Peticija za uvođenje smrtne kazne u krivični zakonik Srbije!
Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji Peticija za uvođenje smrtne kazne u krivični zakonik Srbije!
Gost |
#5262016-07-11 15:03Strasno je sta se svaki dan desava u Srbiji. A nasilnici,manijaci i progonitelji slobodno setaju. Tuzno je i previse sto mora da se desi ovako nesto strasno da bi drzava reagovala. |
Gost |
#5272016-07-11 15:09Došlo je neko veoma ludo vreme‚tj.gomila ludaka seta ulicama širom Srbije a posto sam roditelj dvoje dece smatram da to nije bas najsigurnija sredina u kojoj treba da odrastaju.STOP LUDACIMA I ZAUSTAVIMO ZLOČINCE!!!!! |
Gost |
#5292016-07-11 15:13Zato sto ako mozemo da sprecimo ovakvo bahato ponasanje i oduzimanje malog nevinog zivota i treba,treba vratiti smrtnu kaznu takvi monstrumi ne zasluzuju da budu na ovom svetu,za ovakvo dela nema oprostaja |
Gost |
#5302016-07-11 15:14Sacuvati neduzne od monstruma.Inace smo i ovako tuzni potpuno biti unisteni kao ljudi. |
Gost |
#5312016-07-11 15:15Da se vrati smrtna kazna za ovakve monstrume ! Da se zastite nasa deca ! To je konacno adekvatna kazna za te stvari. Po sistemu metak u potiljak za majmuna. |
Gost |
#5322016-07-11 15:17Imam i ja malo dete,sto vise citam o ovakvim dogadjajima. Plasim se za njenu bezbednost. |
Gost |
#5342016-07-11 15:25Zato sto smatram da treba iskoreniti zlo i uliti ljudima sigurnost da se bar od tih napadaca nece ponoviti takva vrsta prestupa. Jer uz dobra vladanja napustaju zatvore i ponavljaju svoje prestupe. |
Драја |
#5382016-07-11 15:33Да се једном стане на крај овим монструмима или да ми узмемо правду у своје руке. |
Gost |
#5392016-07-11 15:33Treba uvesti smrtnu kaznu za monstrume da ne pomisli niko vise d se izivljava na decu na zene na sve ljude treba uvesti smrtnu kaznu |
Gost |
#5412016-07-11 15:38Zato sto sam majka i baka! Kakvo je to pitanje zasto? Ljudski zivot je dar, takvi monstrumi ga ne zasluzuju. |
Gost |
#5432016-07-11 15:42Moj um ne moze da shvati narastajuce zlo. Izgubila se linija koja razdvaja dobro od zla i kao da je sve dopushteno. Porazena sam koliko surovosti mozemo da podnesemo a da se stvarno ne pobunimo. Grozni smo, prvaci smo u razvlachenju tidjih nesredja po medima, kao hijene. Ovo sa nerecnom devojchicom je valjda neka kap nama, oguglalim stvorenjima.... |
Gost |
#5442016-07-11 15:43Potpisujem Jer je to moglo biti i moje dete ! Zastitimo svoju decu! |
gradjanka Srbije |
#5452016-07-11 15:45slozila bih se i sa lincovanjem na sred trga. Ili spaljivanje na lomacu, pa da budu primer ostalima. A moze i na*ijanje na kolac. Kakva stoka. Strasno. Ne treba im dati mira! Hvata me jeza i muka mi je kad samo pomislim sta je uradio. Sramota za ovu drzavu ako mogu tako da je nazovem. Bitno da se na vladu ne da ni prstom pokazati a ostali narod neka ispasta i neka strada.. Zalosno predsednice.. |
злочиниказна |
#5472016-07-11 15:46Зато што је безумницима највећа наслада да упропасте и одузму туђи живот али се једнако снажно плаше да не изгубе свој. То је само друга страна исте патологије. Никада частан човек не би могао да учини нешто тако монструозно (рецимо, силовање и убиство недужног детета) а да после са тим настави да живи. Они могу. Још како с тим живе, па се и забављају ругајући се правди у лице заједно са својим адвокатима. Зато обавезно смртна казна, али да се на извршење чека и да се не зна кад ће бити. Тако да злотвори сваке ноћи пишају у кревет од страха желећи у ужасу агоније да су већ сто пута мртви само да не морају да ишчекују да њихов црвљиви живот оконча људска, а не божија рука. Шала на страну, шта ће нам они? Зар неко верује да се могу преобратити, покајати, схватити своје дело.... чувамо по затворима монструме да се једног дана (ако претекну) поново врате у људско друштво и