Peticija za ukidanje povlastica crnogorskim studentima
Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji Peticija za ukidanje povlastica crnogorskim studentima
Gost |
#3762015-08-10 11:38potpisao sam zato sto tako mislim jos od kraja osamdesetih kada sam ja studirao. i molim vas ove eure sklonite posto nam je valuta hvala bogu jos uvek dinar |
Gost |
#3782015-08-10 11:38Predugo je Srbija i Srpski obveznici finansirala one, koji bi joj odmah po odlasku zarili noz u ledja, blatili gde su stigli, zaboravljajuci SVE blagodeti koje su od NASE DECE UZELI. Svoju decu pustamo da odlaze iz Srbije glavom bez obzira, jer SVIMA smo majka, a NASOJ DECI MACEHA. Crna Gora se odcepila i potrla sve sto je SRPSKO, nasu decu povredjuju i kao goste na teritoriji svoje "BANANA PRCIJE", a mi otimamo od svoje dece, dajuci njima. DOKLE TAKO GOSPODO??? KAZIMO STOP...CRNOGORCI SKOLUJTE VASU DECU U PRISTINI, ZAOBIDJITE BEOGRAD, |
Gost |
#379 Re: Budimo ljudi pre svega!2015-08-10 11:40#302: dasskall - Budimo ljudi pre svega! Ne treba da budemo "previše" ljudi. Obala Slonovače = Crna Gora |
Gost |
#3812015-08-10 11:42zato sto je strasno da nasa deca placaju presupe skolarine, na fonu npr, dok se crnogorci baskare na budzetu, u domu, zauzimaju mesta nasoj deci i ne placaju ni dinara. cak se i lece besplatno. ajde saniraj posekotinu besplatno u crnoj gori ako mozes a iz srbije si!!!!! |
Gost |
#3822015-08-10 11:42Sramno je i tužno da u Srbiji svi imaju veća prava nego Srbi. Crnogorci su strani državljani i tako treba da budu tretiranini. Imam dva studenta i ovu nepravdu sam više puta osetila na sopstvenoj koži! |
mamma |
#3832015-08-10 11:43Sramno je i tužno da u Srbiji svi imaju veća prava nego Srbi. Crnogorci su strani državljani i tako treba da budu tretiranini. Imam dva studenta i ovu nepravdu sam više puta osetila na sopstvenoj koži! |
Gost |
#3842015-08-10 11:45Zato sto treba govnima ukinuti sve. Ja kod njih ne mogu ni coca colu da dobijem. MRS |
Gost |
#3852015-08-10 11:45Crna Gora je strana drzava kao I bilo koja druga I zato nema potrebe da njene drzavljane tretiramo drugacije od ostalih stranaca, dakle kao strance. |
Gost |
#3862015-08-10 11:46Zato što mesta na budžetu , koja i ja finansiram, zauzimaju stranci iz države čija je prosečna plata duplo veća nego u Srbiji.Dok moja porodica brine da li će budući studenti iz naše kuće (odlični učenici) morati da plaćaju školovanje za koje moraju i roditelji i babe idede da uzimaju kredit, dotle ovi stranci kada završe fakultet o našem trošku vraćaju se u svoju zemlju i prema nama ponašaju kao najvećim neprijateljima. Hoću da bar malo utičem na to kako se troše moje pare jer u tim privilegijama je i deo moje smanjene penzije koji umesto svojim unucima poklanjam Crnogorcima.Uostalom, kakve privilegije imaju studenti iz Srbije koji žele da studiraju u CG? |
Gost |
#3872015-08-10 11:46Tekst peticije je potpuno opravdan, sve navedene činjenice su istinite i zahtev je logičan. Konačno treba stati na put uobičajenom ponašanju da su svi drugi važniji od nas samih i to sve na štetu naše dece. Ovi benefiti crnogorskim (stranim) studentima su krajnje ponižavajući za mlade koji studiraju u svojoj rodjenoj zemlji a koliko znam, ne važe u obrnutom smeru (osim Fakulteta likovnih umetnosti na Cetinju). |
Gost |
#3882015-08-10 11:48Imaju svoju drzavu, imaju svoj jezik, imaju svoje pismo... zasto bi imali bilo kakve povlastice. Kad bih hteo da letujem na njihovom primoriju placao bih sve isto kao i svaki nemac ili... drugu stranac. |
Gost |
#3892015-08-10 11:49Mislim da je peticija vrlo dobra. Nije korektno da placamo skolovanje deci iz inostranstva a da pri tome uskracujemo studiranje nasoj deci. Studenti iz inostranstva su posebna kategorija i ne treba ih mesati sa nasom decom kojoj mnogo uskracujemo i u detinjstvu kako bi placali porez drzavi od plate koja je dosta niza nego u susednim zemljama. Visokom edukacijom stranaca u nekontrolisanom broju njima otvaramo vec ionako previse otvorena vrata da uticu i upravljaju sudbinom nase dece i nase trenutno slabasne zajednice. Deo mog DNK je daljeg porekla iz Crne Gore i zelim da postujemo vecinsku volju u Crnoj Gori za samostalnost a posebno treba postovati kada zele da se znacajnije udalje od "matice". Za nase drzavljane u inostranstvu treba osmisliti posebnu kategoriju za studiranje kako bi ih pomogli ukoliko je finansijska pomoc zaista potrebna. |
