Podrska Sasku
Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji Podrska Sasku
Gost |
#33262013-06-05 17:20Odmah menjati zakon! Zastareo je i nepravedan. Provala je kriminal, a odbrana je nužnost. Svako bi se u sred noći smrtno uplašio da mu neko provali u kuću i reagovao bi nepromišljeno i nekontrolisano.Strah je njjača emocija, a to bi i sud trebalo da zna i da uzme u obzir. I najbolji čovek, blag i dobar, može u odbrani u uplašenom stanju postati ubica i to nehotice. Sloboda za Saška! |
Gost |
#33302013-06-05 17:45Saska treba ODMAH pustiti! Umesto da nas predsednik pusta na slobodu okorele kriminalce, predlazem mu da Sasku dodeli prigodno odlikovanje. |
Gost |
#33332013-06-05 18:00Bilo ko ko narusi moju privatnost i posed, a da ne govorimo o ugrozavanju porodice, je u smrtnoj opasnosti do eventualnog hapsenja/privodjenja, ovo javno kazem. Ako nije moguce gradjansko hapsenje, onda odresene ruke posedniku u odnosu na narusitelja poseda. |
Gost |
#33342013-06-05 18:01svi narkomani, dileri, makroi,pedofili,lopovi, prevaranti, svakojaki probisvet, si oni imaju svoja prava. sta je sa nasim pravima koja su sa njihove strane ugrozena? MI, obican svet, pored svih takvih koji imaju svoja prava, jednostavno smo ugrozeni, i obespravljeni na normalan i miran zivot. Oni se samo pozovu na svoja prava, i uz novac budu pusteni ili minimalno kaznjeni. A mi postajemo njihove zrtve. Sta je trebalo da se uradi, docekati narkomana u stanu sa kaficom, i dozvoliti mu da nas veze za radijator i bije do smrti da bi nam ukrao nesto iz kuce? Onda smo mi jedne ovce za klanje! Dosta je toga! |
Gost |
#33352013-06-05 18:10Zar kod nas u Srbiji nemamo pravo na bezbedan život svoj i svoje porodice u svom stanu,kući imanju? Po svemu što se dešava kod nas veće pravo imaju kriminalci.Kako čovek bunovan i prestrašen za svoj život i život svojih najmilijih da procenjuje koju i koliku silu da upotrebi u odbbrani, da bi ona bila adekvatna sili napadača. Tačno je daje život napadača neprocenljiv, ali i životi napadnutih su takođe neprocenljivi. Ja neznam kako bi ko postupio u ovakvoj situaciji, ali je odbrana svog života i života svoje porodice iskonsko pravo koje nemože niko da oduzima. Zato pustite čoveka da ovu tešku situaciju provodi zajedno sa svojom porodicom koju je odbranio. |
Gost |
#33362013-06-05 18:30Sve vise je nasilnika i ludaka koji upadaju u kuce i stanove i pljackaju i maltretiraju citave prodice. Treba im promenom zakona o privatnom posedu i nuznoj samoodbani onemoguciti dalje pljackanje i ubijanje ljudi koji tesko mogu da se brane. Ovaj covek je samo branio svoje najdraze i njihov goli zivot. Zalosno je da je provalnik podlegao povredama, ali svako mora da ima pravo da se brani kada mu preti smrt.Sloboda za Saska. |
Gost |
#33372013-06-05 18:40Mene su opljačkali kući 13.07.2012. U roku od 45 min što niko nije bio kući. Hteo je da ostane sam sin koji ima 12. godina. Psa čuvara su uspavali sedalin pastom koja je mogla i da ga ubije. Neću ni da mislim šta bi bilo da je dete ostalo samo. Drži se Saško uvek je bolje imati dva policajca iza tebe nego jednog popa ispred tebe. Slušaj Bezdan od Balaševića i Zenicu bluz i misli kako moraš biti jak za svoju kćerku. Dajte neki račun da materijalno pomognemo porodici. Verovatno je čovek pravio sve pare kući pa sad pore moralne sigurno im treba i materijalna podrška. |
Milan |
#33382013-06-05 18:58Naalost zivis u Srbiji! Da si to uradio u Americi dobio bi zahvalnicu od drzave i bio bi heroj! Sramota je sto oni koji treba da budu na tvom mestu sada odlucuju o tvojoj sudbini! Izdrzi!!! |
Gost |
#33402013-06-05 19:20Vlast ocigledno nema moci nad kriminalom; da bi sacuvali svoje zivote, ljudi su naterani da postanu ubice...Zao mi je zbog toga,ali ipak, potpisujem peticiju... |
Gost |
#33412013-06-05 19:20Čoveka treba osloboditi i pustiti na slobodu! I ja bih isto uradio da sam bio na njegovom mestu plaseci se za moju porodicu! Mislim da bi tako odreagovao svako u tom momentu kao on! |
Gost |
#33432013-06-05 19:32Podrska za Saska, svaki covek koji brani svoju porodicu, za je mene heroj. |
Gost |
#33442013-06-05 19:47dajte da se jednom dovede u red ova jadna i napacena zemlja najbolje pravim zakonima bez obzira na evropske unije zivela srbija |
Gost |
