Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu
Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu
Ovaj post je uklonjen od strane autora peticije (Prikaži detalje)
2013-12-21 01:54- Date of removal: 2013-12-21
- Razlog uklanjanja: Razgovarano o tome i stavljeno ad acta.
Gost |
#477 Re: Kolarov2013-12-21 07:10Nije Kolarov, već Kobilarov. |
Solunci svih fakulteta |
#478 Re: Re: Kolarov2013-12-21 07:26Vaš predlog se usvaja. Da ne bismo bespotrebno raspipali energiju, moraćemo pristupiti iznuđenoj "cenzuri".
Dakle, pre nego što se oglasite, prelistajte koju stranicu, vidite o čemu se pričalo, polemisalo, ovako se vrtimo u krugu. Hvala! |
Ovaj post je uklonjen od strane svog pisca (Prikaži detalje)
2013-12-21 15:16- Date of removal: 2013-12-21
- Razlog uklanjanja:
Ovaj post je uklonjen od strane svog pisca (Prikaži detalje)
2013-12-21 15:28- Date of removal: 2013-12-21
- Razlog uklanjanja:
Gost |
#482 Re:2013-12-21 15:31Potpuno tačno! Moja koleginica je morala da radi i da s budžeta, kao odličan student, pređe na samofinansirajuće jer samofinansirajući nisu toliko bili obavezni da redovno dolaze. Da nije radila, ne bi imala novca za život, ali ni za (samo)finansiranje studija koje bi joj bile besplatne da nije morala da radi! To je glavni apsurd ovde u Srbiji! Ne radiš - ne možeš da živiš, a kamoli da studiraš. Radiš - nemaš vremena za studije. Nekako je uspela da završi studije koje su se otegle, ali samo zato je uspela jer je studirala i živela u Beogradu, a posao joj je bio na desetak minuta od fakulteta. Moja situacija je slična, s tim što nije bilo prelaska na samofinansirajuće, ali nije bilo ni diplomiranja - živim u jednom mestu, povremeno radim u tom ili drugom mestu, a studiram u trećem. Trenutno ne radim i ne vidim kako mogu da rešim postojeće stanje osim da dobijem sedmicu na lotou. Studiranje na daljinu bi poprilično rešilo problem studentima koji su se našli u ovakvim problemima. |
Gost |
#4832013-12-21 19:07bravo ljudi samo napred,ako nista svi pred skupstinu sa lopatom,ne kostamo drzavu nista i nek nas ostave na miru,mi za razliku od njih nismo imali titovo vreme besplatnog skolstva,pa posto radimo da bi studirali i preziveli minimalno sta bi trebali to je da nam ne staju na muku,a i kad bi presli na novi program odakle nam pare za to,a da ne pricam ponovo slusanje i neceg za sta ce neko mozda nekad reci pa i ti ispiti nevaljaju jer tako i nama planiraju da ukinu neke ispite za koje su nas mrcvarili... do pobede |
Gost |
#487 Re: Dobrodošli su svi koji studiraju mimo bolonje, pa koje god godine upisali!2013-12-21 20:09#381: Jedan od pokretača - Dobrodošli su svi koji studiraju mimo bolonje, pa koje god godine upis Univerzitet u Pristini ( Kosovska Mitrovica), studenti su upisivali fakultet i 2007/2008 . i 2008/2009.godine po starom nastavnom planu i programu i kaci nas ovaj "novi zakon"....cisto da obavestim pokretace, Prirodno matematicki fakultet Pravni fakultet Ekonomski fakultet Filozofski i filoloski A mozda i ostali,ako neko zna neka napise,ovi su provereni. |
Gost |
#4902013-12-22 18:53Nista bolje nije moglo da se desi,hvala vam za ovu ideju,vec je pocela da me hvata panika zbog isticanja vremena. Podrzavam u potpunosti! |
Gost |
#4912013-12-22 19:18Samo neposustajati sada sa prikupljanjem potpisa, hvala i od mene organizatorima, potpisnicima, medijima koji su nas do sada ispratili, a takodje i onima koji nas podrzavaju ! |
Gost |
#495 4952013-12-23 14:17Na Ekof-u Beograd, upucen je dopis ministarstvu za produzenje roka do 2015....navodno je inicijativa na nivou svih fakulteta |
Gost |
#496 Re: 4952013-12-23 15:00ne kapiram...ko je uputio dopis?fakultet? |
Gost |
#497 Subjekt2013-12-23 15:04Na Ekonomskom fakultetu u Nisu, za prelazak nas studenata koji studiramo po starom nastavnom programu na bolonju traze punu cenu skolarine (sto je oko 700eura) bez ikakvih rata,odjednom! Posle toliko godina placanja skolarine, ispita, kolokvijuma(u cemu smo verovatno jedini u zemlji!) i trenutnog ne placanja ulaska u toalet (mada posle ovolike pljacke coveka od strane necoveka ne bi me zacudilo da i to uvedu u svoj cenovnik!) za 10tak ispita do kraja mi njima moramo da platimo toliki novac,odjednom,kao da je to cifra od 7 ili 17eura! Sramotno! Porazavajuce! Pored toga,profesori koji za nas misle da smo nesposobnjakovici i glupaci, umesto da spuste kriterijum prilikom ispitivanja, na ispitima su sve gori i gori navodeci da smo mi imali vremena da dajemo ispite,jer smo tolike godine na fakultetu i niko nam nije kriv osim nas samih, pa nemamo prava da trazimo bilo kakve ustupke! U svoj toj zbrci,ova peticija mi je jedina nada...hvala vam i nadam se da cemo uspeti!!! :) |
