Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Quoted post

Gost

#497 Subjekt

2013-12-23 15:04

Na Ekonomskom fakultetu u Nisu, za prelazak nas studenata koji studiramo po starom nastavnom programu na bolonju traze punu cenu skolarine (sto je oko 700eura) bez ikakvih rata,odjednom! Posle toliko godina placanja skolarine, ispita, kolokvijuma(u cemu smo verovatno jedini u zemlji!) i trenutnog ne placanja ulaska u toalet (mada posle ovolike pljacke coveka od strane necoveka ne bi me zacudilo da i to uvedu u svoj cenovnik!) za 10tak ispita do kraja mi njima moramo da platimo toliki novac,odjednom,kao da je to cifra od 7 ili 17eura! Sramotno! Porazavajuce!
Pored toga,profesori koji za nas misle da smo nesposobnjakovici i glupaci, umesto da spuste kriterijum prilikom ispitivanja, na ispitima su sve gori i gori navodeci da smo mi imali vremena da dajemo ispite,jer smo tolike godine na fakultetu i niko nam nije kriv osim nas samih, pa nemamo prava da trazimo bilo kakve ustupke!
U svoj toj zbrci,ova peticija mi je jedina nada...hvala vam i nadam se da cemo uspeti!!! :)

Odgovori

Gost

2013-12-23 15:19:30

#497: - Subjekt

Zasto bismi mi bili okarakterisani kao glupi i nesposobnjakovici kada je cinjenica da zivimo u zemlji sa pomerenom stvarnoscu?! Pocetak mog studiranja obelezen je bombardovanjem Srbije i moja trauma nije prestala sa prestankom bombardovanja. Trebalo je vremena za mentalni oporavak. Ne shvatam tu drskost, to glumljenje normalnog, to zatvaranje ociju pred stvarnoscu. STA JE NAMA OVA DRZAVA PONUDILA DA BI NAS TRETIRALA NA TAKAV NACIN?! Nismo mi nesposobnjakovici vec izgubljena generacija! I treba da ih je stid! Da li ce nam svima biti obezbedjena radna mesta, te nas ovoliko anatemisu sto kasnimo sa diplomiranjem? Kakva sramna zamena teza!!!

Gost

#511 Re: Subjekt

2013-12-23 19:22:05

#497: - Subjekt

To je tacno, i ja studiram na Ekonomskom fakultetu u Nisu, cak i ispiti koji su mogli da se polazu iz delova sad vise ne moze, ne dozvoljavaju nam ni na kolokvijume da izadjemo i ako je donesena odluka da studentima po starom dozvole polaganje kolokvijuma, mi im ipak samo "pravimo guzvu", neki prof kazu da su odavno zavrsili sa starim programom..........