Vlasnici "opasnih rasa" u Srbiji UJEDINITE SE!

Kontaktirajte autora peticije

Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji Vlasnici "opasnih rasa" u Srbiji UJEDINITE SE!

Gost

2011-12-06 23:55

taj porez uvode oni koji nisu nikada ni vedeli takve pse....
as1011

#377 Re: Evo nekih primjera da nije bitna rasa nego odgoj

2011-12-07 00:00

#25: - Evo nekih primjera da nije bitna rasa nego odgoj

ja imam savrsenu ideju za sve ove probleme sto se danas glasno cuju na svim dnevnicima,vestima itd......samo ta ideja moze da se ostvari samo uz donaciju nekih ljudi,organizacija i slicno....pomoc zivotinja zavisi iskljucivo od nas samih,tako da jedino mi mozemo da im pomognemo.ajmo sa idejama !!!!!!!!

Izaberite nadimak

#378 Re: Re: #364: Терминатор - Re: Re: Браво!!

2011-12-07 00:02

#374: Терминатор - Re: #364: Терминатор - Re: Re: Браво!!

Kao prvo, ja sam strastven ljubitelj bilo koje zivotinje i podrzavam sve u vezi sa njima i glasam za njihovu pravdu. Vlasnici jesu zaduzeni za svog ljubimca, a po zakonu kao sto sam REKLA stoji da zivotinja mora imati povodac i korpu tako da ne moze napasti nekoga! Tako da apropro toga, podrzavam da vlasnik treba da snosi odgovornost za ljubimca i bilo koji atak i onda da plati odstetu kolika god da je. Drugo, to sto se zivotinje po ulici razmnozavaju i sto ih ljudi maltretiraju, normalno da ce postati besne. Moja ulica je svakog psa, a bilo ih je dosta, dala novac da se svaki pas sterilise, tako da je njihov broj opao na minimum. Trece, da ne bi bilo toliko besnih pasa na ulici, sa obzirom da druge ljude ne zanima-pa se ne sterilisu, izgradjeni su azili gde se te lutalice smeste i nikome ne skode vise. Naravno tebe to ne zanima, jer ocigledno sve oko sebe gledas kao objekat osim samog sebe i svoje porodice, sto znaci da ne samo da si zivotinjomrzac, vec i covekomrzac. Imam psa kojeg vole svi i koji nikog u zivotu, pa ni u igri nije ujeo, nit' je zalajao na nekoga, a isto tako krug u kojem se nalazim, a dosta njih ima psa isto tako nije napao nekoga, osim u slucaju da NIJE BRANIO SVOJU PORODICU ILI SAMOG SEBE!Tako da ako ti se ne svidja i ako zelis da protestvujes, protestvuj protiv vlasnika koji je od psa napravio besnu zivotinju i prijavi ga, jer se sa time u potpunosti slazem.

Izaberite nadimak

#379 Subjekt

2011-12-07 00:08

niste razumeli ....
Терминатор

#380 Re: Re: Re: #364: Терминатор - Re: Re: Браво!!

2011-12-07 00:17

#378: Izaberite nadimak - Re: Re: #364: Терминатор - Re: Re: Браво!!  

Те флоскуле да онај ко не воли не животиње не воли ни људе и бла бла, то се толико отрцало, да већ делује отужно, разводнило се као оно што остаје иза ваших љубимаца на првој киши по асфалту.

И још приде, те глупаве квалификације мене ни најмање не занимају, човек је слободно биће, па има права и да не воли нешто, и да то јавно и каже, има права да брине о ономе и онима које воли, и да не жели да плаћа за нешто што га не занима, па макар му неки болесник лепио етикете. И има права да га не угрожавају на било који начин, па макар га ради тога називали овако или онако...

Што пре то схватите, свима ће нам бити боље.

Gost

#381 Re: Re: Re: Re: #364: Терминатор - Re: Re: Браво!!

