Bus Plus, život MINUS, stop validaciji mesečnih karata

Gost

2012-02-20 14:20

Nebuloza - zasto da overavamo personalizovane karte kad uredno mesecno placamo. Jos koje mi je cimanje, narocito kad nosim dete, sto moram da kopam po dzepu ili torbi da bih je nasla (posto je ne nosim u novcaniku zbog dzeparosa). Stvarno ni najmanje nije u redu, izgleda je uredu da nas sto vise izmuce...

Gost

#252 Re: Re: j

2012-02-20 21:18

#244: SĐ - Re: j

ok,ajde da sacekamo i mart,mada HILJDAU potipsa u odnosu na 150 HILJADA izdatih personalizovanih kartica stvarno govori da smo uspesni.izvini stvarno, ali moracemo nesto drugo ili nesto jos ili nesto vise da uradimo. ako bilo ima jos resenje neka ga iznese.po meni ce ipak tradicionalni nacin sakupljanja potpisa morati da dodje na red kad god.al dobro,ja posto ne mogu sama cekam...

drugo.kosultovala sam pravnika,i ne postoji ni jedan pravni osnov na koji mozemo da se pozovemo jer smo potpisali ugovor, kojim smo se obavezali da postujemo sve sto je njime obuhavceno,u sta spada i validacija personalizovanih mkartica SVAKI PUT kad udjemo u prevoz i niz drugih gluposti koje nece ni da komentarisem,uostalom znate i sami.da stvar bude jos gora ovaj ugovor kao i ceo sistem bus plus podrzava odredjeni pravilnik izadt od strane grada:

http://www.paragraf.rs/propisi/pravilnik_o_tarifnom_sistemu_u_javnom_linijskom_prevozu_putnika_na_teritoriji_grada_beograda.html

dakle tortura i totalitarizam mogu da pocnu!

osecam se kao da zivim u policijskoj drzavi!

u to ime,za grad beograd,za drzavu ,za ceo sistem i za sve vas jedna pesma:

http://www.youtube.com/watch?v=8de2W3rtZsA

Gost

2012-02-21 00:36

Iskreno se nadam da ce peticija uspeti! Ovo samo otezava zivot i funkcionisanje u vec haoticnom gradu..

Gost

2012-02-21 02:24

Novi namet na vilajet. Sramota sta radi gradska vlast. Mozdra znaju da im ostaje malo vremena na vlasti pa drpaju na veliko.
Validaicja mesecnih karata treba pod hitno biti obustalvjena i videi ko je od Turaka uzeo mito za ovaj bespotrebni atak na dzep ojadjenih Beogradjana.

Drasko Acimovic, novinar, publoicista i TV autor

#255 Re: Re: Re: j

2012-02-21 15:48

#252: - Re: Re: j

Pozivamo se na osnovno pravo svakog čoveka, a to je da on sam odlučuje šta je za njega bolje, a ne da to za njega radi neko drugi. Mi ne čekamo, već uveliko delujemo sredstvima koja imamo na raspolaganju. Obavešteni su mediji, prve reakcije možete da vidite jer uveliko se piše, bez pominjanja peticije direktno, ali su i ova naša ali i druge slične inicijative dovele do toga da se diskusija proširi. Put do ispunjenja našeg zahteva neće biti lak ni kratak, važno je da svako ko je u prilici da svoj doprinos, širenjem glasa o akciji, slanjem pisama medijima i nadležnima u kojima bi se na akciju pozvao... Takva pisma će imati mnogo veći odjek i biće drugačije tretirana nego pisma pojedinaca, jer će pokazati da postoji inicijativa više ljudi okupljenih oko zajedničkog cilja. Kada bi svako od nas poslao mail sa linkom peticije svim svojim prijateljima i kolegama, i broj potpisnika bi značajno porastao.

