Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

student

#1477 i zakon je na nasoj strani

2014-01-22 22:30

Zakon o visokom obrazovanju - Paragraf Lex
www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_visokom_obrazovanju.html‎

2) dva člana iz reda profesora strukovnih studija, na predlog Konferencije ...... Studentu se na lični zahtev može produžiti rok za završetak studija, u skladu sa ...

Gost

#1478 Re:

2014-01-22 22:40

#1476: -

Hahaha, kad mogu da razmisljaju o produzenju skolske godine,mogu malo da se pozabave i nasim problemom. Resice se sve u nasu korist, imajmo vere i samo napred. Studenti su se uvek borili i dobijali resenje problema u svoju korist,izboricemo se i mi, ne trazimo nista ne realno...

povratak otpisanih

#1479 Re: Re:

2014-01-23 06:25

#1451: - Re:

Draga moja koleginice, tacno razumem o cemu primas.... Moja draga docimerka je svojevremeno na mom fakultetu kupila ispit za muzicku liniju, veceru i jos po nesto(muzicku liniju jer profesoru tada nisu trebale pare)..a ja sad uz rad spremam taj isti ispit, koji je sad jos obimniji,a sta cu..ja nisam imala za muzicke linije,vecere i "ostale stvari"...Samo sto je najcrnje u celoj prici ta ista je sad direktor jedne banke i lepi nam epitete tipa glupaka i ostalih..pa ne mozemo svi biti "pametni bankari" sa kupljenim diplomama i ispitima..i sto ti kazes, kako da se motivisemo da ucimo, kad i sami znamo kako se stvari odvijaju oko nas....ali opusteno, zavrsicemo mi i ovo ja se iskreno nadam, posteno i dostojanstveno i ubedjena sam da pre ili kasnije zivot sve to kompenzuje na neki nacin...

Želim svoju diplomu!

#1480 Želim da završim fakultet!!!

2014-01-23 10:14

Kada bi nas vlada podržala, bile bi nam rešene muke, pa bar još godinu da nam daju!!! To bi nas izvuklo iz ove situacije!
Svi možemo za to vreme da uspemo! Zahvalnost do neba bi imali od mene!!!
Mogu za tih godinu dan produžetka i fakulteti da se aktiviraju malo po pitanju nas, da nam izadju u susret i daju mogućnost. Da urade i ono što je ministar predložio, ne da se to predlaže pred kraj roka koji su postavili. Kada nisu to ranije uradil neka bude ta godina produžetka za te mere pomoći.
Dala sam otkaz posle 8 godina rada i to ugovor za stalno je bio. Sada sam u situaciji da ne moram da radim par meseci i mogu da izdržim po pitanju finansija. Ali fali mi još ta jedna godina, jer se bojim da neću stići do septembra. Lakše bi mi bilo da učim, bila bih pod manjom tenzijom.
Ovako učim i pitam se da li ću stići, ne mogu da spavam noću, legnem, razmišljam i uhvati me panika.
Zaista želm da završim svoj fakultet, to mi je trenutno veliki teret, ali i kroz sve ove godine je bio. Ali nije išlo- posao i fakultet, borila sam se, ponekad nešto polagala, ali ne ide. Apsolvent sam, privodim dva ispita kraju iz delova su i ostaje mi još 6. Ogromna mi je tenzija. Molim sve ljude koji imaju uticaja da nas saslušaju i POMOGNU!!! Bar još JEDNU GODINU, MOLIM VAS!!!
Starkelja

#1481 Re:

2014-01-23 10:31

#1476: -

"Ne smemo da dozvolimo da deca stradaju zbog krutog zakona!" -je najupecatljivija recenica.

Gost

#1482 Re: Re:

2014-01-23 11:51

#1481: Starkelja - Re:

Dete najvise strada kad mu skratis raspust, a produzis skolu! :D

Umesto obrnuto.

Gde treba da produzavaju skolu, a gde ne treba da skracuju. Haha :)

Ovaj post je uklonjen od strane autora peticije (Prikaži detalje)

2014-01-23 13:25

Gost

#1484 Re: Re:

2014-01-23 14:42

#306: Majka TEREZA - Re:

Postovana Majko Terezo, zelim prvo da vam se zahvalim za vasu volju da nam pomognete i razumevanje koje imate za nas. Zelim da se zahvalim i za to sto ste kao jednu od tacaka naveli profesore koji koce sa svojim ispitima studente, dakle oni profesori gde je problem poloziti ispit, koji imaju previsoke kriterijume, i tako svesno koce studente u diplomiranju. Ne govorim o tome da trebaju da budu blazi i da nam progledaju kroz prste, vec da nije u redu da nam svesno otezavaju, a mi kao potcinjeni u tom lancu, da izlazimo na neke ispite po 18 puta i nista im ne mozemo. Hvala sto ste napisali i obratili paznju na tu vrstu problema, i napisali da bi trebala da se provede neka vrsta inpekcije na takvu vrstu profesora.

Godina

#1485 Godina

2014-01-23 17:24

Ajmo jos godina ljudi.Tako smo blizu a tako daleko

Gost

2014-01-23 17:29

Ima li stogod novog?
Вечити

2014-01-23 17:35

Ја сам се распитивао и на моме факсу кажу да још није стигао никакав допис из министарства у вези додатних рокова.
klasa92

#1488 Re: Godina

2014-01-23 17:43

#1485: Godina - Godina

Zasto samo godina?Treba uraditi onako kako pise u peticiji.

Gost

2014-01-23 17:59

Moze li neko od autora da nam se obrati da znamo kako stojimo? Ima li pomaka?
Vasa Rešpekt

#1490 BUDIMO KOLEGIJALNI!

