Vlasnici "opasnih rasa" u Srbiji UJEDINITE SE!
Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji Vlasnici "opasnih rasa" u Srbiji UJEDINITE SE!
Gost |
#451 Re: Re: Re: Re: Re: Re:2011-12-08 23:44no comment... |
mileva |
#452 Skupstina 17.122011-12-09 00:25Ljudi, ja se iskreno nadam da je ovaj skup ispred skupstine odobren i da je obavestena policija o tome, ne bih zeleo da dodjem tamo i da nas rasteraju ko najgore propalice... :o nije cilj da budemo nasilnici, nego da pokazemo da necemo igrati kako oni sviraju. A u krajnjem sluchaju bager je tu ... |
Gost |
#4532011-12-09 02:15Ne postoje opasni psi,opasni su ljudi koji ih takve naprave !!!!!!!! |
punish the deed, not the breed |
#457 Re:2011-12-09 14:59Mislim da ste svi pobrkali pojmove... Svi psi bez obzira na rasu obavezni su da nose zastitnu korpu i da budu na kratkom povodniku. Psi malog rasta ili štenad do tri meseca starosti mogu se izvoditi i bez zaštitne korpe na njušci. Sluzbeni pas je nesto drugo, to ti je kao uniformisano lice... ima licence to kill :) Kao kucni ljubimac ne moze se tretirati kao sluzbeni pas. Mada na stranu,... moj pas (labrador retriver) ima licencu service dog and obedience, on je kao helpmate mom sinu a ne mogu da ga odvedem u park sa sinom ... Da, mog psa je napao drugi pas (staford) bez ikakvog povoda, gazdarica ga je pustila jer je mislila da nema drugog psa u okolini pa se iznenadila kad je videla da setam psa??? Da ne pricam kakve je moj pas pretrpeo povrede i koliko je sve to kostalo. A opet sa druge strane moja prijateljica ima staforda koji je izuzetno socijalizovan i poslusan. Rado bih vam pokazala sliku sta radi sa mojom jednogodisnjom cerkom :D "punish the deed, not the breed" |
Gost |
#4582011-12-09 16:15RAZVUKLA SE OVA TEMA KAO ZVAKACA GUMA . kOMENTARI AUTENTICNI ALI SVAKO IMA PRAVO NA SVOJE MISLJENE A DA SMO DRZAVA U KOJOJ VLADA BEZ ZAKONJE TO NAM JE VELIKOJ VECINI JASNO . SADA SE DOSLO DO OVIH RASA SUTRA DO OSTALIH , SVINJE SE NEMOGU DRZATI , A I ODGAJIVACI PTICA IMAJU PROBLEMA . POLOVINA JE U PRAVU A ZA DRUGU CU DA KAZEM DA GRESI . kOLIKO IMAMO U OVOJ ZEMLJI ONIH KOJI SVOJE LJUBIMCE DRZE IZ CSTE KORISTI NEBITNO NA USLOVE MADA I TU IMA STA DA SE PISE . pOLOVINI U OVOJ DRZAVI NEBIH DALA NI DOZVOLU A JOS BIH IH GULILA TAKSAMA DOK SE NE OPAMETE . nECU DA ME BILO KO OD VAS SHVATI POGRESNO PAS NIKADA NIJE KRIV NI PAS NI JEDNA ZIVOTINJA LJUDI SU KRIVI . oVAJ ZAKON AKO KRENE U FUNKCIJU I BUDE SE O NJEMU VODILO RACUNA ZNACE SE KAKO KO GDE MOZE DA DRZI SVOG LJUBIMCA . |
SALE -BGD |
#4592011-12-09 18:26gospodji ili gospodjici iznad mene-458 ne nadaj se puno----ja prvi necu placati tu taksu jel mislim da je to nebulozno 30.000 nije za bacanje----OVO NECE PUNO POGODITI ONE KOJE TI SPOMINJES A NAS KOJI DRZE PSA IZ CISTOG ZADOVOLJSTVA IMA PUNO VISE E TU JE PROBLEM I NE ODNOSI SE NA SVE VLASNIKE-ODGAJIVACE NEGO NA OVE IZ TERRIER GRUPE............... I DA PONOVIM PIT-BULL NIJE PRIZNATA RASA SAMIM TIM- ONA NE POSTOJI PRVO NEK JE PRIZNAJU PA NEK DALJE POLEMISU I NIKO AL NIKO NIJE TOLIKO KOMPETETAN ZA TU TEMATIKU DA UTVRDI-KAZE E OVO JE PIT BULL A OVO NIJE A KAMOLI OVI IZ KINOLOSKOG SAVEZA TEK ONI NEMEJU POJMA O PIT BULLOVIMA BANDOZIMA I OSTALIM NE PRIZNATIM RASAMA PONAVLJAM ----------PIT BULL NIJE PRIZNATA RASA SAMIM TIM ONA NE POSTOJI KAD JE PRIZNAJU ONDA MOGU DALJE DA POLEMISU |
Gost |
