Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Gost

#3151 ma ljudi...

2014-02-05 09:15

njegov najveci blam je bio kada nije znao pitanje iz biologije za decu, kao namerno pogresio, dao jo slagvort,,gluposti,,,jel ste mu videli izraz lica kad je rekla da je pogresio :))
sutra ce biti cela emisija na youtube pa mozete videti ..

Gost

#3152 Re: ma ljudi...

2014-02-05 09:20

#3151: - ma ljudi...

Mene ovo podseca ma Sapicevu "Nambiju". :))))

ja

2014-02-05 09:26

Kao ne treba da postavlja takva pitanja profesoru, a treba deci? on ne zna gde je ni kako se zove, kolíko smo svima nebitni, gnvori da je samo dva pitanja i to na kraju emisije o nama, mislim da smo osudjeni na propast ako ne izadjeno na ulice, vreme nam curi i kad dodje septembar sta cemo onda? umesto da nas puste da dovrsimo faks, oni nas maltretiraju na samom kraju, uzas i strahota!
optímista

2014-02-05 09:31

Ja mislim da je ministar namazan, ali da treba da citamo izmedju redova, kad ga je voditeljka pitala o pet hiljada stariih studenata, peticiji i da li ce nam produziti rok, rekao je da je to u proceduri, misli garant na usvojenu odluku na odboru koju ce sigurno izglasati nova skupština, a on namerno nece da nam to sad kaze da bi i dalje bili pod pritiskom, po meni to sto je rekao u proceduri smo,znaci da ce nam produziti rok, jer stvarno i jesmo samo treba odluka skupstine, po meni ce to biti ok!

Gost

#3155 Re:

2014-02-05 09:34

#3148: -

Kada bi o

vakve komentare,kao sto je ovaj gde se neko izjasnjava kao ocajan,uzimali u obzir verovatno nam nikad ne bi produzili jer nam nema pomoci! Dajte da se vise ne blamiramo ovde...

Gost

2014-02-05 09:35

neznam,nekako sam posle onog odbora mnogo opustenija,jednostavno intuicija mi kaze da ce nam produziti rok.Jednostavno ne mogu da opisem stanje,nije to samo razum,nesto vise mi govori a sta neznam ;)

Gost

#3157 Re:

2014-02-05 09:50

Gost

#3158 Re: Re:

2014-02-05 09:53

#3155: - Re:

citala sam komentare kolega/koleginice ima nas dosta ocajnih i u agoniji

procitajte komentar kolege #3053

zasto me sad osudjujete sto se tako osecam i pisem, a kolegu koji je napisao jos ocajniji post, i sa kojim saosecam,ste branili :((((((((

necu se vise javljati da vam ne smetam

inace i ja i moji najblizi su dali sve od sebe da rasire ovu peticiju,  onako kako su jos na pocetku nam govorili pokretaci peticije i gospodja Tereza

borim se sa vama od pocetka, i pored bolesti i drugih muka i da, tesko mi je :((((((

od srca vam zelim svima sve najbolje i najlepse u zivotu

ja

2014-02-05 09:56

Ne znam koleginice se pise odvojeno, vi ste dva puta napisali zajedno, bez ljutnje, ipak smo akademski gradjani, to bi trebalo da znamo, mislim da svi filozofiramo nepotrebno, sta je rekao, ko je rekao, da li je rekao, sta je time mislio? izgorecemo od toga, umesto da ucimo, posle izbora nove skupstine ce usvojiti odluku odbora, to nam je i ministar sad rekao, u proceduri to to znaci, da nismo pa da pomislimo da nije to, mi smo u proceduri, cim je odbor usvojio peticiju,idem da ucim!

Gost

#3160 Re:

2014-02-05 10:03

#3159: ja -

Ako je ovo odgovor na bilo koji od moja dva posta, poslednji je "#3158 Re: Re", mislim da ste pogresili, jer nisam ni u jednom napisala ni "neznam" niti  "ne znam".

Srecno i uspesno ucenje!

Ime

2014-02-05 10:04

Nikakve izmene zakona ne moze da predlozi sadasnje ministarstvo jer je u ostavci. Ministarstvo je uradilo ono sto je moglo, poslalo zahteve faksovima. Nov ministar ce valjda dobiti odgovor na broj starih studenata i na njihovu prolaznost na ispitima.

Novom ministru ostaje da resi nas problem. Sta mi mozemo da uradimo? Pa da ovaj put odemo i glasamo. Siguran sam da vecina ni ne glasa. E sad imate zasto da glasate. Za koga? Pa za one koji su se na odboru najvise zalozili za nas. Predpostavljam da ce SNS da uvazi misljenje profesora Atlagić i Knjezevica ako nov ministar prosvete bude iz SNS. Ko zna mozda ministar bude neko od njih dvojice.

Siguran sam da pokretaci peticije i gospodja Lidija imaju smisljen plan kako nastupiti odmah posle 16marta. Bitno je da stalno budemo aktivni po ovom pitanju i da pokusamo da damo sto vise koliko moguce pod ovom tenzijom u vezi roka.

Gost

#3162 Jos 64 potpisa pa smo na prvoj strani :)

2014-02-05 10:05

Kolege, jos malo povlacenja za rukav  kolega da potpisu i bicemo na prvoj strani , gde cemo biti vidljiviji , medju najpopularnijim peticijama!
Ako cemo gledati pozitivne strane emisije Kaziprst to je da smo ipak spomenuti u emisiji, kada je rekla da je najvise pitanja bas stiglo za nas i od nas , sto je dobro, prisutni smo u medijima , a i ministar ako nije bio do sada upucen sada mu je receno da nas ima mnogooo .

