Bus Plus, život MINUS, stop validaciji mesečnih karata
Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji Bus Plus, život MINUS, stop validaciji mesečnih karata
Gost |
#1012012-02-03 14:31Validiranje personalizovanih karata je napad na privatnost građana. |
Gost |
#1022012-02-03 14:51Ne vidim svrhu da se mesecne karte validiraju, nekad u guzvi ni ljudi sa pojedinacnim kartama ne stignu da otkucaju svoju, a kakve li ce se guzve i peripetije napraviti kada SVI putnici treba da otkucaju/validiraju svoje karte. Sto moze jednostavno kad moze komplikovano? Jasno nam je da je neko odradio super posao i uzeo super lovu, ali nismo vise veverice. Sem toga, u Sloveniji ovaj sistem nije zaziveo. Odustasli su posle godinu dana. |
666 |
#1032012-02-03 15:22Ovde se uspesno koristi americki sistem : Drzati gradjane u konstantnom strahu (terorizam, bolesti, kriza itd) da bi se lakse vladalo njima. Obican gradjanin je toliko izmucen i unisten da jednostavno slepo slusa i radi sve sto mu se kaze, kriminalci i prevaranti imaju status zasticenih gradjana. Dokle bre vise?! Ne brine mene sto se oni izivljavaju nad nama, mene brine zasto niko nema "onu stvar" da lupi sakom o sto i kaze : " Dosta vise!!! " i da lepo krene da pocisti gamad iz dvorista. Necu da kupujem bus plus, hocu mesecno da platim razumnu cenu i da se vozim i danju i nocu. Zasto mora nocu da se placa prevoz, ako sam vec uredno platio prevoz za celi mesec, ili vi racunate samo dan? Sta je sa ljudima koji rade do kasno u noc (a ima ih) i koji svaku noc moraju da placaju po 150din (minimum) za prevoz? Neka radi 25 dana puta 150 dnevno to je 3.750,00 dinara mesecno. Radi za proseno 25.000 mesecno, dok plati racune, prevoz, na kraju mu nista ne ostane. Od cega covek da zivi? Od vazduha, jel da? Pa kako je krenulo uskoro ce i to da nam naplacuju. necu da se prijavljujem kad god udjem u autobus! To je nadziranje kretanja gradjana, narusavanje privatnosti. STOP TIRANIJI !!! |
Gost |
#1042012-02-03 15:50U interesu je svih da se personalizovane markice ne validiraju.Neko onaj kome plaćam broji putnike jer je to u njegovom interesu.Što se tiče gradjana mali broj istih se vozio bez karte.Ukupne kazne od onolikog broja kontrolora u 2011 godini nisu mogle da pokriju ni 1 dnevnicu kontrolora.Nemojte gradjana brojati ko ovce. |
Prljavi inspektor Draza |
#105 ima veze sa diskusijom2012-02-03 16:34Dajte više organizujte ovako nesto i u svrhu zaustavljanja "finansijskog genocida" koji se sprovodi vec citave dve decenije unazad nad bar 80% stanovnistva Srbije. Konkretno, neka se na slican nacin pozovu ljudi na bojkot placanja svih dospelih komunalnih racuna, interneta, mobilne telefonije, kablovske i rts pretplate kao i rata kredita "nabudzenih" zelenaskim kamatama, sve do ispunjenja sledecih vrlo preciznih i normalnih zahteva: 1. Snizenje cena svih tih usluga na nivo primeren realnom a ne statističkom srpskom standardu, znaci za 30-50% i 2. Snizavanje kamata za kredite (i one koji su vec podignuti) na nivo priblizan zemljema koje se predstavljaju kao drzave matice mnogobrojnih stranih banaka. Jedino tako a ne izborima izmedju "Kurte i Murte" se menja ili popravlja postojeci sistem. Stop finansijskom teroru! |
guta |
#106 Re:2012-02-03 17:44za piće već imaju zakonski osnov.Pijana lica se ne smeju voziti GSB-om.Problem je bio ko procenjuje ko je pijan a ko ne.Vozači to ne prihvataju.Valjda će sad početi da se primenjuje i to čudo. |
Gost |
#1072012-02-03 18:21Jos jedna pljacka na stetu gradjana i Gradskog saobracajnog preduzeca, odnosno drzave Srbije, i jos jedno maltretiranje uz uterivanje straha |
Gost |