#4602011-12-09 20:33Ko određuje koji je pas opasan.Postoje samo opasni ljudi.Psi su najbolji čovekovi prijatelji, to su nas i u školi nekada učili.Ako si dobar prema njima oni će ti dobro dobrim vratiti uvek,a neki drugi nazovi prijatelji neće baš uvek čak mogu i da ti podmetnu nogu.Pas nikada neće,on pamti najbolje.I ja sam imao predrasudu o opasnim psima,mada sam celog svog života bio pored raznih životinja.Kada sam ih bolje upoznao shvatio sam koliko sam pogrešno mislio.Staford je jedan od najboljih i najvernijih prijatelja čoveka,siguran sam u to, a oni koji ih koriste za borbe pasa rade to samo radi svog dobra.Ovo je nerazumna odluka jer ljudi koji vole pse zato ih i uzimaju da bi imali prave prijatelje. |
SALE-BGD |
#4612011-12-09 21:10BICU DOSADAN DOK-GOD SE NEKO NE JAVI OD NADLEZNIH-----A I OVIM PUTEM SE OBRACAM GOSN.DAKICU-KICI IZ KINOLOSKOG SAVEZA-------------------------------------------------------------------------------- KICO JAVI SE----I TVOJI STAFORDI SU PROZVANI-------- A I SVIM VLASNICIMA PASA BILO KOJE RASE-------------- DANAS- STAFORD-BULLTERRIER- SUTRA---KOKER SPANIJEL--NEMACKI OVCAR-- DOBERMAN-- PA PUTA 30.000 PA VIDITE KOLIKO JE TO PARA |
PIT BGD |
#4622011-12-09 21:56PAZNJA --------------------------------------------------------------------------------------------- IMA JEDAN CIKA TAMO U AMERICI I ZOVE SE CESAR MILAN- I SLUCAJNO AL SLUCAJNO IMA TRI PIT-BULLA I AMERICKOG BULLDOGA PA PITAJTE NJEGA ZA TERMIN OPASAN----- UBIO ME BOG AKO VAS NE OTERA U MAJCINU TOLIKO OD MENE |
SALE-BGD |
#4632011-12-09 22:09SVI KOJI IMAJU PROBLEMA I PITANJE U VEZI OVIH OPASNIH PASA UKUCAJTE PIT-BULL ORGANIZACIJA I MOZEMO TAMO DA RESAVAMO PROBLEM--UVEK SAM RAD DA POMOGNEM |
Gost |
#4642011-12-09 22:12 opasni su ljudi koji huskaju pse.... moj staford je umuljat kao malo dete..... |
Gost |
#4662011-12-10 00:01zaista mi nije jasno sta se resava po pitanju agresivnosti ako platimo 30000,i sta ce biti sa psima ciji vlasnici nemaju da plate.ovo je atak na pse i na njihove vlasnike |
dona bgd |
#467 taksa2011-12-10 00:09slazem se da ima neodgovornih vlasnika nebitno koja je rasa u pitanju i to treba kaznjavati ali generalizovati sve je ludost.mislim da sa korpom se resava svaki nezeljeni incident.... |
Gost |
#4692011-12-10 02:30 |
Gost |
#4702011-12-10 14:31smatram da ima "opasnijih" zivotinja od navedenih rasa pasa ..... a to smo MI ljudi .... Pogledajte malo oko sebe sta se desava pa ce te shvatiti o cemu govorim ..... Zanima me sta je sa svim onim lutalicama po gradovima sto NE "NAPADAJU" ljude ... sta je sa .... vucjacima,dogama,dobermanima,labradorima ... a naj vise me zanima sta je sa pikinezerima i čivavama ... koji su mnogo opasniji od svih navedenih rasa .... |
Gost |
#4722011-12-10 23:13Samo napred Beograđani, da se ova glupost ne proširi po celoj Srbiji. Imate punu podršku ljubitelja pasa iz drugih gradova!!! Srećno |
Gost |
#4732011-12-11 11:22Još jedan primer čistog kretenizma "vlasnika" (kako se čini) Srbije :( |
Gost |
#4742011-12-11 11:54Uopste se nisam iznenadio odlukom vlade da bukvalo oporezuje kucne ljubimce,jer u drzavi kojoj prioritet predstavlja korupcija,mito i kriminal a koja okrece ledja mladim i talentovanim ljudima,moze da nastanu i mnogo gore stvari... |
Gost |
#4752011-12-11 13:04Deo teksta sa sajta Veterina Beograd (http://www.veterinabeograd.rs/index.php?plugin=news&plugin_view=news_details&tid=48&news_id=138〈=srpski) "Pravilnik o držanju opasnih pasa postoji, ali se očigledno ne primenjuje. Ne vrši se adekvatna kontrola registrovanja opasnih pasa, pa imamo lažne registracije, ne kontroliše se adekvatno držanje opasnih pasa i ne postupa brzo i efikasno u situacijama koje su zakonom kažnjive." http://www.veterinabeograd.rs/files/File/O_NAMA/ZAKONSKA_REGULATIVA/PRAVILNIK%20O%20NACINU%20DRZANJA%20PASA%20KOJI%20MOGU%20PREDSTAVLJATI%20OPASNOST%20ZA%20OKOLINU.pdf Znaci,imate zakon,ne sprovodite ga kako treba i sad mi treba da placamo za taj "rad"?!? |
|
Светосавски проглас за спас Косова и Метохије: Не ултиматуму – не капитулацији!