#256 Re:

2012-02-21 15:51

#254: - Novi namet na vilajet. Sramota sta radi gradska vlast. Mozdra znaju da im ostaje malo vremena na vlasti pa drpaju na veliko.
Validaicja mesecnih karata treba pod hitno biti obustalvjena i videi ko je od Turaka uzeo mito za ovaj bespotrebni atak na dzep ojadjenih Beogradjana.

Drasko Acimovic, novinar, publoicista i TV autor

Poštovano gospodine,

Hvala i Vama kao i svim drugim potpisnicima peticije. Svačiji potpis i glas je bitan, računam na to da ćete obzirom na profesiju biti u prilici da proširite glas o ovoj akciji.

Pozdrav

Gost

2012-02-21 16:55

Za mene je ovo istorijski trenutak: prvi put bih potpisala ono što je Teofil Pančič nedelju dana promišljao i sjajno napisao, a ja, izmedju dva teksta, tek toliko imam vremena da se registrujem. Čitajte Pančića, ako imate vremena.
on od nas traži suštinski više smaranja nego ranije, a za uzvrat nam ne nudi ništa suvislo. Samim tim, nametanje "obaveze validiranja" za ovu vrstu putnika je čista, besmislena represija bez inteligentnog objašnjenja i vidljive protivusluge, dakle vrsta iživljavanja na koju slobodan građanin naprosto ne želi i ne može i neće da pristane. Zato sam se, pravo da vam kažem, ovih dana nosio mišlju da pozovem građane-markičare na građansku neposlušnost; preduhitrila me je, međutim, slobodna građanka gospođa Nada Korać svojim izvanrednim tekstom u Danasu od 9. 2. 2012. koji je ujedno i otvoren poziv na "bojkotovanje" validatora. Tom pozivu se, naravno, pridružujem. Nisam "švercer" ni utopijski anarhista koji veruje u postojanje "besplatnog ručka": BusPlus karticu sam uredno izvadio i uplatio predviđen mesečni iznos za vožnju (2680 dinara), što nameravam i ubuduće da činim. Kartu, međutim, ne "validiram", niti ću to činiti ubuduće, a pretnje "blokiranjima kartice", globama, bacanjima u zindan gde akrepe memla davi i ne-znam-već-čime uopšte me ne uzbuđuju: radite vi svoj posao, a ja ću svoj! Isto to preporučujem i svim prijateljima i poznanicima, među kojima agitujem za istu vrstu građanske neposlušnosti, u ime elementarnog samopoštovanja.
Aktuelna prestonička vlast, oličena napose u lordmeru Đilasu, i inače je odviše sklona čudnoj kombinaciji populizma i kobajagi mekog neokonzervativnog autoritarizma, ne samo verbalnog (poput sramotnog gradonačelnikovog retoričkog bauljanja u vezi sa Paradom ponosa) nego i sasvim delatnog, kao što je protivustavno posezanje u građanske slobode punoletnih i zakone poštujućih lica (čuvena večernja "zabrana prodaje alkohola"). Uzgred, hoće li Ustavni sud najzad reći koju o tome kao što je učinio u slučaju identične novosadske zabrane koju je s punim pravom i granitno tvrdim argumentima oborio? Nije valjda da ovaj put pokorno ćuti ili se naprosto pravi blesav jer zazire od pretpostavljene Đilasove političke moći?
Eh bre, Pančiću, što se baviš tim komunalnim trivijalijama, a ovamo nam otimaju Kosovo, čupaju nam srce naživo? – već čujem kako se buni Ekipa A; aman Teofile, mani se validatora, vidiš da se Vraćamo U Devedesete i da nikako da nam svane Šesti Oktobar? – protestuje ekipa B. Ti ljudi, A i B, nikako se međusobno ne vole, ali da vam kažem nešto: svi oni gledaju na svet iz udobnih, pristojno zagrejanih/rashlađenih automobila; osim onih, doduše, koji ništa ne voze jer nema potrebe: iz njihovih visokoplafonskih stanova u Palmotićevoj i Hilandarskoj svugde se može peške, pa i u nepokolebljivu obranu srca Srbije, ljudskih prava ili čega već treba. Njima, bojim se, naprosto nemam šta da kažem. Robovi validatora su, međutim, moj svet, i taj svet treba ohrabriti da ustane i da ne da na sebe: znajte da svaki put kada "validirate" svoju mesečnu markicu ujedno invalidirate sopstveno građansko dostojanstvo! Pa vi birajte gde ste i s kim ste.
Nick

