Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Quoted post

Solunski
Autor peticije

2014-05-02 06:39

Znate šta, mogu ja ovo fino i da zaključam, pa gledajte RTS i čekajte da tzv Javni servis svih građana objavi vest o produženju. Stvarno su pojedinci nemogući. Aman, ljudi, možete li vi shvatiti da neke stvari ne možemo reći iz prostog razloga što bi to bacilo senku na ovaj naš pokret, nazovite ga kako hoćete, iako smo u startu isticali njegovu apolitičnost i činjenicu da smo iznad bilo kakvog stranačkog nadgornjavanja. Pa zar treba da nam kače kojekakve etikete, kao da ne znate koliko je bilo provokatora pred izbore koji su nas svakodnevno častili i nazivali junošama raznorazih stranaka. Pa zar mislite da ovo niko ne čita? Ako sam dobio inormaciju iz prve ruke da ovo čitaju, na primer, sekretari katedara na određenim fakultetima, pa zar mislite da ne čitaju i mnogi drugi koji direktno odlučuju o našoj sudbini? I sad sam ja bahat što ko papagaj ponavljam šta ne bi trebalo da se nađe na ovim stranicama i što brišem takve sadržaje. Pozicija, opozicija, prozivanja, politika, tome ovde nije mesto. Dalje, energetski vampirizam nam tek nije potreban. Mračenje, lamentiranje, crnjenje, posipanje pepelom, svakidašnja jadikovka koju neki od vas serviraju biće skinuta sa menija. To su pravila igre i svi ste ih prihvatili u startu. Izvinite ako ću zbog toga ispasti tiranin, ali gđa Lidija i pokretači žele da i onu praznu čašu vide kao punu, jer samo sa tom verom možemo uspeti u ovom našem naumu. I da me opet ne biste prozivali, ta čaša je negde u novembru prošle godine možda i bila prazna, ali od tada je u nju sakupljeno dosta tečnosti. Oni koji kažu da to nije tako, jednostavno ne govore istinu. Hej, bre, pa krenuli smo pre Nove godine, i to od nule, shvatate li vi koliko smo pobedili srpski mentalitet? Gđa Lidija vam je rekla kakva je bila situacija u Crnoj Gori, par dana pred kraj roka su im produžili, a ovde se čupa kosa na početku maja, iako smo opet ko papagaji objašnjavali kako ide procedura i kad otprilike možemo očekivati da se sve reši u našu korist. Izvinite, ali meni su takvi stavovi izuzetno egoistični. Kao da pokretači nemaju isti taj rok, kao da nas se to ne dotiče, eto, samo nekolicina vas nama otvara oči, a mi slepi i gluvi, kao u Domanovićevoj pripoveci, vodimo narod u propast. I svako naše objašnjavanje, pojašnjavanje, molba da shvatite koliko je ovo, žargonski rečeno, cimanje kojeg niko nije hteo da se poduzme, prikazuje se kao potreba da nam neko ide niz dlaku, da nas tetoši, piše ode i govori kako smo mi super. Ni to nam ne treba. Lovorike nam ne trebaju, da su nam trebale, išli bismo imenima i prezimenima i ne bismo se skidali s malih ekrana. No, nekima i to smeta, što smo, zaboga, inkognito. Pa takve ću uputiti na koji redak iznad, hint: onaj deo o sekretarima.

Forum se pravi zbog nekih od gore nabrojanih razloga, ali i zbog činjenice da naši problemi ne prestaju produženjem roka. Nešto je do države, a nešto je do vaših matičnih fakulteta. Produženje roka je samo jedna bitka, to smo vam rekli na početku. U tom smislu treba shvatiti budući forum kao mesto na kome ćemo dogovarati dalje akcije, razmenjivati informacije, ukazivati na problema na raznim fakultetima i pokušati da ih rešavamo, a nije zgoreg pokazati malo solidarnosti, podeliti zrnce empatije i altruizma. Naravno, ko misli da mu to nije potrebno, da je produženje ostvarenje svih njegovih/njenih želja, srećan mu put. Na kraju ćemo svi stići do cilja, ovako ili onako.

Apropo fb grupa, već postoje dve:

https://www.facebook.com/pages/Peticija-za-produzenje-roka-za-zavrsetak-studija-po-starom-programu/1523420727883271?fref=ts

https://www.facebook.com/groups/1423501481210458/?fref=ts

Odgovori

Gost

#4749 Re:

2014-05-02 07:30:31

#4748: Solunski -

Solunski,imas moju podrsku za svaku napisanu rec.I svaka cast na zivcima...Covek je sam sebi najveci neprijatelj,a pojedinci ovde svakoga dana to i potvrdjuju...DO POBEDE!

Kiko

#4751 Re:

2014-05-02 10:06:43

#4748: Solunski - I sad sam ja bahat što ko papagaj ponavljam šta ne bi trebalo da se nađe na ovim stranicama i što brišem takve sadržaje.

Naprotiv Solunski, samo briši. Ne treba nam mračenje i provokacije. Podrška!

Ovaj post je uklonjen od strane autora peticije (Prikaži detalje)

2014-05-02 13:22:00