Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Gost

#1376 Re: Re:

2014-01-21 13:40

#1374: - Re:

Pa sirim,samo ovo su neki ljudi koje nisam upoznala a zajednicki ispiti nas tek sad povezali :)

Gost

#1377 Re: Re: Odgovor

2014-01-21 13:47

#1324: Stara Solunjanka - Re: Odgovor

Pitanje je bilo da li ste ih kontaktirali SKONUS posle saopstenja ministarstva i da li su promenili poziciju?Mislim da sa njima treba biti u STALNOM kontaktu.Ministarstvo nudi ono sto vec postoji,ko uspe do oktobra uspe,ostali na bolonju!Nisu ponudili nista!Za vecinu je prelazak na bolonju zapravo  kraj studija,pa nisu daleko od istine oni koji kazu da gubimo pravo na studiranje.Od kada pratim ovu problematiku po medijima sve je naginjalo ka produzenju ,da bi se posle saopstenja ministarstva sve preokrenulo.

Gost

#1378 Re: Re: Re:

2014-01-21 13:54

#1376: - Re: Re:

na kom si faxu?

Gost

#1379 Odličan komentar iz Politike

2014-01-21 13:55

дете ТМП | 05/01/2014 17:50

"Од новинара Политике се очекује да су боље информисани. "Болоњски" процес подразумева признавање постигнутог кроз Е(вропски)С(истем)П(реноса)Б(одова), тако да се СВЕ вреднује, све што је постигнуто (погледати у просветном законодавству Републике Српске...). Такође горе наведено обавезујуће је Лисабонском конвенцијом. Што ће рећи, ако се не призна део постигнутог онима који не заврше студије до тог рока, логично би било да се не би признавале ни досадашње дипломе, ни специјализације, ни магистратуре, ни докторати, једном речју после "болоње" потоп. Шта ће се десити са нпр. студентима са хендикепом, инвалидитетом, хроничним болестима, хоће ли их факултети лишити Уставом загарантованих права?"

http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Veciti-studenti-morace-da-diplomiraju-do-septembra-2014.lt.html

Gost

#1380 MINA

2014-01-21 14:15

Ako ne uspem da dam jos ovih 5 ispita sto su mi ostala do kraja septembra, a verovatno necu stici, prelaskom na bolonju dodace mi jos 7 ispita. Kako oni misle da zavrsimo fax kad nam dodaju jos ispita??? Nismo stigli ni ovo sto nam fali.

Gost

#1381 Re: Re: Re: Re:

2014-01-21 14:19

#1378: - Re: Re: Re:

filozofski Novi Sad

Gost

2014-01-21 14:25

Sve ovo se izgleda radi da bi se bi se ucinila usluga privatnim fakultetima!
Da se oni koji na ovaj ili onaj nacin mogu da plate zavrsetak studija na privatnim fakultetima, nateraju da predju, a za ove sto nemaju pare ih i nije briga...

To je po meni jedino logicno objasnjenje zasto u Srbiji i pored naseg pritiska(za sad) odbijaju produzenje roka, a u CG i RS gotovo bez ikakvog pritiska, bez ikakve peticije i td su produzili rok...

Gost

2014-01-21 14:43

Da li ima nekog odgovora? Svi smo nestrpljivi...

Gost

2014-01-21 15:23

U danasnjoj POLITICI u rubrici DRUSTVO prorektor BU Miodrag Popovic je izjavio da ce stari studenti pre zavrsiti ako predju na novi program.Iako je ministarstvo pohvalilo da se pitanje starih studenata postavilo na vreme,kako su krenuli nece se resiti do septembra.

Gost

2014-01-21 15:53

www.rtv.rs/sr_ci/drustvo/lakse-za-vecite-studente_454768.html

Gost

2014-01-21 15:55

Prema ovim vestima odozgo kao nista od produzenja. Procitajte.

Gost

2014-01-21 15:57

“Министар је предложио да се сваких месец дана организује рок за старе студенте и да им се организују предавања и вежбе на неким предметима у некој скраћеној верзији”, истиче Александар Кобиларов, председник Студентског парламента Универзитета у Новом Саду.

Gost

2014-01-21 16:03

Zanimljivo da u CG zbog 300 studenata produze,u RS zbog 3000,a u Srbiji kao razmisljaju da li da produze,a ima nas 30 000!

Gost

2014-01-21 16:08

Ma kakva pomoc od ministra od toga nema nista ... kao svaki mesec ispiti i veci broj termina samo ako nadjemo profesore... ispit koji sam spremila ne mogu da polozim zato sto profesor nije istakao termin a kome god se obratim oni mi kazu da ja moram profesora da jurim... pa gde da ga jurim da idem kod njega kuci... verujem da se i drugi susrecu sa slicnim ili istim problemima... i kako onda da diplomiramo na vreme kad vise vremena provodimo jureci profesore nego sto spremamo ispite...

Gost

2014-01-21 16:27

8 meseci pre isteka roka ministar se setio "dodatne nastave",na koju ce ljudi valjda da putuju.Ne znam zasto palamude,zasto jasno ne kazu ko stigne ,stigne,ostali...