наставе где су стали, још болеснији него што су били...... Мислим да је за монструме смртна казна чак и услуга. Таквим бездушницима затвор не враћа душу али их одржава у бесциљном, чемерном животу. А ипак, живи су. Имају шансу, макар теоретску, да се преиспитују, кају, траже Бога и спасење, сваки закаснели смисао који им се није на време указао. Жртва, на жалост, ту шансу нема. Изгубивши живот за њу је нестала свака прилика за радост постојања, зато је то за људску правду неопростив злочин а за човека ненадокнадив губитак. Да су безумници у свом људском телу умели да живе са икаквим моралним потенцијалом размишљали би о греху и покајању много пре него што су за то створили разлоге. Пре је лицемерно него хумано таквима поштедети живот, јер њихов живот не служи ничему, ни њима самима а камо ли заједници. Међутим, кад би увођењем смртне казне друштво најзад показало да се не шали са најтежим злочинцима, можда би то оне будуће монструме довољно уплашило и уозбиљило да их спречи у крвавом науму. Па и то је неки ћар. На крају крајева, свако друштво које држи до себе бориће се да одвоји жито од кукоља; предузеће све мере да лечи узроке, а ако баш мора и последицу онда ће то чинити тако да не оставља места рецидивима. У том смислу у наше друштво немам ни мало поверења... Али у Бога имам. Зато њему треба препустити задњу реч. Како....? Кашће нам се само..... |
Gost |
#5482016-07-11 15:49Zato sto je neophodno da se promeni zakon da bih gradjani bili zasticeni na neki nacin od nasilja i ubijstva. |
Gost |
#5502016-07-11 15:51Ne samo za smrtnu kaznu, vec bi predhodno mucila te manijake, da znaju i oni za mucenje. Jer mislim da smtrna kazna je malo za ovakve zlocince... |
|
Светосавски проглас за спас Косова и Метохије: Не ултиматуму – не капитулацији!
Слобода за Андреjа Гњота!
Peticija za očuvanje tradicionalnog grba fudbalskog kluba Dečić
Подршка иницијативи Покрета Срба Крајишника за Резолуцију осуди геноцида НДХ над Србима
NO to violation of Serbia - НЕ цепању Србије
Peticija za otkazivanje koncerta Jelene Karleuše za doček Nove godine u Kragujevcu
PETICIJA ZA SKIDANJE JOVANE JEREMIC SA NACIONALNE FERKVENCIJE
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
Peticija za otkazivanje koncerta Jelene Karleuše za doček Nove godine u Kragujevcu
13298 Kreirano: 2024-11-26
Zdravstveni radnici - podrška studentima i poziv zdravstvenim sindikatima na štrajk
1215 Kreirano: 2024-12-18
Okazati nastup Jelene Karleuše u Boru
1645 Kreirano: 2024-12-14
Иницијатива грађана да Прокупље добије професионално позориште
1859 Kreirano: 2024-12-05
VRATIMO AUTOBUSKA STAJALIŠTA PUTNICIMA
707 Kreirano: 2024-12-09
Peticija za smenu rektora Univerziteta u Novom Sadu
2648 Kreirano: 2024-12-13
Podrška studentima i zaposlenima Visoke poslovne škole u Novom Sadu
3756 Kreirano: 2024-12-12
Pismo podrške bivših učenika Gimnazije u Velikoj Plani slobodarskim naporima njenih maturanata
227 Kreirano: 2024-12-20
Podrška studentima
2433 Kreirano: 2024-12-06
Roditelji protiv ZDRAVITAS-a
6271 Kreirano: 2024-11-18
PODRŠKA STUDENTIMA - RADNICI RTS-A
69 Kreirano: 2024-12-20
Podrška omladini Srbije
66 Kreirano: 2024-12-16
Lekari i zdravstveni radnici za studente!
61 Kreirano: 2024-12-16
Ne zelimo prvu zonu kod železnicke stanice
37 Kreirano: 2024-12-17
Peticija za promena zakona o drzanju i koriscenju metal detektora
32 Kreirano: 2024-12-18
Pismo podrške književnih prevodilaca studentima u blokadama
29 Kreirano: 2024-12-21
Solidarnost aktera u kulturi sa studentima u blokadi fakulteta u Srbiji!
311 Kreirano: 2024-12-09
Stop haraču u Vlasotincu!
91 Kreirano: 2024-12-05
Вратимо углед Земунској гимназији
466 Kreirano: 2024-08-20
Članovi akademske zajednice Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici: podrška studentima
368 Kreirano: 2024-12-11