Spasimo Miljakovacki izvor
Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji Spasimo Miljakovacki izvor
tsunami |
#12012-07-01 14:04Pre 40 godina kada je celo naselje nastajalo napravljen je prekid u urbanističkom potezu između Ulica N.Marakovića i S. Opačića jer je procenjeno da se tu nalazi čvorište podzemnih voda (baš tih koje su kanalom sprovedene u Izvorčić) da bi svaka izgradnja mogla da zagadi vodeni tok, ali da bi i saniranje postojećeg klizišta bilo neisplativo ma koliko stanovi tu da koštaju. Sada se pojavio nepoznati investitor, rezultati merenja od pre 40 godina su nestala iz Zavoda, iz Opštine (pričam o sistemskoj korupciji), i na tom potezu treba da nikne sedam zgrada. Tolika izgrdnja podrazumeva i sečenje jednog dela šume (o tome niko ne priča) i nekih zakonom zaštićenih vrsta. Mi već danima obilazimo institucije, mnogi su obavešteni da je izgradnja obustavljena (što nije tačno) kako bi se zaustavili svi napori da se izgradnja obustavi. U jednoj od tih institucija rekli da ako dođe do zagađenja, mi ćemo to sanirati. Nikako da shvati da ako dođe do zagađenja, tada je već kasno...Užas. |
Gost |
#32012-07-02 11:15Sta da kazem,sem sto je sramota sto je nekome pala na pamet takva odluka.Taj izvor koristi celo naselje,voda je jako lekovita.Samo cu reci jedna primer: Osoba jedna je imala pesak i kamenje u bubregu pod noz je trebala da ide a pila je tu vodu i uspela sve to da izbaci i da bude zdrava ko dren.Tako da cuvajmo nas izvor i nedajmo da ga sruse |
Gost |
#4 Rada2012-07-02 13:45Odrasla sam na tom izvoru, pre par meseci pre nego sto sam dosla u Libiju vodila sam sinove da im pokazem to blago...Dragi moji sugradjani nedajte da uniste to savrsenstvo Miljakovackog izvora |
Gost |
#52012-07-02 20:35Odrasla sam kraj tog izvora kada jos nije bio pretvoren u cesmu. Napojio je mnoge kada je bilo bombardovanje i raznoraznih nestasica vode. Poji mnoge koji veruju u njega i, nadam se, da ce i dalje pojiti |
Gost |
#6 Bojan2012-07-03 00:35Interesuje me ko je izvodjac, ali i ko je potpisao odobrenje da se tu gradi bilo sta? Ima li neko informaciju... |
tsunami |
#7 Re: Bojan2012-07-04 18:49Deda koji ima tu kuću iznad (stepenište kada se penješ za N. Marakovića 33-39) navodno stoji iza projekta kao investitor. Naglašavam "navodno," jer takva investicija zahteva velika sredstva, a deda živi u trošnoj kućici sa neregulisanom kanalizacijom. Problem je što mi ne možemo da postavimo pitanje porekla kapitala, pa ni da saznamo odkud dedi odjednom tolki novci. Sve odluke u vezi s tiim projektom pokrili su zakonom (imaju sve dozvole) i u tom smislu su oni zaštićeni, a nama nisu ostavili mnogo prostora za delovanje. |
Repro |
#9 Re;2012-08-21 14:41Sekretarijat za zastitu zivotne sredine grada Beograda je narucilac analiza ispravnosti vode za pice sa miljakovackog izvora, Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd. http://www.zdravlje.org.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=103&Itemid=243&lang=sr-lat http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=2036 Taj sekretarijat mora da je obavezan po zakonu da deluje po ovom pitanju. |
Bane |
#10 Re:2012-12-14 17:05Svi navodi su tačni a sada slede činjenice : - Nije procenjeno nego je ustanovljeno čvorište vode. Radi se ustvari o tri izvora i voda sa svih Urbanisti odbijaju da izvor ucrtaju u DUP jer ga nema u generalnom urbanističkom planu. A samo da vidite JOŠ neke od bisera dodatnih urbanističkih uslova: "Kanalizacione cevi postaviti u betonske kanale" , a iste idu kroz izvorište. "Ulice sa okretnicom napraviti od nepropusnog materijala" Ima tu još izjava koje su u sukobu sa zdravim razumom. Vode su inače javno dobro i u vlasništvu su države. (Zakon o vodama) Eto vidite dokle ide bahatost i nipodaštavanje građana Inače zgrade su visine 6 spratova, a imaju i 2 podzemna nivoa. A formalni investitor je poznat i prema sopstvenoj izjavi uništenje izvora mu ne znači ništa Jasno da planiraju da izvor unište, a vodu sprovedu u kanalizaciju.
