Podrska Sasku
Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji Podrska Sasku
Iustitia |
#1826 Re:2013-05-27 11:54#1818: ser_oliver - Navescu vam dve situacije iz americke prakse. 1. Sedmogodisnjeg decaka pojuri razjareni pas i on uskoci u tudje dvoriste, napolju mrak, decak izbezumljen i isprepadan se sakrije u neko ukrasno zbunje. Vlasnik izadje sa puskom u rukama i ispali dva metka u zbun. Naravno, ubije decaka i nije kriv. 2. Neki japanski student greškom zaluta kod jednog čoveka, misleći da je neka žurka u njegovoj kući ili stanu. Zbog slabog engleskog jezika delovao je nerazumljivo, čovek se uplašio i ubio ga. Nije kriv.
|
Gost |
#18282013-05-27 11:57Znaci, po nasem zakonu, može da nam upada u kucu ko kad hoce i da nas pljačka ili ko zna šta sve al mi ne smemo da se branimo jer cemo zbog samoodbrane završiti u zatvoru a kriminalac koji je izvršio bezbroj pljački je na slobodi! Ludilo! Sve je to lepo regulisano u Američkom zakonu pa nek naši pročitaju. |
Gost |
#18322013-05-27 12:00Sasko treba da dobije medalju a ne zatvor. Ja bih njega za ministra pravde. Da smo tako svi radili ne bi nam ova goveda koja sada isteruju kobajagi pravdu ukrala buducnost. |
Gost |
#18332013-05-27 12:00Svoja imovina svoje carstvo.Ko ulazi na tudju imovinu mora da se najavi,taman bili i organi unutrasnjih poslova. U suprotnom imate pravo da branite svoju imovinu na svaki nacin.Takvi zakoni postoje u velikim drzavama sveta.Udjite vi u Americi na tudj ranc nepozvani,to nije moguce. |
Gost |
#18342013-05-27 12:01Zao mi je zaista ovog coveka koji i jedan jedini minut provodi iza resetaka jer je braneci svoju porodicu i kucni prag presudio bagri.i ja bih isto to uradio,kao i svaki pravi covek i domacin!a 22 godine sam proveo u toj zemlji i nista lepo ne pamtim da sam doziveo.u svemu smo na zadnjem mestu u svetu!iskreno se nadam bez obzira na sve da ce se ovaj posten covek uskoro vratiti svojoj porodici i normalnom zivotu.bog dusu neka oprosti onome,ali moraju svi olosi da nauce kako se prolazi kada hoces da otimas postenom coveku! |
Iustitia |
#1835 Re:2013-05-27 12:01Navescu vam dve situacije iz americke prakse. 1. Sedmogodisnjeg decaka pojuri razjareni pas i on uskoci u tudje dvoriste, napolju mrak, decak izbezumljen i isprepadan se sakrije u neko ukrasno zbunje. Vlasnik izadje sa puskom u rukama i ispali dva metka u zbun. Naravno, ubije decaka i nije kriv. 2. Neki japanski student greškom zaluta kod jednog čoveka, misleći da je neka žurka u njegovoj kući ili stanu. Zbog slabog engleskog jezika delovao je nerazumljivo, čovek se uplašio i ubio ga. Nije kriv. |
Gost |
#18362013-05-27 12:01Komentar svaki je suvisan...zatvarajte koga treba a ne coveka koji je branio svoju porodicu.. |
Gost |
#18372013-05-27 12:02Da li je onome ko je pravio ovu stranu javljeno da već nekih 6 godina ne postoji Državna zajednica Srbija i Crna gora,a ovde je stavljeno kao jedina moguća opcija za markiranje vlastite države. |
Ovaj post je uklonjen od strane svog pisca (Prikaži detalje)
2013-05-27 12:04- Date of removal: 2013-05-27
- Razlog uklanjanja:
Gost |
#18402013-05-27 12:07Poddrska za SASO od Prilep-Makedonija,osloboduvanje - ja branese familijata,svojot zivot |
I te kako podržavam Saška |
