Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Ovaj post je uklonjen od strane administratora stranice (Prikaži detalje)

2014-04-28 11:22

Gost

#4503 E super

2014-04-28 11:45

Taman su se ljudi smirili, a ti ponovo unesi nemir i paniku. Bravo!

Gost

#4504 Re: Re:

2014-04-28 11:51

#4493: Vajni pravnik - Re:

Tako istinito :/ Ja sam `86, ostalo mi je jos 7 ispita, prosek mi je 9.75, mnoooogo sam morala i do sada stolicu da gulim. Sada, za dve nedelje izlazim na ispit nakon tri godine skoro, a prestala sam da izlazim kada sam videla ko je sve diplomirao i kako, a pritom mi prosipao bajke o tome koliko uci. Totalna demoralizacija je na niskom fakultetu prava. Ali ce valjda i nas sunce ogrejati, kolega :)

Gost

#4505 Re: E super

2014-04-28 11:55

#4503: - E super

Pa to nije nista novo, zasto bi bilo panike, to je normalna procedura zakonska..znali smo da ce svi predlozi zakona biti povuceni, to prosto tako funkcionise.

Samo budite strpljivi, advokatica se kao lavica bori za nas, zena je i bolesna uz nas STALNO!

Ispostujte to malo sta je trazila, strpljenje jos koji dan i imacemo nove, verujem pozitivne informacije.

Gost

2014-04-28 12:07

ja nisam znala da ce biti povuceni, al' jbg.-nisam pravnik. Tacno cemo da riknemo do kraja s zivcima. I koga je briga sto mi je prosek preko 8 , kad imam jos 8 ispita ! Najtezi dani za ucenje, ubedljivo sad ! Bila sam mirna do danas; opet zelim da verujem, posebno advokatici divnoj i plemenitoj, i profesoru Marku-poslednjoj uzdanici. Ne znam kako vama deluje ostatak ekipe iz odbora, novi ministar itd.itd. // Zarko Obradovic u odboru, a nije bivsi ministar Jovanovic ! O, kadra li SPS-ovog...no comment
Majka Tereza

#4507 Re: KOME VEROVATI, SAMI ODLUČITE?

2014-04-28 12:11

#4502: -

Zaista ne razumem čemu sve ovo?

Kakve ovo ima veze i dodirnih tačaka sa našom peticijom?

Naša peticija je prošla mišljenje i saglasnost resornog odbora i ostalo je da se sačeka formiranje Vlade, novi ministar obrazovanja, pa da se krene u postupak izrade Zakona o obrazovanju-predloga sa izmenama i dopunama...

Niti je zakon, koji nas inetresuje, pisan, niti je po tom zakonu postupak stigao do  bivše NS RS, niti je sada prvom sednicom nove Vlade povučen iz skupštinske procedure nepostojeći predlog Zakona o visokom obrazovanju.

Deco, manje čitajte novine i gledajte TV, zar niste obećali da ćemo slušati samo naš radio, ovaj radio, i čitati naša obaveštenja na ovom mestu.

Ne primoravajte nas da ćutimo i ne dajemo više nikakve informacije, a ja se sigurno više neću oglašavati dok se ne vratim sa sastanka iz Beograda, o čemu sam već pisala.

Gost

#4508 Re:

2014-04-28 12:12

hahaha,ovo je smesno...

Gost

#4509 Re: Re: KOME VEROVATI, SAMI ODLUČITE?

2014-04-28 12:19

#4507: Majka Tereza - Re: KOME VEROVATI, SAMI ODLUČITE?

Hvala, hvala, hvala... Beskrajno Vam hvala. Više od 2 meseca ne ulazim ovde, da ne produbljujem agoniju.

Sad vidim da ste se dva puta oglasili danas (znamo šta je bilo juče) - hvala na tolikoj privrženosti i podršci.

Gost

#4510 Re: Re: KOME VEROVATI, SAMI ODLUČITE?

2014-04-28 12:36

Hvala vam beskrajno !!!  Najbolji moguci savet.

p.s. Ne znam cemu razgovori o clanovima odbora, to nije nasa preokupacija.

Prvoborac

#4511 Re: NAJNOVIJA VEST

2014-04-28 12:39

#4497: Majka Tereza - NAJNOVIJA VEST

Hvala Vam na Vašem javljanju u pravo vreme i na svim Vašim budućim informacijama, po nas, nadam se, povoljnim.

Gost

#4512 Re: Re: KOME VEROVATI, SAMI ODLUČITE?

2014-04-28 12:43

Beskrajno Vam hvala!!!! Vi ste dusa od coveka!!! Hvala Vam za sve lepe i ohrabrujuce reci, hvala Vam za sve... Ja se toliko lepo osecam kada Vas cujem, ali to je stvarno istina... Sada mogu mirno da nastavim sa ucenjem, a verujem i svi mi ostali... Veliki pozdrav gospodjo Lidija i hvala vam sto postojite i sto ste uvek uz nas!!!

