Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu
Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu
Gost |
#7012013-12-30 10:12Eh da, dosta surova realnost, ja kada razmislim i vratim se malo unazad tek onda shvatim zapravo neke ljudske osobine, ovo je jedan od dobrih primera : " mene se to direktno ne dotice, ne interesuje me " . Naime donekle ja i njih razumem, bar pokusavam, e sada koliko uspevam to je vec nesto drugo :) . Mada ja se potrudim vrlo cesto da uticem na njihovu svest, pokusavam da iznesem svoju argumentaciju. Konkretno u ovoj nasoj situaciji treba nam sto je moguce vise potpisnika i ne radi se o pojedinacnim okolnostima kao sto su vec ranije prethodnici istakli. Ne bitno je ko je malo stariji, a ko malo mladji, koliko je kome ostalo ispita do kraja i tome slicno, pa i ja planiram do tada svakako da okoncam studije, ali ovo nije pojedinacna stvar, nego se radi o pravu i ne zaboravite da smo zajedno mi svi u ovome ! |
Solunci svih fakulteta |
#7022013-12-30 10:43Kolege, ovde se ne radi samo o produženju roka, to je samo vrh ledenog brega. Zakon je faličan, obrazovni sistem škripi, sve je u rasulu. Vara se svako ko misli da će završetkom fakulteta, pa bilo to i u ovom neproduženom roku rešiti nešto. Pa zabraniše zapošljavanje u javnom sektoru, a šta mislite šta će još smisliti. Masteri za studente po starom, jesmo li sigurni da je to pitanje rešeno? I zato se treba boriti, boriti se na svaki način, makar to bio potpis, ali reci da si protiv nečega i da si za nešto. Ne razumem ljude, pogotovo ne akademske građane, koji pristaju na ulogu amebe, pristaju samo da daju, da ispunjavaju obaveze, a da ne traže prava i slobode koje im pripadaju. Svakodnevica koju živimo, pogotovo ova u Srbiji, zahteva angažovanog intelektualca. Angažovan intelektualac ne troši vreme nalazeći izgovore, on dela. Pa ukoliko i ne uspe, može da kaže: "Ja rekoh i spasih dušu." |
Gost |
#704 Re: MALO OPTIMIZMA2013-12-30 11:16Treba ih zamoliti da daju termine polaganja Kompanijskog, pre termina polaganja Trgovinskog u istom roku. Ovako je jako tesko poloziti Trgovinsko pre Kompanijskog. |
Dzoni |
#705 Re: Re: Re: Dobrodošli su svi koji studiraju mimo bolonje, pa koje god godine upisali!2013-12-30 12:17Ima dosta studenata po starom programu u Kragujevcu, mada mislim da nisu obavesteni o ovoj peticiji. Veliki broj ih je na pravnom- jer je Bolonja pocela da se primenjuje tek od 2009. godine. |
Gost |
#706 Re: Re: Dobrodošli su svi koji studiraju mimo bolonje, pa koje god godine upisali!2013-12-30 12:34 |
Gost |
#7072013-12-30 14:00Drzimo se svi zajedno, sirimo peticiju moramo da uspemo. Ako u Kg nisu obavesteni o peticiji, obavestite ih vi, sherujte peticiju na vasem forumu, saljite kolegama, zalepite na vasem fakultetu obavestenje o peticiji, ukljucite se u akciji. Neka svi budu obavesteni, ko je covek podrzace nas, bez obzira sto ce mozda diplomirati u skorijem roku ili ne. Budimo zajedno u ovome... Svi smo u haosu, to znam, ali budimo pesimisti, razmisljajmo pozitivno i sve ce biti u redu. ZAJEDNO SMO JACI, ZATO PRIKUPLJAJMO JOS POTPISE, to je ono sto je sada najvaznije i ono sto ce nam pomoci da uspemo! Pozdrav |
Gost |
#708 Re: Re: Re: Re: Dobrodošli su svi koji studiraju mimo bolonje, pa koje god godine upisali!2013-12-30 14:02#705: Dzoni - Re: Re: Re: Dobrodošli su svi koji studiraju mimo bolonje, pa koje god godine upisali! Obavestite vase kolege, nadjite nacina da saznaju za peticiju! Saljite im linkove, potpisi nam trebaju, to je ono sto je sada najvaznije... |
Gost |