Слобода за Андреjа Гњота!
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Molim da podržite ovu peticiju,jer to Beogradjani zaslužuju
Подршка иницијативи Покрета Срба Крајишника за Резолуцију осуди геноцида НДХ над Србима
NO to violation of Serbia - НЕ цепању Србије
PETICIJA ZA SKIDANJE JOVANE JEREMIC SA NACIONALNE FERKVENCIJE
Peticija za očuvanje tradicionalnog grba fudbalskog kluba Dečić
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
Петиција за одлагање ступања на снагу наплате ,,Тарифе накнаде за давање на послугу оригинала и умножених примерака ауторских дела издатих у штампаној форми”
10224 Kreirano: 2024-10-20
Peticija da se smijeni ginekolog Vesna Đokvučić Keca
3924 Kreirano: 2021-10-23
PROTIV PARKINGA U VOJVOĐANSKOJ ULICI
788 Kreirano: 2024-11-09
Ostavite nam nasu "Jazzvu"
417 Kreirano: 2024-11-12
PETICIJA ZA DOSTUPNOST KORIŠĆENJA JAVNE POVRŠINE SPOMEN-GROBLJE OSLOBODILACA BEOGRADA
404 Kreirano: 2024-10-28
Peticija za uređenje školskog dvorišta OŠ "Ivan Gundulić"
370 Kreirano: 2024-10-22
Zabrana reklamiranja kockarnica - Podrška izmeni zakona
3506 Kreirano: 2024-07-11
Peticija da se sat na Železničkoj stanici U Novom Sadu zauvek zaustavi na 11:52 časova kao trajno sećanje na nastradale
258 Kreirano: 2024-11-14
Ukidanje odluke o prosečnoj ceni m2-osnovica za oporezivanje za 2025.godinu za Grad Sremska Mitrovica
184 Kreirano: 2024-10-30
ZAKUNI SE U ZAKON! Potpiši peticiju da neovlašćeno deljenje intimnih snimaka postane krivično delo
21862 Kreirano: 2024-03-07
Stanari za izgradnju novih parking mesta u ulicama Velizara Stankovića 1-4 i Vukasovićeva 84-88 i bližoj okolini
106 Kreirano: 2024-10-12
Srbija za neradnu nedelju
79 Kreirano: 2024-10-31
Peticija za novi park za pse na Starom gradu
73 Kreirano: 2024-10-24
Peticija za obnovu zgrade Sokolane
72 Kreirano: 2024-11-06
ОПСТАНАК ДРЖАВНИХ АПОТЕКА
6001 Kreirano: 2024-06-21
Zdravlje mladih ispred profita - Stop lakoj dostupnosti i promociji alkohola deci i mladima!
61 Kreirano: 2024-10-30
Peticija za human tretman i zaštitu pasa lutalica u Novoj Varoši
61 Kreirano: 2024-10-28
SENZORI ZA ŽIVOT DECE! DIJABETES REVOLUCIJA
15784 Kreirano: 2023-11-06
Петиција да се проф. др Кнежевић Душку укине притвор.
602 Kreirano: 2024-09-17
Peticija za zabranu pušenja u restoranima, klubovima i kafićima
47 Kreirano: 2024-10-28