#1841 Re: NE PODRZAVAM2013-05-27 12:08Nisi šefe ni pročitao šta je bilo... ubo ga je u rvanju pet puta - znači ubo ga je, ovaj i dalje napada sa šrafcigerom... Saško ga ubode opet, a lopov i dalje... i tako 5 (PET) puta, dok ga nije ubo kako valja. I onda je frajer ustao i pobegao i umro 200 metara dalje. To se NIKAKO ne može čak ni po ovom nesrećnom zakonu svesti pod prekoračenje nužne odbrane. Saško treba da dobije orden za hrabrost, a ne robiju. Po tom nesrećnom zakonu pošto je ovaj uzeo šrafciger, trebao je da mu kaže "ček, stani, samo da odem ja po alat" pa da se malo mačuju šrafcigerima. Svi imaju pravo na život i svaki gubitak je strašan - ali ne zaboravi da je ovde preminula individua prvo rešila da se odrekne tog prava kad je nasrnula na tudji život i imovinu. I to tako MORA da se tretira, a pošto nije tako ljudi beže iz ove zemlje. Da ga je onesposobio suzavcem ili peper sprejom, da li ste svesni da bi po našem zakonu i tada išao u zatvor zbog nedozvoljenih sredstava? A to ne ostavlja telesne posledice. Samo u slučaju alergijske reakcije. Mogao je lopov da se spotakne u bekstvu i polomi galvu, pa i tad bi uhapsili čoveka. A objasnite mi kako žena da se odbrani od silovatelja sa nožem, sve i da ima nož? Pa ovaj je teži od nje duplo, barem, džaba joj nož. MORA da se izmeni kako sud gleda na samoodbranu i da se sagledavaju i dozvole, kako se sad zovu "nesrazmerne akcije". |
Gost |
#18432013-05-27 12:09Svaka Vam chast za ovu peticiju za Sashka.Zivim u Japanu(iz Beograda sam)i zgranut sam da je chovek zatvoren braneci svoje ognjishte i porodicu!To mu se ne bi desilo nigde u Evropi za istu stvar chak ni ovde u Japanu,a da ne pricham za Ameriku. POD HITNO MENJATI ZAKON I NE BRANITI VISHE KRIMINALCE!!! S poshtovanjem Tomic Iida Zarko |
Gost |
#18442013-05-27 12:13Nije prava drzava, ona drzava u kojoj su vecito kriminalci zasticeni i ispadnu zrtve a ljudi koji brane svoju porodicu, zivot ili imovinu zavrse u zatvoru. nemoguce je da u 21om veku mi i dalje nemamo adekvatan zakon o zastiti svog poseda, imovine, ali pre svega golog zivota i zivota svoje porodice. Dajte normalan zakon po kome mozemo bez bojazni od zatvora da se odbranimo u slucaju da nam neki kriminalac upadne u stan ili kucu. Naravno sloboda za Saska jer bih i ja kao svaki normalan covek da mi udje u moju kucu u kojoj zivim s troje male dece kriminalac, momentalno pucala da ubijem bez grize savesti! Uopste me ne zanimaju motivi, i gluposti oko prekoracenja nuzne odbrane i slicno, jer se kod nas pokazalo da zbog tog zakona ljudi posteni koji brane svoje zivote zavrse u zatvoru a sud se maltene sazali na jadne lopove, provalnike, silovatelje i ubice koji slucajno na svom postenom poslu nastradaju od zlog vlasnika imovine koju zele da ukradu. Pa dosta bre vise!!!!! |
Gost |
#18452013-05-27 12:15Moja kuca je moja svetinja. I ako nema drugog nacina da branim svoju porodicu ucinio bih isto. A to da u takvoj situaciji treba ispitati da li postoje druge mogucnosti za odbranu su cista glupost. Oni koji pricaju o prekomernoj odbrani neka se stave u istu situaciju i neka razmisle o svim onim nasilnicima koji su oslobodjeni optuzbi " zbog nedostatka dokaza ". |
Gost |
#18462013-05-27 12:15Uvedimo zakon privatne svojine i da niko nikada ne odgovara za lopove. |
Gost |
#18482013-05-27 12:17ako ovaj čovek ne bude oslobođen to će biti zeleno svetlo provalnicima. kakva zemlja. |
Gost |
#18492013-05-27 12:17podrzavavam peticiju i protest radi oslobodjenja Saske od bilo kakve sankcije |
|
Светосавски проглас за спас Косова и Метохије: Не ултиматуму – не капитулацији!
