Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

fringe

#2301 Veliko Hvala

2014-01-29 22:11

Jedino sto je bilo u uvoj stvari u mojoj moci je da pratim ovu "radio stanicu", informisem se i ukljucim u prikupljanje potpisa. Nadam se da su svi ljudi ovde uradili isto, ako nisu neka urade. I jedino tako mozemo da se oduzimo pokretacima peticije odnosno braci "soluncima" i Majci Terezi-Advokatu Lidiji.
Njima jedno veliko hvala, i naravno podrska do konacne pobede. A ona je vrlo blizu. Ja sam bivsi sportista pa ima taj borbeni sportski duh, i nikad se ne predajem. To je verovatno ono sto krasi sve ljude koji su se okupili na ovoj peticiji. I sa ponosom mogu reci da pripadam njima! Nije vazno da li smo iz grada ili iz provincije, bogati ili siromasni, roditelji ili ne, zaposleni ili ne. Ovde u ovoj stvari smo svi jednaki i trebamo biti ujedinjeni. Samo takvi mozemo postici cilj. Mnogo je ovde bilo pametnih komentara i lepih i pametnih misli. Ja cu podsetiti samo na onu, da je lako slomiti jednu granu rukama, ali skup od 10 (100 ili 4454, koliko nas trenurno ima) grana vrlo tesko ili nikako. Jos jednom svi zasluzujemo da se osecamo dobro jer se borimo za ispravnu stvar i naravno VELIKO HVALA Majci Terezi i Soluncima.
Kiko

#2302 Re:

2014-01-29 22:18

#2298: - uvazite pravo druge strane da iznese svoj stav po pitanju duzine trajanja studija i da to vrednuje na svoj nacin

Uvek sam za uvažavanje druge strane, ali je njegova funkcija najviša koju u toj oblasti neko može da ima i sa koje značajno, da ne kažem presudno može da utiče na naše živote, te zato nema pravo na "luksuz" da toliko nema pojma o čemu govori, a da sa punim pravom izlazi, govori i donosi odluke. To je sramotno!

Gost

2014-01-29 22:22

bravo!

Gost

2014-01-29 22:35

Kakav car je ovaj Atlagic.

Gost

#2305 Re: Re:

2014-01-29 23:01

#2302: Kiko - Re:

Kolega, pratim upravo izlaganje profesora ministra, i ovde se - 48 bodova i procenjeni broj bolonjaca koji su upisali narednu godinu po izmenama zakona - pominju samo kao primer (za loš informacioni sistem).

Opravdano je i ovo sto se govori o broju ispitnih rokova; kome je visak on neka propusti, a mnogima to moze pomoci.

Evo odslusala sam sve, i ja stvarno ne vidim da je toliki problem u ovom izlaganju.

Gost

2014-01-29 23:07

Ministar Jovanovic je na katedri fiziologije medicinskog fakulteta u Beogradu.Rece da je bio rok u decembru i januaru,to kao primer,a u okviru price o povecanju br.rokova.Nije kazao da samo apsolventi nemaju posebno januarski i posebno februarski rok,vec samo jedan,nazvan januarsko-februarski.To tako samo ove godine.Katedra ginekologije se dosetila da uvede test,na koji se moze izaci samo 4 puta za godinu dana!Bez testa se ne moze na usmeni ispit,koji je u svakom ispitnom roku.I to se desava ove skolske godine.Apsolventi su ti kojima ,,curi"vreme,tako da ovo nema veze sa povecavanjem br.rokova i pomaganjem studentima po starom programu da skolovanje zavrse u za sad vazecem roku.

Gost

2014-01-29 23:12

Hvala autorima peticije i advokatici, takvu osobu je cast i prívilegija upoznati, nemam reci koliko sam joj zahvalan kao i sve kolege, jasno je sta ministar radi, ima puno god da bi bio toliko naivan, ali necu da trosim na njega reci, ovo je veliki motiv za sve nas, da nastavimo dalje, svakom je pravo na rad i obrazovanje garantovano Ustavom, pogotovo kada mi nista ne kostamo drzavu, prof dobijaju lepe plate od naseg duzeg studiranja, red je da nas malo vise postuju, samo napred!