#1092012-02-03 18:34Moje licno misljenje je da bus+ ne moze da prodje kod nas, prvo jer je 60% populacije penzionera koji ne znaju da koriste sporet a kamoli da cekiraju karticu na "touch" ekranu :) a i prevelike su nam guzve po autobusima da bi sada svako od nas pojedinacno prilazio aparatu i cekirao se... |
Gost |
#1102012-02-03 19:58Osim nepotrebnih guzvi zbog overavanja unapred placenih karata mi treba da verujemo na rec da podaci o nasem kretanju nece biti zloupotrebljeni. Na primer radnik koji ima pristup serveru bus plusa moze da zna kad vi niste kod kuce i javi provalnicima. |
SĐ |
#111 Re:2012-02-03 20:00#110: - Osim nepotrebnih guzvi zbog overavanja unapred placenih karata mi treba da verujemo na rec da podaci o nasem kretanju nece biti zloupotrebljeni. Tačno. |
Gost |
#113 Re: Srđan Đurđević2012-02-03 21:14Postovani gospodine, potpuno ste u pravu! Nas ubija ne samo propadanje ove drzave vec i nase odsustvo za aktivniji odnos prema zbivanjima.Zapali smo u nekakvu apatiju i samo cujete:sta mi mozemo? Nije tacno da ne mozemo nista da uradimo.Ali moramo biti slozni i ustrajni.Istorija nas uci da je to moguce.Evo prlike da napravimo mali pomak sa ovom peticijom.Zato treba sto vise potpisa.Ja sam svoj dala. Srdacan pozdrav i Vama! M.Sc.Marija Tisma, B.Sc.E.E. Beograd |
SĐ |
#114 Re: Re: Srđan Đurđević2012-02-03 21:25Hvala Vam na potpisu i podršci, ali Vas molim da se potrudite i za dalju promociju ove akcije, kao što bih zamolio i sve ostale potpisnike. Pozdrav |
Gost |
#1162012-02-03 22:22Nema reci kojim bi opisala ovu bruku i sramotu..Sve sto bih rekla bilo bi suvisno..Odrekla sam se prava na putne troskove jer sam uslovljena ili bus plus ili nista-izabrala sam NISTA.Necu propasti zbog par hiljada al nadam se da oni hoce! |
Ovaj post je uklonjen od strane autora peticije (Prikaži detalje)
2012-02-03 22:23- Date of removal: 2012-02-03
- Razlog uklanjanja:
obavestena |
#118 Re: Prestanite da sirite lazi i nebuloze!2012-02-03 22:34#73: Novinarka - Prestanite da sirite lazi i nebuloze! Ne zvucite bas najbolje...Nekako ste promasili temu i ne znate o cemu pricate.Bojim se da ne znate ni tog Vlahovica...Jedino znate da se ne vozite gradskim prevozom!Pa zasto?Mozda ni vama nije dobar?A meni treba da bude..Sram vas bilo!Brukate tu profesiju koju navodite! |
Fantom!! |
#119 Kradja2012-02-03 22:38Pa lako je tadicu i svim ostalim djubrima iz vlade, oni se voze u novim automobilima skupim po 100 000e! Neka se voze bar 1 dan gradskim prevozom, pa da vide malo, kako se bubrezi pomeraju! Pisam im se na Bus Plus. Bolje da su te pare ulozili da srede autobuse!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
mymoonlog |
#121 Re:2012-02-03 23:05
Podrzajem i absolutno si u pravu, "SLOBODA NARODU" ujedno da se zahvalim mnogobrojnima od vas koji ste posjetili moju str. ,primite moje srdacne pozdrave ..spostovanjem |
Gost |
#122 Muka mi jeeeeee!!!!!!!!!2012-02-03 23:15Ne zelim da overavam moju personalizovanu kartu svaki put kada udjem u prevoz.Kada budu obezbedili prevoz kao sto je u Evropi o kojoj stalno pricaju,kada budem imala prevoz tacan u minut,ispravan,sa ispravnim uredjajima za grejanje i hladjenje, cist i uredan, sa ispravnim vozilima onda mogu da postavljaju uslove.Do tad za moje pare nema pravo niko da me pravi budalom niti da mi, ne meni nego nikom,postavlja uslove koji nemaju veze s mozgom i pricaju price kao da smo svi odrasli u kukuruzu!!!!I opet punimo neciji privatni dzep.Vise mi je toga preko glave u ovoj drzavi.Dokle vise!!!! |
SĐ |
