POTPISI STUDENATA PO STAROM PROGRAMU KOJIMA JE POTREBNO PRODUŽENJE STUDIRANJA
Gost |
/ #13662016-02-23 04:23Cela ova situacija je gotovo istovetna situaciji od pre 2 godine. Na isti nacin su o nama sa nipodastavanjem izvestavali mediji u pocetku nase borbe, (secam se desetina uvredljivih komentara po mnogim portalima protiv nas, gde su se cak i Bolonjci utrkivali da nas sto vise ocrne), sledili su izbori pre kojih nije bilo moguce nista uraditi sa peticijom (tacnije pre izbora nove vlade), i tek u septembru je doneta odluka (iako smo ranije dobili uverenje da je situacija resena u nasu korist a i tad je takodje septembar bio krajnji rok za moguci zavrsetak nasih studija). Ne vidim kako ce se ova situacija ove godine resiti ranije jer nam je i tada gorelo pod nogama pa je opet sve reseno u nasu korist. Zato budite optimisti. Sto se tice diskriminacije koju pominje zamenik ministra (a sam zestoko diskriminise), da li neko moze da mi odgovori da li je IJEDNA generacija Bolonjaca do sada izgubila pravo na skolovanje?! Ja mislim da nije i to bi trebalo saopstiti i zameniku ministra (a ako neko ima drugacije informacije o tome molio bih da me razuveri). Sto se tice uplitanja politike u celu ovu nasu problematiku, stvar je vrlo jednostavna. Nas glas na izborima moze samo da dobije BILO KOJA OPCIJA KOJA BI NAM OMOGUCILA DA ZAVRSIMO STUDIJE PO STATUTU PO KOJEM SMO I UPISALI FAKULTET I TACKA. Da li ce to biti aktuelna vlast ili neka nova, opozicija, kakvi su im politicki ciljevi, to apsolutno ne bi trebalo da nas interesuje. Ne zanosite se idealima da u ovoj drzavi (a i bilo kojoj drugoj) politicari nesto mogu da promene. Jer kao sto su mnogi rekli u postovima pre mene, nama je ovo od zivotnog znacaja i ovo je samo nasa borba. Inace postaje malo neprijatno citati ispovesti i pojedinacne sudbine ljudi u skoro svakom drugom postu ovde. Budite jaki i dostojanstveni jer pocinjemo da zvucimo neozbiljno i kao grupna jadikovka (znam i ja bih isto kukao ali necu). Nasi glavni aduti umesto jadikovanja moraju biti cinjenica da je zakon na nasoj strani, apsolutna neosetljivost na uvrede i diskriminaciju bilo koje vrste upucene ka nama, kao i nasa istrajnost da i posle svih ovih godina zelimo da postanemo akademski gradjani umesto toga sto bi nas neko sutnuo zauvek na biro bez diplome. Neka nam je sa srecom. |
|
Светосавски проглас за спас Косова и Метохије: Не ултиматуму – не капитулацији!
Слобода за Андреjа Гњота!
NO to violation of Serbia - НЕ цепању Србије
Подршка иницијативи Покрета Срба Крајишника за Резолуцију осуди геноцида НДХ над Србима
PETICIJA ZA SKIDANJE JOVANE JEREMIC SA NACIONALNE FERKVENCIJE
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Molim da podržite ovu peticiju,jer to Beogradjani zaslužuju
Peticija za očuvanje tradicionalnog grba fudbalskog kluba Dečić
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
Петиција за одлагање ступања на снагу наплате ,,Тарифе накнаде за давање на послугу оригинала и умножених примерака ауторских дела издатих у штампаној форми”
10310 Kreirano: 2024-10-20
Peticija da se smijeni ginekolog Vesna Đokvučić Keca
3924 Kreirano: 2021-10-23
PROTIV PARKINGA U VOJVOĐANSKOJ ULICI
808 Kreirano: 2024-11-09
Peticija da se sat na Železničkoj stanici U Novom Sadu zauvek zaustavi na 11:52 časova kao trajno sećanje na nastradale
569 Kreirano: 2024-11-14
Ostavite nam nasu "Jazzvu"
433 Kreirano: 2024-11-12
PETICIJA ZA DOSTUPNOST KORIŠĆENJA JAVNE POVRŠINE SPOMEN-GROBLJE OSLOBODILACA BEOGRADA
404 Kreirano: 2024-10-28
Peticija za uređenje školskog dvorišta OŠ "Ivan Gundulić"
373 Kreirano: 2024-10-22
Za bolji status tajnika, voditelja računovodstva, računovodstvenog referenta i administratora u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima!
331 Kreirano: 2024-11-14
Zabrana reklamiranja kockarnica - Podrška izmeni zakona
3511 Kreirano: 2024-07-11
PODRŠKA PROTESTIMA PROSVETNIH RADNIKA
255 Kreirano: 2024-11-14
Ukidanje odluke o prosečnoj ceni m2-osnovica za oporezivanje za 2025.godinu za Grad Sremska Mitrovica
184 Kreirano: 2024-10-30
ZAKUNI SE U ZAKON! Potpiši peticiju da neovlašćeno deljenje intimnih snimaka postane krivično delo
21864 Kreirano: 2024-03-07
Srbija za neradnu nedelju
80 Kreirano: 2024-10-31
Stanari za izgradnju novih parking mesta u ulicama Velizara Stankovića 1-4 i Vukasovićeva 84-88 i bližoj okolini
107 Kreirano: 2024-10-12
Zdravlje mladih ispred profita - Stop lakoj dostupnosti i promociji alkohola deci i mladima!
75 Kreirano: 2024-10-30
Peticija za obnovu zgrade Sokolane
74 Kreirano: 2024-11-06
Peticija za novi park za pse na Starom gradu
73 Kreirano: 2024-10-24
ОПСТАНАК ДРЖАВНИХ АПОТЕКА
6004 Kreirano: 2024-06-21
Peticija za human tretman i zaštitu pasa lutalica u Novoj Varoši
63 Kreirano: 2024-10-28
SENZORI ZA ŽIVOT DECE! DIJABETES REVOLUCIJA
15784 Kreirano: 2023-11-06