Spasimo Miljakovacki izvor
Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji Spasimo Miljakovacki izvor
tsunami |
#12012-07-01 14:04Pre 40 godina kada je celo naselje nastajalo napravljen je prekid u urbanističkom potezu između Ulica N.Marakovića i S. Opačića jer je procenjeno da se tu nalazi čvorište podzemnih voda (baš tih koje su kanalom sprovedene u Izvorčić) da bi svaka izgradnja mogla da zagadi vodeni tok, ali da bi i saniranje postojećeg klizišta bilo neisplativo ma koliko stanovi tu da koštaju. Sada se pojavio nepoznati investitor, rezultati merenja od pre 40 godina su nestala iz Zavoda, iz Opštine (pričam o sistemskoj korupciji), i na tom potezu treba da nikne sedam zgrada. Tolika izgrdnja podrazumeva i sečenje jednog dela šume (o tome niko ne priča) i nekih zakonom zaštićenih vrsta. Mi već danima obilazimo institucije, mnogi su obavešteni da je izgradnja obustavljena (što nije tačno) kako bi se zaustavili svi napori da se izgradnja obustavi. U jednoj od tih institucija rekli da ako dođe do zagađenja, mi ćemo to sanirati. Nikako da shvati da ako dođe do zagađenja, tada je već kasno...Užas. |
Gost |
#32012-07-02 11:15Sta da kazem,sem sto je sramota sto je nekome pala na pamet takva odluka.Taj izvor koristi celo naselje,voda je jako lekovita.Samo cu reci jedna primer: Osoba jedna je imala pesak i kamenje u bubregu pod noz je trebala da ide a pila je tu vodu i uspela sve to da izbaci i da bude zdrava ko dren.Tako da cuvajmo nas izvor i nedajmo da ga sruse |
Gost |
#4 Rada2012-07-02 13:45Odrasla sam na tom izvoru, pre par meseci pre nego sto sam dosla u Libiju vodila sam sinove da im pokazem to blago...Dragi moji sugradjani nedajte da uniste to savrsenstvo Miljakovackog izvora |
Gost |
#52012-07-02 20:35Odrasla sam kraj tog izvora kada jos nije bio pretvoren u cesmu. Napojio je mnoge kada je bilo bombardovanje i raznoraznih nestasica vode. Poji mnoge koji veruju u njega i, nadam se, da ce i dalje pojiti |
Gost |
#6 Bojan2012-07-03 00:35Interesuje me ko je izvodjac, ali i ko je potpisao odobrenje da se tu gradi bilo sta? Ima li neko informaciju... |
tsunami |
#7 Re: Bojan2012-07-04 18:49Deda koji ima tu kuću iznad (stepenište kada se penješ za N. Marakovića 33-39) navodno stoji iza projekta kao investitor. Naglašavam "navodno," jer takva investicija zahteva velika sredstva, a deda živi u trošnoj kućici sa neregulisanom kanalizacijom. Problem je što mi ne možemo da postavimo pitanje porekla kapitala, pa ni da saznamo odkud dedi odjednom tolki novci. Sve odluke u vezi s tiim projektom pokrili su zakonom (imaju sve dozvole) i u tom smislu su oni zaštićeni, a nama nisu ostavili mnogo prostora za delovanje. |
Repro |
#9 Re;2012-08-21 14:41Sekretarijat za zastitu zivotne sredine grada Beograda je narucilac analiza ispravnosti vode za pice sa miljakovackog izvora, Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd. http://www.zdravlje.org.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=103&Itemid=243&lang=sr-lat http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=2036 Taj sekretarijat mora da je obavezan po zakonu da deluje po ovom pitanju. |
Bane |
#10 Re:2012-12-14 17:05Svi navodi su tačni a sada slede činjenice : - Nije procenjeno nego je ustanovljeno čvorište vode. Radi se ustvari o tri izvora i voda sa svih Urbanisti odbijaju da izvor ucrtaju u DUP jer ga nema u generalnom urbanističkom planu. A samo da vidite JOŠ neke od bisera dodatnih urbanističkih uslova: "Kanalizacione cevi postaviti u betonske kanale" , a iste idu kroz izvorište. "Ulice sa okretnicom napraviti od nepropusnog materijala" Ima tu još izjava koje su u sukobu sa zdravim razumom. Vode su inače javno dobro i u vlasništvu su države. (Zakon o vodama) Eto vidite dokle ide bahatost i nipodaštavanje građana Inače zgrade su visine 6 spratova, a imaju i 2 podzemna nivoa. A formalni investitor je poznat i prema sopstvenoj izjavi uništenje izvora mu ne znači ništa Jasno da planiraju da izvor unište, a vodu sprovedu u kanalizaciju.
