bebu u augustu. Spremam ispite i pored visoke trudnoce, i ne odustajem.
Pokretacima peticije kao i Gdji Lidiji zelim sve najbolje. Veliki pozdrav svim starim studentima uz nadu da cemo uskoro ovde procitati produzetak roka studija!
VladanC

#4559 Re:

2014-04-29 12:36

#4556: Vlajo_Kameni -

Nisam u mogucnosti ga gledam napisite ovde njegov stav po ovom pitanju

informacije radi

hvala

pratim sve redovno ali nisam nesto komentarisao

Kameni

#4560 Re: Re:

2014-04-29 12:54

#4559: VladanC - Re:

Podrazumeva se.. ;)

Miki

#4561 Re:

2014-04-29 13:02

#4556: Vlajo_Kameni -

Mislim da je za ovaj Vas predlog potrebno misljenje advokatice Lidije i pokretaca peticije. Sta mislite?

Kameni

2014-04-29 13:07

Da. Slazem se. Ali vidim da su ljudi vec pitali. Ne vidim kako moze da skodi da se postavi pitanje ministru. Svakako, povlacim poziv da se komentarise i ostavljam to pokretacima da odluce. Ja sam ovo vise formulisao kao dobronamernu sugestiju.
Majka Tereza

#4563 Mišljenje u vezi emisije "UPITNIK"

2014-04-29 13:20

Poštovani,
Moj lični stav i mišljenje je da uvek više glava bolje misli i poštujem svačije mišljenje, predlog i sugestiju. Odluku donesem sama na osnovu dobre analize svih argumenata ZA i PROTIV. Tako postupite i svi vi.
Mislim da neće smetati i škoditi ovome što radimo i što je vezano za peticiju, tako da bi se mogla i postaviti odredjena pitanja ministru Verbiću, ali to činite uz veliki oprez, koja i kakva ćete pitanja postavljati, odnosno nikako nesmeju biti lična, sa dozom egoizma i samoživosti, vezana za konkretan problem pojedinca i nikako ne odstupajte od naših zahteva iz peticije, kojih je dosta, ne samo jedan-produženje roka za završetak studija. Zato bi bilo dobro da pročitate ponovo celu peticiju i podsetite se svih zahteva, pre svega onog da smo tražili neoročeno studiranje, a u najgorem slučaju, ako se to ne prihvati iz bilo kojih razloga, onda produžetak i td.
Kameni

#4564 Re: Mišljenje u vezi emisije "UPITNIK"

2014-04-29 13:25

#4563: Majka Tereza - Mišljenje u vezi emisije "UPITNIK"

Izvinjavam se. Nadam se da moja sugestija nece naneti stetu nasoj stvari. Vise necu ''talasati'' i iznositi individualne predstavke, svestan sam da samo kada delujemo sinhronizovano, organizovano, jedino tako mozemo pobediti. Vama, gospodjo, svaka cast! Ziveli!

Miki

2014-04-29 13:47

Zajedno sa Kamenim pozivam sve potpisnike da svoje strahove artikulisu kroz diskusiju na ovoj peticiji a korake koje bi hteli da samostalno preduzmu prethodno usklade sa stavom pokretaca peticije i advokatice Lidije. S obzirom da vlada veliko poverenje u nase zastupnike, nema opravdanja za pojedinacno istupanje. Hvala.

Gost

2014-04-29 14:08

Izgleda da sada stvarno radimo zajedno, kao celina. Pozdravljam predloge potpisnika peticije i cenim što traže mišljenje ostalih, posebno naših zastupnika. Ne treba preduzimati ništa pojedinačno. Što se tiče emisije Upitnik i pitanja za ministra, lično nisam za to. Videli smo kroz više navrata, kakvo je javno mišljenje povodom toga oa ga ne treba podgrevati dodatno. Lično doživljavam i proživljavam veoma negativne komentare svoje sredine, vezano za nastavak mojih studija. Ostala su mi tri ispita i to ne najteža ali sam ja odustala odavno. Sada kada mi se pružila šansa, želim to da završim ali ne mogu da stignem do oktobra. Ispočetka sam bila očajna usled takvih komentara a sada sam se zaintačila da ću baš u inat da dođem do te diplome. Bitno je da nikada ne odustanete da nešto naučite i sve u životu se boduje. Kad tad. I ne obazitite se na tuđe zlurade komentare. Pozdrav gospođi Lidiji i ja i dalje ne mogu da verujem da postoje takvi ljudi poput Vas.
Ivan

#4567 Re:

2014-04-29 14:23

#4566: -

Poštovana koleginice učite i težite ka svome cilju ne obazirući se na svoje okruženje. Ja sam isto često dobijao negativne komentare iz svog okruženja vezane za dužinu mojih studija. Ako malo bolje proanalizirate ko takve komentare daje videćete da su to retko kada školovani ljudi a mahom su neki slabo obrazovani iskompleksirani ljudi. Ja sam takve komentare dobijao i od moje rodbine i od mojih "prijatelja" i nijedan od tih kritičara posle srednje nije ništa ni pokušao da upiše a srednju su jedva i  sa dvojkama završili. Ljudi iz takvog miljea jednostavno imaju odbojnost prema svakome ko je školovaniji od njih i ne propuštaju priliku da leče svoje komplekse.

