РЕЦИМО !НЕ! НЕХУМАНИМ ЗАКОНИМА И ПОДЗАКОНСКИМ АКТИМА!!!
Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji РЕЦИМО !НЕ! НЕХУМАНИМ ЗАКОНИМА И ПОДЗАКОНСКИМ АКТИМА!!!
Gost |
#12011-10-11 17:11potrebno je pomoci ljudima koji imaju retke bolesti. ko od nas moze da garantuje da sutra i sami necemo biti jedan od slucajeva kojima ce trbati ovakvo lecenje |
Gost |
#32011-10-13 12:06Kada se novac u drzavi rasipa,niko ne odgovara za to.A kada treba dati u humane svrhe,oni nikada nemaju! |
Jelena |
#4 Re:2011-10-13 14:04Kao odgovor, citiraću prvo reči Elizabete Paunović, državne sekretarke u Ministarstvu zdravlja, na okruglom stolu (inače, patetično je u ovom slučaju uopšte navoditi budžet Ministarstva zdravlja, a ne budžet RZZO, koji iznosi oko 2 milijarde evra): "Obezbeđivanje sredstava za lečenje obolelih od retkih bolesti u ovom momentu nije moguće iz redovnih prihoda Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, jer troškovi lečenja pacijenta sa, na primer, Gošeovom bolešću iznose godišnje i 250.000 evra, zavisno od telesne mase pacijenta. Budžet Ministarstva zdravlja za 2011. iznosi 3,7 milijardi dinara, što je dva puta manje u odnosu na 2007" a, zatim, odgovor na to g. Brajana Omahonija iz Irskog udruženja hemofiličara: "Pristup zdravstvenim uslugama je pravo i ne treba da bude dobročinstvo. Niko ne treba da bude kažnjen zbog rođenja sa retkom bolešću. O nekoj zemlji treba suditi po tome kako pomaže starima, bolesnim, hendikepiranima." On je naglasio da ga frustrira izgovor vlada da je lečenje retkih bolesti skupo, a zapravo bespotrebno troše veliki novac i naveo primer Finske koja je dala osam miliona evra za automatske mašine za glasanje koje nikada nisu proradile. Iz reči državne sekretarke se, dakle, jasno može zaključiti da oni već sada pripremaju odstupnicu i svakojake izgovore kada je u pitanju najavljeno finansiranje lečenja retkih bolesti! I to je razlog više zašto treba potpisati ovu peticiju... |
Gost |
#52011-10-17 19:31Sta da napisem,a da ne bude pateticno :( Trenutno sam u grupi za sakupljanje pomoci za decu koja boluju od Batenove bolesti,za transplantaciju srca Sladji i Marijani,za transplantaciju pluca Ireni,za transplantaciju bubrega Darji...A,koliko jos ljudi ima iste muke....To su ljudi kojima ova drzava ne priznaje bolesti,ne zeleci da pomogne,izgovara se da to nije zakonom predvidjeno.Pa,ko pise te zakone?Po logici,taj ko ih pise trebalo bi da moze i da ih popravlja,menja,poboljsava...A,sredstava ima,ako se rasporede po prioritetima,a valjda je zdrava nacija najveci prioritet.Ili gresim?... |
Gost |
#6 Re:2011-11-08 01:45Žao mi je što moram da konstatujem da ovo što mi zahtevamo peticijom u Italiji Senat zahteva od Vlade, odnosno isto joj nalaže, pozivajući se na Ustavom zagarantovana ljudska prava na život i lečenje, tako da smo mi još mnogo, mnogo daleko od ostvarivanja ciljeva iz peticije, a bićemo još dalje ukoliko ne bude potpisana u većem broju... Izvod iz italijanskog zakona "Act of Legislature of Investigation No. 1-00483", materijal dobijen ljubaznošću gđe Biljane Novaković: |
Gost |
#72012-01-17 19:45Sta da kazem za ovu sramotu,na neke stvari obicni ljudi ostanu nemi. |
Gost |
#102012-02-16 21:49Podhitno ovome stati na put.Los primer drzave mladima koji beze iz zemlje! |
Gost |
#112012-02-16 22:12Na žalost država više brine o nevažnim stvarima nego o brizi za svoje građane kojima je pomoć najpotrebnija. |
Gost |
#162012-02-17 03:11Žalosno je što reagujemo tek kad se desi tragedija. Ipak, nadam se da će ljudi reagovati, da će osetiti odgovornost prema drugima, jer svakom od nas ovo može da se desi. Pa i političarima. Dajte, ljudi da se trgnemo konačno. Ja ne poznajem dobro zakone, ali valjda postoji nešto što je iznad zakona, a to je ljudskost...nadam se da je još uvek ima. Hvala onome ko je pokrenuo ovu ideju...Što se tiče kontrole, mislim da je potrebno uvesti strogu kontrolu nad sredstvima koja su namenjena lečenju ljudi koji su oboleli. |
Gost |
#172012-02-17 03:48 Hajde prijatelji mesto lajka svi lepo udjete i potisete peticiju,nije tesko,minut posla,a ZNACI SVIMA NAMA I NASOJ DECI! |
Gost |
#182012-03-02 19:16Taj zakon bi konacno pomogao ljudima koji imaju decu ili nekog obolelog da bar dobije sansu za lecenje bolesti koje ova drzava na zalos jos uvek nije srela ili nema znanje o lecenju istih bolesti.ZBOG NE RAZVIJENE MEDICINE U SRBIJI! |
Gost |