Gost

#3163 Pravnikus

2014-02-05 10:07

Ko zeli da pogleda snimak emisije kaziprst u kojoj je gostovao ministar prosvete nek ide na sledeći link: http://www.b92.net/video/video.php?nav_category=900&nav_id=808468

Gost

#3164 BEZ KOMENTARA

2014-02-05 10:15

pogledajte od 16:40 link i sve ce vam biti jasno,,,bez komentara :)

Gost

2014-02-05 10:28

Meni je brat advokat i kada sam mu pomenula ovo, posavetovao me je da jedino izguramo sa peticijom, jer nema sta da trazimo pred Ustavnim sudom,jer tumacenjem Zakona o Univerzitetu iz 2002 god i Zakona o visokom obrazovanju nije nista nasao retroaktivno jer nam je stari zakon davao maksimalno 2 godine po isteku apsolventskog da zavrsimo po starom nastavnom planu, a onda je i on predvidjao prelazak na postojeci nastavni plan, volela bih da cujem misljenje i gospodje Lidije o ovome.
ja

2014-02-05 10:28

Ova vlada, zajedno sa ministrom je u ostavci, tako da oní i da hoce trenutno ne mogu da promene zakon, najvaznije je da je prosao odbor i da se ceka na usvajanje nove skupstine, jedinó mozemo do tada da prosledimo senatu i svim fakultetima nasu peticiju i odluku odbora, ne moze skodití sigurno, ako nije to uradjeno do sada, ne znam zasto se ceka? to je brzi put od Ustavnog suda, madam sam i za to, treba svima dostaviti, nema cekanja, do pobede junaci!molim autore da to urade!
neko iz mase

2014-02-05 10:37

Mislim da smo ostavljeni na cedilu od drzave, da cemo bití zrtve reformi, tranzicija koja traje 30 god, kadija te tuzi, kadíja ti sudi, jedina nada je da usvoji skupstima, sve pred sud iznositi ne smeta ali traje dugo, mi za to nemamo vremena, do septembra sigurno ne bi doneli odluku, polako ludim, kao i vecina kolega, sto je valjda i bio njihov cilj, umesto elite koji bi pomogli ovom drustvu, dobice ludake bez egzistencije, nemamo pravo da zavrsimo, da se lecimo, da radimo,izumiremo polako!

Gost

#3168 Re:

2014-02-05 10:42

#3166: ja -

Kako ovaj ministar ne shvata da nema vremena za ovo što on prica i predlaže mesecima. Upregnuće fakultete i rešiti pitanje ne polaganja ispita kod određenih profesora u junu mesecu možda!!! Imamo još par rokova do isteka 30.09. a on još priča o svojim merama!!!

Za to  Ministre nema vremena! Treba produženje roka da bi se sprovelo to što Vi uvaženi želite!!! Ali bitno je da ta njegova priča traje par meseci i on će je pričati još dugo, dugo....

Gost

#3169 Re: Re:

2014-02-05 10:45

#3168: - Re:

U odboru svi iz SNS su podržali bez prigivora!!! To mi je nada da će zahtev proći i u skupštini!!!

I to me drži.

Ali nedamo se, sve za pobedu i DIPLOMU!!!

Toplicanin

#3170 dont worry be happy

2014-02-05 10:48

Pa jasno je da ce biti produzenja roka na osnovu ovog sto je Ministar rekao...samo ga treba razumeti ;-) On to cuva za nas da nas iznenadi i da nam jos jacu volju za ucenjem,heh
mi

2014-02-05 10:54

Do izbora nam ministar sigurno nista nece reci, kiseli smesak je nabacio kad je reko da smo u proceduri, uziva da se igra sa nasim zivcima, maltretira ove napacene ljude, koji su ulozili puno a nisu dobili nista jer nisu zavrsili, ne daju nam da dovrsimo, zivimo, on je i dalje pricati nepovezano i u frazama, april, maj, cemo znati nasu sudbinu, do tada treba svako da obavesti svoj fakultet o odluci odbora, peticiji, ne znam sto se vec duze niko od autrora ne javlja.. DO POBEDE!

Gost

2014-02-05 10:59

Ja idem da ucim posto jedino od toga imam koristi. Sigurna sam da ce nam produziti, ako ste odgledali sednicu Odbora onda vam je jasno da ce biti produzenja. I sama gospodja Lidija vam je napisala da je ostalo formalnost.

2014-02-05 11:10

Dobili smo bitku ali ne i rat, zato do pobede! imam utisak da se ovde javljaju isti ljudi pod razlicitim imenima, ostave komentar, ne diskutuju, mozda i nisam u pravu, do izbora nam sigurno nece produziti, kako su uspeli bolonjcima kojí iako je raspustena skupstina, tako treba i nama, ovo je tuga pregolema, kao da nismo doúoljno ubijeni u pojam studiranjem, samo nam je ovo izivljavanje trebalo, do pobede vecití!
ana

2014-02-05 11:13

Kako su uspeli bolonjci, tako i mi trebamo, kroz senat da idemo, ako usvoji a valjda ce skupstina, lepo bilo, ali do tada ne treba sedeti i cekati, treba obavestiti fakultete o odluci odbora, peticiji, jel mene neko cuje od autora? ucite, ucite, samo ucite, sa vetrom u kosi i nadom u pobedu!

Gost

2014-02-05 11:27

Hajdemo bez previse komentara o sadasnjem ministru, nego ucenje, sirenje peticije. Inace malo podstreka da vam dam iz licnog primera za sve pesimiste, verovatno do ovog datuma necu stici da privedem studije kraju, imao sam prekid zbog zdravstvenih problema, pa opet imam punu veru i nadu da cemo uspeti u ovome, zajedno do pobede, do produzetka, do diplomiranja !