Podrska Sasku
Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji Podrska Sasku
Gost |
#3301 Re:2013-06-05 06:42a niko ne prica o tome da je taj narkoman prvi zario sasku taj isti srafciger! |
Gost |
#33042013-06-05 08:27Početni pritvor od 30 dana ( ne nam koliki pritvor je najkraći po zakonu ) ima logike, moraju se utvrditi sve činjenice, ja na primer, ne znam ništa o čoveku dok mi nisu rekli oni kojima verujem, policija ne može da se osloni samo da "nekome veruje". Slažem se da se samoodbrana i odbrana porodice i drugog, napadnutog čoveka, mora tretirati drugačije. |
Gost |
#33052013-06-05 10:11Kriminalci, razbojnici, ubice i ostala gamad društva su zaštićeniji od normalnog, običnog čoveka ili žene. Dokle, bre, više!? |
Gost |
#33062013-06-05 10:17Pravda za Saska, i ja bih tako uradio da sam bio u njegovoj kozi. A Srbiji je bolje da se pozabavi zakonom o kriminalu, jer zbog ovakvih situacija najvise stradaju nevini ljudi kao Sasko. |
Delfin Gost |
#3307 Delfin2013-06-05 10:18Očito da pravo na samopomoć u Srbiji ne postoji kao ni nuzna odbrana,ne kazem da je u redu nekog ubiti ali kako covek da reaguje kad naleti na nekog nepozeljnog gosta nije vidovit,niti je mogao da zna da ovaj nece upotrebiti oruzje,cemu se nadati ako ti je ugrozena sigurnost,ipak mislim da je Sasko odreagovao u strahu i da treba da se brani sa slobode! Ipak je i on zrtva ! |
Gost |
#33082013-06-05 10:30Saska nije nista kriv sramota je sto su ga zatvorilizar danas covek nesme ni svoju porodicu da brani od provalnika i lopova trebalo bi da ga puste odmah da se nije odbranio U SVOJOJ KUCI bio bi on mrtav zato CASNI SUDE ako ima pravde pustite SASKU |
Gost |
#33092013-06-05 11:08U pola noci u mojoj kuci neko ko ima zle namere i preti meni i mojoj porodici, isto bi uradila. U takvoj situaciji snaga dolazi a razum se od straha gubi. Ovoga coveka osloboditi progona, kao pouku lopovima. |
Gost |
#33102013-06-05 11:37Dosta mi je nepravde za postene ljudi i za one koji brane nesto svoje!Da je on na visokoj poziciji,ne bi bio ni u pritvoru!Pravda za obicne ljudi!Promenite zakon ako ne valja.Samoodbrana nigde nije kaznjiva! |
Gost |
#33112013-06-05 12:04Krajnje je vreme da se promeni zakon o zastiti licne svojine i pravo na sano-odbranu |
Slucani posetilac |
#3313 Re:2013-06-05 13:33Nadam se da nikada neces biti u situaciji u kojoj se nasao ovaj covek braneci svoju porodicu i dom, a za Sasaka Bogeskog sam prvi put cuo sada kada se ova tragedija desila. Kako navodis "da je pravo na zivot neprikosnoveno, svima" trebao bi bar da predpostavis da bi provalnik Vlada Mandic, koji iza sebe ima 50 krivicnih prijava, da je imao priliku verovatno povredio i ubio mozda i celu porodicu Bogeski. U drzavama koje su danas nosioci modernog i humanog drustva, cinjenica da je jedna osoba ubila drugu slucajno, tj. ucinio ubistvo iz nehata, braneci svoj dom i svoju porodicu nikada nebi bila tretirana kao sto se kod nas tretira, a koje su nosioci danasnje shvatanja prava na zivot. Ovako napisana poruka kao sto je tvoja, je u najmanju ruku nehumana i bez trunke saosecanja prema onome dobrom u coveku i deluje kao da ju je napisala nekakva masina, a ne ljudsko bice.
