Peticija za izmenu novog pravilnika o PDV-u.
Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji Peticija za izmenu novog pravilnika o PDV-u.
Gost |
#12016-10-07 19:33Da nas više ne dave :) |
Gost |
#22016-10-07 19:34Neko pomenu magarce, neko robove.....a mi smo samo ljudi koji profesionalno rade svoj posao, dok se drzavni organi trude da nam na svaki nacin, i svake godine, sa svojim zeljama, zagorcavaju rad i ne obaziru se na kolicinu rada i na koje sve propise svakodnevno se moramo edukukovati. Bice mi drago da ova peticija uspe jer bi to dokazalo da smo se i mi knjigovodje osvestile i da smo shvatili da .... ZAJEDNO SMO JACI. |
Gost |
#32016-10-07 19:34Potpisao sam iz razloga što je novi pravilnik o PDV-u donet ishitreno...gospoda koja ga je pisala nema veze sa praksom, diskutabilno je i kako su i gde diplomirali....Pravilnik je naprosto neprimenjiv, pogotovo za one poreske obveznike koji sa bave maloprodajom, Pravilnik sadrži more nepotrebnih podataka....dakle svaki dalji komentar je suvišan.... |
Gost |
#42016-10-07 19:37Zato sto se u potpunosti slazem sa kritikama iznetim na racun novog pravilnika: nepotrebna i suvise obimna evidencija, veliki troskovi izmene softvera, angazovanja novih radnika. Troskovi i posao koji su za knjigovodje gotovo nenaplativi. |
Anonymous |
#52016-10-07 19:37Profesija koja je nekada mnogo vredela, sada je dovedena na rub propasti , da se izborimo za svoj status u državi Srbiji. |
Gost |
#62016-10-07 19:39Razlog potpisivanja peticije je što je natrpan gomilom podataka potpuno nepotrebnim i vezanim za PDV....Treba uključiti ljude iz naše struke, ljude sa iskustvom koji imaju veliki staž na računovodstveno-knjigovodstvenim poslovima za reviziju famoznog Pravilnika.... |
Gost |
#72016-10-07 19:41Strašno je to što sve te propise donose oni koji se nikad nisu susreli sa praksom. Njima je samo potreban način za uvođenje novog harača. "Harač rajo, harač" za drugo i niste. |
gost |
#8 Re:2016-10-07 19:43Stvari treba uprostiti a ne komplikovati,taman sam pomislila uvodjenjem el.prijava kako ste nacinili pravi potez i olaksali svima,ali ovim Pravilnikom smo se vratili ponovo na pocetak. |
26 |
#9 Preobimno2016-10-07 19:47Tabela je preobimna, nepotrebno je da koristimo nase dragoceno vreme na piskaranje takve tabele, evidencija vec postoji u knjigama . |
Gost |
#122016-10-07 20:03Pravilnik su smislili ljudi koji nikada u zivotu nisu videli u praksi kako to sve izgleda, osim sto su evidencije preobimne, mnoge stavke nemaju veze sa pdv-om, pravilnikom se namecu veliki troskovi svakom poslodavcu. Ti isti su smislili i promenu pdv zakona u gradjevini koji nisu uspeli ni posle godinu dana jasno da preciziraju.Pravilnik je za 100 nijansi jos veca glupost |
Gost |
#132016-10-07 20:18Nisam pristalica necega sto nema ideju, cilj ili rezultat, a zahteva enormni angazman. |
Gost |
#142016-10-07 20:21Ja,govorim u svoje ime, nekada, kao šef računovodstva, imala sam službu,koja je radila tako da je jedan bio kontista,drugi likvidator,pa blagajnik, knjigovođa analitike i SVI su, sa punim radnim vremenom, radili svoj posao. Sve je bilo tačno i čisto,ažurno.Zakoni su se retko menjali, bili su jasni i odlazili smo na trodnevne seminare da nam ih objasne. Sada, u ova u ova luda vremena, vodeći jednu firmu ,radim sve te poslove sama, za mnogo manju zaradu,a uz to sam i pravnik, kurir, vodim radne odnose itd, itd... A ove vrhuške, menjaju zakone,donose pravilnike, menjasu sve i svašta - a sve preko naših leđa.Radimo i danju i noću, rokovi se moraju poštovati, a pritom svi kasne ili greše:i APR i PU i UJP ... Njima se može.Osećam da se nalazim itmeđu čekića i nakovanja. Vlasnici smatraju da smo dužni to da radimo, zakonodavac samo nešto teoretski propisuje ... a knjigovođa mora sve to da udovolji.Samo kad se kaže i po kojoj ceni, nađe neke druge, priučene i ode kod njih.Mislim da je vreme da se prave knjigovođe udruže i kažu svima jedno veliko NE ! Dosta više. |
