Podrska Sasku
Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji Podrska Sasku
Gost |
#21772013-05-27 19:28SVETSKA SRAMOTA! kriminalce na ulici, posteni ljudi neka gnjiju po zatvorima. U Svakoj drzavi Svako ima pravo na "SAMOODBRANA"(specijalno da mi neko dogje na moj property, automatski sto i da se dogodi JA SAM U PRAVO). SASKO TI SI HEROJ.SVAKO NA TVOJE MESTO URAIO BI ISTO,bez razlike dali je to odbrana tvoje porodice ili neko napao komsije, ili odbrana na neznanika na ulici. SASKO JA IMAS PODDRSKATA NA SITE MAKEDONCI I POSTENI LUGJE SIRUM SVETOT! DOVOLNO E OD SRPSKI NACIONALIZAM I NE PRAVDA! |
Gost |
#21782013-05-27 19:30Nema nam spasa dok se, ulagujuci se EVROPI, odricemo i necega sto ne bi smeli, i tako pravimo haos. Dok nam privatna svojina ne bude svetinja i dok su narkomani zasticeni kao retke zverke NEMA NAM SPASA |
Gost |
#2180 obavezno procitati - takav je nas zakon2013-05-27 19:33http://vukajlija.com/odgovoriti-istom-silom/624398 - Dobar dan. Srećan rad. Kako ide? - O, dobar dan, hvala. Evo teško, mučim se sa ovom bravom već dugo. Obično to brže odradim, ne znam kako ovo ovako... Da l' je ovaj lik lud ovo da montira. - Ja se zaista izvinjavam što Vas uznemiravam u poslu, ali da niste Vi slučajno provalnik koji upravo pokušava da obije moju kuću? - A, ovo je Vaša rezidencija? Oprostite, nisam znao, primite moje iskreno izvinjenje za onu formulaciju u vezi brave. - Nema veze, to me žena naterala da montiram, ja nisam bio za to. Znate, i ja se sa njom mučim. Bravom, to jest, mada ni žena nije daleko od te tvrdnje, a imam ključ. - Uh, da Vam nisam u koži! Ja to samo jednom, sada, a Vi svakog dana. Joj, gde mi je kultura? Ja sam Zvonko Kalauz, provalnik. Izvolite moju vizit-kartu. - Drago mi je, ja sam Petar Gedora, automehaničar. Oprostićete moju indiskreciju, ali da niste slučajno naoružani? - Ah, ne, ja sam fini gospodin provalnik, samo otuđujem Vaše stvari. Jedino ovaj pajser, ako se računa... - Jao, pa nemam pajser pri ruci da se sada fizički obračunamo. Jedino ako biste me pričekali da trknem do podruma, imam tamo jedan, pa da počnemo. - Naravno, nema problema. Ne uznemiravajte se ni ako je pajser rđav, primio sam tetanus nedavno. Neću morati dugo da Vas čekam, nadam se? - Ah, pa to Vam ne mogu obećati. Da budem iskren, nisam baš najsigurniji gde sam ga ostavio, moglo bi da potraje. Ali Vi slobodno uđite, raskomotite se, skuvajte kaficu, potrudiću se da brzo dođem. - Dogovoreno. Da pristavim i Vama kaficu? - Uh, baš bi moglo, legla bi mi jedna onako fino. Bez šećera, moliću. Posle, ako hoćete, umem da gledam u šolju, pa kad sve to završimo, šta kažete tada na obračun? - Vrlo rado, čekam Vas sa nestrpljenjem. |
Gost |
#21812013-05-27 19:35strasno je da danas nesmes braniti svoj prag ni svoju porodicu, oni koji provaljuju su vise zasticeni nego ljudi koji brane samo svoje..dragana |
Aki |
#2185 Treba doneti ovakav zakon:2013-05-27 19:38Na osnovu člana 56. Ustava Republike Srbije, dole potpisani građani, podnose i zahtevaju odgovor na P E T I C I J U da se donese zakon o zaštiti života, porodice i doma Usled sve većeg broja krivičnih dela sa elementima nasilja - silovanja, ubistva, nanošenja teških telesnih povreda, provalnih kradja sa elementima razbojništva - svakom gradjaninu i gradjanki treba dati mogućnost većoj samozaštiti, i većeg prava na zaštitu telesnog integriteta, života i zdravlja kako sopstvenog tako i članova porodice. Zakon je za sada na strani nasilnika, a žrtve praktično obespravljene, kada organi reda odbiju da podnesu prekršajnu prijavu za recimo fizički napad, žrtvi ostaje da se sama obraća sutu i plaća astronomske takse. Tako država praktično štiti nasilnika. Isto tako u vreme kada naoružani kriminalci uz pretnju običnim nožem mogu da siluju nezaštićenu devojku ili ženu uz pretnju da će joj se osvetiti na deci u koliko ih prijavi