Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Gost

2014-01-01 09:47

Jako dobra ideja za produzenje roka zavrsetka studija,jos kada bi nam omogucili placanje apsolventskog roka u ratama,mislim da bi skoro svi veciti studenti zavrsili fakultet

Gost

#727 I.K.

2014-01-01 22:39

Brisite ove potpise sa Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu sa brojevima indeksa od 2006 pa navise, zato sto su to bolonjci. I tamo nas ima prilicno, a vidim da se slabo potpisuju. Smatram da je to zbog neobavestenosti, eto, ja za sebe mogu da kazem da sam "internet manijak" a tek sam skoro saznao za ovu peticiju. Srecno nam bilo!!!

Gost

#728 Re: I.K.

2014-01-02 07:32

#727: - I.K.

Kolega, objavite negde link ka ovoj peticiji, na forumu ili FB grupi Vaseg fakulteta ili napisite na papiru i okacite na neko vidno mesto na fakultetu..to je jedini nacin da Vase kolege budu obavestene.

Pozdrav i sve najbolje!  :)

Gost

2014-01-02 10:29

Ja sam se potpisala, studiram po sistemu 05/06. Ako moze neko da mi pomogne, imam jedno pitanje. Ako ja polozim sve ispite do septembra koji su mi ostali, a ostane mi samo diplomski, da li ja prelazim na bolonju ili ne? Pitanje je nevezano za peticiju ali me zanima. Znaci, sta se desava ako ostane samo diplomski rad? Hvala na odgovoru.
Majka TEREZA

#730 Re: ODGOVOR

2014-01-02 11:35

#729: -

Pošto diplomiranje podrazumeva da student položi odnosno odbrani i diplomski rad, što tada predstavlja okončanje studija, Vi i dalje ostaje student i po sada važećem zakonu o visokom obrazovanju, ako ne odbranite i diplomski do 01.10.2014.g. prelazite na drugi program studiranja koji psotoji na Vašem fakultetu, a onda znate šta sledi.

Ovaj post je uklonjen od strane svog pisca (Prikaži detalje)

2014-01-02 12:29

Gost

2014-01-02 12:36

Posto je prebacivanje na bolonju, koliko sam ja shvatila protivzakonito, jer mi imao prava da zavrsimo studije po statutu po kojem smo upisali,zasto se ne borimo da nas ne prebacuju na bolonju, ni sada ni za dve godine, a ne samo za produzenje roka studija?

Jedan od pokretača

#733 SREĆNA NOVA GODINA!

2014-01-02 13:29

Drage koleginice i kolege, pokretači petiije vam svima žele srećnu Novu godinu uz iskrene želje da dobijemo produžetak koji tražimo i što pre dođemo do diplome! Svako dobro vam želimo!

Ovaj post je uklonjen od strane autora peticije (Prikaži detalje)

2014-01-02 14:48

Gost

#735 Re: MALO OPTIMIZMA

2014-01-02 17:17

#682: - MALO OPTIMIZMA

Ovo poslednje nije sasvim tacno:prvobitni dogovor i skup jesu zavrseni neuspehom, ali iskreno sve je i bilo na brzinu dogovoreno, prema slobodnom vremenu pojedinaca i onako "na mah". A zaboravlja se da je bio jos jedan dogovor i drugi skup, istim povodom organizovan, krajem decembra, kada je prikupljen i veliki broj potpisa, kada se par ljudi jako zalozilio, a u vreme samog razgovora sa dekanom dosao je takodje prilican broj njih...Zasto svi to zaboravljaju-ne znam, verovatno je nihilizam i pljuvanje bolja varijanta. Zasto to nije uspelo-pisano je na prethodnim stranama, vrlo jasno i detaljno.

Dakle, solidarnosti ima, samo je potrebno angazovanje, da ne vuce svako na svoju stranu-uvek i svuda. Pa i kada postoje razlicita misljenja da se na to gleda kao na konstruktivnu raspravu, a na kao atak na nekakvo bozanstvo. I priliku da se dodje do najboljeg resenja. Uz uvazavanje svakoga i svega-tako retko...

