PETICIJA ZA UKIDANJE KOMUNALNE POLICIJE

Kontaktirajte autora peticije

Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji PETICIJA ZA UKIDANJE KOMUNALNE POLICIJE

Gost

2015-01-28 22:39

Privatna vojska sastavljena od stranackih kadrova!
Bojan

2015-01-28 22:46

Potpisao sam ovu peticiju. Smatram da je Komunalna policija potpuno bezvredna i jedan bespotreban teret za budzet. Njihova uloga se svela na sakupljace novca za drzavu i pisanje kazni lokalima dok ono sto je zaista potrebno gradjanima, a njihov je posao, ne rade. Svako jutro kada prolazim Hilandarskom ulicom na putu ka poslu, gde se moje koracanje pretvara u video igricu u pokusaju da zaobidjem psece izmete, setim ih se i pomislim koliko su bezvrdni. Da ne pricam o stalim stvarima... U svakom slucaju - nepotrebni su i beskorisni.

Gost

2015-01-28 22:47

Od uvodjenja komunalne policije, nisam video neki boljitak za grad. Koliko mogu cuti od gradjana, na pozive i prijave uglavnom ne reaguju, pseci izmet i dalje vidjam po gradu, buvlju pijacu po Bajloniju ispred Bitefa da ne nabrajam...Ovo sa hapsenjem gradjana bez karte ne bih komentairsao, jer necu da koristim psovke. I na kraju: Gradajni ih placaju, za sta? Imaju vece plate od redovnih policajaca, zbog cega?
komsija-preko-puta

#854 Re: Re:

2015-01-28 22:50

#786: M - Re:  

tacno.

Gost

2015-01-28 22:56

Ukinite komunalnu policiju, ne rusite prava nas gradjana!!!

Gost

2015-01-28 23:02

U potpunosti se slažem.

Gost

2015-01-28 23:04

Pa ovi punoglavci treba da sredjuju komunalne probleme. Deponije,divlje pijace, Nepropisno parkiranje, Dezurstvo oko skola.Raskopane ulice. Ovako su obicne sluge gradske vlasti koja je retardirana.ljudi nisu komunalni objekti.

Gost

2015-01-28 23:05

Komunalna policija je potpuno nepotrebna i ne samo ona, već su nepotrebni i sudski izvršitelji kao i notari.Sve ove novoformirane strukture zapravo imaju za cilj pljačku najsiromašnijih u ovoj zemlji, što je strašno i neprihvatljivo.U ovoj zemlji ima dovoljno policije, sudova kao i advokata, te je ovo nepotrebno. Ovo je potrebno samo vlasti da bi pljačkala narod i vršila presiju.U istoriju ovog naroda otići će Veliki Svevišnji gospodar Vičić, kao i njegov prepotentni ministar Selaković, kao osnivači novih zanimanja, koja imaju za cilj  pljačku naroda i vršenje presije a sve u korist njihovih poslušnika i partijskih kadrova. Stoga je peticija trebala biti i protiv notara kao  i privatnih izvršitelja.Zamislite sav novac koji  otimaju ove strukture sa povlašćenim položajem i koji se njima daje iz buđžeta, da ide u nova proizvodna radna mesta. Ako se i kaže da samo odabrani mogu biti u ovim strukturam onda se vidi kakva nam je vlast.

Gost

2015-01-28 23:05

uuu jeee jeeee

Gost

2015-01-28 23:12

Postojeca policija nam je dovoljna.
gost sa severa

2015-01-28 23:17

BEOGRAD, 27. januar 2015, (Njuz) – Pripadnik komunalne policije P.G, koji je pre dva dana sa još dvojicom kolega uhapsio ženu bez karte, kaže da je incident u autobusu broj 73 nešto najstrašnije što mu se desilo u životu i da se još uvek oporavlja od šoka.

U ekskluzivnoj ispovesti za Njuz ovaj komunalni policajac kaže da su došli na poziv kontrolora koji su naišli na putnicu bez validirane BusPlus karte.

- Ušao sam u autobus sa još dvojicom kolega i odmah sam pomislio da nam treba pojačanje. Ljudi su nas gledali i osećao sam mržnju u njihovim pogledima. I onda smo videli nju! Nekoliko sekundi smo se samo posmatrali, trenuci su trajali kao večnost i čekalo se ko će da načini prvi korak. Na kraju je ona krenula ka nama. Mahinalno smo načinili par koraka unazad, a onda je podigla ruku u kojoj je stajala nevalidirana BusPlus karta – priča ovaj vidno potreseni komunalac.

On dodaje da mu je kolaga šapnuo “bežimo”, ali da je on nekako uspeo da sačuva pribranost.

- Gospođo, dajte mi vašu ličnu kartu, nekako sam uspeo da izgovorim, ali ona je i dalje išla ka nama, kao da ju je obuzela neka sila. Na momenat je zastala i rekla: “Nemam!”. Osetio sam kako me je nešto preseklo u stomaku, pomislio sam da će kolena da mi otkažu. Ne znam stvarno šta smo uradili da se tako ponaša, bila je to jedna od onih situacija na koje te upozoravaju, ali se uvek nadaš da do njih nikad neće doći – ili ona ili ti – kaže P.G. i dodaje da je, koliko god su mu drhtale ruke, uspeo da izvadi lisice i uz pomoć kolega nekako savlada ženu naoružanu neotkucanom kartom.