Gost

#2308 Re:

2014-01-29 23:13

#2306: -

Pa zar se upravo o tome ne radi, da takve stvari ne smeju da se desavaju. TO i jeste problem, bez obzira sto je profesor sa medicinskog, a i ja sam. :) I strasno stvarno ovo sto su sada napravili od jan-feb roka; mozes da polazes u feb. samo ako si pao u jan. (?!); u suprotnom ako prijavis ispit za feb., a nemas pravo na to - onda to povlaci disciplinsku odgovornost!!!

Gost

#2309 Re: Re: Re:

2014-01-29 23:15

#2305: - Re

Alo bre covek nije makao dalje ni jotu od svog stava! Drzi se price razumem ja vas al razumite i vi mene rok vam je 30.septembar 2014, dodacu vam jos koji rok i konsultacije. Alo bre pa kazi ti meni koliko i za koliko mozes da spremis obimniji i zahtevniji ispit? Pa ti mozes da imas rok i svaki dan al ga poloziti neces. Jel kontas???? Neces ga stici nauciti, narocito ako prof. pita da se logicki povezuje, a ne lekcijasko buksacenje. Eto tolko od mene. Mi trazimo produzenje, al cemo se svi potruditi i trudimo se da sto pre zavrsimo jer nikom ali nikom nije u interesu da duljimo studije.

Gost

2014-01-29 23:20

Ovo ce sve proci i nadamo se pozitivnom ishodu i produzenju roka, hvala gospodji Lidiji i autorima peticije, ali jedno je istina neki od vas nikad ali nikad nece i pored diplome postati intelektualci, shvatih citajuci komentare, tuga pregolema...
skorpija

#2311 Re: Re: Re: Re:

2014-01-29 23:21

Gost

#2312 Re: Re: Re: Re:

2014-01-29 23:24

Gost

#2313 Re: Re: Re: Re:

2014-01-29 23:27

#2309: - Re: Re: Re:

"Jel kontas????"?! Ne znam da li uopste ista da odgovaram na ovo, ali odgovoricu:

Uvek dobro dođe dvadesetak dana da se gradivo obnovi i utvrdi pred izlazak na ispit, a ne da cekas dva meseca do sledeceg roka; da li je to toliko komplikovano za shvatiti?

Nigde ovde nije receno da rok nece biti produzen, rec je o merama koje ce se preduzeti pre nego dodje do izmena zakona; a razumem da covek jednostavno ne zeli na taj nacin da se izjasnjava unapred ("produzicemo vam, budite mirni"), nego se drzi svog strogog stava iz pedagoskih razloga; ali je jasno iz svega da ce rok biti produzen za one koji do tada ne stignu da zavrse, i sta je tu problem?

Preterujete kolege stvarno, i vidite problem i tamo gde ga nema.

Gost

2014-01-29 23:28

Mene je jako zasmetao onaj nesretnik(zaboravih mu ime) koji je izneo onaj brilijantni stav kako vidte svako može da ide na fakultet,pa ko će biti onda majstor,vodoinstalater...hajde što je ponizio nas već što je i uvredio i omalovažio i sve one poštene majstore.Stvarno mi je palo na pamet da ga priupitam šta nije završio za obućara kada već ima takav stav,već se gura u ko zna koliko fotelja.

