Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Gost

/ #1149

2014-01-17 14:19

U ovoj zemlji, dragi moji, u kojoj sve funkcionise pod konac, a samo mi, eto, zabusavamo, mada nam je sve dato na tacni, u toj zemlji mi smo najveci lenjivci i u svim medijima poznati pod simpaticnom sintagnom "veciti studenti". Da sam vecita u bilo kom smislu, gde bi mi kraj bio... Mogla bih svasta da napisem o ovoj zemlji, ciji predsednik nema fakultetsku diplomu. Polovina mojih porfesora ima paralelni biznis sa tim casovima koje su drzali i na koje su samo svracali, da nam u nekim minijaturnim ucionicama gde jedni drugima sedimo na glavama (jer im nikad dosta naseg novca, studijska grupa nek se siri u nedogled, ispredavali nesto na brzinu... Ja sam stari student koji je, obnovivsi drugu godinu, neke predmete pohadjao sa Bolonjcima. Ono njihovo je smejurija u odnosu na ono sto smo mi morali da znamo - rascepkano, podeljeno na neke "pismene vezbe" - i sada mi treba da damo pare, povrh svega, za master, da bi se izjednacili sa decom koja su izgubljena u vremenu i porstoru što se istinskog obrazovanja tiče, a prosek ocena im je iznad 8,5. Niko ne govori koliko je Bolonja omanula, vec su problem "veciti" studenti.. jao.