Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Quoted post

Gost

2014-01-12 18:25

Upravo bila vest na Prvoj da niko jos uvek nije poslao zahtev za produzenje roka, ni SKONUS ni Studentski parlament kako je pisalo u nekom od novinskih clanaka pre par dana. 
Sve u svemu kazu dogovor jos uvek nije postignut o produzenju..sa kim?
Kazu da ce ili prodiziti rok ili omoguciti nam zavrsetak studija..pojma nemam kako ali sve se vrti oko prelaska na bolonju. Pri tome morali bi da platimo bodove za svaki polozeni ispit, ako i dalje postoji u programu, plus bi dobili nove bolonjske ispite koje bi naravno placali, kao i upis godine.
OK, odoh da prodam bubreg, ovaj koji mi jos uvek funkcionise, mali stan koji mi je ostao od roditelja, njih cu da izbacim na ulicu jer nema sanse vise da ih izdrzavam, i da nadjem bar jos dva posla da bih mogla da platim sve to.
Sramota!
Verujem da pokretaci peticije i gospodja Tereza rade na svemu ovome,ali vesti koje dolaze su ucestalije i cas ima nade cas nema. Svi smo napeti i nenormalno optereceni.. :(((((

Odgovori

Majka TEREZA

#963 BEZ PANIKE:

2014-01-12 19:37:42

#960: -

Molim Vas, ne samo Vas, već i sve ostale, BEZ PANIKE.

Nema razloga da kod svake medijske vesti reagujete panično, stresno, uplašeno. Zašto sebi nanosite dodatnu štetu, sada kada ste tako solidarni i imate svoj cilj i nekoga ko je spreman da taj vaš cilj pretoči stručno u zahteve koji su realni, objektivni, ostvarivi i mogući. Sve pratimo, mnogo toga znamo, u stalnom smo kontaktu i dogovorima, a za nekoliko dana ćemo moći da vam pružimo mnogo, mnogo više konkretnijih informacija.

Peticija mora da se širi, da se povećava broj upisanih i da se bude strpljiv još nekoliko dana.

Jedini sa kojima bi trebalo nadležni da razgovaraju smo svi mi: organizatori ove peticije, potpisnici iste i ja-pravna zastupnica, pa ih i ovom prilikom pozivam, ukoliko čitaju ove komentare (a mislim da ih čitaju mnogi iz zemlje, pa i nadležni), pozovite nas na razgovor ukoliko smatrate da smo vam potrebni. Lično mislim da ste imali mogućnosti i do sada da sami sve pokrenete i rešite  bez ove peticije, no kako niste, iz vama znanih razloga, mi smo tu, čekamo vaše pozive.