policiji - tim istim žrtvama zakon zabranjuje upotrebu šok-aparata ili običnog suzavca! Za vatreno oružje potencijalnoj žrtvi, recimo samohranoj majci koja je žrtva proganjanja i pretnji ili psihički poremećene osobe ili bivšeg muža alkoholičara - treba dozvola isto kao kada je reč o čoveku koji može fizičkid a se odbrani i bez oružja, kao što treba i lovcu kojem je oružje hobi. Dakle, toj samohranoj majci ili pripadniku neke manjinske grupe koji je žrtva fizičkog nasilja potrebno je za naj običnije oružje za samoodbranu ista količina dokumenata, dozvola i na kraju - poreza kao da hoće da kupi snajpersku pušku. A kriminalcima ne treba nikakva dozvola. Uz sve to ne postoji nikakva zaštita nepovredivosti stana i imovine. porodica koja je nešto sa mukom sticala ili majka koja radi kao kasirka i redja robu po rafovima za 15,000 mesečno mora da ima na svojoj strani zakon da upotrebi vatreno oružje na provalniku i da zakon stoji na strani žrtava a ne da brani provalnike, silovatelje i kriminalce. Zato je naša peticija da se donese sveukupni zakon o zaštiti života, porodice i doma koji bi omogućio: 1. Nepovredivost navedenih 2. Sudsku zabranu prilasla nasilnicima 3. Ukidanje sudskih taksi za naknadu štete i fizičke napade 4. Da svaki gradjanin i gradjanka u Srbiji mogu uz sudsko uverenje da nisu kažnjavani krivični niti prekršajno za akta nasilja - da legalno u specijalizovanoj radnji kupe manji pištolj ili revolver za samoodbranu svog života i života članova svojih porodica i da za to en budu izlošeni taksama i porezima. Naravno uz ograničenje da to oružje može da bude kapaciteta do 8 metaka kalibra .22/6,35/7,65/9mm kratki/.38 specijal - kako bi se izbegle zloupotrebe 5. Da se u slučaju nasilja u porodici odmah na licu mesta kada dosju organi reda nasilnik udaljava iz porodice, automatski mu se stavlaj zabrana prilaska i odredjuje pritvor do okončanja prekršajnog postupka. 6. Da žena ili devojka kojoj preti silovanje ima pravo da na napadača upotrebi vatreno oružje u cilju zaštite svog telesnog integriteta. 7. Da u cilju odbrane života i imovine svoje i članova svoje porodice svaka gradjanka i gradjanin imaju pravo da upotrebe vatreno oružje na napadača - jer u današnje vreme 90% tih napadača su naoružani i spremni da ubiju žrtve. 8. Nepovredivost stana i imovine zasniva se na tome da ni jedna osoba, civil ili uniformisano lice nemaju pravo da stupe na privatnu imovinu - bez poziva domaćina - izuzev kada službena lica imaju sudski nalog. |
Gost |
#21862013-05-27 19:38Zakon pod hitno menjati.da bi se u buducnosti zastitila privatna svojina tj. privatni posed... |
Gost |
#21872013-05-27 19:38Kućni mir i porodica su svetinja, nikom nije drago što je čovek ubijen ali šta bi se desilo da Sasko nije bio tu da zaštiti svoju porodicu, posle bi svi pričali kako se desila tragedija "narkoman ubio ženu ,dete...". Hitno menjati zakon, porodica i porodični mir su svetinja. Sloboda Sašku u pitanju je čista samoodbrana i odbrana porodice. |
Gost |
#21882013-05-27 19:39Svaka cast...da bar na ovaj nacin pomognemo coveku...smatram da nije kriv,branio je svoje..kao sto bi naravno svaki covek to sigurno uradio.Nas zakon kaze da treba kad provalnik udje u kucu,lepo dignemo ruke i bukvalno ga pustimo da radi sta hoce...zamislite,budale,MENJATI ZAKON POD HITNO,,onaj americki treba da bude,,,privatni posed i imovinu braniti oruzjem i pucati ako treba...jer prva ja ne bih dozvolila tako nesto,isto bi reagovala.NEKA PUSTE COVEKA ODMAH,ima jacih krimi=djimi faca pa neka ih hapse.Pozdrav i podrska. |
Gost |
#21912013-05-27 19:43Ajmo ljudi potpisujte. Fraza "U ime naroda" u ovom slucaju mora izgubiti kredibilitet! |
Gost |
#21932013-05-27 19:46mislim da bi svako ucinio isto za svoju porodicu....pa cak i covek koji je nastradao,da je bila obrnuta situacija. |
Gost |