#709 No passaran2013-12-30 14:27Ne znam da li je vec bilo: http://www.najstudent.com/vesti/veciti-studenti-traze-produzenje-roka-za-diplomu-46005 Bajata vest, a jos nije ni sasvim tacna. |
Gost |
#710 Re: No passaran2013-12-30 17:39Bilo je reci o ovome na nekoj od prethodnih strana. Procitajte tamo. |
Gost |
#7112013-12-30 17:43Kolege presli smo 3000, ajmo sto brze da sakupimo jos toliko potpisa :) , mozemo mi to . Svako od nas da obavesti samo jos po jednu osobu i eto nas 6000. |
Mnogo im hvala |
#712 Ako nisu hteli ili mogli da pomognu, nisu morali ni da odmazu - a sve za nase rodjene pare2013-12-30 18:32Slazem se da su trenutno nebitne licne (nepovoljne) okolnosti, ali treba napomenuti da su ovakvi nezakoniti postupci fakulteta mnogima dodatno iskomplikovali te iste okolnosti da su neki ili potupno odustali od studija, cak i s malo ispita do kraja, ili ih je obuzela ozbiljna malodusnost, cak i depresija. |
Gost |
#7132013-12-30 19:20Ne razumem ljude koji gledaju samo svoj interes, ostalo im 1-2ispita i ne zele da potpisu peticiju jer oni smatraju da ce diplomirati u sadasnje predvidjenom roku. Nikada ne znamo sta moze da krene naopako sa ta 2isp do kraja. Ucenje pod pritiskom je mucenje,a ne ucenje, zasto da sebi to radimo kad mozemo da se izborimo za nasa prava i bez pritiska zavrsimo fakultet. PS. I meni je ostalo 2isp do kraja, generacija sam 05, medju prvima sam potpisala peticiju i obavestila sve koje sam znala. Odkud znam kakve me zivotne okolnosti ocekuju do sept. i da li cu uspeti do tad da diplomiram,niko od nas to ne zna. A vi koji ne zelite da potpisete peticiju zbog malog br ispita, zamislite situaciju da dodje sept, ostao vam jos 1isp. i prebace vas na Bolonju. KAD VEC MOZEMO DA PROMENIMO STVARI, HAJDE DA TO I URADIMO,SIRITE PETICIJU DA SAKUPIMO STO VISE POTPISA. |
Gost |
#7142013-12-30 19:23Objavite peticiju na: https://sr-rs.facebook.com/NajStudent Pošto imaju veliki broj pratilaca. |
Gost |
#7152013-12-30 19:40Pokušajte na neki način sa objavom na Novostima ili Blicu, to je jedini način da se u najkraćem roku prikupi veliki broj potpisa. Pogrešno je fokusirati se samo na studentsku populaciju; ovde je presudno orijentisati se na opštu populaciju. Potrebno je da što veći broj ljudi čuje za ovo i posluži kao medijator; tako će vest najlakše i najbrže da stigne do onih kojima je ovo bitno. Nemojte izgubiti iz vida da su najveći broj starih studenata već više godina apsolventi, da su u dobroj meri izgubili kontakt sa fakultetom i kolegama, neki nisu više aktivni na fakultetu, tako da po menzama i čitaonicama možete da obavestite samo Bolonjce. |
Gost |
#7182013-12-31 13:14Kolege dobro nam ide. Za manje od mesec i po dana 3000 potpisa. Lepo se provedite u Novogodisnjoj noci, zaboravite na sve brige, pa od sledece godine da nam krene jos bolje i naravno da sakupimo jos puuuuunooo puno potpisa i da se zajedno izborimo za nasa prava. Sve najbolje prijatelji!!! |
Gost |
#7212013-12-31 14:06Svako dobro i u Novoj godini nam svima nama zelim da ostvarimo nas zajednicki cilj!!! Uzivajte u Novogodisnjoj noci i zaboravite na brige ;) Nadajmo se najboljem!! Pozdrav svima i ne zaboravljajmo da i dalje sirimo i potpisujemo peticiju! |
Gost |
#7222013-12-31 14:08i Majci Terezi zelim sve najbolje od srca i hvala joj puno, OGROMNO HVALA u ime svih nas!!! |
Gost |
#724 Re: Ako nisu hteli ili mogli da pomognu, nisu morali ni da odmazu - a sve za nase rodjene pare2013-12-31 15:52Pa upravo zato treba svi da potpisu. |
|
Светосавски проглас за спас Косова и Метохије: Не ултиматуму – не капитулацији!