#33452013-06-05 20:04nuzna odbrana, krajnja nuzda... to jednostavno ne prihvata sud... kako, pa ubio je... pa naravno, da ne ubiju njega... kaze potpisnik, djordjevic miodrag, advokat... ne, ne, ne... kaze sudija... i vodite ga u pritvor... a kad je vec tamo, glupo je, a i kosta drzavu ako ga oslobodim, kaze sudija koji sudi... i eto robije... strasno, da strasnije ne moze biti... |
Gost |
#33462013-06-05 20:11U ovoj nesretnoj državi zakon kao da štiti kriminalce i lopove,žalosno gde živimo. |
Gost |
#3347 Re:2013-06-05 20:12
Tacno tako, pravo na zivot je neprikosnoveno i apsolutno ali svako apsolutno pravo je ograniceno (posto zivimo u ljudskim zajednicama) pravima drugih ljudi. Desilo se sto se desilo, jedan zivot je nazalost ugasen ali... Jesi li siguran da ne bi bilo ugaseno tri zivota da nije bio ovakav ishod? Svako ima pravo na zivot ali niko nema prava da ugrozava prava drugih ljudi a da se poziva na svoje pravo. Sta treba da me neko napadne i ubije a ja cu da razmisljam kako on ima prava na zivot vise nego ja pa se necu braniti? |
Gost |
#33482013-06-05 20:13Narodu je dozlogrdilo! Jedino sto nam je ostalo jeste porodica. Imam 2cerke, bojim se petarde, ali kada bih ne dao bog bila u situaciji kao Sasko, zubima bih preklala!!!!Isto vazi i za nase radnje. Radim 12 sati svaki dan, da dozvolim da mi neka narkomancina ili kriminalcina odnese novac, neka hvala. Kada nema drzave i zakona da nas stiti, moramo mi sami. Ja njega odrobijam, njegs vise nema, ali ce se klosari kloniti. Nadam se da ce ovaj posten covek doci svojoj kuci sto pre. Nadam se da cemo dobiti zakon o zastiti privatne svojine, nadam se da ce zakon prepoznati zrtvu! |
Gost |
#33492013-06-05 20:20Jedini nacin, da osnovna sloboda zastite licnosti bude uvazena sa aspekta gradjana,jeste da,ista bude pokrenuta od strane gradjana,a ne od institucije. Svaka cast! |
Gost |
#33502013-06-05 20:21ljudi ja mislim da treba svi da izacemo na ulicu da damo coveku podrsku jer to moze da zadesi svakog od nas u ovoj ludoj drzavi sa ludim zakonima...........zato na ulicu breeee ko braca turci..... |
|
Светосавски проглас за спас Косова и Метохије: Не ултиматуму – не капитулацији!
Слобода за Андреjа Гњота!
Подршка иницијативи Покрета Срба Крајишника за Резолуцију осуди геноцида НДХ над Србима
NO to violation of Serbia - НЕ цепању Србије
PETICIJA ZA SKIDANJE JOVANE JEREMIC SA NACIONALNE FERKVENCIJE
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Molim da podržite ovu peticiju,jer to Beogradjani zaslužuju
Peticija za očuvanje tradicionalnog grba fudbalskog kluba Dečić
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
Петиција за одлагање ступања на снагу наплате ,,Тарифе накнаде за давање на послугу оригинала и умножених примерака ауторских дела издатих у штампаној форми”
10118 Kreirano: 2024-10-20
Peticija da se smijeni ginekolog Vesna Đokvučić Keca
3923 Kreirano: 2021-10-23
PROTIV PARKINGA U VOJVOĐANSKOJ ULICI
744 Kreirano: 2024-11-09
PETICIJA ZA DOSTUPNOST KORIŠĆENJA JAVNE POVRŠINE SPOMEN-GROBLJE OSLOBODILACA BEOGRADA
404 Kreirano: 2024-10-28
Ostavite nam nasu "Jazzvu"
390 Kreirano: 2024-11-12
Peticija za uređenje školskog dvorišta OŠ "Ivan Gundulić"
370 Kreirano: 2024-10-22
Zabrana reklamiranja kockarnica - Podrška izmeni zakona
3505 Kreirano: 2024-07-11
Ukidanje odluke o prosečnoj ceni m2-osnovica za oporezivanje za 2025.godinu za Grad Sremska Mitrovica
183 Kreirano: 2024-10-30
ZAKUNI SE U ZAKON! Potpiši peticiju da neovlašćeno deljenje intimnih snimaka postane krivično delo
21860 Kreirano: 2024-03-07
Stanari za izgradnju novih parking mesta u ulicama Velizara Stankovića 1-4 i Vukasovićeva 84-88 i bližoj okolini
106 Kreirano: 2024-10-12
Srbija za neradnu nedelju
78 Kreirano: 2024-10-31
Peticija za novi park za pse na Starom gradu
73 Kreirano: 2024-10-24
ОПСТАНАК ДРЖАВНИХ АПОТЕКА
6000 Kreirano: 2024-06-21
Peticija za obnovu zgrade Sokolane
69 Kreirano: 2024-11-06
Peticija za human tretman i zaštitu pasa lutalica u Novoj Varoši
60 Kreirano: 2024-10-28
Zdravlje mladih ispred profita - Stop lakoj dostupnosti i promociji alkohola deci i mladima!
59 Kreirano: 2024-10-30
SENZORI ZA ŽIVOT DECE! DIJABETES REVOLUCIJA
15783 Kreirano: 2023-11-06
Петиција да се проф. др Кнежевић Душку укине притвор.
602 Kreirano: 2024-09-17
SRBIJA VOZ - jeftinije cene karata, ukidanje nakade i tačan red vožnje
62 Kreirano: 2024-10-12
Peticija za zabranu pušenja u restoranima, klubovima i kafićima
46 Kreirano: 2024-10-28