|
Gost |
#33142013-06-05 14:00Sta ocekivati u sistemu i mentalitetu gde se protestantski vernik oseca kao Jevrejin 1938 dok huligan sa 100 krivicnih prijava seta ulicom, i jos mu plate put na "tekmu" u inostranstvo. Mrznja protiv hrista, protiv morala, protiv Boga prevazilazi i onu koju su imali farizeji i Herodovci. sto je covek ovde blizi sotonskom karakteru to je veci. Ako radis posteno, branis se, postujes ostale, ne diras nikoga, pomazes drugima..neces se dobro provesti. |
Neven Popovic Odzaci |
#3315 Popovic Neven2013-06-05 14:01Sta ocekivati u sistemu i mentalitetu gde se protestantski vernik oseca kao Jevrejin 1938 dok huligan sa 100 krivicnih prijava seta ulicom, i jos mu plate put na "tekmu" u inostranstvo. Mrznja protiv hrista, protiv morala, protiv Boga prevazilazi i onu koju su imali farizeji i Herodovci. sto je covek ovde blizi sotonskom karakteru to je veci. Ako radis posteno, branis se, postujes ostale, ne diras nikoga, pomazes drugima..neces se dobro provesti. |
SLOBODA |
#33162013-06-05 14:11POTPUNA I BEZUSLOVNA PODRSKA. MORAMO UCINITI NESTO DA SE NAS ZAKON PROMENI. NIKO NEMA PRAVO DA REMETI NAS MIR I ULAZI SAMOVOLJNO U NAS POSED. |
Rada |
#33182013-06-05 15:28Suvišno je komentarisati da li je čovek trebao da štiti svoju porodicu i svoj mukom i poštenim rmbačenjem stečeni imetak! Naravno da ti je u tim momentima pomućena svest i da kada se boriš za goli opstanak ne možeš mnogo da razmišljaš hoćeš li kriminalca mnogo ili malo povrediti! Drugo je pitanje zašto je čovek sa 50 KRIVIČNIH prijava na slobodi? Gde je tu sistem? Ažurni su samo u ovakvim slučajevima! "Svaka čast" i zakonodavnoj i izvršnoj vlasti! Dokle više da se pošten čovek oseća kao građanin drugog, pardon, trećeg reda, i kakvu poruku nam šalju? Ne isplati se biti ispravan u bilo kom pogledu, je l' to? U svakom slučaju, ja bih isto, ako ne i gore reagovala jer znam da nas niko drugi neće zaštititi! Na žalost svih nas! Bezuslovna podrška Sašku i njegovoj porodici! |
Gost |
#33222013-06-05 16:40Ne sme da bude presudno da li je počinilac samoodbrane filantrop, nekažnjavan itd.,kao ni da li se uplašio samo za svoj ili i za život porodice, već samo i jedino to da se branio od napadača koji je nasilno kročio u njegov privatni posed. Vlasnik stana nije dužan da se pita da li je isti upao da bi krao ili možda i da bi, ako mu padne napamet ili se uplaši, nasrnuo i na život vlasnika (iostalih prisutnih). |
Jasharevich Gost |
#33242013-06-05 16:48Brat Saska Nije Kriv..U nekim zemljama, legalno je nositi oružje (na primer noževi, pištolji ili sprejevi) u cilju samoodbrane. U drugim zemljama za tako nešto je potrebna dozvola, ili zakon zabranjuje nošenje oružja. Ograničenja za korištenje oružja za ličnu zaštitu su izvor kontroverznih situacija u mnogim zemljama, dovodeći u vezu prava na samoodbranu sa borbom protiv nasilnih zločina kroz oganičavanje pristupu uobičajenom oružju koje izvršioci statistički najčešće koriste. |
Gost |
#33252013-06-05 16:54Covek nije kriv, kriv je nas zakon, pustite coveka kapiram da mu je tesko i bez zatvora... |
|
Светосавски проглас за спас Косова и Метохије: Не ултиматуму – не капитулацији!
Слобода за Андреjа Гњота!
Подршка иницијативи Покрета Срба Крајишника за Резолуцију осуди геноцида НДХ над Србима
NO to violation of Serbia - НЕ цепању Србије
PETICIJA ZA SKIDANJE JOVANE JEREMIC SA NACIONALNE FERKVENCIJE
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Molim da podržite ovu peticiju,jer to Beogradjani zaslužuju
Peticija za očuvanje tradicionalnog grba fudbalskog kluba Dečić
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
Петиција за одлагање ступања на снагу наплате ,,Тарифе накнаде за давање на послугу оригинала и умножених примерака ауторских дела издатих у штампаној форми”
10119 Kreirano: 2024-10-20
Peticija da se smijeni ginekolog Vesna Đokvučić Keca
3923 Kreirano: 2021-10-23
PROTIV PARKINGA U VOJVOĐANSKOJ ULICI
745 Kreirano: 2024-11-09
PETICIJA ZA DOSTUPNOST KORIŠĆENJA JAVNE POVRŠINE SPOMEN-GROBLJE OSLOBODILACA BEOGRADA
404 Kreirano: 2024-10-28
Ostavite nam nasu "Jazzvu"
391 Kreirano: 2024-11-12
Peticija za uređenje školskog dvorišta OŠ "Ivan Gundulić"
370 Kreirano: 2024-10-22
Zabrana reklamiranja kockarnica - Podrška izmeni zakona
3505 Kreirano: 2024-07-11
Ukidanje odluke o prosečnoj ceni m2-osnovica za oporezivanje za 2025.godinu za Grad Sremska Mitrovica
183 Kreirano: 2024-10-30
ZAKUNI SE U ZAKON! Potpiši peticiju da neovlašćeno deljenje intimnih snimaka postane krivično delo
21861 Kreirano: 2024-03-07
Stanari za izgradnju novih parking mesta u ulicama Velizara Stankovića 1-4 i Vukasovićeva 84-88 i bližoj okolini
106 Kreirano: 2024-10-12
Srbija za neradnu nedelju
78 Kreirano: 2024-10-31
Peticija za novi park za pse na Starom gradu
73 Kreirano: 2024-10-24
ОПСТАНАК ДРЖАВНИХ АПОТЕКА
6000 Kreirano: 2024-06-21
Peticija za obnovu zgrade Sokolane
69 Kreirano: 2024-11-06
Peticija za human tretman i zaštitu pasa lutalica u Novoj Varoši
60 Kreirano: 2024-10-28
Zdravlje mladih ispred profita - Stop lakoj dostupnosti i promociji alkohola deci i mladima!
59 Kreirano: 2024-10-30
SENZORI ZA ŽIVOT DECE! DIJABETES REVOLUCIJA
15783 Kreirano: 2023-11-06
Петиција да се проф. др Кнежевић Душку укине притвор.
602 Kreirano: 2024-09-17
SRBIJA VOZ - jeftinije cene karata, ukidanje nakade i tačan red vožnje
62 Kreirano: 2024-10-12
Peticija za zabranu pušenja u restoranima, klubovima i kafićima
46 Kreirano: 2024-10-28