Inace, zanimljivo mi je pisanije dekana Pravnog fakulteta, koji je veoma sklon tome da prica lepe, ali razlicite price, a spram toga sta bi sagovornik voleo da cuje...Probajte da ga poslusate, pa cete se i sami uveriti.

Svako dobro zelim i srecne praznike!

Gost

2014-01-03 11:32

Malo me brinu novi izbori,ako ih raspisu krajem januara ... pa dok se oni dogovore ko sa kime ce u vladu,pa ko ce koji resor da uzme,....
xyz

#737 Re:

2014-01-03 15:20

#736: -

Srecom ocekuje se ubedljiva pobeda SNS-a pa se nadamo da ce se nova vlada brzo formirati

Gost

2014-01-03 17:53

Treba misliti o svemu tome, ovde se prica koliko ja bar cujem o UZIMANJU RESORA, zatim o OSVAJANJU VLASTI, a ne o VESENJU VLASTI. To je bitna razlika i to ne samo leksicka, nego mozda i vise misaona, mozda cak i karakrerna. Citajuci knjizevna dela naseg cuvenog pisca Branislava Nusica slatko se nasmejem, medjutim na cas se samo malo osvrnem oko sebe taj slatki smeh se polako pretvara u blagu gorcinu. No da ne bih previse skretao sa teme, postovani mi imamo nase zahteve, nas cilj, nas put i sto je mozda i najvaznije jedinstvo, zajedno smo u ovome, zato hajde jos samo malo vise da se potrudimo u vezi sakupljanja potpisa, nema razloga za posustajanje !

Gost

#739 Re: Re:

2014-01-03 21:05

#737: xyz - Re:

Ne smemo cekati formiranje nove vlade,nas cilj najlakse mozemo ostvariti pred izbore... Zato ajmo kolege da prikupimo sto vise potpisa.

Gost

2014-01-03 21:45

Ljudi, otkriću vam toplu vodu,
ako želite da raširite ovu peticiju medijski, NAPRAVITE facebook GRUPU POD OBAVEZNO!

Dakle, nije dovoljno što imate link ka ovoj peticiji na stranici vašeg fakulteta, morate da smarate ljude, čak i one koji nisu najdirektnije povezani, sa facebook grupom.

Kada se u google-u ukuca "večiti studenti" ili "rok za večite studente" bitno je da izađe među prvih 5 rezultata pretrage i -eto (za početak) internet publiciteta

Gost

#741 Re:

2014-01-03 22:33

#740: -

Postoji grupa na fb,ali vidim da ima jako mali br ljudi u njoj...

Gost

#742 Re: Re: Re:

2014-01-04 13:33

#739: - Re: Re:

To i ja mislim. Nisam politicki analiticar, ali sam siguran da ce nova vlada (ako se sprovedu izbori), u prvoj godini povuci sve nepopularne mere!!!
Bojim se da bi ovo nase pitanje moglo biti reseno na takav nacin!

Solunci svih fakulteta

#743 Re: Re: Re: Re:

2014-01-04 14:06

#742: - Re: Re: Re:

Sa takvim stavom dobro smo ikako i živi. Batalite više priču o izborima, nema to veze sa nama. To je priča za malu decu i međusobno potkusurivanje koalicionih partnera. Mi imamo svoj cilj i idemo ka njemu čizmama od sedam milja. A Vladi je bolje da sluša svoj narod, da ne bi bilo kao u onim Gundulićevim stihovima - tko bi gori, eto je doli. Malo više vere u sebe i u sve nas. Do pobede!

Majka TEREZA

#744 BRAVO AUTORIMA

2014-01-04 15:22

#743: Solunci svih fakulteta - Re: Re: Re: Re:

Zaista ne mogu da shvatim i razumem zašto ovako mladi akademski gradjani sa toliko pesimizma i negativne energije okreću ili okrenu sve protiv sebe?