PIŠITE MI NA jevticbv@gmail.com |
Bane |
#11 Re: Re: Bojan2012-12-14 17:47PRAVI CILJ JE POČETAK GRADNJE I UNIŠTENJA MILJAKOVAČKE ŠUME. Podaci za privatni deo: Vlasnici su : Cucić Ružica, Cucić Petar, Cucić Radmilo , Tucić Miroslava, Sofija, Svi se vode na adresi Nikole Marakovića 41 sem ЦУЦИЋ (КОСТА) РАДМИЛО, Адреса:БЕОГРАД, ВИДИКОВАЧКИ ВЕНАЦ 32А Pored toga za parcelu 1700, površine 7634 m2m javlja se kao suvlasnik ПРИВРЕДНО ДРУШТВО "БОГРАД" ДОО, Адреса: БЕОГРАД, ПАТРИЈАРХА ЈОАНИКИЈА 34, Rakovica. Vlasnik je neki Aleksandar Đorđević, naravno ne onaj poznati košarkaš. Društov je u stečaju, podaci iz APR. Ostali deo zemljišta pripada državi i Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi. Deda je inače umro. Pre 40 godina, kada se gradio Miljakovac, to je bila vikendica. Radi se o 11 000 m2. Zemljište je vođeno kao poljoprivredno. Sada se zemljište vodi kao građevinsko !? IZVORI: www.urbel.com/, www.gisbeoland.com, www.rgz.gov.rs/ |
Bane |
#12 Re: Re:2012-12-14 17:55I da još dodam. Oni uslovi u sukobu sa zdravim razumom potiču Kao da on neće biti zagađen A i ne može se praviti bunar jer voda ne ide iz dubine Inače tu imaju tri izvora, sve u okviru gradilišta. I svi će biti uništeni.
|
Gost |
#132013-02-03 17:25Necemo dozvoliti da uniste ono malo prirode i lepote sto je ostalu u nasem kraju!!!! |
Zoran |
#14 Re:2013-04-15 16:51Čini mi se da ipak polako uništavaju izvor. Pre par dana sam došao iz Rusije i krenuo na izvor, kad me je sačekalo neprijatno iznenađenje. Voda se po prvi put oseća na hlor i na benzin a koristio sam je bez prekida 6 godina. Ako je to potez ljudi koji imaju interes izgradnje na delu Miljakovačke šume, nek im se loša dela vrate na pokolonje. Sramno je kako smo postali bezobzirni i kako nam ništa više nije sveto. |
Gost |
#172014-02-24 16:00U svakom trenutku mozete racunati na bilo kakvu vrstu pomoci sto se tice ocuvanja izvora,pozz. |
Ovaj post je uklonjen od strane administratora stranice (Prikaži detalje)
2014-02-24 20:33- Date of removal: 2010-05-29
- Razlog uklanjanja: spam
Gost |
#192014-03-26 12:03Vrlo dobra akcija. Vodnipotencijali ispred prenaselejnosti Beograda I nastavka intenzivne centralizacije. Pricaju o decntralizaciji, a rade sve suprotno. |
Ovaj post je uklonjen od strane administratora stranice (Prikaži detalje)
2014-03-27 02:56- Date of removal: 2010-05-29
- Razlog uklanjanja: spam
|
Pravda za zatočenog Srdjana Žunića
POKRETANJE POSTUPKA ZA ZABRANU DELOVANJA POLITIČKE STRANKE "SRPSKA NAPREDNA STRANKA"
Декларација о солидарности и подршци наставницима у борби за праведност у образовању
Слобода за Андреjа Гњота!