#19 Država oduzela pravo na lečenje sedmogodišnjoj devojčici2012-03-13 22:22http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/311809/Drzava-oduzela-pravo-na-lecenje-sedmogodisnjoj-devojcici - Ovo je presedan i prvi slučaj u Srbiji da je država optužena da je protivzakonito oduzela detetu pravo na lečenje i dijagnozu. |
Dusan Lukic |
#202012-04-06 20:12Moze li neko molim vas da mi objasni kako se pise molba za donaciju crca,osim da treba da se plati 120.000 eura...Ako neko moza da mi to objasni neka mi pise na E-Mail duki.luis@gmail.com....ZAISTA JE HITNO PA VAS MOLIM DA MI SE STO PRE NEKO JAVI...U NAPRED HVALA... |
Gost |
#21 Re:2012-04-06 20:16 |
Gost |
#22 Re: Re:2012-04-10 13:23Peticija se potpisuje ovde (ispod teksta postoji polje za upisivanje imena i prezimena, itd; imate i opciju da se vase ime ne vidi, ukoliko tako zelite): http://www.peticije24.com/recimo_ne_nehumanim_zakonima |
Gost |
#23 Re:2012-04-10 13:36G. Lukicu, ne znam kome upucujete molbu za transplantaciju srca: ukoliko se radi o RZZO-u, postoji Pravilnik o uslovima i nacinu upucivanja osiguranih lica na lecenje u inostranstvo, a u okviru njega, na kraju, postoji obrazac - Zahtev za upucivanje na lecenje u inostranstvo - ukoliko ste kvalifikovani (ili osoba za koju pitate); bas kada je u pitanju srce, u ovom Pravilniku postoje mnoge diskvalifikacije, sto i jeste jedan od mnogih razloga za pokretanje ove peticije. Ukoliko, pak, transplantaciju nece da finansira RZZO, morate se obratiti nekoj klinici u inostranstvu sa molbom da Vas prime. Koliko sam upoznata, Ministarstvo moze da pripomogne - ako ne finansijski, onda savetom i brzim upucivanjem na adekvatnu kliniku; narocito ako je hitno, kao sto to kod srca i jeste. Zaista ne znam tacno sta Vam je potrebno i o kakvoj se molbi radi, odnosno kome treba da je uputite, pa nisam sigurna da sam uspela da Vam pomognem ovim odgovorom... |
Gost |
#24 Re:2012-05-11 19:50Potpisala peticiju,svaka cast kako je uradjena.Molim sve koji zele da potpisu peticiju protiv pravilnika o bolovanju koju sam ja pokrenula koja je tihi genocid.Ljudi se bolesni,neizleceni vracaju prisilno na posao,ugrozava im se zdravlje,mnogi su izgubili posao zbog toga. |
Jelena |
#25 Re: Re:2012-05-26 20:25Hvala lepo, i ja sam potpisala vasu peticiju! Ako i ostali potpisnici ove peticije žele da je potpušu, mogu to uraditi na sledećoj stranici: http://www.peticije24.com/peticija_protiv_pravilnika_o_bolovanju Pozdrav svima i svako dobro! |
|
Светосавски проглас за спас Косова и Метохије: Не ултиматуму – не капитулацији!
Peticija za otkazivanje koncerta Jelene Karleuše za doček Nove godine u Kragujevcu
NO to violation of Serbia - НЕ цепању Србије
Слобода за Андреjа Гњота!
PETICIJA ZA SKIDANJE JOVANE JEREMIC SA NACIONALNE FERKVENCIJE
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
Zahtev za razoružanje Lojalista
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Peticija za očuvanje tradicionalnog grba fudbalskog kluba Dečić
ПОЗИВ ПАТРИЈАРХУ И САБОРУ: ОЧУВАЈМО ВЕРУ!
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
Podrška studentima! Ostavke čelnika UP!
7040 Kreirano: 2025-01-08
POKRETANJE POSTUPKA ZA ZABRANU DELOVANJA POLITIČKE STRANKE "SRPSKA NAPREDNA STRANKA"
2984 Kreirano: 2025-01-03
Петиција за одржавање јануарског испитног рока на свим факултетима у Србији
1337 Kreirano: 2025-01-08
Подршка запосленима у просвети
3626 Kreirano: 2024-12-30
ГЛАС НАСТАВНИКА - ПОДРШКА СТУДЕНТИМА
525 Kreirano: 2025-01-13
STOP UKIDANJU TROLEJBUSA I PRIVATIZACIJI GSP-a!
1209 Kreirano: 2025-01-02
NECU SINDIKAT HOCU FORUM PREDSKOLSKE/OSNOVNE/SREDNJE SKOLE
367 Kreirano: 2025-01-14
Pismo roditelja maturantkinja i maturanata Predsedniku Vlade Republike Srbije
307 Kreirano: 2025-01-13
Podrška studentima
3040 Kreirano: 2024-12-06
Zahtev za razoružanje Lojalista
4019 Kreirano: 2025-01-01
Иницијатива грађана да Прокупље добије професионално позориште
2848 Kreirano: 2024-12-05
Znanje i moral na prvom mestu. Podrška profesoru Vladimiru Dugaliću.
3606 Kreirano: 2024-12-26
Markov i Mašanov zakon
4362 Kreirano: 2023-09-14
DA SE ČUJE GLAS PRAVNIKA
444 Kreirano: 2025-01-04
Smena direktora Jovine gimnazije
1517 Kreirano: 2024-12-02
Roditelji protiv ZDRAVITAS-a
7298 Kreirano: 2024-11-18
ПОЗИВ ПАТРИЈАРХУ И САБОРУ: ОЧУВАЈМО ВЕРУ!
659 Kreirano: 2024-12-25
Termalna Banja u VRBASU
26 Kreirano: 2025-01-13
Петиција да се помире Нина Фимић и Урош Лазић
24 Kreirano: 2025-01-10
EKOF - Ispiti nisu u blokadi
25 Kreirano: 2024-12-23