Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Solunski
Autor peticije

#3901 Re: jv

2014-02-28 07:13

#3899: - jv

Ima, izbori su 16. marta. :))

Ovaj post je uklonjen od strane administratora stranice (Prikaži detalje)

2014-02-28 12:25

Gost

2014-02-28 13:58

Navedite sve podatke koji se traze u peticiji!Em,malo ljudi potpisuje dnevno,pa jos i ne upisuju sve podatke!Kolege,sirite peticiju!

2014-02-28 22:06

Учитељ

#3906 Re: Учитељ

2014-02-28 22:13

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/446176/Studenti-najavljuju-Posle-izbora-idemo-na-ulice
јесмо ли и ми убачени тзв. Вечити студенти о изменама закона о образовању? Поздрав за све потписнике петиције.

Gost

#3907 Re: Re: Учитељ

2014-03-01 01:42

#3906: Учитељ - Re: Учитељ

Jesmo,druga tacka se odnosi na produzenje studiranja za stare studente.Kolega imate sve detaljnije na prethodnim stranicama objavljeno ili ako vam je jednostavnije mozete pogledati na sajtu ministarstva.Nadamo se svi da ce odmah po formiranju skupstine i izmena doci na glasanje te da ce ista biti i izglasana.O tome cemo biti blagovremeno obavesteni od strane gospodja Lidije i pokretaca peticije,takav je bio dogovor.

2014-03-01 10:49

Учитељ

#3910 Re: Re: Re: Учитељ

2014-03-01 22:23

#3907: - Re: Re: Учитељ

Хвала пуно. Велики поздрав свима и наравно до остваривању циља.

2014-03-01 22:29

Gost

2014-03-03 10:10

U cilju uspesnog zavrsetka "starijih" studenata po starom studijskom pogramu, smatram da bi bilo od velike vaznosti produziti rok za zavrsetak. U drugacijem slucaju ostao bi veliki broj stucnjaka koji mogu pomoci ovoj drzavi bez diplome, bez obzira na duzinu njihovog studiranja, jer svako ponaosob je imao neke razloge zbog kojih nije na vreme zavrsio studije(da ne zalazimo u to, ipak su to neki licni razlozi). Veliki broj strucnjaka bi ostao prakticno na ulici, bez mogucnosti za zaposlenjem, a svi znamo da je "vrlo lako" doci do zaposlenja u ovoj drzvi i nekog normalnije zivota. Inace ce veliki broj tih ljudi, ukoliko im se pruzi prilika otici oz zemlje, kao sto je to slucaj poslednjih 20 godina i vise. I time je cela drzava ostecena, a da ne pominjemo naredna pokolenja. Sve u svemu, ZA, za produzetk roka za zavrsenje studija po starom programu na svim fakultetima Univerziteta u Srbiji. Hvala unapred!
coaaaa

2014-03-03 10:22

postovane kolege,koliko potpisa je potrebno da bih peticija dosla u skupstinsku proceduru?unapred hvala

2014-03-03 13:20

Apsolvent

#3915 Re:

2014-03-03 19:30

#3913: coaaaa -

Peticija je jednoglasno usvojena na jednom odboru (imas na prethodnim stranama o toj sednici), sada taj odbor treba da podnese predlog vladi a ona skupstini koja usvaja izmenu zakona.

P.S. Ajmo, ajmo, nemoj da jenjava potpisivanje!

2014-03-04 02:10

Gost

2014-03-04 13:05

Evo kakav haos vlada. Sada i oni potpisuju peticiju zbog solidarnog poreza i zbog mase asistenata i saradnika koji su tu na odredjeno vreme. Zbog ovog zakona nece moci da se produzi ugovor nekima od njih. To u praksi samo znaci da ce profesori raditi svoj posao koji im sad obavljaju asistenti a oni rade projekte za debele pare, rade na drugim faklutetima, sede po agencijama...Kako profesor moze sa se posveti punom radu sa studentima ako radi na vise fakulteta? Nikad ih nema na konsultacijama, uvek asistenti, nema ih na predavanjima uvek asistenti i na kraju me i asistent pita. Ionako je previse "kadra" na gotovo svim fakultetima. Treba sprovesti sveobuhvatnu reformu i da na katedrama ostanu samo oni koji su zaista profesori i pedagozi u pravom smislu te reci. Ne treba gradjani Srbije da finansiraju one kod kojih je prolaznost manja od 50%. To znaci da takvi ne znaju da predaju cim toliki broj studenata padne. I da se fakulteti vrate pod okrilje drzave. Ako ih drzava finansira, drzava treba i da se pita oko svega. Narocito oko visine skolarina. MALOPRE JE BILO NA TV PRVOJ DA UKOLIKO SE OVAJ NJIHOV PROBLEM NE RESI POZITIVNO DA CE FAKULTETI SAMOINICIJATIVNO MORATI DA ISPISUJU ODREDJENI BROJ STUDENATA. Pa da li su oni normalni? Evo pogledajte i sami.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=03&dd=02&nav_category=12&nav_id=818521

Gost

#3918 Re:

2014-03-04 13:44

#3917: -

Shvatam da je zakon usmeren da spreci tezgarenje sa jedne strane dok sa druge strane mladi naucnici ne mogu da se zaposle dok profesori sa vezama tezgare na po 4 fakulteta i ni na jednom ne rade posao kako treba jer su uvek u zurbi.

2014-03-04 14:06

2014-03-05 03:07

položen ispit

2014-03-05 08:18

Juče sam položila jedan vrlo težak ispit, idemo dalje, nema stajanja!!! Svi se nadaju produženju roka, mnogo kolega sam srela koji su se pokrenuli i uče, ali pošto su svi u radnom odnosu nadaju se produženju, inače ne mogu stići!!! A para za bolonju nemaju, svi su iz unutrašnjosti, pod kreditima za stan, podstanari, bore se za goli život....samo produženje roka ih spašava!!!

2014-03-05 12:30

Gost

2014-03-06 10:21

Iskreno cestitam na polozenom ispitu. Lepo je cuti dobru vest. Inace treba se nekako dodatno aktivirati, posto mi se cini da potpisi u ovo poslednje vreme slabije pristizu !
Izaberite nadimak

#3925 Subjekt

2014-03-06 12:53

Malo jenjava potpisivanje, jer je produženje roka vrlo izvesno i gotovo sigurno. Inače ovo je gotovo pa 1/3 studenata na peticiji od broja koje je ministarstvo objavilo, malo li je za 4 meseca, a pri tom bez propagande, reklame i sveopšteg pozivanja na potpisivanje. Jednostavno bilo je veliko interesovanje i želja za nastavak studija i završetak po starom programu. Ljudi su sami tragali, baš kao i ja...Par njih na mom faultetu nije znalo za ovo a stalo im je do produžetka isto koliko i meni i svima, pa sam ih uputila da potpišu.
Tako da smo mi odlični u ovoj peticiji, s obzirom na našu brojnost.