Peticija da se pas Brankica vrati Fondaciji Vidak
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
СТОП за ПРЕТПЛАТУ РТС! Ваше је право да не плаћате таксу!
Peticija za uvođenje prinudne uprave na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru
Zahtev za razoružanje Lojalista
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Podrška bivših učenika Pete beogradske gimnazije nastavnicima i učenicima
Vracanje Chipsy štapića sa kečapom
СТОП изградњи подземне гараже уз темеље и депо Народне библиотеке Србије!
Kazna zatvora za ubicu psa iz Admirala Geprata
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
ПЕТИЦИЈА ЗА РАСПИСИВАЊЕ НОВОГ ЈАВНОГ ПОЗИВА ЗА ПРЕДЛАГАЊЕ КАНДИДАТА ЗА ЧЛАНОВЕ САВЕТА РЕМ-а
10163 Kreirano: 2025-04-22
U podršku uvođenju Religije-Hristijanizam-Pravoslavlje kao redovnog predmeta u bugarskim školama.
8845 Kreirano: 2025-02-13
Stop premeštanju Gimnazije ,,Dušan Vasiljev" i Ekonomsko-trgovinske škole iz Kikinde!
1614 Kreirano: 2025-04-21
СТОП изградњи подземне гараже уз темеље и депо Народне библиотеке Србије!
4215 Kreirano: 2025-04-17
Zahtevamo obustavu disciplinskih postupaka protiv prosvetnih radnika navedenih u peticiji!
5322 Kreirano: 2025-04-16
NE DAMO ROGOZNU!
939 Kreirano: 2025-04-27
Podrška kolektivu Pete beogradske gimnazije
2366 Kreirano: 2025-04-18
PETICIJA GRADJANA BUDVE ZA ZASTITU PARKA I DJECIJEG IGRALISTA
440 Kreirano: 2025-04-20
СТОП за ПРЕТПЛАТУ РТС! Ваше је право да не плаћате таксу!
5883 Kreirano: 2025-03-04
PETICIJA ZA OBUSTAVLjANjE SEČE STABALA I NEZAKONITOG ODUZIMANJA 1,6ha ZVEZDARSKE ŠUME
935 Kreirano: 2025-04-18
Podrška blokadi Osme gimnazije
320 Kreirano: 2025-04-23
СМЕНА ДИРЕКТОРА ПЕНЗИЈСКОГ ФОНДА СРБИЈЕ РЕЉЕ ОГЊЕНОВИЋА
587 Kreirano: 2025-04-16
Peticija za organizovanje autobuske linije između naselja opštine Kanjiža i Subotice
241 Kreirano: 2025-04-25
Podrška dr Dejanu Paniću – za etiku, istinu i dostojanstvo medicine (građanska inicijativa)
12108 Kreirano: 2025-04-10
Peticija za SMENU direktora VTŠ Branka Savića
170 Kreirano: 2025-04-21
Peticija za rešavanje profesionalnog angažmana dipl. glumice Jasmine Radovanović
156 Kreirano: 2025-04-23
PETICIJA ZA OSUDU POSTUPKA PATRIJARHA PORFIRIJA U MOSKVI
130 Kreirano: 2025-04-26
Pridruži se inicijativi da se televizije N1 i Nova S prikazuju preko državnog operatera Telekom Srbija
2223 Kreirano: 2025-04-02
Kazna zatvora za ubicu psa iz Admirala Geprata
6145 Kreirano: 2025-04-07
Proglasimo Vučića personom non grata u Novom Sadu!
437 Kreirano: 2025-02-04