2011-12-07 00:33

#380: Терминатор - Re: Re: Re: #364: Терминатор - Re: Re: Браво!!

Da, covek ima pravo glasa, ali glas koji treba da se cuje, daleko se cuje....jer stvari za koje treba da glasas i podrzis ne podrzavas, vec si se upisao i ne vidis, ne cujes i samim tim svojoj deci ne obezbedjujes nista bolje u zivotu od sebe samog , jer gubis vreme na gluposti kao sto su ove. Ovim se moje pisanije zavrsavaju, a ti ostani zagradjen i zatuljen i bavi se glupostima do kraja svog zivota. Prijatno

Gost

2011-12-07 00:35

sramota uvek ispastaju neduzni

Gost

2011-12-07 01:12

Bolje regulisite lutalice i lopove na vlasti
pustite staforde na miru!!!!
Jaaaa

2011-12-07 02:40

Na osnovu cega su ovi psi opasni? Sramota
djordje

#385 Re: Re: #364: Терминатор - Re: Re: Браво!!

2011-12-07 07:19

#374: Терминатор - Re: #364: Терминатор - Re: Re: Браво!!

Prvo posto generalizujes stvari a procitao sam ceo tvoj post jedina emocionalno poremecena osoba i licnost si ovde ti to se odma vidi iz tvog nika, zaslepljen svojom mrznjom i nezadovoljstvom zivotom pa ti preporucujem da potrazis pomoc psihijatra ne zbog tebe vec zbog tvoje porodice.

Ovde se radi o tome da ova banda na vlasti zeli da oporezuje samo vlasnike opasnih rasa po njima kako bi dosla do novca i punila budjet i svoje djepove njihov interes nase pare.Licemerno i podlo kada platis porez bice manje opasan ili sta..da nije smesno bilo bi zalosno.

Ako su opasne rase treba ih ukinuti i zabraniti ali predhodno se za to mora imati argument a to je sledece

1.Koliko je bilo u proteklom periodu recimo zadjih godinu dana napada tz.opasnih rasa u vlasnistvu,koja rasa kad i gde ti podaci i argumenti mora da postoje  nemogu se donositi pausalne odluke.

Kada bi se izvela statistika videlo bi se da je najvise napada bilo od pasa lutalica i nekih drugih bezopasnih rasa bilo bi dobro da neko moze izaci ovde sa podacima ako ih ima.

Ovo je probni balon koj ako prodje prenece se i na sve ostale rase i vlasnike pasa ne samo u Beogradu vec i drugim gradovima sirom Srbije.Evo jedno poredjenje za porez za posedovanje  oruzja godisnja taksa je mislim 2700 din, jel mislite da je pas toliko opasan da taksa treba da bude deset puta skuplja pa to je obicna glupost,u ovoj zemlji ima mnogo precih i vaznijih stvari da se uradi od ove koju oni trenutno rade.Mene ovo neiznenadjuje sobzirom koj je soj ljudi trenutno na vlasti kad su menjali sistem trazili su da bojkotujemo i neplacama tv pretplatu,struju,komunalije i ostalo a sada to placamo  destrostuko vise a ako nemas da platis sledi tuzba pa cak i oduzimanje imovine za naplatu demokratija na delu.

Nadam se dace se iznaci resenje u vezi ovog problema i dace preovladati razum ako ga uopste ima u svakom slucaju se trebamo skupiti 17 u sto vecem broju naravno postujuci zakon sa psima na povodcima korpom i naravno sa kesama u djepovima kako bi pokupili ono sto ostane iza nasih ljubimaca

djordje

#386 Re: Re: Re: Re: Re: Браво!!

2011-12-07 07:40

#366: Терминатор - Re: Re: Re: Re: Браво!!