Gost

2014-04-28 12:49

Drugari,

Ja nekako sve mislim da ako predstavnike zovu na sastanak ima itekako nade. Čisto sumnjam da bi ih deranžirali u tolikoj meri samo da bi ih pomeli kao prašinu. Na sajtu stoji predlog zakona koji nije nikada ni ušao u skupštinsku proceduru. Meni, kao laiku, čini se da će isti eventualno biti preformulisan, izmenjen, dopunjen, korigovan i da se o tome želi ozbiljno pregovarati. I prošlog ministra su postavili ljudi koji su i danas tu - pa na šta bi to ličilo da je sve puj pike ne važi i pranje ruku tek tako. Po prvi put pregovaramo na ovoj istanci. I, verujem, sa pozitivnim ishodom. Svi znaju da bi šteta bila nepopravljiva da je ikako drugačije i da će se te odluke projektovati daleko u budućnost generacija koje je ionako zadesilo sve što je moglo. Hvala svima koji su se zalagali za nas, gospođi Lidiji i pokretačima peticije.

Miličičica

2014-04-28 13:08

Gospođo Lidija, hvala Vam! :D

Gost

2014-04-28 13:20

Nek nam je Bog u pomoci!!! Daj Boze da se sve ovo zavrsi kako treba!! Mi zakon o obrazovanju ne mozemo da cekamo jer kako sam ja juce cula Vucica bice na redu 2015, sto znaci da samo izmena zakona dolazi u obzir, tj. sto je i gospodja Lidija rekla da se prihvati resenje prethodnika uz neku izmenu ili dopunu. Al kod cekasmo 3 meseca sacekacemo jos koji dan, bice lepo da nas obradujete!!! Pozdrav gospodji Lidiji i pokretacima!!

Gost

#4516 Re:

2014-04-28 13:27

E pa stvarno ne mogu da verujem! Dokle  ce ljudi koji nemaju veze sa pravima  i tzv kvazi pravnici "tumaciti" razne naslove po novinama i unositi ovde zabunu?! Zna se ko je ovde pravnik i ko takve stvari moze da tumaci!

A sve neverne Tome, molim da se ne oglasavaju na ovim stranicama, ukoliko ne veruju organizatorima,  u tom slucaju pitam se sta traze ovde.

Studentkinja

2014-04-28 13:28

Ljudi, nemojte da nagađate, šizite i dižete paniku, nikome time ne pomažete.
Ionako smo svi već tanki sa živcima.
Ovde treba da ohrabrujemo jedni druge, a ne da širimo poluinformacije i defetizam.

Bez obzira na ishod, hvala svima koji se aktivno zalažu za rešenje našeg problema.

I srećno vam bilo sa ispitima!

Gost

2014-04-28 13:32

Konačno i nama da se pomogne, hvala
visoka turisticka skola

2014-04-28 13:46

Fakultetima ide u prilog da sto duze studiramo i placamo skolarine i sve sto ide uz skolarine.
Na mojoj visoj skoli ce se dodati jos 4 predmeta svim starim studentima.
A kriterijumi profesora su sada jos stroziji nego sto su bili.

Odvano sam apsolvent sa dva ispita do kraja,a svake godine placam konsultativnu nastavu koja uopste ne postoji.

Imam i dvoje dece za koju moram da placam vrtic!
visoka turisticka skola

#4520 visoka turisticka skola

2014-04-28 13:51

Da li neko zna da li cemo morati da placamo punu cenu skolarine ? Na mojoj skoli je skolarina bila oko 800 evra i pola od toga mi je mnogo da placam.
Jedva se snadjem i za ovih 100 evra koje dajem za konsultativnu nastavu.
Cak i studenti kojima je ostao samo diplomski i jedan ispit placaju 100 evra za nastavu /koja ne postoji/ + troskovi oko diplomskog koji iznesu do 300 evra /pisanje,stampanje,provera indeksa,nova diploma.../.

Gost

2014-04-28 13:55

Kolege,slusajte i pratite samo obavestenja koja su ovde postavljena,od strane advokatice ili pokretaca peticije.Dosta nam je toga da svako tumaci bilo kakvu informaciju na svoj nacin (ovde mislim na stampu ili pojedince koji se bave politikom i sire razne dezinformacije i pretpostavke.Advokatici veliko hvala sto nam nesebicno pomaze...Pozdrav svim kolegama....STRPLJENJE,VERA I ONO CUVENO ''NIKAD NE ODUSTAJ''.Zajedno do pobede!!!
Aman vise

2014-04-28 14:31

OVA VEST SA RTS SAJTA JE NAMA BEZNACAJNA     NE PANICITE !!!!

Vidim da su mnogi neinformisani. Predlog Zakona kome se mi nadamo nije ni postojao.

Bivsi ministar je samo bio PREDLOZIO da se u BUDUCEM PREDLOGU Zakona ubaci nas problem.

Ja se i dalje plasim "odresenih ruku"

Sta da se radi, tako je, kako je, jos nedelju dana nema spavanja :)

Gost

#4523 Re: Re: KOME VEROVATI, SAMI ODLUČITE?

2014-04-28 14:39

Gost

#4524 Re: Re: KOME VEROVATI, SAMI ODLUČITE?

2014-04-28 14:40

Veliki pozdrav gospodjo Lidija i hvala vam sto postojite i sto ste uvek uz nas!!!

Gost

#4525 Re: NAJNOVIJA VEST

2014-04-28 15:06