Zašto ste toliko okupirani izborima i samo o tome pišete u poslednje vreme?

Mi nismo nikakva politička stranka, opcija, udruženje i sl. da bi nas interesovalo da li će biti ili ne izbora, pa šta će biti ako bude ili šta neće biti ako bude ili ne bude bilo...

Hajde malo stvari da okrenemo u našu korist i posmatramo na ovaj način: Divno je ukoliko se ove dve stvari poklope (naša peticija i izbori), pa u tom slučaju se i naša šansa povećava jer, svaka stranka koja drži do sebe i želi pobedu na izborima učiniće sve da ovoliki broj biračkog tela bude na njihovoj strani (postoje nezvanični podaci, pošto i fakulteti ne raspolažu tačnim brojem, da po starom programu u zemlji studira oko 30.000 studenata), gde ne spadaju samo potpisnici peticije, već i oni koji iz njima znanih razloga ne žele ili ne smeju da se potpišu, koji nisu još čuli za ovu peticiju, mnogi su već oženjeni i udati, te imaju još jednog punoletnog člana za glasanje, a tu su i njihovi roditelji, tako da se radi o ogromnom broju biračkog tela, koje nije nikako za zanemarivanje. I pozicija (stranke na vlasti) i opozicija će se u vreme izbora i te kako zainteresovati za našu stvar i želeti nas na njihovoj strani. IZBORI SU NAŠA ŠANSA I VETAR U LEDJA, A NE KRAH OVE AKCIJE.

Zašto ste posustali, gde su potpisi, da li je svako od vas učinio minimum napora, truda i založio se dovoljno da bude što više potpisa?

Ja smem slobodno, i to javno, da izjavim da sam ponosna na sebe i sve što sam učinila i činim za sve vas i savest mi je mirna. Neka se svako od vas tako oseća i to je znak da smo već pobednici, što će uskoro početi kroz konkretne rezultate i da se dokazuje, tako da ćete imati prilike da sve vidite ili čujete.

Gost

2014-01-04 17:43

Ljudi koji su zakasneli sa studijama iz razlicitih razloga vec imaju dovoljno problema sa integracijom u ovom drustvu, kako na poslovnom planu tako I na privatnom,te je nepotrebno jos dodatno otezavati stvari.Moze se polemisati o naknadama,ali rok treba da se produzi svakako.

Gost

#746 Re: BRAVO AUTORIMA

2014-01-04 23:46

#744: Majka TEREZA - BRAVO AUTORIMA

Poenta svih tih poruka (vezanih za izbore) je upravo to.
Da ne dozvolimo da nas to sputa, vec da to iskoristimo u svoju korist!

Gost

#748 Re:

2014-01-05 10:01

#747: -

"Dugogodišnji studenti koji su fakultete upisali pre uvođenja "Bolonje" imaju rok do 30. septembra 2014. da diplomiraju, u protivnom će biti kao i da nisu studirali, odnosno studije im propadaju. Ukoliko do tada ne steknu diplomu, gube status studenta i moraju da upišu fakultet ispočetka, rekao je Tanjugu predsednik Studentskog parlamenta Univerztieta u Beogradu (UB) Andrijan Lemut."

i kako sad da neko ko ima mali milion problema,muka pored fakulteta, da ne panici posle ovakve vesti :(((((

Gost

#749 Re: Re:

2014-01-05 10:06

#748: - Re:

"Fakulteti pojedinačnim merama mogu da pomognu studentima kojima su ostali ispit ili dva do završetka studija."

znaci postoji ipak neka mogucnost i pored ove peticije

mislim da ce ovo uspeti

Gost

#750 ricma

2014-01-05 10:21

Nisu pomenuli peticiju pa sam napisao u komentarima i stavio link, samo ne znam da li ce blic da objavi komentar