#258 Ugovor

2012-02-22 00:41

Da li ste, kao vlasnik personalizovane karte, dobili primerak "ugovora" koji ste potpisali prilikom izdavanja iste? Ja nisam i neće da mi daju.

Gost

#259 Re: Bus Plus

2012-02-22 11:02

#27: Shone - Bus Plus 

A kako znaju gde je izašao???? Da li to znači da će mu ukazati pomoć na osnovu toga kojim se autobusom vozio npr.za liniju 23 samo infuzija ,a za liniju 65 antibiotici a ako se vozio Lastinim linijama obavezna operacija.Ma daj, jedina operacija koja traje u ovoj zemlji je operacija mozga.

Gost

2012-02-22 14:20

Na osnovu čega se naplaćuje kazna za mesečnu kartu koju niste validirali,po kom članu zakona se ona blokira,recimo npr.član zakona o povredi osećanja automata,rušenje sistema statističkih elemenata društvenog uredjenja,zakon o zabrani razmišljanja,zakon o upotrebi mozga itd.

Gost

2012-02-23 02:18

Poslovanje GSPaje pogresno koncipirano u osnovi. Trebalo bi da je prebvoz besplatan, ili bar besplatan za veliki deo stanovništva(decu, đake, studente, nezaposlene, ljude sa niskim primanjima, starije od 65 god itd.), kao i za posetioce Beograda, a da se finansira smanjenjem troskova poslovanja i iz drugih izvora.

Gost

#262 Re: Bus Plus

2012-02-23 02:23

#27: Shone - Bus Plus

Esi ti onaj Shone sto je prodo lobe B Srbljanovicki, pa su je izsmarali uzduz i popreko patrijote i ostala Srbljad?

Gost

2012-02-23 12:25

Koje bre bus,plus nemam posao a imam 25,godina drzava mi oterala majku sa posla i ja sad vama da kupujem kartu za autobus koji nema grejanje ne ide redovno ispusta unutar autobusa ugljen monoksid drvene stolice,negde plastince a da ne pricam kad je leto 250 stepeni u autobusima...DRZAVA BANANA A JA DA JE JEDEM E NECU!!!

Gost

2012-02-23 16:32

I treba

Gost

2012-02-23 16:42

Mozda i jedini način da se ukine nepotrebna validacija personalizovanih bus plus kartica je ovakva peticija,tako da je svakako treba podržati.

Gost

2012-02-23 19:37

nemam komentara ovo je maltretiranje...

Gost

2012-02-23 20:20

Ja vam ne validiram kartu, niti ću! I većina to ne radi, i neće vam uspeti ovaj sistem, budite uvereni!

#268 Re:

2012-02-23 21:11

#267: - Ja vam ne validiram kartu, niti ću! I većina to ne radi, i neće vam uspeti ovaj sistem, budite uvereni!

Po meni ne treba prihvatati nege sugestije koje dolaze od kontrolora da se "za sada validiraju sve kartice dok je u toku preispitivanje odluke" kako su rekli. Prvo, dobro je da preispituju odluku, znači već smo nešto pokrenuli, ali nije dobro da nam time zamažu oči pa da posle kažu "eto šta vam je falilo, sada ste se navikli pa propis ostaje".