Gost |
#4982013-12-23 15:19Zasto bismi mi bili okarakterisani kao glupi i nesposobnjakovici kada je cinjenica da zivimo u zemlji sa pomerenom stvarnoscu?! Pocetak mog studiranja obelezen je bombardovanjem Srbije i moja trauma nije prestala sa prestankom bombardovanja. Trebalo je vremena za mentalni oporavak. Ne shvatam tu drskost, to glumljenje normalnog, to zatvaranje ociju pred stvarnoscu. STA JE NAMA OVA DRZAVA PONUDILA DA BI NAS TRETIRALA NA TAKAV NACIN?! Nismo mi nesposobnjakovici vec izgubljena generacija! I treba da ih je stid! Da li ce nam svima biti obezbedjena radna mesta, te nas ovoliko anatemisu sto kasnimo sa diplomiranjem? Kakva sramna zamena teza!!! |
Gost |
#499 E svasta ...2013-12-23 15:23Cuo sam da je na poslednjoj odrzanoj studentskoj konferenciji univerziteta Srbije (bilo valjda juce)''odluceno''da nece biti produzavanja roka vec prebacivanje na bolonju. Ne znam ni kakve su to i cije ''odluke'' a i ovo sto pominjete u prethodnim postovima, zvuci kao onaj nekakav vec pominjani rok od godinu dana (vrabac u ruci), malo zbunjujuce sve ovo zvuci...no drzimo se svoje putanje. Pozdrav. |
Gost |
#500 Re: E svasta ...2013-12-23 16:03Kako studenti (kakvu god funkciju imali na univerzitetu) mogu da donose takvu odluku? Jedino mogu da odluce da ne podrze ove nase zahteve, a neko je na nekoj od prethodnih strana i upozorio na to da u tim vaznim studentskim telima su ugl bolonjci koji ce se naravno boriti za svojih "48 bodova" iako je bolonja uvedena pre valjda 7 godina, vrlo uspesno! o_O Da li je ovo jos jedna od provokacija da se uznemire studenti koji studiraju po starom programu? Pa gde ce im dusa.. :( Nisam razumela sa kog fakulteta je poslat taj dopis? Kad bi sad svaki fakultet slao dopise pojedinacno, a nece svaki da salje..nastao bi haos. Svi zajedno!!!! |
|
Светосавски проглас за спас Косова и Метохије: Не ултиматуму – не капитулацији!
POKRETANJE POSTUPKA ZA ZABRANU DELOVANJA POLITIČKE STRANKE "SRPSKA NAPREDNA STRANKA"
Peticija za otkazivanje koncerta Jelene Karleuše za doček Nove godine u Kragujevcu
Слобода за Андреjа Гњота!
PETICIJA ZA SKIDANJE JOVANE JEREMIC SA NACIONALNE FERKVENCIJE
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
Zahtev za razoružanje Lojalista
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Peticija za očuvanje tradicionalnog grba fudbalskog kluba Dečić
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
PETICIJA RODITELJA ZA POVRATAK U ŠKOLU
44522 Kreirano: 2025-01-18
Zahtev za uvođenje 15 minuta tišine u zvaničan program Svetosavskog bala u Beču
1351 Kreirano: 2025-01-23
Povećanje koeficijenata vannastavnom osoblju sa 4. i 6. SSS u osnovnim i srednjim školama
3585 Kreirano: 2025-01-18
POKRETANJE POSTUPKA ZA ZABRANU DELOVANJA POLITIČKE STRANKE "SRPSKA NAPREDNA STRANKA"
4567 Kreirano: 2025-01-03
Podrška đacima kolektiva Zrenjaninske gimnazije
487 Kreirano: 2025-01-23
Oslobodimo Crveni krst Pančevo
452 Kreirano: 2025-01-27
Podrška studentima od strane pripadnika IT zajednice
464 Kreirano: 2025-01-20
„Podrška štrajku prosvetnih radnika i njihovim pravima“
569 Kreirano: 2025-01-20
Podrška studentima od pripadnika MUP-a!
176 Kreirano: 2025-01-28
Inicijativa planinara: Poziv PSS da podrži zahteve studenata u Srbiji
158 Kreirano: 2025-01-28
Podrška i solidarnost sa novovaroškim prosvetnim radnicima i studentima
125 Kreirano: 2025-01-22
Vraćanje pređašnjeg rasporeda obroka u vrtićima ,,Radosnog detinjstva "
796 Kreirano: 2025-01-17
ПЕТИЦИЈА ЗА ИЗГРАДЊУ И РЕНОВИРАЊЕ ТРОТОАРА У БОЛЕЧУ – СМЕДЕРЕВСКИ ПУТ ДО ОСНОВНЕ ШКОЛЕ БОЛЕЧ
95 Kreirano: 2025-01-26
Иницијатива грађана да Прокупље добије професионално позориште
3202 Kreirano: 2024-12-05
Podrška prosvetnim radnicima u borbi za bolje društvo - OŠ "Vladimir Rolović"
133 Kreirano: 2025-01-21
Подршка запосленима у просвети
3933 Kreirano: 2024-12-30
Podrška studentima
3210 Kreirano: 2024-12-06
Sloboda za Dunavski park - Ledenu šumu izmestite na drugu lokaciju
83 Kreirano: 2025-01-20
Podrška studentima! Ostavke čelnika UP!
7197 Kreirano: 2025-01-08
Zdravstveni radnici - podrška studentima i poziv zdravstvenim sindikatima na štrajk
1577 Kreirano: 2024-12-18