Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Gost

#851 Re: bojkot

2014-01-08 13:02

#846: kojo - bojkot

NE! To nikako, pa valjda treba da pokazemo zelju da zavrsimo tako sto cemo se truditi maksimalno i uciti. Nije lako, mnogi rade, imaju decu..razne muke..ali ako zelimo da nam produze rok, samo ce nam ici u prilog da smanjujemo broj ispita. Pa koliko god nekome ostalo 2, 3, 5, 7..bice miran jer ce imati dve godine produzetka. Jedan od argumenata je da ce ulaganjem napora, davanjem ispita i ovom borbom za produzenje, velika vecina zavrsiti mnogo ranije, pre isteka te dve dodatne godine. Ovako ako jos bojkotujemo ucenje, prijavljivanje i polaganje ispita, ni te dve godine nece pomoci mnogima.

Pamet u glavu, sedite ucite i verujte nasim kolegama pokretacima peticije i gospodji Terezi!

Sve ce biti ok! :)

Gost

2014-01-08 13:03

ma ko se slaze sa prelaskom na bolonju????? NE NIKAKOOOOOOOOOOO

Gost

#853 Re: Re: Re: Produženje

2014-01-08 13:10

#850: Solunci svih fakulteta - Re: Re: Produženje

pitanje za autore peticije, zasto se onda ne borimo da nas uopste ne prebacuju na bolonju , a ne za produzetak studija po starom?!

Solunci svih fakulteta

#854 Re: Re: Re: Re: Produženje

2014-01-08 13:14

#853: - Re: Re: Re: Produženje

Zato što je Srbija potpisala deklaraciju, zato što idemo u Jevropu, sve na tu vodenicu. Za produženje imamo argumente, među njima i izmjene zakona u Srpskoj i Crnoj Gori, a oni su produžili za 2 godine, to treba imati u vidu.

A ima još nešto na šta nam je skrenula pažnju gđa Tereza, ali nije za priču, bar ne dok ne postignemo ono što tražimo.

Gost

#855 Re: Re: Re: Re: Produženje

2014-01-08 13:22

Aman, ostavite vise pokretace peticije na miru sa pitanjima na koje je vec odgovoreno.

Oni imaju mnogo vise posla nego mi oko svega ovoga jos i spremaju ispite sto bih ja toplo preporucila svima.

Ucite i manite se bilo kakvih pitanja sada. Sirite link ka peticiji, obavestavajte kolege o tome i to je to.

Ako zelite prelistajte ovaj forum i mnoge odgovore cete naci.

Vasa Rešpekt

#856 Re: Re: Re: Re: Produženje

2014-01-08 13:23

Mi se i borimo da nas ne prebace na bolonju. Samo, ne možemo tražiti da naš status važi doživotno, jer to nam niko neće odobriti, moramo biti realni. Sagledajmo stvari objektivno. Produženje od 2 godine i jeste borba da ne pređemo na bolonju! Tražimo vreme da završimo po starom programu, prosto i jednostavno. Svi smo mi ovde na istoj strani i borimo se za isto. Samo, razumite i nas, po ceo dan sedimo za računarom i trudimo se da odgovorimo na sva pitanja, objavljujemo link peticije po svim mogućim stranicama, forumima i sajtovima. Pišemo mejlove, pokušavamo da stupimo u kontakt sa svakim ko bi nam mogao pomoći. Sređivanje potpisa je oduzelo i vreme i živce, trebalo je sve prebaciti u word, popraviti mala i velika slova, dopuniti, na to je kolega "Solunci svih fakulteta" mislio. Nema potrebe ni za kakvom tenzijom, svi se borimo da dođemo do istogcilja!

Da, na nama je da učimo i damo što više ispita, jer kada dobijemo produženje, sve je na nama. Budite uvereni da ćemo i tada imati pravnu pomoć oko tehničkih pitanja i rešavanja problema sa profesorima "inkvizitorima" kojih na svakom fakultetu ima i koji dodatno otežavaju situaciju.

Svi za jednog, jedan za sve!

Vasa Rešpekt

#857 Re: Re: Re: Re: Re: Produženje

2014-01-08 13:26

#854: Solunci svih fakulteta - Re: Re: Re: Re: Produženje

Kiolega, pod hitno onog psa pod ruku i u šetnju, HODAJ MIRNO, ja preuzimam štafetu! Hajde, ohladi glavu, znam kako ti je! :) :) Malo šale, da razbijemo tenziju.

Zaboravih, ŠIRITE VEST O PETICIJI! OPET JE POTPISIVANJE STALO. NE TREBA NAM JOŠ JEDAN ROGOBATAN I MALICIOZAN NASLOV U NOVINAMA DA BI SE POKRENULI, HAJDE DA SE SVI AKTIVIRAMO!

vodenicar

#858 manite se komentara

2014-01-08 13:38

Svi komentari vode vodu na istu vodenicu....Bolje da se angazujete i nadjete sto vise potpisnika peticije nego sto pisemo slicne komentare...
profesor koji je dugo studirao

#859 novinari,pomozite

2014-01-08 13:46

I ovi novinari kao da nisu studirali...ko zna koliko dugo?
Pomozite nasoj peticiji a ne ulizujte se vlastima...
Majka TEREZA