Gost |
#152016-10-07 20:27Ponekad se stvarno zapitam ko smislja ovakve stvari. Da li su te osobe provele jedan dan prakse u privredi, a ne samo na drzavnim jaslama. |
Gost |
#162016-10-07 20:29Smatram da su preobimne i nepotrebne razne tabele koje su uvedene novim Pravilnikom o POPDV... Ako je već potreban pregled onda uz postojeći obračun PDV-a poslati KIR I KPR na osnovu kojih se i sastavlja PDV prijava... Molim kao knjigovodja od 32 godine staza da se ovaj Pravilnik ukine... Hvala na razumevanju i nadam se da će se pozitivno rešiti na radost nas knjigovodja kojima se sve više evidencija nameće. Srdačan i lep pozdrav svima |
Gost |
#172016-10-07 20:34Ovo je vrhunac bezobrazluka, dokle misle da nas gaze,nas i nasu profesiju,sta jos treba da nam nametnu da radimo,da saljemo i podatke o broju cipela,krvnoj grupi....a sve zbog ''bolje kontrole'' koga gospodo? Koga da kontrolisu ? male privrednike,sa velikim rade zajedno oni su zasticeni inace kao beli medvedi,kod njih inspektori ne ulaze. Propise i pravilnike nam pisu nepismeni,neuki ljudi koji su se docepali fotelja i misle da su svemoguci. Riba smrdi od glave ali nazalost uvek se cisti od repa. |
Gost |
#182016-10-07 20:41Preobimna i nepotrebna evidencija, koja otezava rad privrede, a i kontrolu PU. |
Gost |
#192016-10-07 20:48Razlog potpisivanja: muka mi vise od torture nad nasom profesijom. Nijedna profesija nije pod pritiskom kao sto je profesija knjigovodje. |
Gost |
#202016-10-07 20:53Vreme je da se ipak ljudi od struke i iskustva umešaju u tekuću problematiku. U suprotnom ovi dobro plaćeni teoretičari će sve nas privrednike sprečiti da radimo i obavljamo svoje poslove kao što i svi drugi u normalnim zemljama rade. Moguće je da se sve ovo dešava za interese određenih grupacija i pojedinaca. To se pod hitno mora sprečiti u suprotnom ostaće samo strani investitori koji nas iskorišćavaju kao belo roblje. Možda to i jeste cilj ovako nerazumnih zakona!? |
Gost |
#222016-10-07 21:40Iz razloga sto nema potrebe za ovim.jer i iz starog obrasca se sve videli.dokle cemo ovoliko da ucimo ni lekari od kojih nam zavisi zivot ne uce ovoliko.na zapadu rade sasvim prosto pogotovo u nemackoj pa ne vidim da su propali |
Gost |
#232016-10-07 21:49Neka nam drzava plati naknadu, na osnovu klijenata koje vodimo za utriseno vreme i može,popunjavaćemo i to.Treba da radimo 24h ako ćemo da sve piskaramo odluke,popunjavamo upitnike koje nemaju svrhu.Iste smišljaju ljudi cija radna mesta su izmisljena i koji ne znaju ni P od PDV. |
Gost |
#242016-10-07 21:49Nisam pročitala ni reč Pravilnika, nemam ni vremena ni živaca. Potpisujem sve što može biti potpisano! :-) još uvek ne uspevam da svarim porez po odbitku i interni pdv, niti kome mogu da objasnim šta je pisac hteo da kaze, a ne još ovu zapetljanciju, preterano i bezobrazno stvarno! |
Gost |
#252016-10-07 21:50Ptvo zato sto niko nije kontaktirao savez računovodja ili neko drugo stručno telo, drugo zato što sam bila u Sloveniji i što sam videla da je kod njih mnogo jednostavnije nego kod nas, ne vidim razlog da se toliko informacija dostavlja PU, čemu služimo mi i naš rad, ovo je totoalna degradacija svega što smo mi i vraćanje na što više papira i podataka. Neću napisati do kraja svoje mišljenje-mnogo je ružno(mislim na razlog uvodjenja Zakona) |
|
Светосавски проглас за спас Косова и Метохије: Не ултиматуму – не капитулацији!