Sad sam video i ovo pa ti predstavljas veliku opasnost za tvoje okruzenje da znam gdesi odma bi te prijavio da provere sta ti to imas u kuci jer ako ti padne mrak mozes da napravis glupost ti tvoji pistolji koje posedujes predstavljaju mnogo vecu opasnost od bilo kog psa

Gost

#387 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Браво!!

2011-12-07 09:42

Gost

2011-12-07 10:50

Svaka čast za ovu peticiju! Nadam se da će se prikupiti i više nego dovoljno potpisa, kako bi ova peticija uspela u svom cilju!

Gost

2011-12-07 12:57

Ja imam američkog staford terijera koji je kao mala maca i apsolutno se slažem sa vama da ne postoje opasne rase nego opasni ljudi, a pas je onakav kakav mu je vlasnik.

Gost

2011-12-07 14:47

Javašluk.....!!!!!!!

Gost

2011-12-07 15:47

Nemam komentar....cisto punejnje budzeta....

Gost

2011-12-07 16:47

OBAVESTENJE POVODOM NAJAVE UVODJENJA TAKSI ZA DRZANJE TAKOZVANIH "OPASNIH PASA"

Ovim putem zelimo da se oglasimo povodom nove odluke koja se priprema na nivou Beograda o taksama na drzanje tzv. "opasnih pasa".
Prema novoj odluci grada Beograda, komunalni inspektori ce odlucivati o rasnosti pasa, bez obzira na to kako ga je vlasnik registrovao u KSS. Ovakve stvari su NEDOPUSTIVE! Da li to znaci da je komunalni inspektor strucniji po pitanju rasnosti pasa od KSS i kinoloskih sudija? I da li to znaci da KSS kao clan Medjunarodne kinoloske federacije, jedina ovlascena institucija u nasoj zemlji koja poseduje jedinstveni maticni registar rasnih pasa izdaje rodovnike za pse koje komunalna policija ne priznaje?
Gradski sekretar za komunalno stambene poslove, gospodin Predrag Petrovic je izjavio, citiram "...Vlasnici opasnih pasa ne mogu da budu u istoj ravni sa onima koji imaju miroljubive ljubimce" ... Slazemo se sa gospodinom Petrovicem, ali ko je odredio koje rase pasa su opasne a koje ne? Svaki pas koji nasrne na coveka je opasan pas, bez obzira da li je u pitanju rasan pas i bez obzira koja je rasa u pitanju.
Sto se tice takse koju grad planira da uvede na takozvane "opasne pse", pitamo se dokle ce se neke odluke donositi preko noci bez ikakve konsultacije strucnih institucija? Svi znamo koliko iznosi prosecna plata gradjana nase zemlje, da li su vlasnici pasa u mogucnosti da plate ovakvu taksu, niko se ne pita
Pa sta predstavlja uopste ovakva taksa od 300 eura? Da li to znaci da ukoliko vlasnik izmiri ovu taksu, pas nece biti opasan ili...?
Da li na ovaj nacin treba da prednjacimo u Evropi, jer pos vemu sudeci izgleda da cemo biti prvi u Evropi sa uvodjenjem ovakvih taksi selektivno i sta ce se desiti sa psima za koje vlasnik nema novaca da plati ovu taksu, da li takve pse treba uspavati mozda ili jednostavno dati gradu na cuvanje jer za ovako veliku taksu novaca nema?
Prema nekim izjavama desi se oko 2000 ujeda pasa godisnje, da li su svi ti psi americki stafordski terijer ili mini bul terijer?
Kada je donesena odluka o polaganju ispita socijalizacije pasa koja bi resila sve probleme oko toga kako vlasnici treba da se ponasaju po tom pitanju, bili smo konsultovani od strane Ministarstva poljoprivrede, sumarstva i vodoprivrede - Uprave za veterinu, o cemu smo se zajedno dogovorili i pozdravili ovakvu odluku koja je prisutna u celoj Evropi. Mislili smo da je sa tim zavrseno i da smo resili probleme. Ovo je prvi put da se neke odluke koje se ticu kinologije jednostavno donose bez konsultacije sa nama.