PIŠITE MI NA jevticbv@gmail.com |
Bane |
#11 Re: Re: Bojan2012-12-14 17:47PRAVI CILJ JE POČETAK GRADNJE I UNIŠTENJA MILJAKOVAČKE ŠUME. Podaci za privatni deo: Vlasnici su : Cucić Ružica, Cucić Petar, Cucić Radmilo , Tucić Miroslava, Sofija, Svi se vode na adresi Nikole Marakovića 41 sem ЦУЦИЋ (КОСТА) РАДМИЛО, Адреса:БЕОГРАД, ВИДИКОВАЧКИ ВЕНАЦ 32А Pored toga za parcelu 1700, površine 7634 m2m javlja se kao suvlasnik ПРИВРЕДНО ДРУШТВО "БОГРАД" ДОО, Адреса: БЕОГРАД, ПАТРИЈАРХА ЈОАНИКИЈА 34, Rakovica. Vlasnik je neki Aleksandar Đorđević, naravno ne onaj poznati košarkaš. Društov je u stečaju, podaci iz APR. Ostali deo zemljišta pripada državi i Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi. Deda je inače umro. Pre 40 godina, kada se gradio Miljakovac, to je bila vikendica. Radi se o 11 000 m2. Zemljište je vođeno kao poljoprivredno. Sada se zemljište vodi kao građevinsko !? IZVORI: www.urbel.com/, www.gisbeoland.com, www.rgz.gov.rs/ |
Bane |
#12 Re: Re:2012-12-14 17:55I da još dodam. Oni uslovi u sukobu sa zdravim razumom potiču Kao da on neće biti zagađen A i ne može se praviti bunar jer voda ne ide iz dubine Inače tu imaju tri izvora, sve u okviru gradilišta. I svi će biti uništeni.
|
Gost |
#132013-02-03 17:25Necemo dozvoliti da uniste ono malo prirode i lepote sto je ostalu u nasem kraju!!!! |
Zoran |
#14 Re:2013-04-15 16:51Čini mi se da ipak polako uništavaju izvor. Pre par dana sam došao iz Rusije i krenuo na izvor, kad me je sačekalo neprijatno iznenađenje. Voda se po prvi put oseća na hlor i na benzin a koristio sam je bez prekida 6 godina. Ako je to potez ljudi koji imaju interes izgradnje na delu Miljakovačke šume, nek im se loša dela vrate na pokolonje. Sramno je kako smo postali bezobzirni i kako nam ništa više nije sveto. |
Gost |
#172014-02-24 16:00U svakom trenutku mozete racunati na bilo kakvu vrstu pomoci sto se tice ocuvanja izvora,pozz. |
Ovaj post je uklonjen od strane administratora stranice (Prikaži detalje)
2014-02-24 20:33- Date of removal: 2010-05-29
- Razlog uklanjanja: spam
Gost |
#192014-03-26 12:03Vrlo dobra akcija. Vodnipotencijali ispred prenaselejnosti Beograda I nastavka intenzivne centralizacije. Pricaju o decntralizaciji, a rade sve suprotno. |
Ovaj post je uklonjen od strane administratora stranice (Prikaži detalje)
2014-03-27 02:56- Date of removal: 2010-05-29
- Razlog uklanjanja: spam
|
Светосавски проглас за спас Косова и Метохије: Не ултиматуму – не капитулацији!
Слобода за Андреjа Гњота!
PETICIJA ZA SKIDANJE JOVANE JEREMIC SA NACIONALNE FERKVENCIJE
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
NO to violation of Serbia - НЕ цепању Србије
Peticija za otkazivanje koncerta Jelene Karleuše za doček Nove godine u Kragujevcu
ПОЗИВ ПАТРИЈАРХУ И САБОРУ: ОЧУВАЈМО ВЕРУ!
Zahtev za razoružanje Lojalista
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Peticija za očuvanje tradicionalnog grba fudbalskog kluba Dečić
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
Podrška studentima! Ostavke čelnika UP!
7059 Kreirano: 2025-01-08
POKRETANJE POSTUPKA ZA ZABRANU DELOVANJA POLITIČKE STRANKE "SRPSKA NAPREDNA STRANKA"
3031 Kreirano: 2025-01-03
Петиција за одржавање јануарског испитног рока на свим факултетима у Србији
1339 Kreirano: 2025-01-08
Подршка запосленима у просвети
3634 Kreirano: 2024-12-30
ГЛАС НАСТАВНИКА - ПОДРШКА СТУДЕНТИМА
618 Kreirano: 2025-01-13
NECU SINDIKAT HOCU FORUM PREDSKOLSKE/OSNOVNE/SREDNJE SKOLE
541 Kreirano: 2025-01-14
STOP UKIDANJU TROLEJBUSA I PRIVATIZACIJI GSP-a!
1222 Kreirano: 2025-01-02
Pismo roditelja maturantkinja i maturanata Predsedniku Vlade Republike Srbije
325 Kreirano: 2025-01-13
Podrška studentima
3043 Kreirano: 2024-12-06
Иницијатива грађана да Прокупље добије професионално позориште
2861 Kreirano: 2024-12-05
Zahtev za razoružanje Lojalista
4020 Kreirano: 2025-01-01
Znanje i moral na prvom mestu. Podrška profesoru Vladimiru Dugaliću.
3609 Kreirano: 2024-12-26
Markov i Mašanov zakon
4364 Kreirano: 2023-09-14
DA SE ČUJE GLAS PRAVNIKA
446 Kreirano: 2025-01-04
Smena direktora Jovine gimnazije
1517 Kreirano: 2024-12-02
Termalna Banja u VRBASU
29 Kreirano: 2025-01-13
Roditelji protiv ZDRAVITAS-a
7298 Kreirano: 2024-11-18
ПОЗИВ ПАТРИЈАРХУ И САБОРУ: ОЧУВАЈМО ВЕРУ!
659 Kreirano: 2024-12-25
Петиција да се помире Нина Фимић и Урош Лазић
24 Kreirano: 2025-01-10
EKOF - Ispiti nisu u blokadi
25 Kreirano: 2024-12-23