#123 Re: Muka mi jeeeeee!!!!!!!!!2012-02-03 23:31#122: - Muka mi jeeeeee!!!!!!!!! Ne zelim da overavam moju personalizovanu kartu svaki put kada udjem u prevoz.Kada budu obezbedili prevoz kao sto je u Evropi o kojoj stalno pricaju,kada budem imala prevoz tacan u minut,ispravan,sa ispravnim uredjajima za grejanje i hladjenje, cist i uredan, sa ispravnim vozilima onda mogu da postavljaju uslove.Do tad za moje pare nema pravo niko da me pravi budalom niti da mi, ne meni nego nikom,postavlja uslove koji nemaju veze s mozgom i pricaju price kao da smo svi odrasli u kukuruzu!!!!I opet punimo neciji privatni dzep.Vise mi je toga preko glave u ovoj drzavi.Dokle vise!!!! Stvar je u tome što oni govore da je obaveza overavanja karata u cilju poboljšavanja gradskog prevoza iako to uopšte nema veze jedno sa drugim. U redu je elektonski sistem, satelitska navigacija... ali ovo liči na to da je neko rekao nešto u stilu: "Ma šta bre neće da plate, ima da overavaju karte i oni koji treba a i ono koji ne treba" ili neki sličan pokušaj da se neko iživljava i to nad kategorijom putnika koja je najmanje dužna da to trpi. |
dafne |
#1242012-02-03 23:50 ova demokratija golo *ovno, tolko mi je muka koliko sam se tog demokratskog shita najela |
dafne |
#125 Re: Re: Muka mi jeeeeee!!!!!!!!!2012-02-03 23:55#123: SĐ - Re: Muka mi jeeeeee!!!!!!!!! pa kad bi se svi validirali onda ce neke liije proglasiti nerentabilnim, pa ce smanjiti polaske, pa i ukinuti pojedine linije jer nema putnika da se tamo validirati. mislim da treba istrajati sa ovom inicijativom. neka zaposle ljude da broje ulaz izlaz putnika na linijama koje ih zanimaju. ionako ljudi nemaju hleba da jedu nek se zaradi koji dinar.neeeeeee stipse su to zato imaju validatore....da nas prebrojavaju ko ovce |
|
Светосавски проглас за спас Косова и Метохије: Не ултиматуму – не капитулацији!
Слобода за Андреjа Гњота!
Подршка иницијативи Покрета Срба Крајишника за Резолуцију осуди геноцида НДХ над Србима
PETICIJA ZA SKIDANJE JOVANE JEREMIC SA NACIONALNE FERKVENCIJE
Peticija za otkazivanje koncerta Jelene Karleuše za doček Nove godine u Kragujevcu
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
NO to violation of Serbia - НЕ цепању Србије
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Peticija za očuvanje tradicionalnog grba fudbalskog kluba Dečić
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
Peticija za otkazivanje koncerta Jelene Karleuše za doček Nove godine u Kragujevcu
13263 Kreirano: 2024-11-26
Okazati nastup Jelene Karleuše u Boru
1634 Kreirano: 2024-12-14
Zdravstveni radnici - podrška studentima i poziv zdravstvenim sindikatima na štrajk
1195 Kreirano: 2024-12-18
Иницијатива грађана да Прокупље добије професионално позориште
1763 Kreirano: 2024-12-05
Peticija za smenu rektora Univerziteta u Novom Sadu
2641 Kreirano: 2024-12-13
VRATIMO AUTOBUSKA STAJALIŠTA PUTNICIMA
684 Kreirano: 2024-12-09
Podrška studentima i zaposlenima Visoke poslovne škole u Novom Sadu
3748 Kreirano: 2024-12-12
Pismo podrške bivših učenika Gimnazije u Velikoj Plani slobodarskim naporima njenih maturanata
221 Kreirano: 2024-12-20
Podrška studentima
2424 Kreirano: 2024-12-06
Roditelji protiv ZDRAVITAS-a
6269 Kreirano: 2024-11-18
Članovi akademske zajednice Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici: podrška studentima
367 Kreirano: 2024-12-11
Podrška omladini Srbije
65 Kreirano: 2024-12-16
Lekari i zdravstveni radnici za studente!
61 Kreirano: 2024-12-16
PODRŠKA STUDENTIMA - RADNICI RTS-A
52 Kreirano: 2024-12-20
Ne zelimo prvu zonu kod železnicke stanice
37 Kreirano: 2024-12-17
Solidarnost aktera u kulturi sa studentima u blokadi fakulteta u Srbiji!
310 Kreirano: 2024-12-09
Pismo podrške književnih prevodilaca studentima u blokadama
21 Kreirano: 2024-12-21
Peticija za promena zakona o drzanju i koriscenju metal detektora
20 Kreirano: 2024-12-18
Stop haraču u Vlasotincu!
90 Kreirano: 2024-12-05
Вратимо углед Земунској гимназији
466 Kreirano: 2024-08-20