Ovim putem apelujemo komunalnoj inspekciji da se preispita ovaj predlog i da se ovakva odluka ne donosi bez sastanka koji bi se odrzao i na kome bi KSS kao strucno lice u ovoj oblasti bio prisutan

Dr Mahmud Aldagistani
generalni sekretar Kinoloskog saveza republike Srbije

Gost

2011-12-07 16:49

I lepo je rekao Cezar Milan:
" 70'ih su krivili dobermane, 80'ih nemacke ovcare, 90'ih rotvajlere, sad krive Pit Bulove...Kada ce poceti da krive ljude?"
Терминатор

#394 Re: Re: Re: #364: Терминатор - Re: Re: Браво!!

2011-12-07 17:18

#385: djordje - Re: Re: #364: Терминатор - Re: Re: Браво!!  

Ко вас не зна и ко вас не виђа сваког дана још би и поверовао у ваше приче, вашем лицемерству заиста нема границе.

Али ето, кад не може другачије мора по џепу, и наравно да је ово само пробни балон и да треба увести таксу на поседовање свих раса паса, и то осетну таксу, ако не може иза сваког лицемерног кучкара да иде комунални полицајац да пази када ће овај да га пусти са повоца и када ће да остави смеђе мрље може држава да уведе таксу за власнике паса.

JA

#395 Re: Re: Re: Re: #364: Терминатор - Re: Re: Браво!!

2011-12-07 18:36

#394: Терминатор - Re: Re: Re: #364: Терминатор - Re: Re: Браво!!

Terminator uzmi ti taj tvoj kalas pa na ulicu da resis sta ce ti zakon kad si manijak ! I da posto vidim da imas decu dacu ti prijateljski savet oruzije drzi sto dalje od svoje dece jer su se mnoge fatalne nesrece tako desile mnogo vise nego ugrizi pasa budalo jedna ...

Gost

2011-12-07 19:34

Potpisao sam je sa velikim zadovoljstvom iz razloga sto sam i sam vlasnik psa iz takozvane grupe opasnih pasa. Moj pas je socijalizovan i potpuno bezopasan. Rastao je uz veliku ljubav citave porodice i nikada nije podstican da menja svoj karakter, a to je bezgranicna ljubav koju pruza nama kao porodici ali i svim drugim dobronamernim ljudima. Slazem se da izvan kuce psi se setaju na povodniku sa zastitnom korpom bez obzira na rasu jer ipak ima ljudi koji zaziru i plase se pasa. Saglasan sam i sa kaznama za neodgovorne vlasnike tipa pas bez povodnika, nevakcinacija, neciscenje fekalija za psom i td. Ali od grada ocekujem i humano resenje pasa lutalica, obezbedjenje sto vise prostora za istrcavanje i igru pasa. Nije tesko biti kulturan.
Anti porez

2011-12-07 19:56

Naravno, sve se vrti oko poreza.
Obicno uvode porez na vazduh, npr. na vazdusnu pusku.

Gost

2011-12-07 21:37

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6ZSWu52P5ZM nek pogledaju ovo dete kako se
igra sa pitom mamu im jebem lopovsku pa nek onda kazu da su oni opasni

Gost

2011-12-07 21:43

Totalno nerealna situacija i neverovatna! Gde se mi tu pitamo?? Nigde.
Samim tim sto cemo im staviti brnjice izgledace opasno,i niko nece ni zeleti da im pridje.Ljudi ce ih pustati na ulicu,jer nemaju svi da plate 30.000 godisnje,pa sta je sa vama???
Maltezer moze da bude opasan ako ga napravis takvim!KAKAV VLASNIK TAKAV PAS!

Gost

#400 Re: Re: Re: Re: #364: Терминатор - Re: Re: Браво!!

2011-12-07 21:46