#860 RAZUMEVANJE MOLIM

2014-01-08 14:11

Draga deco,
Pre svega, SREĆNI VAM PRAZNICI KO IH SLAVI! Verujem da će vam ova godina biti uspešnija od prethodne zbog cilja za koji se borite, a koji neće ostati samo cilj, već će se pretvoriti u stvarnost.
Nisam više mogla da ćutim i čitam vaše komentare, pa se javljam zbog sledećeg:
Ako neko do sada sebi nije postavio sledeće pitanje, molim vas da ga i postavite i date odgovor, kako bi olakšali organizatorima i meni: Da li znate koliko vremena u toku dana, zdravlja, truda, znanja mi "trošimo" za zajednički cilj, koliko puta dnevno jedemo i da li stižemo da to radimo, koliko sati spavamo, da li imamo svojih privatnih problema i obaveza koje moramo rešavati u hodu? Da li znate koliko dugo traje ova "borba" i kako se nosimo sa svim napisanim u prethodnoj rečenici sve ovo vreme? Da li znate da pored ovih važnih životnih stvari mi ulažemo i naše lično materijalno dobro-novac za zajedničku stvar, a da nikada nismo to pomenuli, niti sada ja to činim da bih se žalila ili tražila od svih vas?
E, zbog svega ovoga i mnogo toga nerečenog jer, još nije vreme da vam sve kažemo i do najsitnijih detaljčića objasnimo, ne zbog vas, nego zbog "neprijatelja" koji veoma zainteresovano prati svaki naš potez, akciju, komentar... i može da "minira" ceo ovaj "projekat i borbu", POSLEDNJI PUT VAS MOLIM DA OSTAVITE MALO NA MIRU ORGANIZATORE, koji su u stalnom kontaktu sa mnom, DA IMATE RAZUMEVANJA ZA NAS I NAŠ ŽIVOT I DA NAM VERUJETE, PA OSTALO JE TOLIKO MALO VREMENA DA SVE VIDITE I ČUJETE, BUDITE "VELIKI" I URADITE SVE KAKO BI SE IZDIGLI IZNAD SVOJE ZNATIŽELJE, RADOZNALOSTI, NESTRPLJIVOSTI. To, je mali korak za vas, a veliki za nas. Bićemo rasterećeni i ostaće nam više vremena da privedemo kraju ono što smo započeli jer, sada ima najviše posla.
Od vas tražimo toliko malo-širenje peticije i skupljanje potpisa, a zauzvrat vam pružamo toliko mnogo što će se uskoro videti i čuti. Za sve je potrebno vreme, ne možete danas upisati fakultet i za dva meseca ga završiti, a vi tražite od nas upravo to-akcija je krenula sredinom novembra i za ovih dva meseca hoćete da vam se odgovori na sva pitanja (a i pored svih obaveza organizatori su toliko strpljivi da vam jedne iste odgovore daju po više puta, bar možete da pročitate sve komentare od prvog do poslednjeg i ne pitate iste stvari), da se sve odradi i da vi sutra dobijete izmenu Zakona. Izvinite, ali mi nismo madjioničari i nemamo čarobni štapić.
KO NAM VERUJE I IMA STRPLJENJA HVALA MU, KO NAM NE VERUJE I NEMA VIŠE STRPLJENJA, HVALA I NJEMU ŠTO JE DO SADA BIO SA NAMA. MI MORAMO, HOĆEMO I ŽELIMO DALJE, SVE DO CILJA I TAMO ĆEMO I STIĆI SA ILI BEZ PODRŠKE.
UKOLIKO NEKO OD VAS SMATRA DA SAM BILA OŠTRIJA U OVOM KOMENTARU, ZA RAZLIKU OD DOSADAŠNJIH, IZVINJAVAM SE, TO MI NIJE BILA NAMERA, SAMO MOLIM ZA RAZUMEVANJE I MALO MIRA I VREMENA, KOJE ORGANIZATORIMA I MENI SADA MNOGO ZNAČI. KO ŽELI OVO PRAVILNO DA RAZUME I SHVATI BIĆE MU JASNO SVE, PA I ONO ŠTA JE NAPISANO I IZMEDJU REDOVA.

Student sa Kosova

2014-01-08 14:21

Svaka cast na poslednjem komentaru majki Terezi...Poz sa Kosova ( Srbija)
PODRSKA

#862 PODRSKA

2014-01-08 14:29

Puna podrska organizatorima! Kada smo zajedno, niko nam nista ne moze! OSTVARICEMO SVE NASE ZAHTEVE, NECEMO DA PRELAZIMO NI NA KAKVU BOLONJU, NECEMO PLACATI HARAC!

Ovaj post je uklonjen od strane autora peticije (Prikaži detalje)

2014-01-08 14:44

Gost

2014-01-08 14:57

Super je ovaj komentar, malo manje postavljanja pitanja na koja su vec dati odgovori, na vecinu njih i po nekoliko puta, nego hajde neka svako razmisli da li je dovoljno doprineo ovoj akciji, odnosno peticiji. A naravno svima se zahvaljujem na ukazanoj podrsci.

2014-01-08 15:00

2014-01-08 15:03

2014-01-08 15:07

2014-01-08 15:09

2014-01-08 15:10

2014-01-08 15:12

2014-01-08 15:15

2014-01-08 15:19

2014-01-08 15:20

2014-01-08 15:22

2014-01-08 15:26