NO to violation of Serbia - НЕ цепању Србије
Peticija za otkazivanje koncerta Jelene Karleuše za doček Nove godine u Kragujevcu
ПОЗИВ ПАТРИЈАРХУ И САБОРУ: ОЧУВАЈМО ВЕРУ!
Слобода за Андреjа Гњота!
PETICIJA ZA SKIDANJE JOVANE JEREMIC SA NACIONALNE FERKVENCIJE
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Peticija za očuvanje tradicionalnog grba fudbalskog kluba Dečić
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
Smeniti glavnog i odgovornog urednika Prvog programa televizije RTV
2045 Kreirano: 2024-12-24
Peticija za smenu Zane Dolićanin sa mesta rektorke Državnog univerziteta u Novom Pazaru
1993 Kreirano: 2024-12-24
Peticija za otkazivanje koncerta Jelene Karleuše za doček Nove godine u Kragujevcu
15039 Kreirano: 2024-11-26
Znanje i moral na prvom mestu. Podrška profesoru Vladimiru Dugaliću.
1380 Kreirano: 2024-12-26
Roditelji protiv ZDRAVITAS-a
7239 Kreirano: 2024-11-18
Smena direktora Jovine gimnazije
1031 Kreirano: 2024-12-02
Иницијатива грађана да Прокупље добије професионално позориште
2199 Kreirano: 2024-12-05
Dodela Februarske nagrade Novog Sada studentima i srednjoškolcima
488 Kreirano: 2024-12-24
Постављање Ненада Лалатовића за новог тренера ФК Партизан
410 Kreirano: 2024-12-25
Подршка професорима и наставницима у Сокобањи
399 Kreirano: 2024-12-24
ПОЗИВ ПАТРИЈАРХУ И САБОРУ: ОЧУВАЈМО ВЕРУ!
343 Kreirano: 2024-12-25
Pismo podrške bivših učenika Gimnazije u Velikoj Plani slobodarskim naporima njenih maturanata
265 Kreirano: 2024-12-20
PODRŠKA STUDENTIMA - RADNICI RTS-A
212 Kreirano: 2024-12-20
Zdravstveni radnici - podrška studentima i poziv zdravstvenim sindikatima na štrajk
1268 Kreirano: 2024-12-18
Okazati nastup Jelene Karleuše u Boru
1728 Kreirano: 2024-12-14
Peticija za smenu rektora Univerziteta u Novom Sadu
2742 Kreirano: 2024-12-13
VRATIMO AUTOBUSKA STAJALIŠTA PUTNICIMA
779 Kreirano: 2024-12-09
APEL ZA IZGLASAVANJE O ODRŹAVANJU JANUARA NA PRAVNOM FAKULTETU PREKO ESTUDENT
102 Kreirano: 2024-12-23
**Peticija za Besplatno Pravo na Ortopedska Pomagala za Decu sa deformitetima stopala
758 Kreirano: 2023-11-14
Podrška studentima i zaposlenima Visoke poslovne škole u Novom Sadu
3803 Kreirano: 2024-12-12