Gost

2012-02-23 23:09

Samo napred. :)

Gost

2012-02-24 01:04

Evo i reakcije na Pančićev tekst u VREMENU. Inače, vlasnika personalizovanih karata je VIŠE OD POLA MILIONA (ukupno kartica prodato preko 600.000), pa se bojim da je nas potpisnika ove peticije zanemarljivo malo ...
http://www.vreme.com/cms/view.php?id=1036876

Gost

2012-02-24 10:22

Još nisam sreo osobu da nemisli da je ovo što su uveli sa karticama za prevoz,krajnji idiotluk.

Gost

#272 Re:

2012-02-24 10:35

#271: - Još nisam sreo osobu da nemisli da je ovo što su uveli sa karticama za prevoz,krajnji idiotluk.

Slažem se, svi koji se svakodnevno vozimo prevozom, slušamo ljude koji pričaju priče kao što je ova ovde. Bilo bi dobro kada bi i oni bili obavešteni da mogu da javno iskažu nezadovoljstvo potpisivanjem peticije i učestvovanjem u akciji i ta se na taj način i njihov glas glasnije čuje. Ja stalno pričam ljudima da može da se uradi nešto, samo da ne budu lenji i makar iz toplog stana ili kancelarije potpišu peticiju, to stvarno nije teško a videćemo svi da mora da bude efekta kada broj potpisa naraste. Pozivam i ostale da agituju na sličan način jer su mnogi ljudi inertni dok im neko ne otvori oči.

Gost

2012-02-24 11:16

jednostavno kroz medije se provlači priča da je to lopovluk đilasa države i njihovih ljudi ali dok sud to ne potvrdi ostaje samo priča. Važnije od toga je to što bi gsp i država u ovakvoj situaciji kad verovatno bar trećina radno sposobnih nisu zapošljeni,većina zapošljenih ne bi mogla dostojno da živi bez dodatnog rada ili pomoći( uglavnom roditelja )trbala barem tolerancijom da pomogne osiromašeenom narodu posebno nezapošljenim a ne da još uvodi sistem sa kojim ljude bez primanja osuđuje na kućni pritvor tj ograničava kretanje samo u uskom krugu oko mesta stanovanja.

Gost

2012-02-25 20:00

Парче металне фолије на апарату (месту за очитавање карте) онемогућује апарат да очитава карте.
Испробано са парчетом металне фолије величине рецимо бусплус картице.

DOBRIŠA

#275 KALIMERO

2012-02-25 23:06

GRADONAČELNOK TREBA DA SHAVATI, ZAJEDNO SA ČLANOVIMA GRADSKE SKUPŠTINE BEOGRADA, DA SU ONI TU ZBOG GRADĐANA A NE OBRNUTO, I DA TREBAJU DA OLAKŠAJU SVAKODNEVNI ŽIVOT SVOJIH GRAĐANA I AD POD HITNO UKINU OBAVEZU VALIDIRANJA PRETPLATNIH MESEČNIH KARATA KOJE OMOGUČAVAJU NEOGRANIČEN BROJ VOŽNJI, I DA SE POSVETE ŽIVOTNIM PROBLEMIMA SVOJIH SUGRAĐAMA, I DA SHVATE DA JE OBAVEZA VALIDIRANJA IPAK VELIKA GLUPOSTM AKO STE DALI NEOGRANIČEN BROJ VOŽNJI, ČOVEK SE IPAK UČI DOK JE ŽIV , I LEPO JE I BOGOUGODNO, PRIHVATITI SRUGAČIJE MIŠLJENJEM AKO JE TO ZA DOBROBIT, U OVOM SLUČAJU SVIH GRADJANA BEOGRADA. RAZMISLITE, IPAK STE VI OBIČNI MALI LJUDI,ALI VELIKI AKO ČINITE DOBRA DELA, U SMISLI , ŠTO NE ŽELIŠ SEBI ME ČINI TO DRUGIMA. RAZMISLITE , NIJE GREH NI SRAMOTA DOBRO SE DOBRI VRAĆA. BUDITE IPAK MALI LJUDI, DA BI VAS PO DOBRU PAMTILI.