Gost |
#3902015-08-10 11:49Da u buducnosti nasa i njihova deca zive kao dobri susedi a ne da imaju nerasciscene racune ko je kome placao skolovanje i ostalo. Za mir na balkanu... |
Gost |
#3932015-08-10 11:51Mislim da bi bilo jos korisnije da svako podeli ovu peticiju na svom FB zidu. Da sto vise ljudi sazna za nju. |
Орловић Павле |
#3942015-08-10 11:52Зато што нико нема већи повлашћени статус студента из иностранства који је скоро изједначен са студентима из Србије, где држава баца паре на оне који ће да дођу овде , студирају за џабе и оду. Такође молим аутора петиције да је следећи пут напише на ћирилици и "преведе" на тзв. "црногорски". |
Gost |
#3962015-08-10 11:53Paradoksalno, u izboru države, kao jedina adekvatna opcija, stoji "Srbija i Crna Gora" |
Gost |
#3992015-08-10 11:54Zato sto sve te pare trebaju da odu na nasu decu,za njihovu trebaju da placaju Crnogorci! |
Орловић Павле |
#4002015-08-10 11:54"Када географски појам са пежоративним значењем постане "народ". провизоријум постане "држава", а распоп склон хомосексуланим егзибицијама постане "патријарх" неканонизоване верске секте регистроване у полицијској станици у Тузима - добијате црногорски народ, црногорску државу и самозвану црногорску цркву. Када се загребе по овој неокомунистичкој жабокречини, схватићете да отелотворење лика и дела шизофреног секуле дрљевића (све малим словом), црногорског усташе - како је за себе волео да каже, спроводи последњи комунистички диктатор друг мило ђукановић (све малим словом) који у свом заносу србофобије успео је да измисли и тзв. црногорски језик - ингениозно додајући још два слова Вуковој азбуци. Ово је прави пример да су комунисти и усташе - браћа по матери. Од таквог генетског микса, управо је и настао окот из овог текста. Што би рекли психолози - ВЕЋ ВИЂЕНО!" |
|
Светосавски проглас за спас Косова и Метохије: Не ултиматуму – не капитулацији!
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
NO to violation of Serbia - НЕ цепању Србије
Peticija za očuvanje tradicionalnog grba fudbalskog kluba Dečić
Слобода за Андреjа Гњота!
Подршка иницијативи Покрета Срба Крајишника за Резолуцију осуди геноцида НДХ над Србима
PETICIJA ZA SKIDANJE JOVANE JEREMIC SA NACIONALNE FERKVENCIJE
Peticija za otkazivanje koncerta Jelene Karleuše za doček Nove godine u Kragujevcu
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
Peticija za otkazivanje koncerta Jelene Karleuše za doček Nove godine u Kragujevcu
13250 Kreirano: 2024-11-26
Okazati nastup Jelene Karleuše u Boru
1624 Kreirano: 2024-12-14
Zdravstveni radnici - podrška studentima i poziv zdravstvenim sindikatima na štrajk
1190 Kreirano: 2024-12-18
Иницијатива грађана да Прокупље добије професионално позориште
1754 Kreirano: 2024-12-05
Peticija za smenu rektora Univerziteta u Novom Sadu
2638 Kreirano: 2024-12-13
VRATIMO AUTOBUSKA STAJALIŠTA PUTNICIMA
679 Kreirano: 2024-12-09
Podrška studentima i zaposlenima Visoke poslovne škole u Novom Sadu
3746 Kreirano: 2024-12-12
Pismo podrške bivših učenika Gimnazije u Velikoj Plani slobodarskim naporima njenih maturanata
220 Kreirano: 2024-12-20
Podrška studentima
2422 Kreirano: 2024-12-06
Roditelji protiv ZDRAVITAS-a
6264 Kreirano: 2024-11-18
Članovi akademske zajednice Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici: podrška studentima
367 Kreirano: 2024-12-11
Podrška omladini Srbije
65 Kreirano: 2024-12-16
Lekari i zdravstveni radnici za studente!
61 Kreirano: 2024-12-16
PODRŠKA STUDENTIMA - RADNICI RTS-A
52 Kreirano: 2024-12-20
Ne zelimo prvu zonu kod železnicke stanice
37 Kreirano: 2024-12-17
Solidarnost aktera u kulturi sa studentima u blokadi fakulteta u Srbiji!
310 Kreirano: 2024-12-09
Peticija za promena zakona o drzanju i koriscenju metal detektora
20 Kreirano: 2024-12-18
Stop haraču u Vlasotincu!
90 Kreirano: 2024-12-05
Pismo podrške književnih prevodilaca studentima u blokadama
18 Kreirano: 2024-12-21
Peticija da se sat na Železničkoj stanici U Novom Sadu zauvek zaustavi na 11:52 časova kao trajno sećanje na nastradale
1475 Kreirano: 2024-11-14