Peticija za izmenu novog pravilnika o PDV-u.

Kontaktirajte autora peticije

Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji Peticija za izmenu novog pravilnika o PDV-u.

Gost

2016-10-07 19:33

Da nas više ne dave :)

Gost

2016-10-07 19:34

Neko pomenu magarce, neko robove.....a mi smo samo ljudi koji profesionalno rade svoj posao, dok se drzavni organi trude da nam na svaki nacin, i svake godine, sa svojim zeljama, zagorcavaju rad i ne obaziru se na kolicinu rada i na koje sve propise svakodnevno  se moramo edukukovati. Bice mi drago da ova peticija uspe jer bi to dokazalo da smo se i mi knjigovodje osvestile i da smo shvatili da .... ZAJEDNO SMO JACI.

Gost

2016-10-07 19:34

Potpisao sam iz razloga što je novi pravilnik o PDV-u donet ishitreno...gospoda koja ga je pisala nema veze sa praksom, diskutabilno je i kako su i gde diplomirali....Pravilnik je naprosto neprimenjiv, pogotovo za one poreske obveznike koji sa bave maloprodajom, Pravilnik sadrži more nepotrebnih podataka....dakle svaki dalji komentar je suvišan....

Gost

2016-10-07 19:37

Zato sto se u potpunosti slazem sa kritikama iznetim na racun novog pravilnika: nepotrebna i suvise obimna evidencija, veliki troskovi izmene softvera, angazovanja novih radnika. Troskovi i posao koji su za knjigovodje gotovo nenaplativi.

Anonymous

2016-10-07 19:37

Profesija koja je nekada mnogo vredela, sada je dovedena na rub propasti , da se izborimo za svoj status u državi Srbiji.

Gost

2016-10-07 19:39

Razlog potpisivanja peticije je što je natrpan gomilom podataka potpuno nepotrebnim i vezanim za PDV....Treba uključiti ljude iz naše struke, ljude sa iskustvom koji imaju veliki staž na računovodstveno-knjigovodstvenim poslovima za reviziju famoznog Pravilnika....

Gost

2016-10-07 19:41

Strašno je to što sve te propise donose oni koji se nikad nisu susreli sa praksom. Njima je samo potreban način za uvođenje novog harača. "Harač rajo, harač" za drugo i niste.
gost

#8 Re:

2016-10-07 19:43

#1: -  

Stvari treba uprostiti a ne komplikovati,taman sam pomislila uvodjenjem el.prijava kako ste nacinili pravi potez i olaksali svima,ali ovim Pravilnikom smo se vratili ponovo na pocetak.

26

#9 Preobimno

2016-10-07 19:47

Tabela je preobimna, nepotrebno je da koristimo nase dragoceno vreme na piskaranje takve tabele, evidencija vec postoji u knjigama .

Gost

2016-10-07 19:56

Prosti toliki podaci nemaju smisla.

Gost

2016-10-07 19:57

Vreme je da i nas neko cuje, sa ovim izmenama su preterali.

Gost

2016-10-07 20:03

Pravilnik su smislili ljudi koji nikada u zivotu nisu videli u praksi kako to sve izgleda, osim sto su evidencije preobimne, mnoge stavke nemaju veze sa pdv-om, pravilnikom se namecu veliki troskovi svakom poslodavcu. Ti isti su smislili i promenu pdv zakona u gradjevini koji nisu uspeli ni posle godinu dana jasno da preciziraju.Pravilnik je za 100 nijansi jos veca glupost

Gost

2016-10-07 20:18

Nisam pristalica necega sto nema ideju, cilj ili rezultat, a zahteva enormni angazman.

Gost

2016-10-07 20:21

Ja,govorim u svoje ime, nekada, kao šef računovodstva, imala sam službu,koja je radila tako da je jedan bio kontista,drugi likvidator,pa blagajnik, knjigovođa analitike i SVI su, sa punim radnim vremenom, radili svoj posao. Sve je bilo tačno i čisto,ažurno.Zakoni su se retko menjali, bili su jasni i odlazili smo na trodnevne seminare da nam ih objasne. Sada, u ova u ova luda vremena, vodeći jednu firmu ,radim sve te poslove sama, za mnogo manju zaradu,a uz to sam i pravnik, kurir, vodim radne odnose itd, itd... A ove vrhuške, menjaju zakone,donose pravilnike, menjasu sve i svašta - a sve preko naših leđa.Radimo i danju i noću, rokovi se moraju poštovati, a pritom svi kasne ili greše:i APR i PU i UJP ... Njima se može.Osećam da se nalazim itmeđu čekića i nakovanja. Vlasnici smatraju da smo dužni to da radimo, zakonodavac samo nešto teoretski propisuje ... a knjigovođa mora sve to da udovolji.Samo kad se kaže i po kojoj ceni, nađe neke druge, priučene i ode kod njih.Mislim da je vreme da se prave knjigovođe udruže i kažu svima jedno veliko NE ! Dosta više.