Gost

2014-01-21 16:36

jel ste primetili da novinari nigde nisu naveli prvobitan zahtev, a to je da nam omoguce da zavrsimo studije po statutu po kojem smo i upisali, sto znaci da nas uopste ne prebacuju na bolonju, vec su samo  naveli alternativni zahtev za produzenje od dve godine.
ispada samo hocemo neka produzenja, opet i opet!!!

Gost

2014-01-21 16:43

Aman ljudi nemojte vise paniciti, molim vas, nikome od nas nije lako da izadje na kraj sa tolikim stresom. Dosta nagadjanja, sta je ovaj sad rekao pa sta ce biti..
I dosta vise toga koliko je kome ostalo..nekome 3, nekome 5, nekome 10..PA STA! Svi se borimo za istu stvar i svi zelimo da zavrsimo fakultet i imamo pravo na to!
Sacekajte jos par dana sigurno ce pokretaci peticije i advokatica Tereza da nam daju neke nove pouzdane informacije.

Gost

2014-01-21 16:48

Opet namestise ovog jadnog Kobilarova. Neverovatno je kako novinari izvuku samo deo price.
tatjana

#1395 Re: MINA

2014-01-21 16:52

#1380: - MINA

Ja imam jos 3 na Ekonomskom fakultetu..moj smer se po novom programu podelio na 2 dela, koji god da izaberem kaci me 12 ( dvanaest) ispita razlike..sto prostom racunicom 12 ispita * 8 bodova po ispitu * 1800,00 dinara po bodu iznosi 172.800,00 dinara skolarine...to je samo za one ispite sto dobijam kao razliku..jedva krpim uz rad i ovu skolarinu od 50.000,00 dinara....i sta sad da radim...meni bi pomoglo i pola godine produyetka, ali cinjenica je da svima nama za kraj ostaju najtezi ispiti i kako god da okrenes niko nam nikad nije izasao niti ce izaci u susret da nam olaksa polaganje, makar da nas puste da polazemo preko kolokvijuma, a ni za to nisu voljni...

Gost

2014-01-21 17:13

Najlepse molim pokretace peticije da brisu bespotrebne,negativne i neproduktivne komentare.
NIJE BITNO KOLIKO JE KOME OSTALO ISPITA, BITNO JE DA PETICIJA I NAS ZAHTEV KOJI SU POKRETACI I ADVOKATICA PISALI NEUMORNO I PREDALI, URODI PLODOM, DA SE ZAKON IZMENI! TO JE NAS CILJ!
Posle svako neka lepo zavrsava za mesec, dva pet, godinu ili dve!!!
Ispitni rok je u toku, neki imaju malu decu, neki rade, neki su bolesni, neki imaju smrtni slucaj, neki imaju sve to zajedno i bore se i jedinu nadu vide u ovoj akciji i kolegama koje su se potrudile da je pokrenu. Iovako je tesko svakodnevno citati, slusati razne poluinformcije, omalovazavanje nas i sve ostalo..ajde da bar ovde bude pozitivno. Svi znamo koliko para dajemo za obnove aps staza, prijave i polaganje ispita..i to sta bi bilokad bi bilo na bolonji. Za nas bolonja NE POSTOJI !!
JEDINO RESENJE,RAZUMNO I NAJBOLJE ZA SVE JE PRODUZENJE ROKA ZA ZAVRSETAK STUDIJA!
To zna i ministar i svi..sve ostalo bi bilo u suprotnosti onome "ni jedan student nece biti ostecen".

Gost

#1397 Re:

2014-01-21 17:25

#1396: -  

Potpuno se slazem sa tobom!!! Dosta vise meni 2 meni 3 meni je 5 meni 10 ostalo!!! Moze da se desi da nekom kome je ostalo 8 zavrsi pre onoga kome je ostalo 3!!! Te stoga se slazem da treba prestati sa tim meni ovoliko ostalo meni onoliko!!! Nas interesuje saopstenje Majke Tereze i osnivaca ove peticije da li nam je neko nesto zvanicno saopstio i sta stoji u njemu, posto je sutra 7 dana od podnosenja peticije! Sve ostalo su puka naglabanja u principu rekla kazala, a od toga niko ama bas nema nista izuzev nerviranja u prazno!! Nadam se da ce neko od njih uskoro da saopsti kako stoje stvari!!!

Kolega007

2014-01-21 17:57

Kad vec pominjete sta pise u elektronskim novinama onda obratite paznju na komentare ispod teksta u kojima je vecina ljudi na nasoj strani. Razmisljajte pozitivno i verujte u ovo sto smo pokrenuli. Dosta vise pesimizma!

Gost

2014-01-21 18:11

Dajte bre da sakupimo jos potpisa. Nema sumnje da je i 4.000 ljudi pozamasna brojka ali peticija ne sme da prestane da kruzi. Sto nas je vise to smo jaci.
student

#1400 NADAM SE NAJBOLJEM

2014-01-21 19:09

Samo da ovo uspe, bicu srecan!!! MNOGOOOOO!!!