Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Gost

#2251 Re:

2014-01-29 16:37

#2247: -

to se trazi,bravo!!!!!

nadam se da cu i ja uskoro,ne treba 10 moze bilo sta :)

Vasa Rešpekt

#2252 KONAČNO OBAVEŠTENJE!!!

2014-01-29 16:40

Poštovane koleginice i kolege,
Svi ste znali, a mnogi od vas su i slušali direktno sednicu Odbora za visoko obrazovanje. Ono što je jako dobro i pozitivno, jeste da je Odbor jednoglasno podržao našu peticiju. Oni će uputiti svoju podršku Vladi (naravno, novoformiranoj) koja ce pripremiti Predlog Zakona o izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju i isti dostaviti novoformiranoj Narodnoj skupstini na glasanje. Što se upisa, tj, overe apsolventskog tiče, verovatno, gotovo sigurno, fakulteti će to naplatiti kao i do sada. Da li se tu nešto može učiniti, to ćemo videti.
Ono što je jako VAŽNO i što ste sami mogli da čujete, jeste spekulacija brojem starih studenata. Ministar govori o 600 studenata na Univerzitetu u Nišu, pa to množi sa 10 i dolazi do broja od 6.000 sve ukupno. Onda se Prorektor izleti pa kaže da misle da samo na BU ima oko 15.000 studenata. Od zahteva Ministartva da se dostave tačni spiskovi verovatno neće biti ništa, zato je JAKO VAŽNO da nastavimo sa prikupljanjem potpisa, jer smo mi trenutno najmerodavniji po pitanju broja studenata. Veliku zahvalnost dugujemo gospodinu prof. Marku Atlagiću i drugim članovima odbora koji su argumentovano i zdravorazumski sagledali naš problem. Međuti, minisar je rekao da nije primio peticiju! Licno smo istu predali na pisarnici i dobili prijemni štambilj. Ne želimo da kažemo da ministar ne govori istinu, ali onda ljudi oko njega ne rade po zakonu i ne dostavljaju mu prispelu poštu. Da se ovo ne bi desilo i sa brojem studenata na osnovu "verodostojnog" izveštaja fakulteta, MORAMO SKUPLJATI POTPISE I DALJE.
Organizatori peticije i advokatica neće stati na ovome, tražićemo konkretne odgovore u što skorije vreme, da bismo znali šta nam je činiti. O SVEMU ĆEMO VAS OBAVESTITI KAO I DO SADA.
Molimo vas za strpljenje i verujemo da ćete nam pomoći da prikupimo što veći broj potpisa, kako bi pokazali zaista realnu sliku koliko nas zapravo ima.
Svi za jednog, jedan za sve! Zajedno do pobede!

Gost

2014-01-29 17:03

Hvala na informacijama i zalaganju!Tako je ,najbitnije je da sto vise ljudi potpise peticiju jer u tome je nasa najveca snaga a svi znamo da nas ima min 30hiljada u celoj drzavi.Animirala sam sve kolege koje znam da potpisu i nadam se da ce nasi kolektivno-idividualni ciljevi biti ostvareni!

Gost

2014-01-29 17:04

Prof.Atlagic za novog ministra prosvete, divan covek...VELIKO HVALA I POKRETACIMA I MAJCI TEREZI,sta bi smo bez vas, nista....

Gost

2014-01-29 17:35

Ne zaboravite da sirite peticiju...na pocetku sednice je receno da nas ima oko 4000 a stvarna cifra je mnogo veca (sada 4 436 )
N

2014-01-29 18:00

Treba siriti peticiju, jer ima onih koji nisu obavesteni, kao sto je meni jedna koleginica danas rekla da nema pojma o cemu je rec. A ima na zalost i onih, koji cekaju na druge. Tako sam ja danas dve morala ponovo da podsecam sta treba da urade.
M

2014-01-29 18:02

Molimo da se uređivači Tviter naloga i web-stranice jave na e-mail: stari_studenti_podrska@hotmail.com

https://twitter.com/Produzetak_Roka
http://studenti.co.vu/

Ovo je u cilju razmatranja budućih akcija i ideje o prelaženju na zajednički forum. Trebalo bi da se, nakon svega, držimo zajedno i dalje i ostanemo u kontaktu.

Ovaj post je uklonjen od strane administratora stranice (Prikaži detalje)

2014-01-29 18:20

Gost

#2259 ana

2014-01-29 18:30

ja sam takodje primetila da mnogi jos uvek ne znaju za peticiju ili se plase da potpisu sto je meni neverovatno cudno...na svim fakultetima skoro ima forum studenata, hajdemo i tamo da ih pozovemo da potpisu peticiju,,pozdrav

Gost

#2262 Re: Pozdrav od majke Tereze

2014-01-29 18:53

#2206: Majka TEREZA - Pozdrav od majke Tereze

Mislim da nema reci koji bi opisali koliko smo Vam zahvalni za sve ovo sto cinite za nas. Ljudi poput Vas su prava retkost. Iskreno se nadam da cemo imati prilike da Vas upoznamo i da Vam se oduzimo.

Gost

#2264 Re:

2014-01-29 19:20

#2263: -

Ali ovo nece da krene nikako.