Gost

2016-10-07 20:27

Ponekad se stvarno zapitam ko smislja ovakve stvari. Da li su te osobe provele jedan dan prakse u privredi, a ne samo na drzavnim jaslama.

Gost

2016-10-07 20:29

Smatram da su preobimne i nepotrebne razne tabele koje su uvedene novim Pravilnikom o POPDV...
Ako je već potreban pregled onda uz postojeći obračun PDV-a poslati KIR I KPR na osnovu kojih se i sastavlja PDV prijava...
Molim kao knjigovodja od 32 godine staza da se ovaj Pravilnik ukine...
Hvala na razumevanju i nadam se da će se pozitivno rešiti na radost nas knjigovodja kojima se sve više evidencija nameće.
Srdačan i lep pozdrav svima

Gost

2016-10-07 20:34

Ovo je vrhunac bezobrazluka, dokle misle da nas gaze,nas i nasu profesiju,sta jos treba da nam nametnu da radimo,da saljemo i podatke o broju cipela,krvnoj grupi....a sve zbog ''bolje kontrole'' koga gospodo? Koga da kontrolisu ? male privrednike,sa velikim rade zajedno oni su zasticeni inace kao beli medvedi,kod njih inspektori ne ulaze. Propise i pravilnike nam pisu nepismeni,neuki ljudi koji su se docepali fotelja i misle da su svemoguci. Riba smrdi od glave ali nazalost uvek se cisti od repa.

Gost

2016-10-07 20:41

Preobimna i nepotrebna evidencija, koja otezava rad privrede, a i kontrolu PU.

Gost

2016-10-07 20:48

Razlog potpisivanja: muka mi vise od torture nad nasom profesijom. Nijedna profesija nije pod pritiskom kao sto je profesija knjigovodje.

Gost

2016-10-07 20:53

Vreme je da se ipak ljudi od struke i iskustva umešaju u tekuću problematiku. U suprotnom ovi dobro plaćeni teoretičari će sve nas privrednike sprečiti da radimo i obavljamo svoje poslove kao što i svi drugi u normalnim zemljama rade. Moguće je da se sve ovo dešava za interese određenih grupacija i pojedinaca. To se pod hitno mora sprečiti u suprotnom ostaće samo strani investitori koji nas iskorišćavaju kao belo roblje. Možda to i jeste cilj ovako nerazumnih zakona!?
др Предраг Митровић

2016-10-07 20:53

Стоп лошим прописима!

Gost

2016-10-07 21:40

Iz razloga sto nema potrebe za ovim.jer i iz starog obrasca se sve videli.dokle cemo ovoliko da ucimo ni lekari od kojih nam zavisi zivot ne uce ovoliko.na zapadu rade sasvim prosto pogotovo u nemackoj pa ne vidim da su propali

Gost

2016-10-07 21:49

Neka nam drzava plati naknadu, na osnovu klijenata koje vodimo za utriseno vreme i može,popunjavaćemo i to.Treba da radimo 24h ako ćemo da sve piskaramo odluke,popunjavamo upitnike koje nemaju svrhu.Iste smišljaju ljudi cija radna mesta su izmisljena i koji ne znaju ni P od PDV.

Gost

2016-10-07 21:49

Nisam pročitala ni reč Pravilnika, nemam ni vremena ni živaca. Potpisujem sve što može biti potpisano! :-) još uvek ne uspevam da svarim porez po odbitku i interni pdv, niti kome mogu da objasnim šta je pisac hteo da kaze, a ne još ovu zapetljanciju, preterano i bezobrazno stvarno!

Gost

2016-10-07 21:50

Ptvo zato sto niko nije kontaktirao savez računovodja ili neko drugo stručno telo, drugo zato što sam bila u Sloveniji i što sam videla da je kod njih mnogo jednostavnije nego kod nas, ne vidim razlog da se toliko informacija dostavlja PU, čemu služimo mi i naš rad, ovo je totoalna degradacija svega što smo mi i vraćanje na što više papira i podataka. Neću napisati do kraja svoje mišljenje-mnogo je ružno(mislim na razlog uvodjenja Zakona)