Gost

#2315 Re: Re: Re: Re:

2014-01-29 23:30

Boško Buha

#2316 stres zbog septembra

2014-01-29 23:31

Svaka čast na uloženom trudu, svima koje poznajem prosledio sam peticiju.
Danas sam pao ispit zbog pritiska i stresa. Na ove poslednje ispite izlazim u nenormalnom stanju, korak sam do Laze Lazarevića. Profesori ne izlaze u susret kao što je traženo, ne daju termine, kao da smo duhovi. Čisto informativno, ako ne produže rok i ako me prebace na bolonju, bombaš samoubica posetiće POLJOPRIVREDNI FAKULTET. Pa svi onda lepo na privatne singidunume i ostale dunume pa se ugledajte na političare/i sam predsednik ima faks/. Od državnih fakulteta leba nema. Dobićete samo čir na dvanaestopalačnom crevu kao ja! Za sve vidove ustanka, seče knezova i ostale revolucije tu sam. Samo zovite. Vaš Boško Buha

Gost

#2317 Re:

2014-01-29 23:32

#2314: -  

Tacno on je rekao da ce glasati kako bude vecina odlucila!!! Ljaiceva partija koliko sam video!!!

skorpija

2014-01-29 23:35

Samo napred ljudi, odbor je usvojio, skupstina ce to da usvoji cim se konstituise posle izbora, ucite, da ceo trud advokatice i autora peticije ne bude uzaludan, hvala tim dobrim ljudima jos jednom, koji su bez ikakvog licnog intresa stali ispred nas, ministar ce i dalje pricati isto, nas forma ne intresuje vec sustina, a to je da smo pobedili, a formalna potvrda kroz izglasavanje stize posle izbora!!

Gost

2014-01-29 23:37

i prof Poskurica je lepo analizirao bolonju, srozavaju visoko obrazovanja, studenti prebrzo zavsavaju i povrsno uce, mnogi ispiti se polazu preko testa, skupljaju se poeni na posecenost nastave i seminarskim radovima koji moze da ti napise svako ko nema sta da radi u zivotu........

Gost

#2320 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-01-29 23:40

#2313: - Re: Re: Re: Re: 

Hahaha.... jel si video nekad negde kako se pregovara u zivotu?!?

E pedagoski razlog mnoge staje mnogo, mnogo zivaca, popijenih bensedina, ranisana... o cemu ti pricas???

Pazi ljudi sa najtezih fakulteta, a mogu reci vrhunski prof. i strucnjaci i Poskurica i Knez tj. Knezevic, o Altagicu necu ni da govorim razumeju srz problema, a ti meni pricas o rokovima!!! Jel ti jasno da se sve vrti oko para? Aj ponovo pogledaj snimak pa se javi!!!

Gost

#2321 Re:

2014-01-29 23:44

#2314: -

I JA SE TO ISTO UPITAH DOK GA SLUSAH

Gost

#2322 Re: stres zbog septembra

2014-01-29 23:45

#2316: Boško Buha - stres zbog septembra

Ahahahaha... E stvarno si me nasmejao. Zao mi je sto nisi polozio ispit, ali ne brini nego uci, bice - ako ne u ovom, onda u sledecem roku. Drzimo ti fige, samo nemoj da bacas bombu na fakultet. Za takve stvari se ide u zatvor :-)

Gost

#2323 Re: stres zbog septembra

2014-01-29 23:46

#2316: Boško Buha - stres zbog septembra

Verovatno je u pitanju Poljoprivredni u Zemunu kolega?

Od doticnih profesora meni se prervce mozak.

Krenuliu kampanju prebacivanja na Bolonju a sistem im je kao da su pisale Kursadzije.

Mene more ovi uslovni ispiti ne mogu jedan da polozim, a doticni mi uslovljava izlazak na jos 3 ispita.

Gost

#2324 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-01-29 23:47

#2320: - Re: Re: Re: Re: Re:

Kolega, ja sam koleginica; meni ispitni rokovi znace, kao i ovo produzenje roka; s obzirom na ton kojim mi se obracate ne zelim vise da diskutujem sa Vama, destruktivni ste previse; sve najbolje u daljem studiranju.

Gost

#2325 Re: Re: stres zbog septembra

2014-01-29 23:50

#2322: - Re: stres zbog septembra

Ide se i zbog korupcije, profani na Polj. samo sto se ne udave od prodaje knjiga, skipti, vezbanki, taksi kada bi im neko ocenio rad bojim se da bi to bio cirkus.