- Sve što se dalje dešavalo pamtim kao kroz neku maglu. U jednom momentu smo izvodili ženu iz autobusa, a većina ljudi nam je nešto dobacivala i vređala nas, iako je bilo očigledno da je ona prva krenula na nas – kaže ovaj komunalac i dodaje da je naredna tri sata plakao zbog šoka koji je pretrpeo.

- Nadam se da će nam država dati veća ovlašćenja i da ćemo sledeći put čim uđemo u autobus moći da uhapsimo sve putnike, pa da naknadno u policijskoj stanici utvrdimo ko od njih nije imao kartu, jer ne prođe minut da ne pomislim da bi sutra ponovo neko mogao da krene ka meni sa neotkucanom kartom – otkriva ovaj komunalac.

Gost

2015-01-28 23:30

bar ce drzava da ustedi na platama :D

Gost

2015-01-28 23:44

Prava stvar!

Gost

2015-01-28 23:45

Napravljena striktno radi pranja novca...a i bogami maltretiranja naroda...Ukinuti podhitno...

Gost

2015-01-28 23:47

Komunalna policija tj. Interventna JKP sluzi samo da maltretira neduzne gradjane tj. bespomocne zene.Svi pokrali sto se moglo pa sad se izivljavaju na sirotinji raji!Ako ce to da podigne nasu ekonomiju i zaposli nasu decu OK.Ali isti slucaj kao i sa policijom dok kaznjavaju nemocne i penzionere kad van pesackog prelaze ulicu prolaze i avioni i kamioni a privredni kriminal cveta.Vise puta sam bio prisutan kada nesmeju da pisnu ako nalete na baju a i meni se par puta desilo da nemam kartu jer par puta godisnje udjem u prevoz pa je i ne kupujem.Kada me vide ili me elegantno zaobidju ili ako se zeznu pa mi potraze kartu kad ih osinem pogledom izvinjavaju se i produze dalje.

Gost

2015-01-28 23:50

Odlična peticija, svaka čast!
night

2015-01-28 23:53

!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gost

2015-01-28 23:57

Ukloniti Tadicevu Zaduzbinu.............

Gost

2015-01-29 00:19

Bez komunalne policije smo živeli normalno,
niko nas nije bezrazložno terorisao,
sve je normalno funkcionisalo i sa klasičnom MILICIJOM !

OVO što ste sada smislili - ne vodi ničemu sem
sukobu naroda ! Komunalna policija NE RADI ono
što bi trebalo da radi i šta bi joj bio smisao -
već samo podseća (veoma) na Schutzpolizei...

Gost

2015-01-29 00:22

Komentar nije potreban, oni su samo nepotreban balast na ledjima ovog naroda...u ovoj kvazidrzavi svaki gradjanin ima svog policajca i inspektora...samo posla nema ni za koga...

Gost

2015-01-29 00:24

Treba ukinuti komunalnu policiju. Nacin na koji su oni uhapsili jadnu zenu je za svaku osudu.

Gost

2015-01-29 00:26

Pa zar je ovo način da se uvede red.Sramota neka vrate kao ranije konduktera koji odma proverava karte a ne ovo iživljavanje.Na Malti npr. pri ulasku u autobus pokazuješ kartu a ako je ne poseduješ kupuješ kod vozača a on se čak i nemrsti i svakom putniku kaze dobar dan i dovidjenja.

Gost

2015-01-29 00:36

Kao i masa suvišno izmišljenih agencija koje žive na jaslama državnog budžeta i komunalna policija je još jedan parazit ovog našeg ekonomski srozanog sistema. Ne treba puno pameti pa da se vidi da je ova policija potpuno suvišna!!! UKINUTI ŠTO PRE!!! A one koji su je formirali pozvati na odgovornost i KAZNITI! ZA NOVCE KOJI SE IZDVAJAJU ZA OVU FANTOMSKU POLICIJU, MOGLI BI REŠITI DA SVAKE GODINE DECA U OSNOVNIM ŠKOLAMA DOBIJU BESPLATNE KNJIGE! RAZMISLITE!!!

Gost

2015-01-29 00:38

Brutalno ponašanje Komunalne policije do sada i još brutalnije koje se najavljuje u budućnosti prevazilazi ponašanje paravojnih formacija, u ratnim godinama na ovim prostorima. U ratnim uslovima srthovali su samo muškarci od prisilnog odvođenja i mobilizacije. Danas, ni žene ni deca u ovoj državi i gradu nisu sigurni od nasilja onih koji bi trebali da rade u interesu svih nas.

Gost

2015-01-29 00:41

svakako jedino vazno u ovom odsutnom trenutku,kada je ova vlast ovako osiona i nemilosrdna nad javnom svojinom i sektorom!!!1!