NO to violation of Serbia - НЕ цепању Србије
Peticija za otkazivanje koncerta Jelene Karleuše za doček Nove godine u Kragujevcu
Слобода за Андреjа Гњота!
PETICIJA ZA SKIDANJE JOVANE JEREMIC SA NACIONALNE FERKVENCIJE
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
Zahtev za razoružanje Lojalista
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Peticija za očuvanje tradicionalnog grba fudbalskog kluba Dečić
ПОЗИВ ПАТРИЈАРХУ И САБОРУ: ОЧУВАЈМО ВЕРУ!
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
Podrška studentima! Ostavke čelnika UP!
7062 Kreirano: 2025-01-08
POKRETANJE POSTUPKA ZA ZABRANU DELOVANJA POLITIČKE STRANKE "SRPSKA NAPREDNA STRANKA"
3055 Kreirano: 2025-01-03
Петиција за одржавање јануарског испитног рока на свим факултетима у Србији
1341 Kreirano: 2025-01-08
Подршка запосленима у просвети
3667 Kreirano: 2024-12-30
ГЛАС НАСТАВНИКА - ПОДРШКА СТУДЕНТИМА
654 Kreirano: 2025-01-13
NECU SINDIKAT HOCU FORUM PREDSKOLSKE/OSNOVNE/SREDNJE SKOLE
597 Kreirano: 2025-01-14
STOP UKIDANJU TROLEJBUSA I PRIVATIZACIJI GSP-a!
1224 Kreirano: 2025-01-02
Pismo roditelja maturantkinja i maturanata Predsedniku Vlade Republike Srbije
326 Kreirano: 2025-01-13
Иницијатива грађана да Прокупље добије професионално позориште
2941 Kreirano: 2024-12-05
Podrška studentima
3044 Kreirano: 2024-12-06
Zahtev za razoružanje Lojalista
4020 Kreirano: 2025-01-01
Znanje i moral na prvom mestu. Podrška profesoru Vladimiru Dugaliću.
3610 Kreirano: 2024-12-26
Markov i Mašanov zakon
4364 Kreirano: 2023-09-14
DA SE ČUJE GLAS PRAVNIKA
446 Kreirano: 2025-01-04
Smena direktora Jovine gimnazije
1519 Kreirano: 2024-12-02
Roditelji protiv ZDRAVITAS-a
7299 Kreirano: 2024-11-18
Termalna Banja u VRBASU
29 Kreirano: 2025-01-13
Smeniti glavnog i odgovornog urednika Prvog programa televizije RTV
2557 Kreirano: 2024-12-24
ПОЗИВ ПАТРИЈАРХУ И САБОРУ: ОЧУВАЈМО ВЕРУ!
659 Kreirano: 2024-12-25
Петиција да се помире Нина Фимић и Урош Лазић
24 Kreirano: 2025-01-10