Подршка иницијативи Покрета Срба Крајишника за Резолуцију осуди геноцида НДХ над Србима
NO to violation of Serbia - НЕ цепању Србије
Слобода за Андреjа Гњота!
PETICIJA ZA SKIDANJE JOVANE JEREMIC SA NACIONALNE FERKVENCIJE
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Molim da podržite ovu peticiju,jer to Beogradjani zaslužuju
Peticija za očuvanje tradicionalnog grba fudbalskog kluba Dečić
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
Петиција за одлагање ступања на снагу наплате ,,Тарифе накнаде за давање на послугу оригинала и умножених примерака ауторских дела издатих у штампаној форми”
10289 Kreirano: 2024-10-20
Peticija da se smijeni ginekolog Vesna Đokvučić Keca
3924 Kreirano: 2021-10-23
PROTIV PARKINGA U VOJVOĐANSKOJ ULICI
801 Kreirano: 2024-11-09
Peticija da se sat na Železničkoj stanici U Novom Sadu zauvek zaustavi na 11:52 časova kao trajno sećanje na nastradale
477 Kreirano: 2024-11-14
Ostavite nam nasu "Jazzvu"
424 Kreirano: 2024-11-12
PETICIJA ZA DOSTUPNOST KORIŠĆENJA JAVNE POVRŠINE SPOMEN-GROBLJE OSLOBODILACA BEOGRADA
404 Kreirano: 2024-10-28
Peticija za uređenje školskog dvorišta OŠ "Ivan Gundulić"
373 Kreirano: 2024-10-22
Za bolji status tajnika, voditelja računovodstva, računovodstvenog referenta i administratora u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima!
305 Kreirano: 2024-11-14
Zabrana reklamiranja kockarnica - Podrška izmeni zakona
3508 Kreirano: 2024-07-11
PODRŠKA PROTESTIMA PROSVETNIH RADNIKA
196 Kreirano: 2024-11-14
Ukidanje odluke o prosečnoj ceni m2-osnovica za oporezivanje za 2025.godinu za Grad Sremska Mitrovica
184 Kreirano: 2024-10-30
ZAKUNI SE U ZAKON! Potpiši peticiju da neovlašćeno deljenje intimnih snimaka postane krivično delo
21863 Kreirano: 2024-03-07
Stanari za izgradnju novih parking mesta u ulicama Velizara Stankovića 1-4 i Vukasovićeva 84-88 i bližoj okolini
107 Kreirano: 2024-10-12
Srbija za neradnu nedelju
79 Kreirano: 2024-10-31
Peticija za obnovu zgrade Sokolane
74 Kreirano: 2024-11-06
Peticija za novi park za pse na Starom gradu
73 Kreirano: 2024-10-24
ОПСТАНАК ДРЖАВНИХ АПОТЕКА
6003 Kreirano: 2024-06-21
Zdravlje mladih ispred profita - Stop lakoj dostupnosti i promociji alkohola deci i mladima!
61 Kreirano: 2024-10-30
Peticija za human tretman i zaštitu pasa lutalica u Novoj Varoši
61 Kreirano: 2024-10-28
SENZORI ZA ŽIVOT DECE! DIJABETES REVOLUCIJA
15784 Kreirano: 2023-11-06