2014-01-23 18:15

Poštovane kolege,
jasno nam je da među nama ima onih kojima je ostao ispit, dva, tri do kraja, da ima onih kojima je ostalo 5, ali ima i onih sa 8 ili 10. Zato, nije u redu da se ovde licitira prema našim ličnim potrebama, već prema realnim i objektivnim mogućnostima svih nas. Ako smo u ovu akciju krenuli zajedno, onda ćemo biti zajedno do kraja. Potips studenta sa jednim ispitom jednako vredi kao i onog sa 8 ili 10 ispita do kraja. Ako smo tražili produženje od 2 godine, jer za to vreme svi možemo da završimo, hajde da tog stava budemo do kraja.
U ranijim komentarima je neko od kolega skrenuo pažnju nama pokretačima, zašto forsiramo stalno potpisivanje peticije, pa sam dužan da odgovorim. Sve što je kolega napisao je tačno, ali insistiramo iz prostog razloga jer Univerzitet govori o broju manjem od 10000 studenata, a svi znamo da je taj broj mnogo veći, pa ako već možemo da prikupimo što veći broj potpisa, zašto to da ne uradimo i pokažemo koliko ima onih kojima je stalo da završe. Takođe, ima još uvek ljudi koji nisu čuli ili su samo načuli za peticiju, jer nisu svi u Beogradu i ne koriste svi aktivno računar. To je jedini razlog zašto mi stalno ponavljamo da se vest širi i da se studenti potpisuju. Hvala na razumevanju!
Zajedno do kraja - SVI ZA JEDNOG, JEDAN ZA SVE!

Gost

#1491 Re: BUDIMO KOLEGIJALNI!

2014-01-23 18:31

#1490: Vasa Rešpekt - BUDIMO KOLEGIJALNI!

Slazem se sa tobom,ali peticijaa ide svojim tokom svakodnevno,nekad ima vise potpisnika nekad manje,sto je i normalno.Takodje je tacno da je juce rektor izjavio da je cifta i od 10 000 malo.Ja pitam dokle je stigla nasa prica?Dal je neko odgovorio?Dal se sa nekim pokusava da kontaktira?Jer oni znaju u br koliko nas ima,svi smo mi isli da produzimo apsolventski ako nista drugo.

Gost

2014-01-23 18:35

pod ovolikim pritiskom tesko se i uci
Vasa Rešpekt

#1493 Re: Re: BUDIMO KOLEGIJALNI!

2014-01-23 18:36

#1491: - Re: BUDIMO KOLEGIJALNI!

Nije malo ni jedan student, ako se nekom nasilno krši Ustav, a kamo li 5000 studenata, u ovom trenutku. Mi samo pozivamo i molimo kolege da šire vest, ništa drugo, oko toga se nismo razumeli.

Uskoro ćemo imati više konkretnih informacija i odmah ćemo vas obavestiti, kao i do sada.

STUDENT

#1494 Re: BUDIMO KOLEGIJALNI!

2014-01-23 19:04

#1490: Vasa Rešpekt - BUDIMO KOLEGIJALNI!

tako je kolega....ja sam jedna od studenata sa 10 ispita i znacilo bi mi da zavrsim fakultet po starom programu,pa bila to jos jedna godina ili dve.Ali uciti pod ovolikom tenzijom i pritiscima sa svih strana i zavrsiti sve do oktobra 2014?Malo je nerealno.Najlakse je reci ''pa mogla si,pa sta si cekala...'' ali iskreno svi znamo kako i gde zivimo i koliko mozemo u datim uslovima.Ima i onih koji su po deceniju izgubili jureci bezuspesno da se zaposle,mislim da niko od nas "starih'' studenata nije samo upisao fakultet i samo sedeo i cekao,kao sto to mnogi misle i govore...

Gost

2014-01-23 19:11

Jako nas je puno....

Ovaj post je uklonjen od strane administratora stranice (Prikaži detalje)

2014-01-23 19:18

GEVARA

#1497 VIDI SAD

2014-01-23 19:44

Neki bi da pristanu i na godinu dana,mozda i 6 meseci.NE.Samo 2 GODINE KAKO JE I U PETICIJI I GOTOVO.
Kiko

#1498 Rektor - I 10000 je malo?!

2014-01-23 19:45

#1491: - Re: BUDIMO KOLEGIJALNI!

Ne sumnjam da je po njemu i 100 000 malo, ali on ima zadatak da daje nebulozne izjave. Iskreno ja mislim da su oni vrlo iznenađeni našom reakcijom, da ovo nisu očekivali i da zato sad na svaki način pokušavaju da izvrdaju.Samo napred! Svi kao jedan!

neko

2014-01-23 19:48

a kad su to neki ultimatumi ucinili nesto dobro i korisno...sve se vise cudim i smejem ovim nasim zakonima...cilj im je samo da se sto vise studenata prebaci na bolonju,pa posle obavezan master....- cisto uzimanje para...ja ako sam student ne znaci da imam para i vremena za bacanje

Gost

2014-01-23 20:07

Pa svi vidimo ko tu najvise koci - fakulteti i profesori. Fakulteti jer bi prebacivanjem starih na Bolonju dobili vise novca, a profesori jer ne zele svaki mesec da dolaze na ispite zbog nas. Najsmesnije sto sam cula od jednog profesora je kako se on posebno priprema za nase ispite a posebno za Bolonjce i kako je to eto dupli posao. Ma nemojte molim vas, stvarno zahtevan posao. Za tolike plate bre na ispite treba da dolaze pevajuci.