#21952013-05-27 19:47 Moramo pomoci onome ko je napadnut u svoju kucu,moja kuca je moja privatnost,cak I policija da udje mora imati nalog za to.Zlatko. |
Gost |
#21962013-05-27 19:48Mnogo je nepravde u ovoj zemlji.Nisam znala da ovako nesto u zakoniku postoji.Moja podrska u potpunosti.Nadam se dobrom ishodu. |
Davor |
#2197 Re: I od zakonodavca2013-05-27 19:49Peticija je ok, branimo srbiju od bitangi i baraba! I od zakonodavca! |
max |
#2198 Subjekt2013-05-27 19:49mislim da bi svako ucinio isto da odbrani svoju porodicu...pa cak i covek koji je u ovom slucaju nastradao,samo da je bila obrnuta situacija. nas zakon je specifican zbog toga sto ga nema i potrebna mu je rekonstukcija. ovaj covek je branio ono sto najvise vredi i treba ga osloboditi. iskreno se nadam da ce tako i biti. |
Gost |
#21992013-05-27 19:50konacno bi neki od zvanicnika da se prime posla i da promene ovaj krivicni zakon a ne da nam koje kakvi setaju po dvoristima sobama a da im nista nemozemo ,mi ce mo da se zrtvujemo radimo gradimo a oni eto ja dosao da vam uzmem lap top ,,,il nesto slicno sale je branio malu princezu i njegovu suprugu i ja bi isto ,,,samo sto bi mu ja odsekao obe ruke da nemoze ni da krade a kamoli da drzi spric i da se drogira |
Gost |
#22002013-05-27 19:51najbolje bi bilo da je pustio da ih ubije, on bi dobio godinu -dve i izasao , tako je kod nas , nesmes ni svoje da branis... |
|
Светосавски проглас за спас Косова и Метохије: Не ултиматуму – не капитулацији!
Подршка иницијативи Покрета Срба Крајишника за Резолуцију осуди геноцида НДХ над Србима
NO to violation of Serbia - НЕ цепању Србије
Слобода за Андреjа Гњота!
PETICIJA ZA SKIDANJE JOVANE JEREMIC SA NACIONALNE FERKVENCIJE
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Molim da podržite ovu peticiju,jer to Beogradjani zaslužuju
Peticija za očuvanje tradicionalnog grba fudbalskog kluba Dečić
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
Петиција за одлагање ступања на снагу наплате ,,Тарифе накнаде за давање на послугу оригинала и умножених примерака ауторских дела издатих у штампаној форми”
10289 Kreirano: 2024-10-20
Peticija da se smijeni ginekolog Vesna Đokvučić Keca
3924 Kreirano: 2021-10-23
PROTIV PARKINGA U VOJVOĐANSKOJ ULICI
801 Kreirano: 2024-11-09
Peticija da se sat na Železničkoj stanici U Novom Sadu zauvek zaustavi na 11:52 časova kao trajno sećanje na nastradale
477 Kreirano: 2024-11-14
Ostavite nam nasu "Jazzvu"
424 Kreirano: 2024-11-12
PETICIJA ZA DOSTUPNOST KORIŠĆENJA JAVNE POVRŠINE SPOMEN-GROBLJE OSLOBODILACA BEOGRADA
404 Kreirano: 2024-10-28
Peticija za uređenje školskog dvorišta OŠ "Ivan Gundulić"
373 Kreirano: 2024-10-22
Za bolji status tajnika, voditelja računovodstva, računovodstvenog referenta i administratora u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima!
305 Kreirano: 2024-11-14
Zabrana reklamiranja kockarnica - Podrška izmeni zakona
3508 Kreirano: 2024-07-11
PODRŠKA PROTESTIMA PROSVETNIH RADNIKA
196 Kreirano: 2024-11-14
Ukidanje odluke o prosečnoj ceni m2-osnovica za oporezivanje za 2025.godinu za Grad Sremska Mitrovica
184 Kreirano: 2024-10-30
ZAKUNI SE U ZAKON! Potpiši peticiju da neovlašćeno deljenje intimnih snimaka postane krivično delo
21863 Kreirano: 2024-03-07
Stanari za izgradnju novih parking mesta u ulicama Velizara Stankovića 1-4 i Vukasovićeva 84-88 i bližoj okolini
107 Kreirano: 2024-10-12
Srbija za neradnu nedelju
79 Kreirano: 2024-10-31
Peticija za obnovu zgrade Sokolane
74 Kreirano: 2024-11-06
Peticija za novi park za pse na Starom gradu
73 Kreirano: 2024-10-24
ОПСТАНАК ДРЖАВНИХ АПОТЕКА
6003 Kreirano: 2024-06-21
Zdravlje mladih ispred profita - Stop lakoj dostupnosti i promociji alkohola deci i mladima!
61 Kreirano: 2024-10-30
Peticija za human tretman i zaštitu pasa lutalica u Novoj Varoši
61 Kreirano: 2024-10-28
SENZORI ZA ŽIVOT DECE! DIJABETES REVOLUCIJA
15784 Kreirano: 2023-11-06