Miki

#4568 Re: Re:

2014-04-29 14:51

#4567: Ivan - Re:

Vas opis odgovara i mom iskustvu. Pre neki dan, jedan moj blizi srodnik mi kaze: "Sad je dosao Vucic, ima da se uvede red i nece moci da studira kol'ko ko hoce!" Taj clan moje familije ima od skole dva casa i veliki odmor. Ima i onih vasih bliznjih ili poznanika koji ne smeju da vam kazu nista ispod afirmativnog: "Uci ti, zavrsices kad-tad". Ali kao sto su sada precutali svoje pravo misljenje tako ce i onog dana kada zaista diplomirate prosaptati sebi ili nekom preko ramena: "Koji mi je on strucnjak kad je studirao sto godina!". Pouka - nekome ces uvek biti knedla u grlu. U komentarima ovog YouTube snimka se nalazi jos jedna ilustracija ovog naseg prizora. Koji obrazovan covek govori ovako o ljudima koje ne poznaje. Procitajte ih molim vas, bice vam lakse. https://www.youtube.com/watch?v=8X17btyQ47E

Studentkinja

2014-04-29 15:18

Ah, pustite te komentare.
Uvek će se, ali UVEK, naći neko ko će vam nešto zameriti- ako niste diplomirali u roku, zašto niste. Ako ste diplomirali u roku, zašto vam prosek nije bio bolji. Ako vam je prosek bio super, zašto se još uvek niste zaposlili. I tako u nedogled...
Kad se osvrnem, da sam slušala svakog dušebrižnika koji je imao primedbu na moje studije, sad bih već bila na antidepresivima.

Gost

2014-04-29 15:46

Ja sam na pravnom fakultetu, do kraja jos 1 ispit. Znacilo bi mi produzenje s obzirom da taj jedan ispit vucem jos od januara i ko zna da li cu moci da ga dam do septembra (verujte mi, nije do mene, ispit znam napamet i vise mi se smucilo da ga obnavljam, rec je o katedri koja je bolesna i toliko se izivljavaju da i ja pocinjem da skrecem). Svaki ispit sam polagala iz prvog ili drugog puta, a ovo? Ja stvarno ne znam da li nekom da se zalim ili da trpim dok ne polozim. Vec godinama na ovom fakultetu cutim, trpim i izgubih mladost svoju od nerviranja.

Gost

#4571 Re:

2014-04-29 15:51

#4569: Studentkinja -

Bas tako. ''Uvek ce se, ali UVEK, naci neko ko ce vam nesto zameriti - ako niste dipolomirali u roku, zasto niste. Ako ste diplmirali u roku, zasto vam prosek nije bio bolji. Ako vam je prosek bio super, zasto se jos niste zaposlili. I tako u nedogled....'' Bas kao u onoj cuvenoj ''SVIJETU SE NE MOZE UGODITI''.Pozz svima i samo hrabro :D

Gost

2014-04-29 17:46

Kolege, molim vas, prenesite nam ovde misljenje novog ministra o nasem problemu... Nisam u mogucnosti da pratim... Hvala vam unapred
Miki

#4573 ZA ADVOKATICU LIDIJU

2014-04-29 18:47

Draga gospodjo Lidija,
S obzirom da se stari studijski programi ne sprovode vec niz godina ni na jednom drzavnom univerzitetu, mogu zakljuciti da su svi "stari" studenti, potpisnici ove peticije, sustinski APSOLVENTI studija nekadasnjih studijskih programa. Ovu tvrdnju bih pojacao cinjenicom da je onaj deo "starih" studenata koji danas nije zainteresovan za ovakvu peticiju, izabrao Bolonjski studijski program pre sticanja statusa apsolventa, drugim recima, na pocetku jedne od preostalih godina studija i na njih se primenjuju statuti fakulteta bolonjskog obrasca. Ako smo, dakle, svi ovde potpisani, bez izuzetka apsolventi, postavlja se nekoliko pitanja: koliko jedan apsolvent kosta fakultete i drzavni budzet? Koje posebne ustupke fakulteti cine ovim apsolventima mereno pravima "bolonjaca"? Da li postojanje "starih" apsolvenata na bilo koji nacin ometa normalno odvijanje bolonjskih studija? Sta je, uopste, po Vasoj oceni, glavni argument nosilaca ideje o orocavanju studija "starim" apsolventima i zbog cega se ovi smatraju teretom sistema? Svemu ovome dodacu svima poznatu novcanu obavezu apsolventa prema fakultetu na ime odrzavanja statusa apsolventa i prijave svakog ispita (na mom fakultetu 5,000 din za sestomesecni staz i 500 din za prijavljeni ispit). Unapred hvala.

Gost

2014-04-29 19:05

Ministar upravo gostuje na rts-u u Upitniku

Ovaj post je uklonjen od strane administratora stranice (Prikaži detalje)

2014-04-29 19:19