Gost

2014-01-29 19:22

E sad mi je jos draze kada sam saznala da je nasa advokatica iz Vranja,dokaz da ce vam ljudi iz unutrasnjosti uvek izaci u susret ne trazeci od vas nista za uzvrat( NARAVNO GOSPODJI LIDIJI SE MORAMO ODUZITI NA NEKI NACIN, TO JE NASA MORALNA OBAVEZA,NA TO SAM VEC APELOVALA).Inace moji koreni vuku sa juga Srbije,iako zivim u Beogradu,zato mi je i posebno drago sto nam je izasao u susret neko iz tih krajeva. Sto se nije javio neki advokat iz Beograda da nam pomogne? Zato sto su ih udarile pare u glavu i oni ne zele da radi nista u korist drustva ako od toga nemaju licnu korist( SVAKA CAST IZUZETCIMA). Ne pricam napamet vec iz licnog iskustva,studiram prava i u familiji imam dosta pravnika od kojih sam se naslusala sve i svasta.Nemam reci kojima bih mogla da izrazim zahvalnost prema Vama gospodjo Lidija.

Gost

2014-01-29 19:36

E sad sedite da ucite, da svi diplomiramo i osvetlamo obraz ljudima koji su se borili za nas. Nek pljuste ispiti.

Gost

#2268 Re: Re:

2014-01-29 19:40

#2264: - Re:

samo treba pritisnuti ''play''

Majka TEREZA

#2269 Advokat Lidija

2014-01-29 19:43

Dragi moji,
Iskreno se nadam da se ne ljutite zbog ovakvog obraćanja, ali sam vas od samog početka prihvatila kao svoje i sve vreme sam u mislima s vama, kao sa svojom decom.
Ne postoji nijedna suma novca na svetu koja bi me ovoliko usrećila kao vaše reči i rečenice. Rasplakali ste me, a to je znak da sam presrećna što imam vas i vi sa svojom željom za pobedom i svojom mladošću mi pružate mnogo više od materijalnog koje mi nikada u životu nije bilo prioritet. Znala sam da vrlo često u životu kažem:"Bože, molim te, omogući mi da imam više, kako bih još više pružila i dala onima kojima je potrebno".Vaspitavana sam od strane svojih pokojnih roditelja u duhu veoma stare hrišćanske izreke POMOZI, PODAJ, PODARI, NEK TI NIJE ŽAO, A TEBI OSTAJE SAMO ONO ŠTO SI NJIMA DAO.Da je ovo istina mogu potvrditi oni koji me poznaju, ali i veliki broj onih kojima sam pomagala u životu u različitim životnim situacijama, a da mnogima nisam ni ime zapamtila.
Morala sam da napišem ovaj komentar kako bih vam se zahvalila što ste me učinili toliko srećnom i stavili mi krila koja će me jednog dana, nadam se, "odvesti" kod andjela, a ne u pakao.
Upoznaćemo se na zajedničkoj proslavi u Beogradu i jedva čekam taj dan.

Gost

#2270 Re: Advokat Lidija

2014-01-29 19:54

#2269: Majka TEREZA - Advokat Lidija

DRAGA GDJO LIDIJA,HVALA VAM NAJLEPSE.DIVNI STEEEE....NEMAM RECI KOJIM BIH VAM OPISALA KOLIKO SAM SADA SMIRENA,SRECNA I NAJZAD OPUSTENA...DANONOCNO SAM NA OVOM FORUMU I ZA KOMPJUTEROM....KONACNO OSECAM MIR,SPOKOJ U SRCU I DUSI.HVALAAAAA.

Gost

#2271 Re: Advokat Lidija

2014-01-29 20:03

<3
HVALA

Gost

2014-01-29 20:03

Госпођо Лидија све најбоље од срца! Пуно сте нам помогли...Бог нек вас чува!

Gost

2014-01-29 20:06

http://www.novosti.rs/vesti/spektakl.147.html:475812-Peticija-protiv-Dzastina-Bibera-stigla-na-sto-Baraka-Obame#.UulabQbwQBw.facebook
Ovi su skupili preko 100 000 potpisa za nekoliko dana. U Beogradu ima vise studenata po starom nego sto su brojke u obavestenju. Neki ne zele da potpisu, kazu ostalo mi nekoliko do kraja, pa i meni pa sam na svoj nacin aktivan.
Ljudi kao su Majka Tereza su prepotrebni ovom drustvu a ne hrpa Pinkova.
Kada vec toliko insistiraju na Bolonji sto jos uvek stoji 48 bodova za upis a nw 60 kako je trebalo da je danas?
Tu glupost su uvele zemlje Istocne Evrope, toga nema u UK, Nemackoj, Francuskoj.
Neka nam oni produze rok, posto stalno drve o izbornim rokovima, ovaj nas rok je ipak bitniji i jaci.

Gost

2014-01-29 20:09

Kada smo upisivali fakultet receno je da imamo pravo da ga zavrsimo po programu po kom smo fakultet upisali.Zasto nam se to pravo sada oduzima?
ivvvv

2014-01-29 20:15

HVALA VELIKO.